Hur man är lojal

Att vara lojal mot de som finns runt kan du vara en utmaning, eftersom det kräver tålamod och generositet. Lojalitet är förmågan att sätta andra inför dig själv och hålla fast vid dem i goda tider och dåliga. Visa lojalitet mot vänner, familj och betydande andra genom att vara ärlig, pålitlig, stödjande och generös. Upprätthålla friska gränser med dem runt dig så att du kan vara lojal mot dem på ett produktivt sätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Vara ärlig och pålitlig
  1. Bild med titeln vara lojal steg 1
1. Uttrycka hur du verkligen känner. Försök inte att sockaja dina sanna känslor när du pratar med vänner, familj eller en betydande annan. Att vara lojala betyder att inte vara rädd för att vara ärlig och okomplicerad. Liggande kan göra andra misstro dig och inte se dig som lojal.
  • Till exempel kan du säga till vänner, "Jag måste vara ärlig med dig om hur jag känner" eller du kan säga till en familjemedlem ", är jag inte säker på om det är en bra idé ..."
  • Du kan (och borde) ge din ärliga åsikt utan att vara dömande. Istället för att säga "Det är en dålig idé" eller "Jag skulle inte göra det," prova något som "Det är ditt beslut att göra, men om det var jag skulle jag ...".
  • Bild med titeln vara lojal steg 2
    2. Delta inte i skvaller. Att prata bakom någons rygg anses oärlig och disloyal. Tro inte på skvaller eller engagera sig i skvaller om de nära dig. Om du har frågor eller problem, tala med personen direkt istället för att engagera sig i skvaller eller rykten.
  • Om du hör andra skvaller runt dig, uppmuntra dem att sluta. Du kan säga, "Låt oss inte skvaller eller njuta av rykten" eller "Jag föredrar att prata med min vän eller partner snarare än att tro att skvaller."
  • Bild med titeln vara lojal steg 3
    3. Följ igenom på dina åtaganden. Visa upp för vänner när du lovar att du vill. Följ igenom på åtaganden till familjemedlemmar. Vara närvarande för din signifikanta andra när du säger att du vill. Följande på vad du lovar andra kommer att visa dem de kan räkna med dig och lita på att du är där för dem.
  • Undvik att vara fläckig och försök att inte avbryta planer Sista minuten, eftersom det här kan visa andra du är inte trovärdig. Du kan snabbt bygga ett negativt rykte för flaking om du inte är försiktig med dina handlingar.
  • Visa upp i tid och vara närvarande för andra när du säger att du vill. Använd dina åtgärder för att bevisa att när du säger att du kommer att vara där, menar du det.
  • Bild med titeln vara lojal steg 4
    4. Stå upp för andra när det behövs. Var en cheerleader för vänner, familj och partners. Stå upp för dem och ha ryggen när de behöver det. Visa dem att du kan vara lojal och där för dem när det betyder mest.
  • Till exempel kan du stå upp för en vän när någon försöker fördriva dem eller ta ner dem. Eller du kan stå upp för din partner när de behöver stöd under en svår diskussion eller argument.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara stödjande och generös
    1. Bild med titeln vara lojal steg 5
    1. Stödja målen, ambitionerna och drömmarna om andras. Försök att visa äkta intresse för dina vänner och familjens mål och drömmar. Ställ frågor om deras ambitioner och mål. Om de ber om hjälp att nå ett mål, stödja dem så mycket du kan.
    • Till exempel kan du stödja en väns dröm att vara en musiker genom att gå till sina shower och främja sin musik på sociala medier. Eller du kan stödja en familjemedlems karriärmål genom att erbjuda dem att studera för en tentamen eller ett test.
  • Bild med titeln vara lojal steg 6
    2. Vara en bra lyssnare. Visa din lojalitet mot andra genom att ta dig tid att lyssna på vad de måste säga. Underhålla ögonkontakt och nick när du lyssnar på familj eller en vän. Undvik att avbryta andra när de talar eller pratar över dem. Istället, fokusera på dem och uppmärksamma när de försäkrar sig i dig.
  • Du kan också försäkra vänner, familj och din partner som du är öppen för att lyssna på sina tankar när som helst. Du kan säga, "Bara vet att jag är här för dig om du behöver någon att prata med" eller "Jag är alltid villig att lyssna på dig och höra dig."
  • Bild med titeln vara lojal Steg 7
    3. Erbjuder positiva lösningar och idéer. Du kan också vara stödjande och generös för andra genom att fokusera på positiva i en situation eller konflikt. Försök att komma med lösningar och idéer som gör att andra känner sig optimistiska och produktiva.
  • Till exempel kan du stödja en vän som handlar om att bryta upp genom att påminna dem om alla positiva saker som de har pågått i sitt liv. Eller du kan stödja en familjemedlem med en sjukdom genom att agera vänliga, positiva och energiska runt dem för att hålla sina andar upp.
  • Bild med titeln vara lojal steg 8
    4. Motstå att döma andra för sina val eller handlingar. Öva empati för andra så att du kan vara där för dem, snarare än att döma dem. Ersätta känslor av dom med känslor av stöd.
  • Till exempel, istället för att döma en vän som kämpar med missbruk, stöder deras ansträngningar för att få hjälp. Och låt inte en familjemedlems olika livsstilsval blinda dig till alla anledningar till varför du bryr dig om dem.
  • Försök att inte vara rädd av idéer och livsstilar som skiljer sig från din men istället, omfamna dem. Det kan vara svårast att vara empatisk för de som är mest annorlunda än oss själva.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla friska gränser
    1. Bild med titeln vara lojal Steg 9
    1. Välj att ge din lojalitet mot andra. Din lojalitet borde vara något du ger till andra eftersom du vill, inte för att du känner att du måste. Känner sig inte skyldig att vara lojal mot vänner eller familj som kräver det och förväntar sig det. Välj istället att vara lojal mot de du litar på och tror på.
    • Tänk på att vara lojal betyder inte blint följa vad andra vill ha eller förvänta sig. Istället borde du känna att du vill vara lojal mot andra baserat på deras karaktär och handlingar.
  • Bild med titeln vara lojal steg 10
    2. Låt inte andra dra nytta av din lojalitet. Var medveten om några vänner, familjemedlemmar eller partners som börjar använda din lojalitet mot deras fördel. Relationerna i ditt liv borde känna sig balanserad och rättvist, där du får så mycket som du ger. Detta kan förhindra att andra utnyttjar din lojala och stödjande natur.
  • Om du märker att andra utnyttjar dig, sitta dem ner och förklara hur du känner. Ta itu med problemet, snarare än att ignorera det. Var ärlig och kommande om dina känslor. Det är då upp till personen att ändra sitt beteende och svara positivt på dina bekymmer.
  • Bild med titeln vara lojal steg 11
    3. Behålla ditt självständighet. Ge dig chansen att "Gör din egen sak" här och där. Tillbringa mycket tid med vänner och familj, men också carve ut tid på egen hand. Undvik att vara för beroende av andra, eftersom det kan börja bränna dig och få dig att känna dig mindre självförtroende.
  • Till exempel kan du välja en dag i veckan där du gör något på egen hand, utan din signifikanta andra. Eller du kan bryta upp din vecka så att du har tid att umgås med vänner och tid till dig själv.
  • Bild med titeln vara lojal steg 12
    4. Tillåt tid för självvård. Upprätthålla friska gränser med andra genom att ge dig tid att fokusera på dina behov. Ha minst 1 timme självvård i veckan där du gör något du tycker om, som målning, läsning eller träning. Du kan också göra en lugnande aktivitet som att ta ett bad, få en massage eller göra yoga.
  • Att ge dig själv tid för självvård kan hjälpa dig att förhindra att du brinner ut på att vara lojal och stödjande för vänner, familj och partners hela tiden.
  • Bevaka denna självvårdstid så att du alltid kan möta dina känslomässiga behov. Undvik lätt att ge bort det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande