Hur brinner en vän

Om det måste vara, kan du åtminstone göra processen som tröst som möjligt. Oavsett om du har blivit nära med någon du jobbar med, eller du tog en gammal vän till ditt företag, läs dessa steg för att lära dig hur man skiljer mellan ditt ansvar som en vän och som arbetsgivare, sympatisera med din vän och göra Processen snabb och smärtfri.

Steg

Del 1 av 3:
Att ha konversationen
  1. Bild med titeln Ange gränser på jobbet Steg 1
1. Göra så kort som möjligt. Ge dig själv ett kort tidsfönster för att få konversationen i "arbetsgivarläge" och erbjuda dig själv för "vänläge" kort därefter. Om din vän vill prata om saker efter att de har fått möjlighet att svalna och tänka på situationen, gör dig tillgänglig för att träffas för en drink eller en bit att äta efter arbete och prata mer, men håll den faktiska konversationen som kortfattad som möjligt.
  • Isolera din roll som arbetsgivare från din roll som vän. Var chefen, inte vännen, när du berättar för din vän att hans eller hennes jobb är avslutad. Detta är viktigt både för din egen sinnestillstånd och för hur din vän uppfattar åtgärden.
  • Bilden med titeln Få ett jobb som döv eller hörselskadare Steg 4
    2. Kom till saken. Vara direkt om beslutet att låta honom eller henne gå. Att slå runt busken eller använda humor kommer sannolikt inte att mjuka slaget och kan faktiskt ge ett falskt intryck att saker kan vändas så att han eller hon kanske kan stanna. Att skapa denna typ av osäkerhet är ovänlig och kan i slutändan skada din vänskap ännu mer.
  • Bild med titeln Spot Workaholic Warning Signs Steg 5
    3. Förklara att du värdesätter din vänskap. Klargöra att vänskapen är ett separat problem och att du, eller företaget, betalar för jobbprestanda, som inte har uppfyllts. Arbetet är en rent ekonomisk fråga. Mjuka denna verklighet Genom att förklara att så långt som du är bekymrad, kommer din arbetssituation inte att störa ditt sociala förhållande och lugna honom eller henne att din extra-curricular vänskap kommer att förbli på samma sätt som alltid.
  • Bild med titeln Tala om dig själv under ett jobbintervju Steg 6
    4. Stöd till din vän genom uppsägningsprocessen. Förklara avgångsvederlag, hjälpa honom eller henne att flytta hans eller hennes grejer, håll säkerhetsvakten från att bugga honom eller henne, och gör alla andra små vänligheter som du vill att din chef ska göra för dig i en sådan omständighet.
  • Erbjuda att göra vad du kan för att hjälpa din vän att hitta arbete någon annanstans. Som en del av din vänsroll, överväga att erbjuda en utmärkt referens och vara tillgänglig för att hjälpa honom eller hennes arbete genom omslagsbrev och CV-revamps. Leta efter jobböppningar innan du har konversationen att ha något annat inrättat i förväg.
  • Bild med titeln Deal med oförskämd kundservice representanter Steg 4
    5. Vänta ett tag innan du kontaktar som vän. Din vän kan vara sårad och upprörd och plåga dem med telefonsamtal för att fortsätta din vanliga fotbollskläder rutin kan göra saken värre. Gör dig tillgänglig, men låt det vara på din väns villkor.
  • Skjut din vän en text för att låta dem veta att du kommer att titta på fotboll och skulle gärna ha ett företag, men låt det vara deras beslut. Undvik att skydda dem i socialisering.
  • Del 2 av 3:
    Besluta vad man ska säga
    1. Bild med titeln Deal med en bragging vän steg 12
    1. Förutse din väns reaktion. Oavsett vem som skjuter, kommer din vän troligen att känna sig ont och generad för att förlora jobbet och kan säga saker ur ilska till alla som kommer att lyssna. Det faktum att en vän gör avfyrningen, men kommer självklart att komplicera saken. Om du inte vill förlora vänskapen måste du gå in i processen förstå att din vän kan skylla på dig och förbereda dig för att hantera det svaret.
    • Föreställ dig den värsta eller mest skadliga sak som din vän kan kasta på dig i ilska. Antag att detta kommer att sägas och ta det inte personligen.
  • Bild med titeln Kope med slutet av en dans eller sportkarriär Steg 3
    2. Planera vad du säger. Överväga att skriva ett skript och memorera det. Håll dig till manuset. Använd inte konfrontationen som tiden för att kämpa för ord. Lägga ut handlingsplanen så kortfattat och ärligt som möjligt. Du måste lägga ut fallet precis som du skulle någon annan anställd.
  • Om en chef berättade för att skjuta din vän, är det ok att passera pengarna. Presentera orsakerna som ärligt som möjligt för avfyrningen och ge din sympati till din vän. Även om du håller med din chefs motivering, är det förmodligen inte dags att rösta det:
  • "Det är inte mitt samtal att göra. Jag önskar att det kan vara något annat sätt, men mina händer är bundna."
  • Om din vän har gjort något oetiskt eller skadligt för företaget och det är ditt beslut att avsluta sin anställning för bolagets goda, fokusera på de andra anställda som du är skyldig så mycket som för din vän:
  • "Vi går tillbaka, och du är min vän, men det kan inte fungera så här. Jag måste också tänka på alla mina andra anställda. Om jag inte lyssnar på dem, kan det här företaget falla ifrån varandra."
  • Om din vän är underpresterande eller misslagd till den roll som tilldelats, fokusera på konversationen som en tjänst och möjlighet att lyckas någon annanstans, snarare än ett misslyckande:
  • "Jag vill se någonstans du är glad och dina talanger kan användas som de förtjänar att användas. Jag är ledsen att platsen inte kan vara här."
  • Bild med titeln Bli en certifierad tandläkare Steg 1
    3. Försök att tänka på det som ett tillfälle att trösta, snarare än en börda. Åtminstone din vän behöver inte avfyras av en ryck som inte bryr sig om sina känslor. Närma sig uppgiften som en olycklig möjlighet att använda din kunskap om din vän för att göra uppsägningsprocessen så smidig och så smärtfri som möjligt.
  • Del 3 av 3:
    Hitta alternativ
    1. Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 10
    1. Lägg ut en plan för förbättrad prestanda. Om det är möjligt att ge din vän en annan chans, skapa en konkret tidsram för dem att förbättra prestanda genom att coacha eller träna dem mot en viss uppsättning mål. Planera veckovisa möten för att diskutera förbättringar.
    • Klargör att din väns jobb kommer att avslutas om den nya uppsättningen mål inte uppfylls i den diskuterade tiden. Om det inte händer, gå igenom med uppsägningen att veta att du gav dem så mycket av en chans som möjligt.
    • Dokumentera din diskussion och behåll den här rapporten med dina anställningsrekord. Du kan behöva hantera invändningar genom att hänvisa till dokumentationen av dina tidigare samtal, så håll bra poster.
  • Bild med titeln Sök efter jobb Steg 4
    2. Ändra din väns jobbtitel eller arbetsbeskrivning. Om det är i din makt, kan du överväga att omorganisera din väns jobb för att väsentligt demontera din vän, eller ge dem möjlighet att rädda ansiktet genom att sluta. Du måste ha en liknande konversation, så att de vet att deras prestanda inte är upp till par, men att du värdesätter sin vänskap och ville erbjuda dem denna möjlighet i ett jobb med färre ansvarsområden.
  • Organisera positionen så att din väns svagheter kan minskas med den nya positionen, vilket gör det till en win-win. Din vän får antingen lämna företaget för grönare betesmarker, eller stanna kvar i en position där det finns möjlighet till framgång.
  • Alternativt, överväga en kampanj eller en överföring. Även om detta kan övervägas "passerar pengarna," Om du kan bli av med din vän utan att skjuta dem direkt, kan du undvika den fula konfrontationen. Om du kan få din vän ett nytt jobb med ett liknande företag, har du löst båda dina problem.
  • Bild med titeln diskutera lön under en intervju steg 4
    3. Låt någon annan göra det. Det kan vara att det finns för mycket intressekonflikt som är inblandad i din skjutning av din vän. I det här fallet, prata med antingen en handledare, underordnad eller HR-avdelningen hos ditt företag att planera för en annan handlingsplan.
  • Tips

    Se till att arbetstagarens mål kan uppnås. Om de är orättliga, istället för att avsluta medarbetaren, upprätta realistiska prestationsmål eller anställa en annan anställd om arbetsbelastningen är för mycket för din nuvarande personal att hantera inom planerade arbetstider.
  • Undvik att diskutera personliga frågor under prestationsrelaterade diskussioner. Berätta för den anställde att du båda måste lägga undan din personliga vänskap på jobbet för att tjäna den högre prioriteten att göra affären framgångsrik - det jobb du båda betalas för att göra.
  • Om du känner att det finns för mycket intressekonflikt som är inblandad i att skjuta en vän, prata med din handledare eller personalavdelning för mer råd.
  • Uppfinna nya saker att göra som vänner. Om din vänskap roterade runt på arbetsplatsen, räkna ut något annat du kan göra tillsammans.
  • Rådfråga ditt företags personalavdelning och advokat för råd innan du börjar med att avsluta din anställd.
  • Varningar

    Se till att allt du gör är i överensstämmelse med anställningslagar för att undvika att vara skyldig att bryta mot en lag och bli stämd för den.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande