Hur man hanterar höga konfliktpersonligheter

Vissa människor kan vara svåra att hantera, andra kan vara en mardröm. Högkonfliktpersoner (HCP) trivs på konflikt, och tyvärr kan dina normala, naturliga defensiva svar på aggressivt beteende faktiskt göra saker ännu värre. Det finns dock saker du kan göra för att effektivt hantera HCPs. Vi har sammanställt en hjälpsam lista över saker du kan försöka göra med alla HCPs i ditt liv lite enklare.

Steg

Metod 1 av 10:
Håll dig lugn när de börjar bli upprörd.
  1. Bild med titeln Vinn en kamp i under 30 sekunder Steg 2
1. Styr ditt kroppsspråk och tonstopp. Du kan känna igen tecknen att de blir upparbetade. De börjar lyfta sin röst eller bli aggressiv. Du kan inte styra sitt beteende, men du kan styra din. Håll dina känslor ut ur det och undvik frestelsen att skrika tillbaka eller förolämpa dem tillbaka. Det gör bara dem argare.
Metod 2 av 10:
Låt dem berätta för sin dramatiska historia.
1. Betala kort uppmärksamhet och berätta för dem att de måste göra något. Om de närmar dig dig redan upprörd om någonting, låt dem prata om vad det är som det har dem upparbetat. När de är färdiga, berätta för dem att du har något som du behöver göra så att du kan lämna konversationen utan att få dem att känna att du ignorerar dem.
  • Du kan säga något som, "Jag är ledsen att höra det hände, men jag måste avsluta det här projektet jag jobbar med."
Metod 3 av 10:
Reagera direkt fientlighet med korta svar.
1. Håll det kortfattat, informativt, vänligt och firm (Biff). Om de börjar attackera dig direkt, ge inte in i uppmaningen att svara i natura. Använd istället korta svar som är fasta men vänliga så att de inte har något extra bränsle för att mata sin känslomässiga eld.
  • Till exempel, om de närmar sig att du säger något som, "Jag kan inte tro att du skulle göra något sådant! Är du dum? Vad är fel med dig?"Du kan svara med något som" Nej, det är jag inte. Jag var inte utbildad på hur man gör det."
Metod 4 av 10:
Fokusera på framtiden istället för tidigare misstag.
1. Prata om vad du kan göra nu, inte vad du gjorde tidigare. Människor med HCP är ofta upptagna med uppfattade förolämpningar eller händelser från det förflutna. Omdirigera sin arga energi genom att fokusera på vad du kan göra just nu och i framtiden. Tvinga dem att ta itu med ett aktuellt problem eller uppgift istället för att diskutera vad som hände tidigare.
  • Till exempel kan du säga något som, "det kan ha varit sant i det förflutna, men just nu måste vi välja ett av dessa två alternativ."
Metod 5 av 10:
Försök att inte vara emotionellt hotande.
  1. Bild med titeln vinner en gata kamp Steg 13
1. Upprätthålla en lugn lugn och håll dina känslor i kontroll. Om du bekämpar eld med eld, kommer du att bli bränd, speciellt om du har att göra med någon med HCP. Håll alltid lugn och cool som en gurka. Kom ihåg att de inte kan styra dig och allt du försöker säga tillbaka till dem kommer bara att göra dem mer aggressiva.
Metod 6 av 10:
Försök inte ge dem insikt i sig själva.
  1. Bild med titeln vinna kämpar i skolan steg 3
1. Du kan inte göra en HCP-person förstå vad de gör är fel. Du kan känna dig frestad att försöka förklara hur deras beteende inte är acceptabelt, men tyvärr är det inte en effektiv strategi för personer med HCP. Allt du kan göra är att styra dina egna reaktioner och använda strategier för att omdirigera deras negativa energi.
Metod 7 av 10:
Förklara konsekvenserna av deras beteende.
  1. Bild med titeln Fight Racism i din skola Steg 6
1. Ange gränser genom att lugnt berätta för dem vad deras handlingar kommer att orsaka. I stället för att försöka berätta för dem att deras beteende är oacceptabelt (vilket det är), ge dem konkreta exempel på de möjliga konsekvenserna av deras handlingar. Även om de är alltför aggressiva, kommer de sannolikt att kunna uppskatta att de kan få sig i trubbel och kommer att undvika beteende som kan orsaka det.
  • Till exempel kan du säga något som, "Lyssna, John, om de hör dig säga att du kommer att förlora kontraktet."
Metod 8 av 10:
Undvik att ge negativ feedback.
1. Kommunicera som du vill hjälpa dem på ett positivt sätt. Om det är ett problem med något eller om de gjorde ett misstag, försök att inte berätta för dem hur fel de är. Försök istället att omdirigera sitt fokus på en lösning med en positiv vägledande hand.
  • I stället för att säga: "Du gjorde inte rapporterna rätt," du kan säga, "Se, du vill ha kostnaderna framför så det är lättare för kunden att se."
Metod 9 av 10:
Ta inte sina attacker personligen.
1. Normala defensiva reaktioner kommer bara att göra sakerna värre. Ibland kan personer med HCP tillgripa direkt personliga attacker. Kom ihåg att de inte kan styra dina reaktioner, bara du kan göra det. Tänk på att de inte beter sig rationellt och undviker uppmaningen att kämpa tillbaka med förolämpningar eller personliga attacker.
Metod 10 av 10:
Berätta aldrig för dem att de har en personlighetsstörning.
  1. Bild med titeln vinna kämpar i skolan Steg 19
1. Även om de gör det kommer det bara att ställa dem ännu längre. Håll ett lugnt och kallt huvud när de har en av sina känslomässiga episoder. Använd dina korta, vänliga svar för att komma igenom det.

Tips

Tänk på att dina reaktioner kan bränna sina utbrott. Försök att stanna så lugnt och unemotional som möjligt och de kan ge upp att försöka få en uppkomst av dig.

Varningar

Om du känner dig osäker eller är orolig för att de fysiskt skadar dig, kontakta myndigheterna.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande