Hur man skiljer sig mellan kärlek och vänskap

Det är normalt att älska dina vänner. Men hur kan du vara säker på att det du känner är inte faktiskt romantisk kärlek? Ibland kan det vara svårt att berätta skillnaden mellan platonisk vänskap och en annan typ av kärlek. Om du känner dig förvirrad, ta lite tid att undersöka ditt förhållande. Tänk på specifika exempel på tider som du har upplevt känslor av kärlek. Du kan också överväga dina prioriteringar. Vad letar du efter i en partner? Vill du försöka ta förhållandet till nästa nivå? Det finns sätt att du kan räkna ut det utan att riskera vänskapen.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta en titt på din vänskap
  1. Bild med titeln skilja mellan kärlek och vänskap Steg 1
1. Betygsätta intensiteten hos dina känslor.Spendera lite tid på att tänka på hur kraftfull dina känslor är.Du kan känna många av samma saker för både en vän och älskare, men när du är kär, kan dessa känslor vara riktigt intensiva!I allmänhet, desto mer känslomässigt känner du om en viss person, desto mer sannolikt upplever du kärlek.
  • Du kan till exempel känna kemi med din vän eftersom du båda skrattar på samma skämt och har en lätt tid att prata med varandra.När du älskar någon är dessa känslor mer intensiva.Du kan känna dig givdy eller upphetsad.
  • Ett sätt att överväga hur djupa dina känslor går för en person är att överväga hur du känner när du är ifrån varandra. När du är kär, är det svårt att vara borta från någon under långa perioder.
  • Om du är kär, kommer du också troligen att känna sig speciell när du är runt personen.
  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 2
    2. Lägg märke till fysiska reaktioner. Din kropp kan faktiskt hjälpa dig att räkna ut hur du känner. När du är med ditt möjliga kärleksintresse kan ditt hjärtslag bli snabbare eller du kan känna att du har fjärilar i magen. Kanske blir du även nervös och förvirrad.Du kommer förmodligen inte att börja fnissa eller svettas när du bara hänger med en vän.
  • När du träffas med en vän är du förmodligen upphetsad. Men du kommer nog inte att uppleva några större fysiska förändringar när du ser dem eller ger dem en kram.
  • Med någon du älskar, kanske du inte kan kontrollera hur din kropp reagerar.Dina palmer kan svettas, din röst kan bli skakig, eller ditt hjärtslag kan öka.
  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 3
    3. Jämför detta förhållande till andra.Tänk på hur ett visst förhållande jämförs med de andra vänskapen i ditt liv.Du har förmodligen massor av vänner, men bara en person är din möjliga kärlek.Med den här personen kan du värdera det förhållandet mer än de andra människorna i ditt liv.Du kan också känna en mer intensiv koppling till den här personen.
  • Kanske kan du inte föreställa dig en dag utan att prata med den här personen. Med en vän kommer du förmodligen inte att tänka på att gå en vecka eller två utan att möta upp. Med någon du älskar, det kan tyckas som evigheten.
  • Metod 2 av 3:
    Besluta vad du vill ha
    1. Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 4
    1. Bestäm om du vill ha ett romantiskt förhållande.Du kan berätta skillnaden mellan kärlek och vänskap genom att tänka på den mängd uppmärksamhet du ger någon.Om du älskar någon, kommer du sannolikt att tänka på dem ofta och vill stanna i vanlig kommunikation med dem.Du kommer nog inte att tänka på en vän så mycket hela dagen och kommer inte att ha samma längtan efter att prata med dem.
    • Du kanske tänker på din vän när något påminner dig om dem under din dag - kanske en låt du både som eller en historia som påminner dig om en upplevelse med dem.
    • När du älskar någon, kommer de troligen att vara i ditt sinne hela dagen, oavsett om du är påminde om dem eller inte. Du kan till och med hitta dig själv dagdrömmer om dem.
    Expertips
    Cherlyn Chong

    Cherlyn Chong

    Förhållande Coachcherlyn Chong är en upplösning återhämtning och dating tränare för högupplösta professionella kvinnor som vill komma över sina exes och hitta kärlek igen. Hon är också en officiell tränare för League Dating App, och har presenterats på Askmen, Business Insider, Reuters och Huffpost.
    Cherlyn Chong
    Cherlyn Chong
    Relation Coach

    Hantera att trycka på personliga frågor före dating. Du kan vara överväldigad av många uppgifter eller sysslor i ditt liv som du inte har behandlat. Innan du börjar datera måste du börja kolla dessa saker från din att göra-lista, eller du kan kämpa för att upprätthålla ett hälsosamt förhållande eftersom du ständigt distraheras.

  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 5
    2. Ta reda på hur mycket uppmärksamhet du vill få.Är du nöjd med hur den här personen behandlar dig? Om de bara ger dig en hög fem som en hälsning, kanske du önskar något mer intimt. Kanske hittar du dig själv som vill ha fler texter från dem.Inte höra från en vän hela dagen kommer inte vara så nedslående som inte hörs från någon du älskar.
  • Om du är glad att höra från en av dina vänner ofta hela dagen eller få fjärilar i magen när deras namn dyker upp på din telefon, kan det vara ett tecken på att du vill ha ett förhållande.
  • Bild med titeln skilja mellan kärlek och vänskap Steg 6
    3. Prata med en vän eller familjemedlem.Det kan vara svårt att vara objektivt om ditt eget liv. Försök att prata med någon du litar på, som en nära vän eller syskon.Den här personen kan ge dig ett yttre perspektiv på hur personen agerar mot dig och huruvida de tror att det bara är vänskap eller om det kan vara kärlek.
  • Till exempel kan en vän märka att den person du älskar ser på dig när du inte uppmärksammar.De kan också märka att personen talar om dig mycket när du inte är där -tecken som de tycker om dig som mer än en vän.
  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 7
    4. Reflektera över dina känslor.Att räkna ut dina känslor kan vara knepigt och kan ta mycket självreflektion.Att hjälpa till att räkna ut om du har vänliga känslor eller kärleksfulla känslor för någon, var ärlig med dig själv om hur de får dig att känna.
  • Gör en lista för att hålla reda på dina känslor hela veckan.Skriv ner hur du känner när du pratar med den här personen eller när du tänker på dem.Du kan till exempel skriva att du kände dig upphetsad när den här personen ringde dig eller nervös när du hängde med dem.
  • Tänk på vad som lockar dig till den aktuella personen. Till exempel kan du ha ett ouppfyllt behov som den här personen verkar fylla. Till exempel, om du inte känner dig populär och den här personen är en stjärnutövare, kanske du är intresserad av dem eftersom du gillar hur det känns att vara med någon du ser som populär. I de flesta fall är känslor som är baserade på externa faktorer som detta inte riktiga kärlek.
  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 8
    5. Skriv i en tidskrift. Ta några minuter varje dag för att skriva om dina interaktioner med folket runt dig.Det kan hjälpa dig att se om du agerar annorlunda mot den här personen än du är mot dina andra vänner.Det kan också hjälpa dig att avslöja om de behandlar dig som en vän eller älskare.
  • Försök att reflektera över specifika situationer.Tänk till exempel på en gång du såg den här personen som pratade med en annan person och reflekterade över hur det fick dig att känna.Kände du dig avundsjuk?Påverkade det inte alls?
  • Metod 3 av 3:
    Gå vidare i ditt förhållande
    1. Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 9
    1. Var självsäker. Du kan vara väldigt nervös att försöka ändra ditt förhållande. Det är normalt! Försök dock att agera självsäker. Förtroende kan hjälpa dig att hitta rätt ord att säga och räkna ut hur man gör ditt ärende.
    • Ge dig själv en pep talk. Försök säga något som, "Jag är en rolig, omtänksam person. Bob skulle ha tur att vara med mig."
  • Bild med titeln skilja mellan kärlek och vänskap steg 10
    2. Agera flirtig. Du kan testa vattnet genom att flirta med ditt kärleksintresse. Börja med att hålla ögonkontakten en sekund längre än du normalt skulle. Du kan också ägna mer uppmärksamhet åt dem. Om du är i en gruppinställning, fokusera på att ha en konversation med dem.
  • Prova lite avslappnad beröring. Lägg din hand på deras medan du skrattar på ett skämt.
  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 11
    3. Ändra ditt språk. Vänner tenderar att prata med varandra mycket tillfälligt. Detta kan innebära casual smeknamn, som "kompis", "vän" eller "barn". När du tar dig själv med villkor så här, kolla dig själv. Dessa typer av namn används huvudsakligen mellan personer som bara är vänner. Försök med att referera till dem med deras namn.
  • När människor är kär, använder de ofta söta husdjursnamn för varandra, som har en djup, romantisk förbindelse för paret. Till exempel kan de kalla varandra sötnos, älskling eller baby.
  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 12
    4. Fråga dem. Var direkt och fråga dem på ett datum. Du kommer aldrig veta om du två kommer att fungera som föremål om du inte försöker datera. Var ärlig och öppen. Klargöra att du föreslår någon en-på-en-tiden.
  • Du kan säga, "Jag skulle verkligen vilja tillbringa lite en-på-en gång med dig. Vill du ha middag med mig fredagskväll?"
  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 13
    5. Acceptera den andra personens svar.Om den person du älskar inte känner på samma sätt mot dig, kan det skada.Du kan känna dig avvisad och vara upprörd med den andra personen.Försök att förstå att den här personen troligen inte försöker skada dina känslor, men de tycker att det är viktigt att vara ärlig med dig.Försök inte göra den andra personen dålig för att inte dela dina känslor.Om du inte är säker på vad du ska säga, prova några av följande:
  • "Tack för att du är ärlig med mig.Jag hoppades att du skulle känna annorlunda, men jag förstår att du inte kan ändra hur du känner."
  • "Jag uppskattar din ärlighet.Jag skulle fortfarande vilja vara vänner, men jag hoppas att du förstår att jag kan behöva lite tid att hantera mina känslor."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande