Hur man bryter upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan

Ingen tycker om att behöva bryta upp med någon - men det kan vara ännu svårare när du redan har flyttat både mentalt och i aktion och har en ny betydande andra i ditt liv. Om du redan har börjat se någon ny men inte har minskat modet ännu för att bryta av det med din nuvarande klämma, är det viktigt att du gör det, inklusive att förtydliga saker för den nya personen i ditt liv, som behöver lugna att du " re inte flip-flopping mellan älskare.

Den här artikeln föreslår några steg för att underlätta övergången. Och ju tidigare gör du det, desto bättre, för det är så småningom att det kommer att få veta!

Steg

  1. Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 1
1. Utvärdera ditt ursprungliga förhållande. Tänk på varför du började se någon annan medan du fortfarande var i ett förhållande. Gjorde du och din signifikanta andra helt enkelt från varandra eller gjorde något som gjort det som gjorde dig om? Det är viktigt att förstå varför du började träffa en annan person för att göra brytningen så smärtfri som möjligt. Gör en lista med minst tre skäl till varför du kanske har mentalt lämnat ditt ursprungliga förhållande och började träffa en annan person.
  • Hur övertygande är orsakerna? Är de tillräckligt för att stanna hos den nya personen eller känner du att det här har varit ett stort misstag? Du behöver veta det här innan du är en damm full av ånger.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 2
    2. Fundera över ditt nuvarande förhållande. Utför samma mentala analys med din nya stadiga som du gjorde med din ursprungliga kompis. Varför började du träffa den här personen och det som lockade dig till förhållandet? Viktigast, vet den nya personen att du för närvarande daterar någon annan? Om din nya pojkvän eller flickvän är i mörkret, kan det orsaka problem senare på vägen, speciellt om du blir seriös och ändå har du inte agerat som om du har behandlat förhållandet på allvar. Som med din ursprungliga kompis lista tre eller flera anledningar till varför du har gått in i det här nya förhållandet och hur det kommer att skilja sig från det tidigare förhållandet.
  • Är dessa skäl som är tillräckligt övertygande för att du vill ha ditt nya datum att helt ta plats för din nuvarande älskare? Igen, se till att det inte finns någon tvetydighet i din resonemang.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 3
    3. Kontrollera din kalender för den bästa tiden att träffas med din ursprungliga pojkvän eller flickvän. Timing är allting. Undvik stora livshändelser som helgdagar, födelsedagar eller årsdagar - speciellt om årsdagen markerar ett sorgligt tillfälle som en älsklings död. Välj en helt slumpmässig dag - en som borde ha ingen mening för dig eller din nuvarande kompis. Använd dock inte oförmåga att välja "den högra dagen" som en ursäkt för att inte få det här och gjort med. Ju tidigare att du handlar om att bryta upp, desto bättre för er båda.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 4
    4. Välj en plats för uppbrytningen. Bryta alltid upp i person eftersom det visar respekt - aldrig i telefon, via post eller text. Du är skyldig den andra personen ett ansikte mot ansikte möte. Men om du tror att uppbrytningen kan fyllas med intensivt drama, välj en allmän plats, men undvik trångt, intima restauranger. Om din signifikanta andra beslutar att explodera, kan han eller hon inte vara oroad över omgivningen och ha en mycket offentlig reaktion. Dessutom, överväga en plats där du kan göra en snabb tillflyktsort. Väntar på att betala för checken på en restaurang kan vara väldigt besvärlig, så gå till en destination som ger dig rörlighet. Några förslag på platser inkluderar:
  • En rymlig utomhuspark (bort från barn och lekplats utrustning)
  • Ett köpcentrum
  • Gymmet
  • En kafé
  • En bar och galler
  • Stranden
  • En friidrottspark.
  • Platser att undvika:
  • En intim restaurang
  • Din favoritplats att gå som ett par
  • Filmerna
  • Din eller hans / hennes hem - Men vissa människor känner sig mer bekväma att bryta med någon från sin egen hemturf om de är den enda som bor där, så det beror på sammanhanget
  • Medan på semester
  • En lek eller konsert.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 5
    5. Låt din nya pojkvän / flickvän veta att du planerar att bryta med din ursprungliga kompis. Om du inte redan har sagt till ditt nya stadigt, att du hade någon annan, är det nu en bra tid. Om du vill ha ett starkt, ärligt förhållande med din nya pojkvän eller flickvän är det absolut nödvändigt att du varnar din nya honung till situationen. Längs samma linjer som att bryta upp med din andra kompis, välj en slumpmässig dag och placera för att berätta för din nya pojkvän / flickvän om den andra personen.
  • Börja konversationen genom att förstärka dina känslor för honom / henne.
  • Förklara hur ditt liv har förändrats sedan du träffade honom / henne.
  • Diskutera dina planer för framtiden med den nya personen.
  • Berätta försiktigt till honom eller henne att du har nuvarande pojkvän / flickvän, men att du kommer att bryta upp på ett visst datum och varför du planerar att bryta upp.
  • Lugna din nya pojkvän / flickvän att uppbrytningen verkligen kommer att resultera i slutet av det förhållandet.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 6
    6. Kontakta din ursprungliga pojkvän / flickvän för att ordna ett möte för att bryta upp. Berätta inte för den andra personen via telefon, e-post eller text varför du vill träffas, men bara fråga om du kan träffas på en viss dag och tid att prata.Gör inte mycket liten prata i telefon och definitivt inte säga saker som "Jag älskar dig" eller "Jag saknar dig."Undvik att förvirra situationen - även om den andra personen är den som säger den först. Stå stark men var försiktig.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 7
    7. Förbered dig för mötet. Om du måste repetera leveransen, gör det. Har bara inte notecards framför dig och hänvisa till dem medan du bryter upp. Punktera den andra personens positiva egenskaper först men gör inga kvaliteter om varför du är där - att bryta upp. Fråga den andra personen om de var riktigt glada i förhållandet. Du kan bli förvånad över att han eller hon inte heller var glad. (Var beredd på att de skulle säga att de var dock, i vilket fall frågar dem att komma tillbaka på dig och du måste be om ursäkt och känna igen att de var glada men förklara att du fortfarande inte är.) Andra punkter att överväga:
  • Undvik att berätta för den andra personen att de körde dig i andras armar - som bara kommer att eskalera till en oproduktiv diskussion och säger mer om din oförmåga att vara oberoende än vad den gör om dem. Det är inte en taktik att undkomma oskadad - det är ett sätt att berätta för dig snart att du ska göra ursäkter.
  • Leda inte den andra personen på att tänka på att du eventuellt kan komma tillbaka ihop. Göra det klart att det är över.
  • Peka inte på fingrarna - det tar två att göra ett förhållande arbete (eller inte fungera). Erkänna dina egna fel, brist på deltagande och oförmåga att bidra fullt ut till förhållandet.
  • Dra inte ut det förflutna - förblir i "här och nu" istället för att prata om tiden han eller hon kysste någon annan, till exempel. Tanken är att inte fördela skulden eller försöka göra din snart att vara exe se dåligt - hellre, hjälpa dem att se att det här är ett bra beslut för de två.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 8
    8. Var i tid för mötet. Visa den andra personen respektera genom att vara snabb och exakt på den plats där du kom överens om att träffas, när du kom överens. Om du vet att de aldrig är snabba, ta något för att göra för att klara tiden så att du undviker att bli frustrerad och väntar på dem. Ta en bok, din eReader eller spela telefonspel. Besvara bara för att vara lugn tills de anländer (och efter, förstås).
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 9
    9. Förbli lugn och i kontroll under hela diskussionen. Att hålla kontrollen över en konversation innebär att du är redo att öppna den och leda med nyheterna om uppbrottet så fort som möjligt. Också förbered dig för att ställa frågor så mycket som eller mer än du är frågade frågor, frågor om hur den andra personen tar nyheterna, hur de känner och vad de ska göra nästa. Genom att få dem att svara på dina frågor, visar det att du bryr dig tillräckligt om att deras välfärd är intresserad, men också avböjer ett fokus av dig hela tiden, eftersom de är tvungna att tänka över hur de tar det och hur de " återgå till att gå vidare.
  • Samma sak, förutse möjligheten att din signifikanta andra kan vända ut så håll det i åtanke under din uppbrott. Om du är lugn, kanske du kan tona ner situationen.
  • Om de har saker i ditt hem, var noga med att tillåta dem gott om utrymme att hämta sina saker utan tryck eller ångest. Du kan även erbjuda dem levererade men låter inte som om du inte vill att de ska samla egna saker om de vill.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 10
    10. Hålla ett öga på. Låt inte bryta upp för att hålla mer än en timme. Du är skyldig den andra personen tiden att diskutera hans eller hennes känslor, men du vill inte dra upp brytningen ut för timmar, så kommer det bara att uppmuntra ohälsosamt vallning och din ex kommer att bli frestad att höja en hel rad anledningar till varför Detta borde inte hända och varför du måste ompröva. Ha en bra ursäkt, som att träffa någon annan, måste få arbete eller behöver gå och lägga sig tidigt för ett tidigt möte, etc. Erbjuda att släppa dem hemma om det hjälper eller att ropa dem en taxi ride.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 11
    11. Försök att avsluta mötet på en bra anteckning. Det kan vara omöjligt, särskilt om den andra personen inte förväntade sig eller inte ville bryta upp. Om den andra personen stormar av, det finns inget du kan göra. Men om du kan avsluta det vänligen, önskar den andra personen bra och du kan även krama. Gör inte planer på att se dem snart eller säga, "Låt oss vara vänner."Uppbrytningen är fortfarande för fräsch för att identifiera eventuella framtida planer eller vänskapsdynamiska.
  • Bild med titeln bryta upp med din signifikanta andra när du redan använder någon annan steg 12
    12. Efter att ha pratat med din "nu tidigare" signifikanta andra, ordna för att möta din nya squeeze för att försäkra honom eller henne att du gick igenom med uppbrottet. De måste vara säkra på att du gick igenom med det och att sakerna är riktigt över och gjort med, så att de två kan fortsätta lyckligt och med styrka som ett oberoende par.
  • Tips

    Du kan också försöka bryta upp med personen den minut du förlorar intresse, i motsats till väntar tills du har träffat och bli involverad i någon annan. Har ett hjärta. Spela inte med dina relationer, de är inte ett skämt.
  • Om du stöter på din tidigare flamma, medan med din nya pojkvän / flickvän inte flaunt ditt nya förhållande. Naturligtvis göm inte din pojkvän / flickvän men vara hjärtlig och vänlig - ingen PDA eller Mushy Talk.
  • Beroende på hur allvarligt du var med den andra personen, undvik att föra personliga saker till uppbrott som smycken eller symboliska gåvor att återvända (i.e. En speciell nallebjörnar eller födelsedagspresent). Break-up-talet är inte dagen för att lossa personliga föremål - det kommer bara att hälla salt i den andra personens sår. Dessa objekt kan returneras mer diskreta senare, men inte för avlägset, datum.
  • Varningar

    Det finns alltid en risk att din nya flamma inte gillar något av detta och kommer att känna sig förråda att du inte redan hade avslutat ett tidigare förhållande innan du kom in i en ny.
  • Om din ursprungliga pojkvän eller flickvän inte accepterar din första uppbrytning, upprepa stegen över en gång till. Omvärdera ditt beteende för att avgöra om du gör något för att leda personen på eller om du ger honom eller hennes falska hopp. Om inte, eliminera all kontakt med den andra personen om han eller hon fortfarande inte kommer att acceptera att du kommer att bryta upp.
  • Om du känner dig som om din tidigare flamma fortsätter att driva dig trots att du har bett honom eller henne att sluta, säg att du kan söka en begränsningsorder. Förhoppningsvis, helt enkelt säga att det kommer att få den andra personen att backa av. Om det inte är och du känner dig obekväma, fortsätt med fasthållningsordern.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande