Hur man hanterar transfoba föräldrar

Om dina föräldrar är rädda eller obekväma med det faktum att vissa människor är transgender, kan det vara svårt att vara dig själv runt dem. Oavsett om du själv är transgender eller du bara stöder transpersoner, som hanterar din föräldrars transfobi kan vara svårt och frustrerande. Vi har svarat på dina frågor om hantering av tuffa konversationer och besvärliga kommentarer hemma så att du kan hjälpa dina föräldrar att förstå dig bättre och (förhoppningsvis) nå en kompromiss med dem.

Steg

Fråga 1 av 5:
Hur säger jag mina föräldrar att jag är transgender?
  1. Bild med titeln Deal med transfoba föräldrar Steg 1
1. Tänk på riskerna med att berätta för dina föräldrar. Till exempel, om du är under 18 år, kan komma ut till dina transfoba föräldrar ha några stora konsekvenser och kan leva hemma obekväma. Fråga dig själv om du känner dig fysiskt och känslomässigt säker om att berätta för din familj att du är Trans innan du gör någonting.
  • Vissa väljer att vända 18 och flytta ut ur huset innan du avslöjar. Det är upp till dig.
  • Överväg att gå till en supportgrupp eller gå med i ett onlineforum för tips om att komma ut till dina föräldrar och bättre förbereda dig själv. Ett bra forum för detta kallas "Toma garderober," som du kan besöka på https: // forum.tomclosets.com / index.php.
  • 2. Be om acceptans från dina föräldrar. Medan du kanske inte är redo att kom ut som transgender och berätta för dina föräldrar just nu, prata med dem och åtminstone låta dem på hur du känner. Försök att utbilda dem om transgenderproblem och vad du går igenom. Förstå vad du går igenom kan hjälpa dem att acceptera dig.
  • Till exempel, säg, "Jag vet att jag är lite annorlunda än mina syskon, men jag vill prata med dig. Det är svårt för mig att känna att jag passar in."
  • Om du har kommit ut och dina föräldrar inte accepterar, säg, "Jag vet att du inte accepterar att jag är transgender, men jag vill att du ska acceptera mig som ditt barn och som en del av den här familjen."
  • Om du på något sätt känner dig hotad eller hotad av dina föräldrar eller familj, få hjälp från en vän eller ett LGBT-centrum nära dig.
  • Fråga 2 av 5:
    Hur berättar jag för mina föräldrar att jag stöder transgender människor?
    1. Bild med titeln Deal med transfoba föräldrar Steg 3
    1. Dela dina värden med dina föräldrar. Om dina föräldrar inte känner till dina åsikter, dela dem. Oavsett om du är trans eller inte, kan du stå upp för dina åsikter och för trans människor i allmänhet. Berätta för dina föräldrar varför du är en allierad till transfolk och varför det är viktigt att du stämmer på dem.
    • Till exempel, säg, "Jag tycker att det är viktigt att stå upp för trans människor. Många transfolk känner redan marginaliserade, så det är viktigt för mig att vara där och stödja dem."
    • Du kan också säga, "Jag vet inte vad det känns som att känna sig osäkert, men de gör det. Jag vill hjälpa transfolk att känna sig trygga."
    Fråga 3 av 5:
    Hur hanterar jag mina föräldrar negativa kommentarer?
    1. Bild med titeln Deal med transfoba föräldrar Steg 4
    1. Konfrontera dina föräldrar om du känner dig trygg. Du kanske har ignorerat några transfoba kommentarer som dina föräldrar gjorde först, men du kanske vill börja säga något. En artig (inte arg) konfrontation kan hjälpa till att förändra sina attityder och beteenden. Se det som ett sätt att dela med dig av dina åsikter och vänlighet med dem om du kan.
    • Till exempel, säg, "det var en ovänlig kommentar. Snälla säg inte det."
    • Du kan också säga, "snälla, säg inte de sakerna, särskilt omkring mig. Jag tror att alla människor ska behandlas med respekt, oavsett om de skiljer sig från mig eller inte."
  • 2. Ställ in gränser med dina föräldrar. Även om du starkt motsätter varandra, förtjänar både dig och dina föräldrar att behandlas med respekt. Låt inte någon använda namnuppringning, nedsättande anmärkningar eller förbannade ord. Be dina föräldrar att inte säga saker om transfolk runt dig eller offentligt.
  • Om du inte kan prata om Trans-problem utan att bli upprörd eller spränga på varandra, kanske du vill släppa den. Du kan inte ändra sina tankar, och du kanske måste komma överens om att vara oense.
  • Ditt mål bör vara att tillåta både dig och dina föräldrar att få er att höra, inte att ändra varandras åsikter.
  • Fråga 4 av 5:
    Hur kan jag få mina föräldrar att förstå transgenderproblem?
    1. Bild med titeln Deal med transfoba föräldrar Steg 6
    1. Var tålmodig med dina föräldrar. Om de är från en äldre generation, kan de få några problem att sätta ihop dem runt dessa problem. Det kan ta månader (eller till och med år) för dina föräldrar att förstå och acceptera vad du berättar för dem, så försök att ge dem lite utrymme.
    • Detta är särskilt sant om du har kommit ut som transgender. Medan du kanske känner dig skadad av dina föräldrar, brist på acceptans, om du ger dem tid, kunde de komma runt.
  • 2. Acceptera dina föräldrar för var de är på. Du kanske måste acceptera att dina föräldrar bara inte förstår, oavsett hur svårt du försöker. Det är störande när du känner att dina föräldrar inte förstår eller stöder dig eller de saker du bryr dig om, men det kan ta tid för dem att se saker annorlunda. Erkänna sina känslor och var de är på.
  • Om du är trans och känner dig oaccepta, förlora inte helt hoppet för dina föräldrar. Berätta för dem att du älskar dem och att de måste acceptera vem du verkligen är.
  • Förvänta det att ta lite tid. Se till att du får vad du behöver utan sitt stöd under tiden.
  • Fråga 5 av 5:
    Hur kan jag nå ut för stöd från andra?
    1. Bild med titeln Deal med transfoba föräldrar Steg 8
    1. Luta på dina nära och kära. Du kan känna dig ledsen och besviken om dina föräldrar är transfobiska. Att hantera ett svårt förhållande med dina föräldrar kan vara tufft, så se till att du har stödjande människor runt dig. Var runt människor som förstår dig, älskar dig och vill ha det bästa för dig.
    • Det hjälper till att känna sig stödda av människor som bryr sig. Även om de inte förstår din könsidentitet, det faktum att de bryr sig och är där för dig kan hjälpa.
  • 2. Gå med i ett supportgemenskap. Det finns många sätt att engagera sig och träffa andra människor som är lGBT. Beroende på var du bor kan det finnas ett HBT-samhälle i din stad som kan ge resurser, rådgivning och support. Om du inte hittar ett centrum nära dig, gå med i ett online-community. Du kan träffa andra din ålder med liknande bekymmer och problem med familjen.
  • 3. Prata med en mentalvårdspersonal. En terapeut eller rådgivare kan hjälpa dig att arbeta genom dina känslor och räkna ut dina nästa steg. Välj en terapeut som specialiserat sig på att arbeta med Transgender och LGBT-klienter. De kan hjälpa dig att navigera hur man hanterar konflikter, ta upp övergång, och må bättre med att vara dig själv.
  • Hitta en terapeut genom din (eller din familj) försäkringsleverantör eller en lokal psykisk klinik. Du kan också fråga vänner eller ditt lokala LGBT-resurscenter för ett hänskjutande.
  • Tips

    Om du är underårig och känner sig osäker i ditt hem, överväga blir emancipated.

    Varningar

    Om du känner dig självmord, ring efter hjälp direkt. I USA, ring Trevor-projektet på 866-488-7386 eller Trans LifeLine vid 877-565-8860.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande