Hur man väljer rätt man att gifta sig

Att välja en livspartner är ett stort beslut och inte en att ta lätt. När du väljer en man att gifta sig, fråga dig många frågor och utvärdera vad du vill ha. Känna din egen roll och ansvar för att skapa ett lyckligt förhållande och känna igen att det är upp till dig att skapa det förhållande du vill ha. Känn dig bekväm i vem du är och gör ansträngningar för att dela varandras familjer. Prata om dina skillnader och eventuella problem som kan uppstå om du blir gift.

Steg

Del 1 av 4:
Möta dina egna behov
  1. Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 1
1. Fråga dig själv vad du vill ha. Tänk på vilka egenskaper du vill ha i en man. Fråga dig själv vad du beundrar i en man och hur du vill njuta av den tid du spenderar tillsammans. Du kanske vill skriva en lista över de saker du önskar och de saker du inte är villig att springa på, som barn eller religion. Tänk på vilken typ av man du vill bygga en framtid med.
  • Om du för närvarande är med någon, var ärlig med dig själv och se om du verkligen mår bra om ditt förhållande eller om du väntar på något annat djupt inuti.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 2
    2. Känn dig bekväm i vem du är. Innan du gifter dig, se till att du är på en plats där du är Bekväma i vem du är. Känna till dina bästa egenskaper och de saker du kan förbättra på. När du väljer en man, hitta någon som får dig att känna dig naturlig när de är tillsammans. Leta efter någon som tar ut det bästa i dig, som din vänlighet och humor. Du borde inte behöva känna att du behöver byta för att vara tillräckligt bra för dem.
  • Du bör känna dig bekväm att uttrycka dina tankar och känslor öppet för den här personen utan att frukta sin dom eller lura.
  • Om du känner tryck för att vara någon annan eller agera ett visst sätt att få sin uppmärksamhet, kan det här vara ett dåligt tecken.
  • Se till att du är redo för ett engagerat förhållande. Utvärdera var du är i detta skede av livet. Är du redo att gifta dig nu? Under de närmaste åren? Eller finns det saker du vill åstadkomma innan du gifter dig? Vet du vad du vill ha tillräckligt bra för att gifta dig än?
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 3
    3. Sätt dig först. Tänk på dina mål och vad du vill göra med ditt liv. Fråga dig själv om han kommer att stödja dig och vara en del av det. Mannen du gifter dig borde vara den person som hjälper dig att växa och vara en bättre person på alla fält. Till exempel, om du vill bo i ett annat land, hitta en man som skulle stödja dig och / eller gå med dig i det rörelsen.
  • Leta efter en man som kommer att stödja dig och uppmuntra dig att driva dina önskningar och drömmar.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 4
    4. Vet om han vill gifta sig. Om du daterar en kille som säger att han förmodligen inte vill gifta sig, kan det vara dumt att vänta på att han kommer runt. Om du försöker hitta den rätta mannen, se till att killarna du daterar vill gifta dig. Om ditt förhållande blir allvarligt, fråga om hans framtida hopp och drömmar. Om han inte inkluderar äktenskap i sitt svar, fråga honom om det.
  • Om du väntar år för din pojkvän att komma runt, har du en seriös diskussion och låt honom veta vad du vill ha.
  • Var inte rädd för att fråga honom den här frågan, och lägg inte av frågar eftersom du är rädd för hans svar. Detta är en viktig fråga. Om du är seriös om att gifta dig, bör du veta om din signifikanta andra är på samma sida eller inte.
  • Del 2 av 4:
    Med tanke på praktiska frågor
    1. Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 5
    1. Undersök din kompatibilitet. När det gäller kompatibilitet är det viktigaste att du känner dig förenad på något sätt. Det kan vara att du spenderar din fritid på liknande sätt, dela en hobby, eller bara njuta av att vara tillsammans. När du tänker på din partner, överväga vilka saker du vill ansluta till.
    • Oavsett om du båda älskar camping eller båda redan har barn, se till att det är minst en sak du kan knyta över med din potentiella make. Kanske liknar liknande övertygelser dig eller du båda värdfamiljen.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 6
    2. Har liknande konfliktstilar. Alla har ett annat sätt att närma sig problem i ett förhållande. Vissa människor blir arg och skriker, andra undviker, och fortfarande handlar andra konflikt eftersom det uppstår och kompromissar. Det spelar ingen roll vilken stil du och din partner har, men mer om båda dina stilar är likartade.
  • Tänk på hur du tenderar att närma sig konflikter och hitta en man som har ett liknande eller komplementärt tillvägagångssätt. Även om hans stil är annorlunda än din, borde du båda fungera bra tillsammans för att lösa konflikter.
  • Att lösa konflikter kan hjälpa dig att förstå varandra bättre och inte hålla vrede mot varandra.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 7
    3. Diskutera religiösa skillnader. Om religion betyder mycket för dig, hitta en partner som delar dina övertygelser. Att gifta sig med någon med olika övertygelser från dig kan påverka ditt förhållande och orsaka problem i framtiden, så tänk på hur det kan påverka ditt potentiella äktenskap och familj. Om det är absolut nödvändigt för dig och din familj att din man delar samma religion, måste du antingen be honom att konvertera eller bryta upp. Prata öppet om hur religiösa skillnader kommer att påverka ditt förhållande och potentiella barn.
  • Hitta vanlig mark i dina övertygelser eller värderingar. Lär dig att acceptera sin religion och lära dig om det.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 8
    4. Prata om ekonomin. Tänk på hur du närmar dig pengar och hitta en man med ett liknande tillvägagångssätt. Om du tenderar att noggrant budgetera och spara dina pengar, hitta en man med liknande värden. Pengar kan vara ett stort problem och stor källa till konflikt i ett äktenskap, så hämta en potentiell partners vanor tidigt.
  • Tänk på dina värden runt att hålla separata bankkonton eller använda ett gemensamt bankkonto. Ha en plan för att ta itu med skulden, skapa besparingar och dela pengar.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 9
    5. Bygg familjeförhållanden. Bestäm familjens roll i ditt framtida äktenskap. Om du vill vara tungt involverad i familjelivet med din egen familj, välj en man med liknande familjevärden. Vissa människor vill ha lite att göra med sina svärföräldrar, medan andra spenderar mycket tid tillsammans. Helst vill du åtminstone känna sig välkomna och accepteras i sin familj och få honom att känna sig densamma om din.
  • Om du inte har ett bra förhållande med din egen familj och vill känna sig kopplad till din framtida mans familj, leta efter en man som bor nära sin familj och har ett bra förhållande med sina föräldrar och syskon.
  • Del 3 av 4:
    Tittar på hans beteende
    1. Bild med titeln Välj den rätta mannen att gifta sig med steg 10
    1. Se om han är emotionellt tillgänglig. Se till att du ansluter till din partner emotionellt. Du borde inte behöva be om din framtids mans uppmärksamhet, och du ska inte heller känna dig låg på listan över personer som han vill spendera tid med. Du borde känna att du får den uppmärksamhet du behöver och ansluter på en känslomässig nivå.
    • Leta efter en man som du öppet kan prata med och vem får dig att känna dig förstådd.
    • Till exempel kommer människor i ett hälsosamt känslomässigt förhållande att vända sig mot varandra under tider av svårigheter och i firande tider.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 11
    2. Titta på hans vänskaps- och familjeförhållanden. Prata om hans vänskap och hans förhållande till sin familj. Leta efter en man som kan hålla långsiktiga relationer och har livslånga vänner. Lägg märke till hur han navigerar sina relationer: se hur han hanterar konflikter, visar stöd och blir involverad i de människor han älskar.
  • Om han har många konflikter i hans relationer eller har avskurna vänner eller familjemedlemmar, fråga om vad som ledde till dessa handlingar och varför de har hänt upprepade gånger.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 12
    3. Var redo att byta tillsammans. Den person du gifter dig kanske inte är samma person i 5, 10 eller 50 år. Både du och han kommer att förändras, så redo dig själv. Båda kommer sannolikt att göra förändringar i dina liv fysiskt, mentalt och emotionellt. Om du blir föräldrar eller går igenom andra stora livsförändringar, gör det till ett mål att byta, inte ifrån varandra.
  • Om du letar efter rätt mannen, se om han kan vara flexibel med förändringar och vända mot dig och inte borta från dig. Lägg märke till hur han svarar på förändringar i sitt liv och frågar dig själv hur han skulle göra på lång sikt.
  • Del 4 av 4:
    Bidrar till ett hälsosamt förhållande
    1. Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 13
    1. Ta ansvar. Medan du vill hitta rätt mannen, var rätt partner i förhållandet för din framtida man. Det är lätt att skylla på någon för vad som händer i ditt förhållande. Men du kan inte ändra någon, du kan bara ändra dig själv. Om du ramar en person till att vara "rätt" eller "fel" man, saknar den hänsyn till din del i förhållandet. Du är ensam ansvarig för det förhållande du vill ha.
    • Ta ansvar för dina egna känslor utan att skylla på din partner och märka om han gör det också. Om du känner dig frustrerad, tala upp eller göra något för att ändra saker på eget initiativ.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 14
    2. Acceptera hans brister. Känna igen från början att du inte kommer att gifta dig med en perfekt man. Han har brister och han kommer att utlösa dig. Innan du gifter dig, se till att du har lite medvetenhet om de saker som irriterar dig eller stör dig. Du kan bli irriterad av hemlivets saker (som en rörig man) eller livsstils saker (som en man som spenderar mycket tid med vänner). Vet vad sakerna stör dig eller irriterar dig och planerar inte dem magiskt försvinnande när du gifter dig. Mer sannolikt kommer de att förstora.
  • Acceptera att det kommer att finnas massor av saker du inte håller med om. Var redo att acceptera honom som han är utan att känna behovet av att ändra honom.
  • Acceptera att du har brister, också. Var redo för dem att komma till ljuset.
  • Bild med titeln Välj rätt man att gifta sig med steg 15
    3. Heed några varningsskyltar. Om du blir kär i någon än några stora problem finns redan, som ett dricks- eller narkotikaproblem, stoppa dina känslor för lite. Steg utanför dina känslor och gå in i en mer rationell tankegång. Fråga dig själv om det finns saker som du undviker eller med utsikt över det är viktigt att erkänna. Om du hoppas att problem kommer att arbeta magiskt, vara realistisk i hur de faktiskt kan visa sig.
  • Förvänta dig inte att saker blir bättre. Till exempel, om mannen är våldsam eller har en missbruk, förvänta dig inte att han ändrar bara för att du kanske gifter dig. Var försiktig.
  • Tips

    Tänk inte på det som "välja" den rätta mannen. Tänk på det som att låta någon i ditt liv och bestämma vad du vill att personen ska vara.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande