Hur man bryter upp med en gift man

Kanske är du djupt i ett förhållande med en gift man och försöker räkna ut hur man bryter av det med honom. Även om den gifta mannen kan lova att lämna sin fru och starta ett nytt liv med dig, kan han fortsätta att låta dig hänga eller stränga dig tills du blir trött på hans tomma ord. Även om det kan vara emotionellt försöka bryta upp med en gift man när du fortfarande har känslor för honom är det viktigt att du förbereder dig för uppbrottskonversationen och att du uttrycker din önskan att avsluta förhållandet så tydligt och effektivt som möjligt.

Steg

Del 1 av 2:
Förberedelse för uppbrytningskonversationen
  1. Bild med titeln bryta upp med en gift man Steg 1
1. Tänk på varför du har bestämt dig för att bryta upp med honom. Om du är orolig eller osäker på om det är det rätt beslut att bryta upp med den giftiga mannen, kan det hjälpa till att göra en lista över orsakerna till att förhållandet inte fungerar. Du kan känna att det är dags att avsluta förhållandet på grund av frustration med sin oförmåga att lämna sin fru, skuld på grund av sin ständiga ljuger för dig och till sin familj eller ilska på att vara "den andra kvinnan". Det kan hjälpa till att påminna dig om orsakerna till att det kan vara dags att avsluta affären när du förbereder dig för att bryta upp konversationen med den gifta mannen.
  • Många gifta män som har angelägenheter kommer att erbjuda mycket liknande ursäkter om varför de fuskar på sin make och varför de inte kan lämna sin make / maka. Till exempel, "Jag har inte skämt henne på grund av barnen", "Jag älskar henne inte längre och jag tror inte att jag någonsin gjorde", eller "vi sover inte tillsammans och inte för en mycket länge sedan".
  • Även om du kanske har trott dessa ursäkningar när du först blev involverad i den gifta mannen, kan du över tiden bli trött på att höra dessa ursäkter och vara frustrerad att den gifta mannen verkar oförmögna att lämna sin make, även när han hävdar att han är olycklig eller ouppfylld. Det kommer sannolikt att vara upp till dig att avsluta förhållandet, eftersom den giftiga mannen kan vara nöjd med att stränga dig och fortsätta att använda samma ursäkter.
  • Bild med titeln bryta upp med en gift man Steg 2
    2. Nå ut till familj och vänner. Även om du kanske inte vill berätta för din familj eller nära vänner om affären, kan du luta dig på dem för stöd på andra sätt. Spendera kvalitetstid med familj och vänner, bort från den gifta mannen, kan hjälpa dig att få perspektiv på förhållandet och påminna dig om att du har andra meningsfulla relationer i ditt liv förutom affären.
  • Om du har en familjemedlem eller en vän du känner att du kan bekämpa, prata med dem om dina känslor runt affären och ditt beslut att avsluta det. Ibland kan du uttrycka dina känslor och känslor till ett sympatiskt öra hjälpa dig att räkna ut motivationerna bakom ditt beslut och känna att du har support i ditt beslut att gå ifrån förhållandet.
  • Om du inte känner dig bekväm att dela dina känslor med någon, kan du skriva ner dina tankar i en journal eller en dagbok. Att arbeta genom dina känslor på sidan kan hjälpa till att förbereda dig för uppbrottskonversationen och ge dig ett uttag att ventilera om förhållandet.
  • Bild med titeln bryta upp med en gift man Steg 3.jpeg
    3. Fokusera på dina behov och dina prioriteringar. Det är viktigt att du förbereder dig på aktiva sätt genom att fokusera på dina behov och dina prioriteringar. Öva självvård av Äta en balanserad kost, utövande regelbundet, och Få åtta till nio timmars sömn en natt. Du kan också ta upp stresshanteringstekniker som yoga eller meditation. Att ta hand om dig själv hjälper dig att gå vidare från förhållandet efter uppbrottet, både fysiskt och mentalt.
  • Snarare än att ägna din tid att analysera vad som gick fel med förhållandet, fokusera på en ny hobby eller passion, eller att utveckla starkare färdigheter på jobbet. Prioritering av din karriär och ditt välbefinnande över behoven hos den giftiga mannen kan hjälpa dig att känna sig bemyndigade och stabila på egen hand.
  • Del 2 av 2:
    Ha uppbrottskonversationen
    1. Bild med titeln bryta upp med en gift man Steg 4.jpeg
    1. Ställ in en tid där du är ensam och kan prata privat. Break up-konversationen kommer sannolikt att vara intensiv och svår så sätt scenen genom att välja en tid och plats där du kan vara ensam och prata i privat. Detta kan vara en lugn bänk i en park eller en privat plats i en kafé. Välj en plats som känner sig neutral och avskild för att ge dig både utrymme att prata och lyssna.
    • Välj en privat plats att prata offentligt snarare än att prata i ditt hem. Om mannen reagerar negativt kan det här hjälpa dig att hålla dig säker.
  • Bild med titeln bryta upp med en gift man Steg 5.jpeg
    2. Uttrycka dig tydligt och lugnt. Eftersom du är den som instruerar uppbrottet, måste du ta hand om konversationen och vara tydlig om dina avsikter. Försök att hålla din röst lugn och kontrollerad, som att få emotionellt kan signalera till den gifta mannen som han kan försöka trösta dig och undvika uppbrottskonversationen. Att använda en lugn och klar ton gör det uppenbart att du är seriös om din önskan att avsluta förhållandet.
  • Till exempel kan du börja med att berätta för den gifta mannen du behöver diskutera ditt förhållande och din olycka eller obehag med situationen. "Jag skulle vilja prata med dig om vårt förhållande. Jag är inte nöjd med vårt förhållande och jag tror att vi måste ta itu med statusen för vårt förhållande."
  • Bild med titeln bryta upp med en gift man Steg 6.jpeg
    3. Använd "I" uttalanden. För att säkerställa att du förstås tydligt av den gifta mannen, fokusera på "jag" uttalanden, till exempel: "Jag känner att du inte är engagerad i vårt förhållande och jag är inte bekväm att vara den andra kvinnan" eller "Jag tror att vi skulle sluta vår affär. Jag är trött på allt ljuga och smyga runt."
  • Vid denna tidpunkt kan den gifta mannen försöka övertyga dig om att ändra ditt sinne eller använda ursäkter som han tidigare har använt. Motstå detta genom att ge anledningar till varför du tycker att det är dags att avsluta förhållandet och genom att vara klart att du har fattat ditt beslut. Att använda "I" uttalanden visar att du är ansvarig för ditt beslut och uttrycker dina känslor utan att skylla eller anklaga den gifta mannen. Detta kommer att hålla konversationen kontrollerad och förhindra att den avvandlas i en skrikande match.
  • Bild med titeln bryta upp med en gift man Steg 7.jpeg
    4. Var fast om din önskan att avsluta förhållandet. När du har angett dina intentioner för att avsluta förhållandet, var fast om ditt beslut genom att avvisa eventuella ursäkter den gifta mannen kan använda och gå bort om han försöker övertyga dig om att ändra dig.
  • Till exempel kan du säga: "Det är ingen anledning att argumentera för det här längre. Jag kommer inte att ändra mig och jag hoppas att du kan respektera mitt beslut genom att inte kontakta mig på något sätt. Jag tror att vi båda behöver tid förutom att acceptera uppbrottet."
  • Du kanske vill skära kommunikationen med honom för att ge honom tid att acceptera ditt beslut och för att undvika att bli frestad att förnya förhållandet. Undvik att ringa, texta eller maila honom och svara inte på något av hans meddelanden om han når ut till dig. Att göra detta visar honom att du är seriös om ditt beslut att avsluta förhållandet och hjälper dig också att gå vidare från förhållandet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande