Hur man bryter med din pojkvän om du är kär i honom

Att bryta upp med någon du älskar är svårt, men med rätt inställning och mycket förtroende kommer du att kunna bränna elden ut. I slutändan måste du vara villig att sätta din egen hälsa, lycka och framtida först. Om den framtiden inte innehåller din man, är det dags att avsluta saker med honom, även om du fortfarande har känslor.

Steg

Metod 1 av 3:
Fattar rätt beslut
  1. Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 1
1. Fråga varför du vill bryta upp med honom. Att bryta upp med någon är svår. Det är inte lättare när du fortfarande har känslor för honom. Men ibland relationer stall, växer ifrån varandra och blir svårt att hantera på grund av tid eller utrymme från varandra. Du kan vara kär i någon och känner fortfarande att du behöver gå vidare till ett nytt skede av ditt liv. Om du överväger en uppbrytning, fråga dig några frågor om dig själv och förhållandet. Om du säger nej till det mesta av följande kan det vara dags att gå vidare:
  • Vill du bara bryta upp på grund av nuvarande omständigheter, som en ny kamp eller pengar problem? Om inte, är det på grund av långsiktiga problem?
  • Har du andra tankar om att bryta upp, eller har du varit säker på ditt beslut i några veckor?
  • Om din partner frågade dig om en andra chans, skulle du säga ja?
  • Ser du din partner i ditt liv 6 månader från nu?
  • Älskar du verkligen din pojkvän eller älskar du bara tanken på honom?
  • Vill du bara bryta upp eftersom du inte känner dig tillräckligt bra för att vara med honom?
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 2
    2. Skriv ner en lista med anledningar till varför du vill bryta upp. Det är ingen tvekan om det kan vara svårt, men om du kommer ner på dina skäl på papper, gör det lättare att övertyga dig om dig måste du komma igenom med det här. Oroa dig inte för att skada någons känslor - det här dokumentet är för dig och du bara. Brainstorm varför du behöver sluta saker, med tanke på följande skäl:
  • Du kan inte ge honom den kärlek han förtjänar. Du kan behöva flytta till ett nytt jobb, vill spendera mer tid med din familj, eller ha svårt att stödja hans behov. Om du verkligen älskar honom men vet att du inte kan / vill inte vara där för honom, det är dags att avsluta det.
  • Du har blivit kär i någon annan. Tyvärr kan du inte riktigt kontrollera vem du älskar. Om du har djupa känslor för en annan, måste du sluta saker med din nuvarande man innan du går vidare.
  • Du ser dig inte att spendera resten av ditt liv med honom. Detta är särskilt viktigt om han verkar planera sin framtid runt dig. Avsluta saker nu istället för att hoppas att du ändrar ditt sinne - det kommer inte att hända.
  • Du är olycklig. Om de dåliga tiderna uppväger det bra, och förhållandet väger i ditt sinne varje dag är det dags att gå vidare. Det här är inte en fas - det här är förhållande som har börjat gå sur.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 3
    3. Titta över dina skäl en vecka senare. Läs dina skäl för att behöva bryta upp med honom och se om de fortfarande känner sig sanna. Har du dash den listan i ståndpunkten för tillfället, eller känner du fortfarande på samma sätt sju dagar senare. Om du fortfarande är säker på ditt beslut att bryta upp, har du gjort rätt.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 4
    4. Se fram emot en självständig livsstil, inte vid den tillfälliga smärtan, kommer en uppbrott att medföra. Många människor bor i relationer för länge eftersom de är rädda för att den känslomässiga whiplashen är ensam kommer att medföra. Du kan förstå att du blir bättre på lång sikt, men den kortsiktiga smärtan gör att bryta upp verkar vara outhärdlig. Men du måste riva av bandaget ibland, och det blir lättare om du påminner dig om flera viktiga saker:
  • Du kommer inte vara ensam för evigt. Att vara singel betyder inte att du aldrig kommer att hitta kärlek igen, även om det känns som att du aldrig hittar en annan "perfekt" man.
  • Oberoende kommer att göra dig starkare. Att vara ensam är svårt, men det tvingar dig att växa på oväntade och viktiga sätt. Du behöver inte din kille att vara stark och glad.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 5
    5. Påminn dig själv varför du älskar honom för att du ska göra rätt beslut. Det här kan vara en av de svåraste sakerna att göra, speciellt om du har åtagit sig att slutföra förhållandet, men du måste överväga det goda med det dåliga. Jot ner varför du älskar honom, orsakerna du är tillsammans, och de goda tiderna du har haft. Kom ihåg att du alltid har dessa minnen, oavsett vad som händer mellan dig. Om du gör det genom denna resa ner Memory Lane, men fortfarande vet att det är bäst att avsluta saker, så vet du säkert att du har gjort rätt beslut.
  • Kom ihåg att det är bäst att bryta upp även om du fortfarande har känslor för honom. Du vill bara vara säker på att de dåliga uppväger det goda.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 6
    6. Prioritera din hälsa och lycka. Den sista hindren till en uppbrytning är ofta dina bekymmer om andra människor. Vad kommer våra vänner att tänka? Vad kommer mina föräldrar att tänka? Hur kommer vi att sortera ut våra saker? Viktigast, hur kommer han att känna? Men alla dessa bekymmer är oväsentliga i jämförelse med din egen lycka och emotionellt välbefinnande. Medan det här låter själviskt är det i sista hand det mest omtänksamma perspektivet du kan anta. Om du är i ett förhållande som inte fungerar, kommer du att ta det ut på varandra med slagsmål och argument. Vänner och familj kan dra in, och bekymmer om dina saker kan bli till possessiveness och sekretess. När du är redo att sluta saker, är allt som är viktigt att bryta upp. Resten av detaljerna kommer att fungera ut.
  • Ibland en tarmkänsla -- "Detta fungerar bara inte" -- är en helt acceptabel anledning att bryta upp. Kom ihåg att du gör det här för dig, inte någon annan.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 7
    7. Avsluta saker snabbt när du har gjort dig beslut. Vet att om du inte bryter med honom just nu - och du håller förseningen - den situation du är i maj blir värre i framtiden. Du kommer ångra inte att vidta åtgärder medan du kan ha, och sluta slösa både hans tid och din i ett meningslöst förhållande. Det kan skada just nu, men när du får det här med, blir du glad att du gjorde det. När du går igenom med det, kan båda parter fortsätta, men inte tidigare.
  • Kom ihåg - det är bättre att vara lycklig ensam än eländigt på egen hand.
  • Metod 2 av 3:
    Bryta upp med honom
    1. Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 8
    1. Ring din pojkvän och be honom att träffa dig någonstans lugn och tyst. Var säker på att det är ett område med få personer där du kan ha en öppen, ärlig konversation. Låt honom veta att du måste ha en konversation om ditt förhållande, men försök att inte utarbeta i telefon. Att förbereda honom, åtminstone lite, är vanligt med tillstånd.
    • Avstå från att bryta upp med din pojkvän på ett datum. Du borde göra tid att avsluta saker istället för att försöka tacka det på en annars glad natt.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 9
    2. Flytta direkt in i upplösningen efter att du har hälsat varandra. Undvik att slå runt busken, eftersom det bara försvårar dig och ökar spänningen. Du kan också förlora mod och ändra dig. Att bryta upp tar 30 sekunder av intensivt, extremt mod. Men i slutet av dagen är det bara 30 sekunder.
  • Ta ett djupt andetag och räkna till tre i ditt huvud. Vet det, när du kommer till "noll-," Det är dags att bryta upp med honom.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom steg 10
    3. Använd direkt, entydigt språk. Om du bryter med honom, måste du klargöra att du bryter upp. Lämna inte honom gissa eller öppna golvet för konversation. Om du har fattat ditt beslut är det dags att gå vidare. Se till att han vet att du fortfarande älskar honom och skulle älska att vara goda vänner, men du kan inte fortsätta detta förhållande längre. Det finns några bra samtalstartare i guiderna nedan för specifika uppbrytningar, men huvudidén är att avsluta saker med enkelt och direkt språk:
  • "Jag är redo att gå vidare från vårt förhållande."
  • "Det är dags att vi såg andra människor."
  • "Jag tror att vi borde bryta upp."
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 11
    4. Undvik att bli arg, pekar fingrarna eller tilldela skulden. Att bryta upp är tillräckligt svårt utan att ha en kamp eller ett argument. Du kan ha en tvättlista av skäl att bryta upp med honom, men det betyder inte att du måste påpeka alla sina brister och problemen i förhållandet. Det lägger bara till förolämpning mot skada, och det kan leda till en kamp eller argument som gör att alla känner sig ännu värre ("Vad menar du att jag inte stötte dig - jag stöder dig alltid!" eller, "Det är inte mitt fel, det är din Fel för att flytta bort!"). Det sagt, han kommer sannolikt att fråga dig varför du gör det, och det är bäst att ha en lugn, sanningsenlig, men icke-dömande svar redo.
  • "Jag har insett att vi växer ifrån varandra. Vi har vuxit ihop så länge, och jag uppskattar hela tiden, men jag behöver tid att växa på egen hand nu."
  • "Jag känner inte att vi behandlar varandra med den respekt vi brukade. Några av det är mitt fel. Men vi behöver fortfarande gå vidare till människor som kommer att behandla oss hur vi förtjänar."
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom steg 12
    5. Stå vid ditt beslut, oavsett vad han säger. Om han fortfarande är kär, kan han begära en andra chans, komma med ett sätt att rädda saker (som en tillfällig paus), eller övertyga dig om att ändra dig. Men när du har gjort ditt beslut måste du hålla fast vid det. Kom ihåg, vad han säger nu kommer inte att förändra ditt förhållande, eller de problem som ledde dig att bryta upp.
  • "Jag förstår, men jag tror att vi måste gå på våra separata sätt."
  • "Jag vill inte ta en paus och lämna saker osäkra. Vi måste bryta upp."
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 13
    6. Lämna när du har sagt allt du behöver säga. Att mjukna blåsen lite, ge honom en mild kram och lämna. Borka inte eller vänta med att se vad hans reaktion kommer att bli som - du vill undvika att trasta dig själv i relationens känslomässiga fall. Vet att det här kommer att skada, och det finns inget sätt att göra det enkelt eller perfekt. Du kommer inte vara nöjd med varandra i omedelbar efterdyning, oavsett hur länge du bor eller vad du säger. Det bästa att göra är att lämna artigt.
  • Metod 3 av 3:
    Flytta vidare från förhållandet
    1. Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom steg 14
    1. Påminna dig om dina skäl för att avsluta saker när du saknar honom. Det är inte lätt att bryta upp. Men vet att dina skäl är rätt och att det inte är du - det är han. Övertyga dig själv du har gjort det rätta. Även om du har slutfört ditt uppdrag kan du fortfarande känna dig ont och arg. Återställningsprocessen beror på hur mycket du älskar honom, men oroa dig inte - du kommer att må bättre en dag snart.
    • Saknar honom ändrar inte några av dina problem och det är inte en anledning att komma tillbaka ihop. Dina större problem, de som du bröt upp, kommer fortfarande att vara där när dammet bosätter sig.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom steg 15
    2. Separera dig helt under överskådlig framtid. När du har släppt den du älskar, kommer det att skada. Du kommer att sakna honom i slumpmässiga tider, känns som om du har gjort ett misstag och vill ha hans råd om vad du ska göra nästa. Men du måste motstå uppmaningen till text, ringa, eller se honom. Du kan gå vidare och få ditt liv tillbaka tillsammans, men bara om du åtar dig att gå vidare. Motstå uppmaningen att prata med honom och arbeta med att sortera genom dina känslor på egen hand. Det blir svårt, men du kan göra det med tiden.
  • Du kan kanske vara vänner en dag, men den dagen är i framtiden. Du måste vara helt över dina romantiska känslor, och det enda sättet att komma dit är att inte se varandra.
  • Förpackning av bilder och objekt som medför smärtsamma minnen är ett bra sätt att starta läkningsprocessen.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 16
    3. Testa något nytt. Så smärtsamt som en uppbrott kan det också vara med en känsla av befrielse. Du behöver inte längre fatta beslut för två - du kan bara göra dem själv. Du märker att du har mycket mer ledig tid helt plötsligt och händelser och aktiviteter som var svåra att samordna med en partner är nu lättillgängliga. Spendera inte din tid att försöka återskapa den känsla du hade i ett förhållande - gå ut och prova något nytt. Njut av din nyfunna befrielse och utforska den enskilda världen.
  • Gör saker för dig. Ta dig tid att ta hand om dig själv för lite.
  • Bild med titeln bryta upp med din pojkvän om du är kär i honom Steg 17
    4. Vänd dig till dina vänner och familj för support. Att ha ett bra nätverk av andra människor påminner dig om att, även utan en pojkvän, är du inte ensam. Tillbringa din tid med andra personer du älskar att hjälpa till att läka det oundvikliga hålet i ditt hjärta.
  • När du känner dig som att ringa eller texta din ex-pojkvän, ring din bästa vän istället. Låt dem veta, kortfattat att du fortfarande sparkar gamla vanor chattar dina problem.
  • De flesta människor är glada att hjälpa dig att gå vidare, men det betyder inte att de vill höra om din ex-pojkvän hela dagen. Undvik att ta upp honom, istället gå vidare till andra ämnen.
  • Ytterligare hjälp

    BREAKUP OPUTION LINES

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Hantera negativa reaktioner på en uppbrytning

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prova sätt att komma över en uppbrytning

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Lita på dina egna känslor. Även om du inte kan tänka på en bra anledning att sluta saker, kommer du egna känslor att peka dig mot lycka.

    Varningar

    Om du är orolig kan din pojkvän vara våldsam, bryta upp på ett offentligt ställe och låt en vän känna dina planer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande