Hur man bryter upp med en tjej

Det finns inget sätt runt det-breakups kan vara tufft. Ibland kan den lycka och spänning som du kände i början av förhållandet att slita av och du kanske inte känner samma känslomässiga koppling till henne. Andra gånger kan din partner vara otrogen, eller du måste flytta bort och kommer inte att kunna se henne längre. Oavsett dina skäl, ibland är det för det bästa, även om det kan känna sig obekväma eller besvärligt. För att göra det lite lättare, har vi svarat på några vanliga frågor om hur du kan bryta upp med din flickvän på ett slags respektfullt sätt.

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur bryter du upp med en tjej snyggt?
 1. Bild med titeln bryta upp med en tjej steg 1
1. Säg det till henne personligen, om du kan. Berätta för din flickvän att du vill träffa henne så att du kan leverera nyhetens ansikte mot ansikte. Om du bor för långt bort för att möta lätt, försök att skapa en videochatt med henne så att hon kan se ditt ansikte och höra din röst.
 • Att bryta upp genom text eller över sociala medier är inte super typ eller respektfull. Sätt dig i hennes skor och tänk på hur det kan få dig att känna. Var uppmärksam på hennes känslor, också.
 • 2. Var ärlig, berätta för henne vad som inte fungerar, och säg att du vill bryta upp. Starta konversationen genom att berätta något som du gillar om henne, prata om vad som inte fungerar i ditt förhållande. Berätta för henne tydligt och direkt att du vill bryta upp med henne. Efteråt, berätta för henne att du är ledsen om det gör ont, men det är det bästa.
 • Till exempel kan du börja med något som, "Jag gillar verkligen att prata med dig," då kan du nämna ett problem som ", men jag är inte redo att begå ett seriöst förhållande just nu" och sedan leverera nyheterna med något som, "så jag tror att det är för det bästa om vi bryter upp."
 • Det kan känna sig obekväma, men hon förtjänar att känna sanningen.
 • 3. Ta ansvar för din roll i förhållandet. Ta tvåvägsgatan och äga upp till någon av dina handlingar eller beteenden som kan ha bidragit till att ditt förhållande faller ifrån varandra. Var ärlig om vad som inte fungerar, men erkänner också din roll i dessa problem för att förmedla respekt och tacksamhet och så känner hon inte att det är allt hennes fel.
 • Till exempel kan du säga något som, "Jag vet att jag inte har spenderat mycket tid med dig, och det är mitt fel."
 • Ibland kan ett förhållande misslyckas mer hennes fel än din. Om hon lurade på dig, kan du fortfarande visa henne respekt när du bryter av saker.
 • Fråga 2 av 6:
  Hur bryter du upp med en tjej som älskar dig?
  1. Bild med titeln bryta upp med en tjej steg 4
  1. Fokusera på anledningarna till att du vill bryta upp med henne. Om du känner att du vill bryta upp med din flickvän, det är uppenbarligen något som gör dig olycklig. Tänk på vilka råd du skulle ge till en vän i din situation för att hjälpa dig att komma med anledningar till varför dina behov inte uppfylls och varför du ska bryta upp med din flickvän.
  • Till exempel, om du skulle berätta för din vän något som, "gör hon aldrig tid för dig och du känner att hon håller dig tillbaka från att vara lycklig."
  • Ibland kan det vara svårt att gå utanför oss själva och identifiera ett problem. Denna övning kan hjälpa dig att tänka på din situation ur ett annat perspektiv.
 • 2. Berätta för henne att du vill ta lite tid ifrån varandra. Be henne att träffas så att du kan prata om något viktigt. Var ärlig om dina känslor och säg att du tycker att en paus kan ge dig ett bättre perspektiv på ditt förhållande. Eftersom hon älskar dig, kan ta en paus skada mindre än att bara dumpas.
 • Till exempel kan du försöka säga något som, "Jag känner bara inte som att vi ansluter längre och jag skulle vilja ta en paus för att se hur jag verkligen känner för oss."
 • Om du fortfarande verkligen känner att du inte vill vara med henne efter att du har haft lite tid, kan du helt enkelt vara uppbruten.
 • 3. Vara tålmodig och låt henne känna sig upprörd. Medan det kan känna sig svårt för dig att bryta upp med henne, kom ihåg att det är också svårt för henne. Låt henne få emotionell och känna sig ont. Bli inte arg eller attackera henne på sociala medier. I tid kommer hon att fortsätta och det är viktigt att du ger sitt utrymme att göra det.
 • Även om saker slutade på en dålig anteckning och du har lite ilska eller vrede mot henne, låt det bara gå. Ju tidigare du kan flytta förbi det, desto bättre.
 • Fråga 3 av 6:
  Kan jag bryta upp över telefonen?
  1. Bild med titeln bryta upp med en tjej Steg 7
  1. Ja, om du inte kan träffas med henne, är ett telefonsamtal okej. Medan det bästa sättet att bryta upp med någon är ansikte mot ansikte, ibland är det inte ett alternativ, som om du bor för långt borta. Du kan försöka skapa ett videosamtal så att hon kan se ditt ansikte, men om det inte är möjligt, ringer du åtminstone henne så att hon kan höra din röst när du berättar för henne hur du känner.
  Fråga 4 av 6:
  Hur bryter du upp med en tjej över text?
  1. Bild med titeln bryta upp med en tjej steg 8
  1. Välj en textbrytning för nya eller giftiga relationer. Textmeddelanden ska användas som en sista utväg. Om du kan, försök att bryta upp med henne personligen. Men medan de stora majoriteten av tjejer inte kommer att fungera irrationellt eller aggressivt, om du är orolig för att din flickvän kan, bryta upp över text är ett säkert sätt att undvika en scen eller ett potentiellt våld. Dessutom, om du bara har varit på några datum, är det inte ett dåligt alternativ att bryta upp via text.
  • Ett textmeddelande tar också bort några av de mer intensiva känslorna från en uppbrytning. Att se ditt ansikte kan göra det svårare för henne att hantera nyheterna.
 • 2. Börja med något positivt och berätta för henne att det inte fungerar. Leda med något som du verkligen gillar henne. Sedan berätta för henne vad som inte fungerar i förhållandet. Var ärlig och direkt och berätta för henne att du vill bryta upp så det är inte någon förvirring. Hon kanske inte gillar det, men det är bättre än att leda henne på eller stanna i ett förhållande som inte gör dig lycklig.
 • Du kan försöka säga något som, "Jag gillar att hänga med dig, men jag tror inte att vi är avsedda att vara ett par. Kan vi fortfarande vara vänner?"
 • Fråga 5 av 6:
  När ska du bryta upp med en tjej?
  1. Bild med titeln bryta upp med en tjej steg 10
  1. Bryta upp med henne om du har vuxit ihop eller dina känslor förändras. I början av ett förhållande kan du känna dig gammal att se och prata med henne. Men om du känner att du inte längre delar intressen, idéer, värderingar eller känslor kan det vara dags att bryta upp. Dessutom, om du bara inte känner mig romantiska känslor för henne, kan det vara ett tecken på att du inte är avsedd att vara tillsammans.
 • 2. Hitta en bra tid att prata så att du kan berätta för henne hur du känner. Fråga henne när hon har lite ledig tid så att du kan träffas. När du pratar med henne, berätta för henne något du uppskattat om ditt förhållande, och berätta för henne att du vill bryta upp. Om hon är väldigt upprörd kan du berätta för henne att du är ledsen om du skadar henne, men du tycker att det är rätt att göra.
 • Ingen gillar att brutit upp, men det är viktigt att du är ärlig med henne om hur du känner.
 • Försök säga något som, "Jag gillar verkligen att hänga med dig, men jag tror inte att vi har samma anslutning. Jag tror att vi borde bryta upp så vi kan båda vara glada."
 • Fråga 6 av 6:
  Var är ett bra ställe att bryta upp?
  1. Bild med titeln bryta upp med en tjej steg 12
  1. Välj en privat plats så din partner kommer inte att känna sig sårbar. Breakups kan vara en känslomässig upplevelse, och det är inte ovanligt för människor att gråta. En privat plats, som hennes hem eller en tom park (ju mer privat desto bättre), kommer att tillåta henne att känna sig bekväm när du levererar nyheterna.
  • Ditt hem kan verka som en bra idé, men hon kan känna sig arg, fångad eller obekväm där när du berättar för henne att du vill bryta upp.

  Ytterligare hjälp

  BREAKUP OPUTION LINES

  Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

  Hantera negativa reaktioner på en uppbrytning

  Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

  Prova sätt att komma över en uppbrytning

  Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

  Tips

  Om du inte är säker på vad du ska göra, försök att bekämpa i en vän. Prata med dem om dina känslor. De kan kanske ge dig några råd.
 • Om det hjälper, kan du försöka göra en lista över allt som är fel med ditt förhållande. På det sättet glömmer du inte varför du bryter med henne.
 • Varningar

  Gassläge inte henne genom att ringa hennes saker som "galen."Att bryta upp suger. Låt henne känna sig upprörd över det utan att vara respektlös.
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande