Hur man utökar ditt jobb

Om ditt nuvarande jobb inte är det är det knäckt för att vara, men du älskar platsen och din medarbetare kamratskap, varför inte tänka på att expandera eller växa din befintliga roll istället för att gå vidare? Medan arbetsbeskrivningar ibland kan känna sig som en stagjacka, behöver de inte vara och förutsatt att du är djärv och självsäker, med något strategiskt tänkande kan du vända ditt jobb till något lite mer spännande, dynamiskt och lämpat för din utvecklande färdighetsuppsättning.

Steg

Del 1 av 5:
Tänker på gränser
  1. Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 1
1. Tänk på begränsningarna för att expandera din roll först. Detta är viktigt eftersom du inte vill överträffa gränser och pråmar på andra människors roller. Att försöka krossa upp uppgifter som redan gjorts bra av andra kollegor kommer inte att vinna några fans, så tänk igenom din expansionsstrategi med omsorg. Några saker att överväga inkluderar:
  • Välja att expandera till uppgifter företaget eller organisationens behov men är för närvarande inte uppfyllda av någon-
  • Kontrollera att företaget eller organisationen inte redan har beslutat att rekrytera någon att delta i de problem du har identifierat som att behöva göra-
  • Känsliggörande mellan uppgifter som verkligen skulle vara till nytta för att öka arbetsproduktiviteten och resultaten och uppgifter som, medan de skulle vara bra om fler resurser och tid existerade, kan arbetsplatsen fortfarande trivas utan.
  • Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 2
    2. Tänk på dina egna gränser. Har du tid att involvera dig i ytterligare aktiviteter och en större roll? Kommer dina nuvarande uppgifter att lida om du försöker ta på mer arbete eller kommer de att dra nytta av och gå mer smidigt till följd av att du lägger till ett nytt arbete? Kanske är dina uppgifter redan på avtagandet på grund av tekniska eller personaländringar och dina befintliga uppgifter kan vara bättre kvar och ersättas med nya uppgifter. Det här är något du behöver tänka igenom med omsorg. Identifiera också dina styrkor - är du väl placerad för att ta på sig nya uppgifter som ett resultat av dina befintliga färdigheter och personlighetsdrag?
  • Var försiktig så att du inte överför dig själv. Det är bra att ha ambition och vara redo att ta itu med nya uppgifter, men inte om de kommer till priset av att äta i din personliga tid eller kräva att du är längre på jobbet utan att kompenseras för det. Om du tror att det här kanske behövs för att bevisa att dina idéer fungerar, var noga med att ställa in en tidsfrist på en sådan rättegång, om arbetsplatsen används för att du gör för mycket utan att behöva kompensera dig.
  • Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 3
    3. Titta runt på befintliga förändringsmöjligheter. Det kan vara klokt att se vilka befintliga möjligheter till förändring som erbjuds innan du smegar ditt eget spår. Finns det ett nytt projekt som skulle göra det möjligt att logga in som en del av din vanliga arbetsroll? Om så är fallet kan det ge ett bra tillfälle att utöka din nuvarande roll utan att du måste göra allt grund. Detta kan vara väldigt fruktbart om projektet ligger utanför ditt vanliga arbetsområde.
  • Del 2 av 5:
    Identifiera vad arbetsplatsens behov
    1. Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 4
    1. Leta efter ouppfyllda luckor när du försöker utöka din roll. Detta hänvisar till de olösta problemen som hänger på din arbetsplats och möjligheterna - det är bundna att vara några av varje som uppstår i möten, diskussioner och dagliga erfarenheter på jobbet. Om du kan se lösningar på aktuella problem i hur saker blir gjort på jobbet och ingen annan betalar dem mycket uppmärksamhet, är de där för att ta. Tillbringa lite av din tid som tar dessa under din vinge och brainstorm idéer för att fixa dem beroende av dina egna styrkor och färdigheter.
    • Överväg att prata med medarbetare och din handledare om vad de tycker kan hjälpa arbetsplatsen att gå bättre när det gäller någon som gör specifika uppgifter.
    • Beroende på var du arbetar och vad dina färdigheter är, kan områden som kan visa sig vara fruktbara att utöka i ingår: kundrelationer, kontorsledningssystem, sociala medier, upprepa, databasförbättringar, inköp, uppdatering av dokumentation / stilar / tillvägagångssätt mm.
  • Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 5
    2. Notera de möjligheter som de uppstår. Om du har en present för att märka hur saker kan göras bättre, tydligare, snabbare, etc., notera dem när de uppstår till dig. Detta gör att du kan komma tillbaka på en lämplig tid senare och arbeta genom dem när du kan. Inlärning Hur man definierar ett problem, Därefter implementerar en lösning, är en naturlig del av självutveckling på jobbet och hjälper dig att visa initiativ, entusiasm och förståelse för din organisations behov.
  • Känna till uppdraget, principerna och värdena på din organisation inuti. Det är viktigt att hålla kontakten med din organisations syfte och avsedda riktning när du syftar till att implementera förbättringar - du försöker lägga till värde, inte omdirigera vad din organisation gör.
  • Del 3 av 5:
    Bedömning av värdet av dina föreslagna lösningar
    1. Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 6
    1. Se till att de spaltproblem du har identifierat är värda att lösa, göra eller spendera tid på. Det kommer att skada din karriär eller handla banan om du inte gör jobbet ordentligt, så se till att innan du tar på sig ytterligare uppgifter, är de helt anpassade till vad som gynnar arbetsplatsen och dess uppdrag. Arbeta med de nya uppgifterna får inte förringa ditt korrekt tilldelade jobb. För att hjälpa dig att utarbeta om det är värt att attackera luckorna ur ett organisatoriskt perspektiv, fråga dig själv dessa frågor:
    • Vilket problem är min föreslagna förändring som söker att lösa?
    • Vilka fördelar kommer att uppkomma till organisationen om jag löser detta problem? (Lista dem.)
    • Hur kommer mina nya aktiviteter att gynna mina medarbetare? (Till exempel, bättre arbetsflöde för alla, färre förseningar, förbättrade anslutningar mm.)
    • På vilka sätt kommer arbetsplatsen att bli effektivare som ett resultat av mina förändringar?
    • Vilken arbetsplats eller lagmål kommer att uppfyllas av mina föreslagna ändringar?
    • Vilka kostnader eller resurser krävs (om några) för att genomföra mina föreslagna ändringar? Är besparingar en hög möjlighet? Är vinst en möjlighet?
    • Vilka möjligheter eller förbättringar kommer detta att ge andra på arbetsplatsen?
  • Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 7
    2. Tänk också på det personliga värdet för dig. När du tänker på att expandera din arbetsroll, var ärlig med dig själv om vad du tycker att fördelarna är sannolikt att vara för dig personligen. Fråga dig själv sådana frågor som:
  • Kommer mitt arbete fördel personligen? Finns det en sannolikhet för förbättrade jobbchanser?
  • Kommer den tid som spenderas på detta förringa mitt vanliga jobb?
  • Om så är fallet, är jag villig att ge lite tid åt det?
  • Kan jag lös detta problem själv / alls, eller behöver jag hjälp från andra?
  • Ska jag njuta av den här utmaningen? Det är viktigt att njuta av vad du tar på, för att hålla dig entusiasticand fokuserad.
  • Ska jag behöva träna för att vara väldigt användbar i de områden jag vill expandera till? Om så är fallet måste det vara din första prioritet.
  • Del 4 av 5:
    Bevisa värdet av en rollbyte
    1. Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 8
    1
    Få proaktiv. När du har identifierat de möjliga möjligheterna till nya uppgifter runt arbetsplatsen, och bestämt att de är värda ansträngningen, är det dags att initiera dem på små men ändå användbara sätt. De mer små-vinn-lösningarna du kan bygga upp, desto mer sannolikt är det att ditt initiativ kommer att accepteras och tillåts som en del av din roll.
    • I många fall kan det inte vara nödvändigt att be om tillstånd, förutsatt att du inte försummar dina befintliga uppgifter och du gör förändringarna inkrementellt - det kommer att vara ett fall att utveckla ett utvecklande intresse och gradvis utveckla ideallösningar, kanske under lunchen timme eller en timme innan du arbetar korrekt. Den tillåtna latituden beror på hur mottaglig, flexibel och öppen din organisation är.
    • I andra fall kan det vara klokt att utveckla ett förslag snarare än att ta över nya uppgifter utan huvuduppgift. Detta kan vara nödvändigt i en mycket formell och konservativ organisation - gör en del forskning och grundarbete först, presentera fallet tillsammans med ditt förslag och förbli entusiastiska över resultatet. Kom ihåg att du fortfarande kan visa initiativ, även inom begränsningarna i en mycket konservativ organisation.
  • Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 9
    2. Var beredd att göra extra arbete, inte bara byta ditt befintliga arbete för nytt arbete. Som tidigare nämnts är det sannolikt (och verkligen önskvärt initialt) att du måste ägna någon personlig tid till gapproblemen bortom ditt normala jobb. Förutsatt att detta inte går länge, kommer det vanligtvis att vara till hjälp för dig att göra några extra timmar här och där under arbetsveckan för att bevisa att dessa nya uppgifter är till nytta för företaget. Ett litet offer kan ursprungligen bidra till att övertyga din handledare och andra relevanta personer som dina nya aktiviteter är till stor nytta för alla.
  • Bild med titeln Expand ditt jobb steg 10
    3. Tänk på vem som helst du kan ta ombord för att antingen hjälpa dig att utöka din roll eller stödja dig i allmänhet. Om andra människor kan bekräfta att det du gör är nödvändigt, viktigt, och användbart, då är du mer benägna att få ledningsinköp. Få vittnesmål från medarbetare om hur de anser att dina förändringar förbättrar deras produktivitet och resultat - det här hjälper dig att bygga ett fall för en permanent rollbyte.
  • Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 11
    4. Hitta sätt att presentera dina lösningar tydligt. Organiseras om dina lösningar och behåll poster, anteckningar, foton osv., av framsteg och resultat så att du kan visa förbättringarna med lätthet. Det hjälper också om du kan utveckla något av bredare verktyg, till exempel ett manuellt, ett system eller till och med skyltar, som hjälper kollegor att dra nytta av. Var beredd med snabba, spetsiga och korrekta förklaringar av hur dina lösningar har förbättrat arbetsplatsen. Läs sedan Hur man får en kampanj!
  • Del 5 av 5:
    Bekräftar din utökade roll
    1. Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 12
    1. Gör uppföljning med personer som kan tillåta din förändrade roll. Med hjälp av den erfarenhet du har fått från att göra de nya uppgifterna eller metoderna, tillsammans med resultaten av resultaten, prata med din handledare / chef eller andra personer som är i stånd att komma överens om förändringarna. Detta steg är avgörande, annars kan dina ansträngningar förbises eller helt enkelt antas som en del av din befintliga roll. Var beredd att förklara varför det du gör är att göra en värdefull skillnad och hur det gynnar företaget eller organisationen. Visa såväl som att ge bevis på förbättrade arbetsplatsresultat. Att argumentera för fallet för din roll förändras är lättare om du kan visa tydligt hur saker redan har förbättrats med de små förändringar du har hanterat.
  • Bild med titeln Expand ditt jobb Steg 13
    2. Begär formalisering av din nya roll. Om du har fått farten för att utöka din roll till de nya områdena, be om att mänskliga resurser formaliserar detta genom en ny arbetsbeskrivning. Detta kommer att se till att de nya aktiviteterna och rollens expansion är officiellt erkända och bli en förväntad del av arbetsplatsrutinen. Det gör det också möjligt att bli mer önskvärt och att ha löpande värde när du får befordras senare och lämnar din utökade roll som en riktig position för att någon annan ska gå in i ett senare skede.
  • Tips

    Det är en bra idé att söka bekräftelse på din nyskapade roll på något sätt, eftersom det hjälper till att se till att du antingen får hålla det här arbetet som en del av din utökade roll, eller det sätter dig i bra ställe för kampanj eller en höjning. Ha en chatt med chefen om hur din expanderade roll visar att du är redo för mer pengar / ansvar / inflytande, etc.
  • Tänk på att använda dina sociala medier, bloggar, nätverkshändelser eller allmänhet som pågående sätt att bevisa ditt värde i de områden du vill expandera till. Att lära känna nya färdigheter utanför arbetsplatsen kan hjälpa dig i målet att expandera din roll. Mycket av detta kan göras hemifrån, till exempel bloggar och sociala medier.
  • Varningar

    Titta på att du inte överstiger märket eller gränserna och går in i någon annans arbete. Du letar efter obevakade luckor på arbetsplatsen, inte försöker ta över någon annans roll. Att försöka ta på sig andra människors befintliga ansvar riskerar att du ser svårt ut och föreslår att du tror att du kan göra sitt jobb bättre. Detta kan riskera att du förlorar ditt chefs förtroende för ditt initiativ och förmåga att arbeta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande