Hur man hanterar familjeproblem

Död, missbruk, pengar problem, psykisk sjukdom, separation / skilsmässa och övergångsjusteringar alla tar en vägtull på medlemmarna i en familj. Under stressiga händelser eller när familjens resurser är allvarligt beskattade, kan problem inte lösas lätt. Detta kan leda till fientliga meningsskiljaktigheter, spänning och vrede. Konflikt i familjen kan påverka allas funktion. Hantera dina familjeproblem genom att lära sig effektiva problemlösningsförmåga.

Steg

Del 1 av 2:
Utveckla hälsosam problemlösning
  1. Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 1
1. Planera en tid att prata som en grupp. Motstående och övervinna familjeproblem kan tyckas omöjligt. När du arbetar tillsammans blir dock lösande familjeskillnader mer genomförbart. Det första steget mot upplösning håller med om att det finns ett problem i första hand. Sedan, när tempor är måttligt kylda, behöver alla planera att komma ihop och utforma en strategi för att lösa problemet.
  • Planera ett möte vid en tid som är mest lämpligt för alla. Göra alla medvetna om syftet med mötet och att du vill att de ska anlända med förslag och lösningar på klara.
  • Var uppmärksam på att små barn kan vara ett hinder för ett familjemöte. Huddle dem i ett separat rum om du förväntar dig att tempor ska flera eller känslig information som ska diskuteras.
  • Terapeuter föreslår ofta att hålla regelbundna familjemöten. Denna taktik gör det möjligt för familjemedlemmarna att ta ut problem i det öppna före vredeutvecklingen. Att prata med din familj regelbundet kan förbättra kommunikationen och det band som du delar.
  • Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 2
    2. Fokusera på frågan till hands. När meningsskiljaktigheter uppstår tenderar folk att ta upp alla oupplöst problem som de någonsin har stött på med de andra parterna. Detta hindrar konfliktlösningen och försvinner punkten i diskussionen.
  • Sträva efter att avslöja vad som är viktigt om det aktuella problemet. Att bygga ett fall eller uppföra gamla missgärningar hjälper dig inte att lösa problemet.
  • Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 3
    3. Har alla anger vad de verkligen menar. Direkt kommunikation är avgörande för effektiv konfliktlösning. Varje part ska använda "I" -utlåtanden för att tydligt ange dina behov, önskemål och bekymmer.
  • Kom ihåg att du strävar efter att eskalera konflikten och arbeta mot en lösning. Att använda "I" -deklarationer tillåter alla att uttrycka sig samtidigt som de visar respekt för andra som lyssnar.Att göra en "I" -utlåtanden tillåter varje person att ta ägande av vad de känner, och föreslår ett botemedel mot problemet samtidigt.
  • Exempel på "I" -utlåtanden inkluderar: "Jag är orolig att vår familj faller ifrån varandra. Jag skulle vilja att vi ska arbeta ut saker."Eller" Jag blir rädd när pappa dricker mycket för att han börjar skrika. Jag önskar att han kunde sluta dricka ".
  • Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 4
    4. Lyssna utan att avbryta. För att nå ett avtal under familjekonflikten är det viktigt att lyssna på. Endast genom att aktivt lyssna på varje part kan du förstå vad han försöker kommunicera. Aktivt lyssnande innebär att den andra människans ton och kroppsspråk, så att han kan tala utan avbrott eller kommentarer, och parafrasering vad som sagdes efteråt för att du skulle kunna förstås korrekt.
  • Effektivt lyssnande gör det möjligt för den andra personen att känna sig, motiverar de andra parterna att vilja lyssna på dig, deguses argument och starka känslor och ombyggar förhållandet under konflikten.
  • Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 5
    5. Validera och visa respekt för varje persons synvinkel.Validering avser att visa en annan som du känner igen, värderar och accepterar sina tankar, åsikter eller övertygelser. Naturligtvis kan dina egna åsikter skilja sig mycket, men med hjälp av validering visar att du ser den andra som en människa, värdig integritet och respekt.
  • Validera dina familjemedlemmar genom att säga något som "Jag är verkligen glad att du kände dig bekväm nog att dela med mig" eller "Jag uppskattar din vilja att arbeta mot en lösning".
  • Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 6
    6. Besluta om en lösning tillsammans. När alla har delat sina behov, vill det, och bekymmer, sträva efter en kompromiss. Tänk på alla förslag som varje part har gett och leta efter en mellanklass. Alla närvarande borde må bra om den föreslagna lösningen. Vid behov, utveckla ett kontrakt eller ett skriftligt avtal som beskriver hur du hanterar problemet.
  • Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 7
    7. Sök professionell rådgivning. Om du inte kan lösa problemet själv, kontakta en familj terapeut som kan erbjuda dig praktiska råd om att hantera din familjs problem.
  • Del 2 av 2:
    Erkänna kommunikationsvägar
    1. Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 8
    1. Var medveten om hur olika familjemedlemmar kan reagera på problem. En potentiell obstruktion mot konfliktlösning i familjer är skillnader i hur varje medlem svarar på stress eller spänning. Dessa skillnader måste beaktas och alla måste medvetet välja att möta problemet för att verkligen hitta en lösning.
    • För vissa människor får konflikter att de blir fientliga och defensiva. Detta är "kampen" aspekten av det fysiologiska "kampen eller flyg" svaret. Dessa individer kan argumentera oändligt för att avlägsna något ansvar från sig själva, eller vägra att höra andras synpunkter.
    • Andra utväg till "flyg" aspekten. Dessa individer kan springa från konflikt till varje pris. De kan neka att det finns ett problem eller tro att det inte finns något de kan göra för att lösa det ändå. Sådana familjemedlemmar kan låtsas som om de inte märker någon spänning i hushållet, eller nedspelar sig på dem.
  • Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 9
    2. Bekräfta men få ett handtag på känslor. Emotionell medvetenhet är viktigt för att erkänna den unika upplevelsen av dig själv och andra. Om du har problem med att identifiera hur du känner, kommer du att få problem med att kontrollera dina känslor eller uttrycka dina behov under konflikter.
  • Första arbetet med att försöka identifiera dina känslor. Tänk på vilka tankar du har, vad du känner i din kropp, och vilka åtgärder du vill ta? Till exempel kanske du tänker "Jag hatar den här familjen."Dina nävar är knutna och du vill slå något. En sådan stark känsla kan märkas som ilska eller förakt.
  • Därefter syftar du till att styra och lindra dessa starka känslor så att du effektivt kan lösa. Beroende på hur du känner dig deltar i en komplementär aktivitet för att underlätta ditt obehag. Till exempel, om du är ledsen, kanske du vill titta på en rolig film. Om du är arg, kan det vara till hjälp att ventilera till en vän eller engagera sig i intensiv fysisk aktivitet.
  • Bild med titeln Deal med familjeproblem Steg 10
    3. Motstå uppmaningen att peka fingret. Anklagar någon att vara orsaken till problemet kommer bara att leda till att personen blir defensiv och på annat sätt hindrar en produktiv utbyte. Försök alltid att attackera problemet, inte personen. Du kan älska, ära och respektera någon utan att tycka om varje sak han gör. Men om du gör din älskade ut för att vara problemets skuld, är det svårt att utvecklas bortom denna punkt.
  • Att använda "I" -utlåtanden är en av de bästa strategierna för att minimera skulden och efterföljande försvar. Säg "Jag är rädd för att din missbruk kommer att leda till att någon blir skadad" snarare än "missbrukare är bara farliga människor att vara runt"
  • Tips

    Din familj består av några av de viktigaste relationerna i ditt liv. Att ha kontinuerlig konflikt i detta område kan drastiskt påverka din livsnöjdhet. Om du inte kan lösa familjefrågor, sök professionell hjälp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande