Hur man hanterar föräldrarna

Du älskar förmodligen dina föräldrar väldigt mycket, men det betyder inte att de inte irriterar dig ibland. Om du nyligen har haft en kamp med dina föräldrar, försök lugna dig innan du pratar med dem igen. Dessutom, prata med dina föräldrar ofta så att det är lättare att berätta för dem när något är fel eller du vill att de ska ändra en regel. Det är också en bra idé att arbeta med att förbättra ditt förhållande genom att vara pålitlig och spendera tid med dina föräldrar.

Steg

Metod 1 av 3:
Lugnar ner efter en kamp
  1. Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 1
1. Spendera lite tid ensam så att du kan må bättre. Efter en kamp, ​​gå till ditt rum, sitta ute, eller gå en promenad. Ta den här tiden att tänka på vad som hände och hur du känner för det. Detta ger dig tid att bearbeta dina känslor och släppa några negativa känslor som du känner.
  • Lätt träning kan hjälpa dig att må bättre snabbare. Du kan gå en promenad eller göra yoga i ditt rum.

Dricks: Om du är väldigt upprörd, ring en vän eller någon du litar på att ventilera dina känslor.

  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 2
    2
    Ta djupa andetag För att hjälpa dig att lugna dig snabbt. Ett argument med dina föräldrar kan få ditt hjärta att tävla och din andning för att bli snabbare. Lyckligtvis kan du koppla av detta svar med djup andning. Placera din hand över magen. Då dra långsamt ner i dina lungor. Din mage bör expandera under din hand. Gör detta för 5-10 andetag.
  • Som ett annat alternativ, andas in i 5 räkningar, håll sedan andan när du räknar till 5. Därefter andas långsamt ut till en 5 räkning. Upprepa 5 gånger.
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 3
    3
    Meditera i 10 minuter för att hjälpa dig att male dig själv. Meditation hjälper till att lugna ditt sinne och utlösa din kropps avslappningssvar. Sitta eller stå i en bekväm position. Sedan, stäng dina ögon, rensa ditt sinne och fokusera på andan. När ditt sinne vandrar, ta med dina tankar tillbaka till ditt andetag.
  • Det hjälper till att räkna andan för att hålla dig från att vandra.
  • Om du vill, upprepa en mantra till dig själv när du mediterar, till exempel "fred" "lugn" eller "slappna av."
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 4
    4. Skriv i din tidskrift för att hjälpa dig att bearbeta dina tankar. Efter en stor kamp med dina föräldrar är det normalt att känna sig upprörd, frustrerad och arg. Journaling kan hjälpa dig att arbeta genom dina känslor och förstå vad som hände. Skriv ner vad som hände och hur du känner för det.
  • Håll din tidskrift i en anteckningsbok eller på din dator.
  • Metod 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 5
    1. Välj en tid när du är lugn. Det är svårt att ha en bra konversation när du är upprörd. Vänta tills du och dina föräldrar har alla haft en chans att svalna. Sedan, sitta ner för att prata om hur du känner och vad du behöver från dem.
    • Det är bra att schemalägga en tid att prata. Till exempel kan du säga till dina föräldrar, "jag behöver verkligen prata med dig. Tror du att du får några minuter efter middagen att sitta och prata med mig?"
    • Om du vet att dina föräldrar hade en stressig dag, är det troligt att vänta tills en annan gång.
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 6
    2
    Lyssna till vad dina föräldrar måste säga. Det kan vara svårt ibland, men gör ditt bästa för att lugnt lyssna på dina föräldrars syn på vad som händer. När du lyssnar, försök att ta reda på vad deras främsta anledningar är att känna det sätt de gör. Detta hjälper dig att förstå vad som berör dig måste adressera.
  • När dina föräldrar slutar prata, försök att parafrasera vad de sa tillbaka till dem så du är alla på samma sida. Säg, "Det låter som om du är orolig att jag kommer att falla bakom på mitt skolarbete om jag går ut på helgen," eller "det låter som om du tror att jag använder någon som är för gammal för mig."
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 7
    3. Förklara hur du känner för att hjälpa dina föräldrar att förstå dig. Du har förmodligen dagar när du verkar som att dina föräldrar inte förstår dig alls. Det här kan vara sant, speciellt om du har svårt att öppna dem. För att hjälpa dina föräldrar att förstå dig bättre, berätta för dem hur du känner och vad som händer i ditt liv. Diskutera då vad du hoppas att de ska göra för att hjälpa dig.
  • Du kanske säger, "just nu känner jag mig verkligen överväldigad med skolan. För att göra saker värre, mina vänner hänger alla utan mig eftersom jag inte får gå till fester. Jag vet att du är orolig för mig, men jag är gammal nog att göra ansvariga beslut. Jag hoppas att du låter mig gå till fester med mina vänner om jag checkar in ofta."
  • Du kan också säga, "Jag vet att mina betyg har gått mycket i den här terminen, och jag är lika upprörd som ni. Jag har känt mig riktigt deprimerad de senaste månaderna, så det är svårt att koncentrera sig. Dessutom har jag problem med att hålla upp med mina uppdrag. Jag vill göra positiva förändringar, men jag är inte säker på vart man ska börja. Jag är orolig att du bara straffa mig istället för att hjälpa mig att bli bättre."
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 8
    4. Svara lugnt när dina föräldrar säger något upprörande. Dina föräldrar kommer förmodligen att säga det felaktiga någonting, men det är viktigt att du håller dig coola. De är mer benägna att lyssna på dig om du inte skriker eller snäpper på dem. Om dina föräldrar är oförskämda, menar eller okänsliga, låt dem prata. Då, lugnt säga hur de fick dig att känna.
  • Till exempel, låt oss säga att du misslyckades med ett viktigt test och din förälder skriker, "Du borde vara generad av denna klass! Du är så lat!"Detta skulle vara så skadligt att höra! Du kanske svarar på, "Jag känner mig väldigt dålig om den här klassen, och det gör ont i mina känslor som du skulle kalla mig lat. Jag studerade riktigt hårt för detta test, men jag får inte ha förstått materialet."
  • På samma sätt, låt oss säga att du har ett datum och din förälder misstänker. De kan säga, "Du kommer att få med denna förlorare och förstöra hela din framtid."Du kan svara," Jag förstår att du är orolig, men det gör ont i mina känslor som du tycker på det sättet. Jag är en smart, hårt arbetande person, så snälla antar inte det värsta av mig."
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 9
    5. Försök att se saker från dina föräldrars synvinkel. Det är troligt att dina föräldrar vill ha det bästa för dig och att de försöker hålla dig från att göra misstag. Men det kan göra dem alltför strikt ibland, vilket är super irriterande. När dina föräldrar är irriterande eller orimlig, tänk på hur du skulle känna på deras plats. Sedan leta efter positiva motiv för sina beslut.
  • Till exempel, låt oss säga att dina föräldrar inte kommer att låta dig gå till en musikfestival med dina vänner. Det kan vara så frustrerande, speciellt om alla du vet går. Men du kanske känner igen att de bara fattar det beslutet eftersom de är oroliga kan du bli skadad på festivalen.
  • På samma sätt kan dina föräldrar ständigt irritera dig om dina betyg och läxor. Även om det här kan vara irriterande, kan du anser att de bara försöker hjälpa dig att lyckas i skolan och ställer dig upp för en ljus framtid.
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 10
    6. Diskutera casual ämnen med dina föräldrar så att du har bättre kommunikation. Det kan vara väldigt svårt att prata med dina föräldrar, speciellt om du har argumenterat mycket. Om så är fallet, leta efter roliga, lätta ämnen du kan prata om med dina föräldrar. Sedan försök att ha minst en konversation med dem varje dag. Detta hjälper dig att kommunicera med dem bättre.
  • Till exempel, låt oss säga att du och dina föräldrar både tycker om att titta på ett lokalt idrottslag. Du kanske pratar med dem om hur laget utför eller vilka spelare du gillar bäst.
  • Om du har ett husdjur, berätta för dina föräldrars berättelser om dig och ditt husdjur.
  • Prata om vad du tittar på TV, vad du studerar, eller vad du planerar att göra under helgen.
  • Dricks: Ju mer du pratar med dina föräldrar, desto lättare blir det. Att berätta för dem om vardagliga saker i ditt liv dagligen gör det lättare att prata med dem när något stort kommer upp.

    Metod 3 av 3:
    Förbättra ditt förhållande
    1. Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 11
    1. Följ reglerna för att bygga din föräldrars förtroende. Ibland känns reglerna för restriktiva, men dina föräldrar ställer regler för att hålla dig säker. Gör ditt bästa för att lyda alla dina föräldrars regler. Detta kommer att hjälpa till att bygga förtroende och visar dem du är pålitlig.
    • Om dina föräldrar litar på dig, kommer de troligen att vara mer öppna för att ändra reglerna.

    Variation: Ibland kan dina föräldrars regler känna sig helt orättvist. Detta är särskilt sant om dina regler har varit samma i åratal trots att du har blivit äldre och mer ansvarsfull. Om så är fallet, prata med dina föräldrar om att revidera reglerna.

  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 12
    2. Håll alla dina löften så att dina föräldrar vet att du är pålitlig. När du berättar för dina föräldrar kommer du att göra något, det är viktigt att du följer igenom. Detta inkluderar saker som att ringa för att berätta för dem var du är, slutföra dina sysslor och göra dina läxor. Gör alltid vad du säger så dina föräldrar vet att de kan lita på ditt ord.
  • Låt oss till exempel säga att du berättar för dina föräldrar att du kommer att städa ditt rum så att de kommer att sluta nagging dig. Se till att du rengör det! Annars tror de att de behöver pesterar dig mer för att få dig att göra saker.
  • Ibland kan något komma upp som hindrar dig från att göra det du lovade. I det här fallet, gå omedelbart till dina föräldrar och berätta för dem vad som händer. De kommer att vara mer benägna att förstå om du pratar med dem först.
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 13
    3. Checka in med dina föräldrar så de vet att du är okej. Dina föräldrar oroar dig för dig, speciellt när de inte vet var du är. Gör det till en vana att skriva eller ringa dina föräldrar när du inte är hemma. Berätta för dem var du är, vem du är med, och att du är okej. Detta kan hjälpa dem att känna sig mer bekväma, vilket ger dig frihet.
  • Som ett exempel kan du snäppa ett foto med din vän framför biografen om du ser en film. Sedan, text det till dina föräldrar med ett meddelande som "på bio med Alex för att se den senaste Marvel-filmen. Text du så snart filmen släpper ut."
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 14
    4. Berätta för dina föräldrar när du gör ett misstag. Du kanske känner dig väldigt rädd när du förstör, men alla gör misstag. Dina föräldrar vet det, så var ärlig om vad som hände. Så snart du inser att du har krossat, prata med dina föräldrar om vad som hände. Sedan berätta för dem vad du planerar att göra i framtiden för att göra saker bättre.
  • Du kanske säger, "Jag glömde att mitt forskningspapper berodde idag, så jag kommer att förlora poäng. Jag känner mig väldigt arg på mig själv för att jag har jobbat så svårt att hålla mina betyg. Jag har redan skickat mitt sena papper, och jag ska börja hålla en planerare så det kommer inte att hända igen."
  • Bild med titeln Deal med föräldrarna Steg 15
    5. Tillbringa kvalitetstid med dina föräldrar så att du växer närmare. Det är normalt att driva bortsett från dina föräldrar, speciellt när du är en tonåring. Men att spendera extra tid med dem kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm att prata med dem om problem, och det kan hjälpa dig att visa dem du förtjänar mer frihet. Be dina föräldrar att göra roliga aktiviteter med dig minst en gång i veckan så att du kan bygga ett starkt förhållande.
  • Till exempel, njut av en familjen middag, gå bowling, spela minigolf, spela brädspel, eller titta på en film tillsammans.
  • Tips

    Det är normalt att ha problem med dina föräldrar ibland.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande