Hur lugna kor

En mängd olika situationer och saker kan orsaka att kor kan stressa lätt: flyttas till ett nytt hem och vänja sig på nya omgivningar, ägare och rutiner - hanteras grovt av oerfarna och / eller oansvariga hanterare - eller smärta från sjukdom eller skada.Oavsett orsaken är det olika saker du kan försöka få en besättning av kor att lugna sig eller använda för att få dem mer vana och mer avslappnad runt dig.Läs nedan för att ta reda på mer.

Steg

  1. Bild med titeln Calm Cos Steg 1
1. Låt de vara.Ganska ofta efter nötkreatur har hanterats grovt eller har gått igenom några grova, stressiga tider, kommer de att lugna sig på egen hand om du lämnar dem ensamma.Lämna dem bara mata och vatten och gör ingenting för dem eller med dem i några timmar.
  • Bild med titeln Calm Cos Steg 2
    2. Respektera sina flygzoner.Aldrig steg eller tryck för långt in i en ko flyg eller komfortzon annars kommer du att orsaka oro. Det är att föredra att du håller ut ur en ko flygzon för att hon ska vara lugn och tyst.
  • Bild med titeln Calm Cow Steg 3
    3. Prata med dem i mjuka, tysta toner.Alla djur svarar bättre och lugnare till dig och dina behov om du är lugn och tyst runt dem. Nötkreatur har mycket bra hörsel och kan höra dig bara bra när du pratar lågt. Du kan vara den typ som föredrar att prata med dem, eller en som väljer att säga lite till ingenting alls.Det är ditt val som du vill använda för att bäst få de djuren att lugna sig.
  • Vissa nötkreaturfolk finner att läsa en bok till en flock av kor kommer inte bara att få dem att koppla av, men för att få dem brukade ljudet av sin nya ägares röst, om djuren är stressade och panikas om närvaron av en komplett främling.
  • Bild med titeln Lugna kor Steg 4
    4. Ha en mycket lugn och avslappnad upplevelse om dig.Tänk inte på någonting eller oroa dig för någonting.Bara bor i ögonblicket, andas djupt och tänker på bokstavligen ingenting.När du är lugn, är de lugna.
  • Bild med titeln Calm Cow Steg 5
    5. Låt dem komma till dig.Låt dem välja när det är i deras bästa för att närma dig.Kor är naturligt nyfikna, och när de har återställt sina rädslor och nyfikenhet tar över, kan de närma sig dig och sniffa dig över.
  • Om det är säkert att vara i samma penna som dem, kommer det bara att stå på en plats för att få dem att komma till dig. De kan lukta dig från ett avstånd och studera dig, och gör deras tankar på om du är ett hot eller en vän. Förbli lugn under hela processen.
  • Det kan också vara en bra tid att prata med dem tyst om du känner behovet av att göra det.
  • Bild med titeln Calm Cos Steg 6
    6. Lämna en positiv anteckning.När de har lugnat sig eller du känner att de har avslappnat nog för att du inte är runt längre, skulle det vara en bra tid att helt enkelt lämna med en bra sinnesstämning.
  • Tips

    Att lämna dem ensamma kan vara det näst bästa att helt enkelt vara med dem och "forcering" dem att lugna sig ner.
  • Var lugn och tyst dig själv.Du kan inte förvänta dig boskap att lugna sig om du inte är lugn också.
  • Varningar

    Nötkreatur är farliga djur, och måste respekteras oavsett storlek, statur, kön eller ålder.
  • Det största hotet kan vara den tid då de är mycket stressade, och den tid de verkar lugna för dig men kan plötsligt reagera om de inte är helt slappna av om dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande