Hur man styr din hunds beteende genom att bli packledare

Hundar är sociala varelser som används för att bo i familjegrupper när de är i naturen. Om du märker att din hund beter sig dåligt, kan det vara för att han behöver ledning av en ledare som är som en äldre förälder till honom. Genom att upprätta dig som ledare kan du styra sitt beteende och skapa en stabil, bekväm miljö för din hund. Detta kan lindra sin stress och ångest. Undvik straff eller äldre teorier som involverar dominans eftersom det här är troligt att din hund är rädd eller konkurrenskraftig. Som ledare lär du din hund att fatta bra beslut och kommer att få respekt och lojalitet i gengäld.

Steg

Del 1 av 2:
Skapa en ledande mentalitet
  1. Bild med titeln Styr din hund
1. Bestäm om din hund är dåligt uppförd. Om du har märkt att din hund som visar vanliga beteendemässiga problem, som att dra på hans koppel under promenader, ha dåliga sätt runt andra hundar och människor, eller skäller och whining, kanske din hund inte förstår reglerna för hur han ska bete sig. Utan en etablerad ledare kommer din hund att misshandla, vilket kan orsaka beteendemässiga problem.
  • Om du tar rollen som ledare kan du minska din hunds ångest och nervositet. Din hund kommer också att vara mindre benägna att agera, eventuellt skada dig eller andra. Lyckligtvis kan du göra ändringar i ditt hushålls sociala struktur oavsett hur gammal eller ung din hund är.
  • Bild med titeln Styr din hund
    2. Tänk som en hund. För att bättre kommunicera, inse att din hund tenderar att leva i nutiden mycket mer än du gör. Det betyder att din hund är mycket bekvämare med att lära sig nya saker eller nya situationer, oavsett problem som han kanske har haft med dem tidigare. Om du börjar tänka i nuet förstår du din hund bättre.
  • Eftersom hundar inte kommunicerar på samma sätt som människor gör, lär du dig det Läs din hunds hundkroppsspråk Så du kan förstå din hunds sinnesstämning.
  • Bild med titeln Styr din hund
    3. Skapa gränser. Din hund ska se till dig för vägledning i vissa situationer. Om din hund brukar bestämma när man ska använda dessa områden, är gränserna inte tydliga inom din familj. Du bör också ställa gränser genom att bara svara på lugnt beteende. Lär dig till exempel din hund som han bara kommer att få sin mat om han är avslappnad, inte hoppar på dig, tigger du att matas.
  • Var fast med de gränser du satte. Till exempel, om du aldrig tillåter din hund att spela i ett visst rum, erbjuda honom alternativa utrymmen att spela och se till att han aldrig spelar i ett off-gränsvärde. Böjer reglerna kommer bara att förvirra din hund.
  • Bild med titeln Styr din hund
    4. Ha kul och leka med din hund. Glöm inte att speltid är viktigt för din hunds mentala stabilitet och ditt förhållande med din hund. En del av ditt jobb som ledare styr din hund genom livet genom att vara en säker, kärleksfull, hård och rättvis ledare.
  • Bild med titeln Styr din hund
    5. Behålla lugnet. I det vilda, leder ledarna regler och gränser med en lugn och assertiv energi. Ledare mobbar inte eller använder våld för att visa sin auktoritet, och inte heller borde du. Medan det är lätt att bli frustrerad med din hund om han ständigt bryter regler, förlorar aldrig ditt tålamod.
  • Kom ihåg att din hund kan känna förändringar i din attityd och energi bättre än andra människor kan. Detta gör det särskilt viktigt att hålla sig lugn under emotionella situationer.
  • Del 2 av 2:
    Agerar som en ledare
    1. Bild med titeln Styr din hund
    1. Visa din hund som du är i kontroll. Ett sätt att bevisa dig själv som ledare är att alltid gå genom dörröppningar eller portar framför din hund när du går in eller lämnar ditt hem. Detta visar din hund din hund som du är ansvarig och han kan vara säker på dig som hans ledare. Detta kommer också att lära din hund bra manners.
    • Detta förtroende och förtroende för dig hjälper till att minska sannolikheten för att det kommer att finnas någon separationsangst i situationer där du lämnar ditt hem utan din hund.
  • Bild med titeln Styr din hund
    2. Ange regler för att gå din hund. Ställ reglerna för en trevlig promenad med din hund på hans koppel. Låt inte din hund gå framför din eller dra och dra på koppel. Istället, få din hund promenad bredvid eller bakom dig. För att göra detta borde du gå din hund med en standard, 6-fots, icke-infällbar koppel. Hålla koppel så att det bara finns tillräckligt med utrymme för din hund att stanna vid din sida utan att kunna flytta framför dig.
  • Du borde alltid vara Frontrunner i någon promenad. Detta kommer att signalera till din hund som du är i kontroll.
  • Bild med titeln Styr din hund
    3
    Träna din hund I grundläggande kommandon. Du är ansvarig för att höja en bra hund medborgare. Lär dina hundbasiska kommandon inklusive, "sitta," "stanna kvar," "komma," och "ligg ner." Din hund ska så småningom lära sig att svara snabbt och korrekt till dina kommandon. För att uppmuntra din hund, använd positiva förstärkningstekniker, genom att belöna din hund med godis, tillgivenhet och positiva ord, som "bra hund." Kommandon visar din hund som du är ansvarig, hjälper dig att hålla din hunds beteende i linje och lära din hund hur man är en väl avrundad medlem av din familj.
  • Du kan börja träna valpar på 1 till 2 månader gammal och även gamla hundar kan lära sig nya knep.
  • Om positiva träningstekniker inte fungerar, prova en annan träningsmetod som inte innebär en stark disciplin under träning.
  • Bild med titeln Styr din hund
    4. Håll din hund aktiv. Det är ditt jobb som ledare att se till att din hund blir aktiv och frisk, så att han trivs. Ta din hund en eller två 20 till 30 minuters promenad om dagen. Detta kan hålla din hund mentalt och fysiskt frisk.
  • Om din hund är inaktiv kan han bli rastlös och uttråkad. Detta kan leda till oönskat beteende, som tuggning, eller skällande.
  • Bild med titeln Styr din hund
    5. Var konsekvent. Som ledare måste du vara konsekvent och tydlig med dina regler. Ibland böjer reglerna förvirrar bara din hund och skickar meddelandet att du inte är en pålitlig ledare. Ditt mål är att alltid vara stark och rättvist i din hunds ögon och visa honom att du är det bästa valet för en pålitlig ledare. Repetition och konsistens är bästa sätten din hund kommer att lära sig.
  • Till exempel, om du bestrider din hund för att tigga vid middagsbordet idag och sedan mata honom skrot från samma middagsbord imorgon, är du inte klar och konsekvent med dina regler. Detta kan plantera ett frö av tvivel i din hunds sinne att du kanske inte är en mycket stark ledare.
  • Bild med titeln Styr din hund
    6. Svara på missförhållanden. Lugnt och i en fast röst, ge din hund ett grundläggande kommando. Ditt mål är att reassert din auktoritet och ta bort honom från det dåliga beteendet.
  • Till exempel, om din hund hoppar upp på andra människor, lugnt och ordentligt berätta för honom "sitta." Om han fortfarande misshandlar, ta bort honom från området och dra tillbaka din uppmärksamhet.
  • Tips

    Om du etablerar dig själv som ledare inte förbättrar hundens beteende, försök behandla honom som en lika familjemedlem. Din hund kan svara bättre på detta tillvägagångssätt.
  • Skrika aldrig, skrika eller skada din hund. Hundar kommer inte att lära sig genom straff. Det kommer bara att förvirra dem och skada ditt förhållande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande