Hur man accepterar och omfamnar oenighet

Att acceptera och omfamna oenighet är svårt för vissa människor som söker harmoni och samarbete hela tiden. Men, utan avvikande och olika åsikter, skulle världen vara en mycket intetsägande och konformistig plats. Omfamna oenighet är ett värdefullt sätt att lära sig nya idéer, temperera dina egna idéer till användbara resultat och nå lösningar som alla kan dra nytta av. Lär dig hur du ändrar ditt perspektiv om oenighet och dina interaktioner med andra kommer att förbättras kraftigt.

Steg

Del 1 av 3:
Uttrycka och reagera på meningsskiljaktighet
  1. Bildbeteckningen Desensibiliserar dig från smärta Steg 5
1. Express oenighet respektfullt. Uttrycker oenighet genom att skrika ut "Du är så fel!" är inte ett bra sätt att respektera oense. Det verkar inte heller att ditt alternativ är den enda, som att säga "Det är en no-brainer." Att göra det gör det verkar som om din åsikt är den enda och att andras åsikter är irrelevanta. Istället, försök att göra en "avväpnande" Preliminärt uttalande innan du uttrycker din egen åsikt:
  • "Intressant - det verkar som om vi har olika synvinklar. Har du något emot om jag förklarar var jag kommer ifrån?"
  • "Verkligen? Jag har gjort olika observationer, förmodligen för att jag hade olika erfarenheter..."
  • "Jag värdesätter dina idéer i den här frågan och jag kan se varför du är orolig över att försöka på ett annat sätt. Kanske kunde vi titta på ett nytt tillvägagångssätt?"
  • "Jag ville bara köra ett annat alternativ av dig. Jag skulle gärna ge mer information om du är intresserad..."
  • Bild med titeln Vård om dig själv som ett kristent steg 1
    2. Öva aktivt lyssnande. När du har sagt din egen åsikt, var noga med att ge det andra personrummet att göra detsamma. Detta innebär att man aktivt och uppmärksamt lyssnar på den här personens åsikt med respekt. Principerna för aktivt lyssnande innebär:
  • Vändning för att möta högtalaren och visa att de har din odelade uppmärksamhet.
  • Avstå från att slita in tills högtalaren har slutat prata.
  • Uppmuntra talaren att fortsätta genom nicka eller uppmaning (e.g. "Och?").
  • Om du återställer vad du hört för att vara säker på att du förstår meddelandet (e.g. "Så, om jag hörde dig rätt, säger du ..."
  • Återspeglar talarens meddelande när det gäller vad de verkar vara känsla (e.g. "Det låter så här är en allvarlig tro för dig.").
  • Dela feedback på ett icke-dömande sätt om dina tankar om meddelandet.
  • Bildbeteckningen blir en förbättrad
    3. Visa empati mot den andra personen. För att förhindra en obehaglig diskussion från att eskalera till ett uppvärmt argument, kommunicera empathetiskt genom att ange observationer, känslor, behov och begäran i den ordningen.
  • Att visa empatisk solidaritet, överväga att uttrycka din förståelse av problemet genom att förklara din egen tidigare erfarenhet. Till exempel, säg något som: "Jag har gått igenom något liknande i det förflutna och jag kände mig precis som du gör nu." Naturligtvis måste detta vara en äkta anslutning - gör inte upp någonting.
  • Bilden med titeln känner dig själv när du don
    4. Tala med gemensamma intressen. När du är i oenighet med någon, är det lätt att få fast i dina separata agendor och glömma den övergripande punkten. För att rulla i en oenighet som förlorar sitt syfte, låt den andra personen veta vad du båda har gemensamt om frågan. Att göra detta tar dig tillbaka till diskussionsbordet och gör det möjligt för dig att vara på samma sida.
  • Du kan säga något som "Låt oss överväga vårt delade mål. Vi vill båda ___.Vad kan vi göra för att vara säkra på att våra ömsesidiga behov är uppfyllda? Vilka verktyg kan vi använda för att uppnå detta mål?"
  • Bild med titeln Justera till kryckor Steg 1
    5. Bekräfta det mod det tar att vara oense. Var noga med att tacka den andra personen för att ha modet att uttrycka sin åsikt - och klistra dig själv på baksidan om du blev uppmanad att vara oense. Oenighet innebär att den person du har att göra med ett annat perspektiv i mixen och erbjuda dig en chans att bredda dina horisonter.
  • Det betyder också att personen värderar dig tillräckligt och litar på dig tillräckligt för att rösta en meningsskiljaktighet i din närvaro (du kan också gärna gratulera dig för att främja sådan öppenhet). Visa uppskattning för den här personens mod genom att säga något som:
  • "Du vet, medan jag fortfarande tror att vi har olika tillvägagångssätt, förstår jag din lite bättre nu. Tack för att du diskuterade det med mig."
  • "Jag uppskattar verkligen att du tog dig tid att tydligt förklara för mig hur du ser den här frågan. Jag hade inte tittat på det från det här perspektivet innan och det har gett mig mycket mat för tanke. Jag ska definitivt ta hänsyn till de punkter du väckte när jag granskar det här nu."
  • Bild med titeln Förbättra prestanda i livet Steg 1
    6. Hitta enkla sätt att lösa meningsskiljaktigheter. När du har en snabb akronym att ringa upp till ditt minne kan du hoppa in i effektivt lösa meningsskiljaktigheter tidigare än senare. Det finns en vanlig akronym som används i konfliktlösning som heter LEAP.Du kan använda det här när du är i mitten av en oenighet och vill lösa det snabbare och effektivt. Den består av:
  • L: Lyssna på den andra personens meddelande
  • E: Empathize med den andra personens synvinkel - Tänk på var meddelandet kommer från
  • A: Ensam med någon aspekt av personens budskap att hitta gemensam mark
  • P: Partner med den andra personen att hitta en ömsesidigt fördelaktig och fungerande lösning
  • Del 2 av 3:
    Thwarting setbacks till upplösning
    1. Bildbeteckningen blir en förbättrad
    1. Undvik att berätta för folk att din åsikt är "för sin egen goda." Detta behandlar den person du är oense med som om de är ett barn. Tänk på hur effektiv det är när du använder det på ett barn, det är ännu mindre effektivt på en vuxen! Det säger i grunden: "Du är för dum för att känna till den bästa lösningen eller sättet att göra saker runt här. Jag vet bättre och jag kommer att införa min vilja på dig." Detta kan eskalera en oenighet snarare än att kvita det.
    • Stoppa dig själv från att någonsin använda den här frasen igen. Istället erkänner hur den andra personen tänker, märker vad de redan mår bra och ersätter önskan att införa din vilja med något som: "Jag beundrar vad du gör och jag vill inte omorganisera vad som fungerar för dig. Jag ville bara dela med mig av min erfarenhet när jag gjorde något liknande, om du kanske gillar att cherry-plocka en eller två av mina idéer som kan vara användbara för dig."
  • Bilden med titeln lockar folk att köpa dina fåglar Steg 3
    2. Var försiktig så att du inte uttrycker din oenighet med hjälp av en ursäkt. "Jag är ledsen" är avsett för att be om ursäkt för något du har gjort fel eller för att skada en person, det är inte meningen att du föregår en letdown eller ursäkta dig från att hamra hem din föredragna punkt.
  • Till exempel säga "Jag är ledsen att jag skadade dina känslor" är bra, medan "Jag är ledsen men du har fel" eller "Jag är ledsen för ditt besvär" är inte acceptabelt. I de senare fraserna distanserar högtalaren sig från lyssnaren och försöker ursäkta åtgärden eller passiviteten.
  • Istället, prova följande fraser när du uttrycker din oenighet: "Jag är ledsen att du inte gillar det jag måste säga, men..." bli "Jag känner mig dåligt att jag har orsakat ett missförstånd mellan oss. Vad kan jag göra för att göra denna situation rätt?"
  • Bild med titeln Uppnå storhet genom ödmjukhet steg 10
    3. Vet när du är överens om att vara oense. Om diskussionen drar på i ett dödläge av sorter, är det förmodligen bättre att gå vidare för att prata om något som du do överens om. Ja desto hårdare trycker du på din dagordning, den djupare personen är oense med dig sannolikt att gräva i sina klackar. Om du trycker för hårt, kan den andra personen sluta vara oense för att vara oense, bara för att undvika att vara "uppslukad" av din vilja eller för att försvara sin egen känsla av själv.
  • Bild med titeln vara en vän till någon med Trichotillomania steg 5
    4. Anta inte att den andra personen behöver din vägledning. Kom ihåg att lyssnaren kan träna saker för sig själva, förutsatt att du går tillbaka. Gör dina önskemål, men lämna den öppen för den andra personen om hur de vill nå ett konstruktivt resultat.
  • Till exempel, istället för att säga: "Du är också upparbetad om den här idén. Låt mig visa dig hur det ska göras", säga "Jag kan se varför detta stör dig. Vänligen meddela mig om du behöver hjälp med att tänka upp lösningar.
  • Del 3 av 3:
    Lära sig fördelarna med att vara oense
    1. Bild med titeln Undvik att bli offer för identitetsstöld steg 4
    1. Kom ihåg att oenighet inte är lika med konflikten. Ibland kan oenighet leda till konflikt, men det kan också leda till diskussion och lärande. Förutsatt att du är villig att engagera sig i diskussion, är det troligt att det är troligt att lära sig om en åsikt eller perspektiv från din egen, bredda din förståelse av ett problem.
  • Bild med titeln Undvik misstag när du köper ett hem steg 12
    2
    Utöva ett öppet sinne. Att vara öppen, så att du kan lyssna på och acceptera idéer eller övertygelser som skiljer sig från din egen. Det finns många fördelar med att ha ett öppet sinne, inklusive att ha färre fördomar, att vara en bättre problemlösare och vara mer intressant. Och eftersom öppna människor är mer mottagliga att förändras, lider de också av mindre stress.
  • För att vara öppen i ansiktet av meningsskiljaktighet, fråga många frågor. Försök att förstå varför och hur personen drog slutsatsen att du inte håller med. Du kan upptäcka att de har upplevt saker som du inte gjorde, och att dessa erfarenheter kan kasta ljus på dina egna övertygelser.
  • Fråga öppna frågor och lyssnar aktivt är de bästa möjliga sätten att ta reda på vad den andra personen vet. Dessutom kan dessa strategier ge er båda en andning från någon aktuell oenighet.
  • Bild med titeln Undvik att manipuleras av människor Steg 1
    3. Se oenighet som mångfald. Det finns ett känt citat av George s. Patton som går, "Om alla tänker lika, så tänker någon inte." Sträva efter att se meningsskiljaktigheter som en öppning för större mångfald och variabla åsikter - precis som du skulle se behovet av att diversifiera din anställningspersonal, vänskap eller din aktieportfölj.
  • Inse att människor från olika bakgrund och kulturer kan ha mycket olika idéer som ett resultat av deras uppväxt och erfarenheter. Deras erfarenheter är lika giltiga som din. Försöka utforska sammankopplingarna istället för att spela upp skillnaderna. Genom att kombinera dina olika perspektiv är det möjligt att hitta en mer universell och hållbar lösning än att bara införa en order som bara känns rätt för dig själv och ditt livs erfarenhet.
  • Tips

    Känna dina egna begränsningar och vad som utlöser dig till "förlora det" När i en oenighet. För många människor som aktivt undviker oenighet kan det vara lätt att ta för lätt och att bli riled upp emotionellt, just för att undvika oenighet har hindrat dig från att lära dig hur man hanterar oenighet mer konstruktivt. Om så är fallet rekommenderas att du spenderar tid med självhjälpsguider på sådana saker på icke-våldsamma kommunikationstekniker eller deltar på en kurs om att hantera meningsskiljaktigheter för att lära sig konstruktiva fraser och sätt att svara när du känner dig för pressad under en oenighet.

    Varningar

    Förvirra inte oenighet med en ursäkt för att Förminska en annan persons idéer. Visa alltid respekt för sina tankar och idéer, även om du inte har någon avsikt att komma överens med dem.
  • Aldrig uttrycker oenighet kan vara ett tecken på passivitet eller ointressant i andra. Att vara passivt hela ditt liv kan orsaka sådana problem som ett folk-pleaser eller väntas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande