Hur man gör produkthantering

Produktansvariga är i sig svåra att definiera, men i slutet av dagen arbetar de i korsningen av teknik, företag, design och marknadsföring. I slutändan är de ansvariga för att skicka en fantastisk produkt. Rollen kan variera mycket beroende på företaget, men brukar innebära att man utformar ett förfarande, övervakar ett lag och hanterar långsiktiga projekt för att möta en kunds behov. De bästa produktcheferna är bra kommunikatörer, har omfattande teknisk kunskap, är samarbetande och intuitivt förstår vad som gör en bra produkt.

Steg

Metod 1 av 5:
Kommunicera effektivt
  1. Bild med titeln Gör produkthantering Steg 1
1. Delegera information tydligt och kortfattat. Kommunikation är en av huvuduppgifterna för en produktchef. Du måste delegera mellan ditt lag, dina chefer och dina kunder för att producera de bästa resultaten. Bli van vid att ge tydliga, korta anvisningar till dina lagmedlemmar. Lita inte på långa förklaringar när du kan säga samma sak på ett mycket enklare sätt. Tydliga riktningar kommer att göra dig till en bättre lagledare.
  • Om du inte har bra kommunikationsförmåga, arbeta med dem med övning. Försök att uttrycka dig så enkelt och tydligt som möjligt i alla dina konversationer. Om du är blyg när du talar med människor, försök sedan engagera främlingar i allmänhet för att bygga dina personliga färdigheter.
  • Att ge presentationer kommer förmodligen att vara en del av jobbet också. Få bekväm med allmänhet att sälja dina produkter eller tjänster till kunder.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 2
    2. Förbättra dina lyssningsförmåga för att förstå vilka intressenter som förväntar sig. Kom ihåg att lyssnande är en del av god kommunikation också. Var uppmärksam på kunder, dina chefer och dina lagmedlemmar när de förklarar deras behov och begränsningar. Använd dina lyssningsförmåga för att få den tydligaste idén att du kan av uppgiften till hands.
  • Om du måste, upprepa vad någon sa tillbaka till dem så du förstår vad de sa. Det är bättre att göra detta än att göra ett misstag senare.
  • Lyssna på dina lagmedlemmar också. Om någon har ett problem eller tvist med en kollega, se till att arbetstagaren känns, och vidta lämpliga åtgärder om du måste.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 3
    3. Skriv klart för att producera bra produktrapporter. Skriftlig kommunikation är lika viktig som muntlig kommunikation för produktledare. Dina chefer vill ha framstegsrapporter, dina kunder kommer att vilja ha förslag, och dina lagmedlemmar behöver tydliga riktningar. Skriv på ett sätt som är lätt att skumma och förstå. Eliminera onödig beskrivning och berätta för dina läsare exakt vad du vill att de ska veta.
  • Försök att eliminera fluffen från ditt skrivande. Håll rapporter och e-postmeddelanden Kortfattade så läsare vet vad du säger genast.
  • Om det behövs, använd Bullet Points för att göra ditt skrivande enklare att skumma. Stora stycken kommer att frustrera människor som inte har mycket tid på sina händer.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 4
    4. Håll alla intressenter i slingan på projektets framsteg. Det är här dina kommunikationsförmåga är viktiga. Lämna inte kunder eller dina chefer i mörkret om hur ett projekt går. Ge regelbundna uppdateringar så intressenterna vet att du är på toppen av saker. Helst ge dem dessa uppdateringar utan att bli frågad så att de vet att du jobbar med det.
  • Gör dessa uppdateringar korta och tydliga. Intressenter ska kunna förstå vad du säger genom att skumma meddelandet.
  • Kom också ihåg att beskriva eventuella problem som du har haft. Om tidsfristen ser tätt, till exempel, låt intressenterna veta så att de inte är förvånade om projektet tar längre tid.
  • Om någon kontaktar du frågar om en uppdatering, försena inte för att svara. Intressenter vill veta att du är på toppen av projektet och kommer inte vara glad om du inte svarar på sina frågor.
  • Metod 2 av 5:
    Slutföra uppgifter effektivt
    1. Bild med titeln Gör produkthantering Steg 5
    1. Var flexibel och öppen för nya idéer för att ta itu med problem. Problemlösning är en stor del av att vara en produktchef, och flexibilitet hjälper dig med den uppgiften. Fast inte fast i en styv tankegång eller sätt på dina sätt. Kom alltid ihåg att ny kunskap kan öppna dörrar för dig och hjälpa dig att uppnå uppgifter.
    • Att hålla upp med ny forskning på ditt fält hjälper dig att undvika styvt tänkande. Prova att prenumerera på affärs- eller förvaltningspublikationer så att du alltid är uppdaterad med de senaste metoderna.
    • Kom ihåg att vara öppen för förslag från dina lagmedlemmar också. De kan ha olika utbildning och expertis än vad du gör, vilket är en viktig tillgång för att lösa problem.
    • Flexibilitet är särskilt viktigt om du arbetar i ett mindre företag eller start. Dessa företag kanske inte har etablerat förfaranden, så du arbetar mycket mer som en entreprenör för att lösa problem.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 6
    2. Prioritera uppgifter för att fördela dina resurser effektivt. Du måste förmodligen jonglera flera projekt som produktchef. Du kan inte arbeta på dem alla på en gång, så arbeta med dina prioriteringsförmåga. Gör en lista över alla dina uppgifter och tidsfristen för varje. Rankar sedan var och en i storleksordning. Fokusera din energi på uppgifter med nära tidsfrister eller högt värde, och låt dina lagmedlemmar börja arbeta med mer avlägsna projekt.
  • Kom ihåg att delegering av uppgifter är en stor del av prioritering. Har lagmedlemmar hantera uppgifter med lägre prioritet så att du kan fokusera på de viktigaste.
  • Om du har problem med att vara organiserad, försök använda vissa appar eller digitala verktyg för att påminna dig om dina uppgifter.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 7
    3. Förutse problem som du kan stöta på under ett projekt. Strategiskt tänkande är en stor del av hanteringen av projekt. Det innebär att göra långsiktiga beräkningar på vilka utmaningar ett projekt kan komma in innan det är klart. Sätt i någon av dessa problem i dina rapporter så att alla intressenter är informerade. Som produktchef är det också upp till dig att föreslå hur du kan övervinna problem.
  • Om du till exempel planerar ett byggprojekt är ett potentiellt problem kostnaden för material som ökar innan jobbet är klart. Föreslå planering för detta genom att köpa material i bulk nu och lagra dem för projektet.
  • Vet vem som ska informera om några problem. Om du upplever en försening, kanske ditt företag inte vill att kunden vet om det direkt. Informera din egen chef först och se hur de vill fortsätta.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 8
    4. Uppskatta budgetar och tidsbegränsningar. Produktansvariga har vanligtvis inte mycket kontroll över resurserna till deras förfogande. Tid och pengar är de största utmaningarna för produktchefer, så var beredd att arbeta inom båda begränsningarna. Förstå att dina kunder vill ha resultat inom en rimlig tidsram och kostnad. Var beredd att leverera på dessa förväntningar.
  • Främja en färdighet för att minska kostnader eller hantering av uppgifter på det mest kostnadseffektiva sättet. Dina arbetsgivare och kunder kommer att uppskatta detta.
  • Kom ihåg att ställa in realistiska tidsfrister för dina projekt. Om du är för ambitiös och ställ ett datum som inte ger dig mycket tid, kan du blåsa tidsfristen och besvikna kunderna.
  • Berätta också för en kund eller chef om en förväntan är orealistisk. Godkänn inte en låg budget och sedan inser senare att det inte räcker.
  • Metod 3 av 5:
    Analysera data
    1. Bild med titeln Gör produkthantering Steg 9
    1. Bekanta dig med budgetar, försäljningsrapporter, mätvärden och andra datamallar. Medan produktcheferna inte är statistiker, arbetar de fortfarande med mycket data. Om du har dataanalys färdigheter, kommer du att vara i en bra position att lyckas. Om du kan visa att du är skicklig att analysera denna statistik, har du en hög chans att lyckas med ditt jobb.
    • Om du fortfarande är på college, försök att ta några statistikklasser för att stärka dina dataanalyskunskaper. Om du redan har examen, försök att tjäna ett statistikcertifikat eller slutföra ett online-program.
    • Kom ihåg att dataanalys handlar inte bara om att läsa data. Du måste också använda den data för att dra slutsatser. Till exempel, om en rapport berättar att försäljningen är nere, använd den data för att föreslå hur du skulle höja dem nästa kvartal.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 10
    2. Lär dig att bygga och arbeta med kalkylblad. Kalkylbladsprogram är en del av nästan alla chefs dagliga liv. Bli skicklig med kalkylarkprogram för att korrekt organisera och smälta information. Lär dig hur du visar och bedömer kalkylblad, såväl som att göra din egen. Detta kommer att bli en stor hjälp för att analysera alla data du kommer att stöta på.
  • Det finns många gratis videor online som lär dig hur du jobbar Microsoft Excel eller andra kalkylarkprogram. Dessa lektioner kan göra dig pro utan att spendera några pengar eller lämna ditt hem.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 11
    3. Göra exakta budgetberäkningar. Arbeta med budgetar är en av de viktigaste delarna av en produktchefs jobb. Lär dig om standardutrustning, material och arbetskraftskostnader för den bransch du arbetar med för att utveckla exakta budgetberäkningar. Anslut all den här informationen till ett kalkylblad så att dina intressenter kan granska informationen tydligt.
  • Om en klient eller din chef har en budgetförväntning som inte är realistisk, se till att du berättar för dem. Om du försöker göra ett stort jobb med en sub-par-budget, kanske du inte kan slutföra det.
  • Kom ihåg att en klient fortfarande vill ha ett jobb med en låg budget. Som chef snarare än VD har du förmodligen lite att säga om ett projekt börjar eller vad budgeten kommer att vara. Arbeta med att göra ditt bästa inom budgetbegränsningar.
  • Metod 4 av 5:
    Att vara en lagledare
    1. Bild med titeln Gör produkthantering Steg 12
    1. Var en hård arbetare att ställa ett exempel för ditt lag. Att vara ledare är en stor del av att vara en produktchef, så visa alltid att du är värd ledarskap. Kommando respekt genom att arbeta hårt och ställa in standarden för ditt lag. Om du släcker och låt andra göra det hårda arbetet, kommer ditt lag inte att respektera dig som deras ledare.
    • Tryck inte på obehagliga uppgifter på lägre anställda. Var villig att hantera de uppgifter som alla andra lagmedlemmar.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 13
    2. Tilldela lagmedlemmar till uppgifter som de är mest lämpade för. Detta är en viktig ledarskapskunskap. Alla dina lagmedlemmar kommer att ha olika färdigheter och kvalifikationer. Balansera dessa färdigheter till de aktuella uppgifterna. Använd din dom för att tilldela lagmedlemmar till de bästa uppgifterna för dem.
  • Till exempel, förvänta dig inte att en statistiker kan skriva kod. Tilldela dem till en dataanalys roll istället.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 14
    3. Behandla alla dina lagmedlemmar lika. Spela inte favoriter eller rikta några lagmedlemmar. Denna gör ont i gruppens sammanhållning och ditt projekt kommer inte att gå smidigt. Behandla alla lika och tilldela rättvisa uppgifter till alla lagmedlemmar. Låt inte någon känna att de inte är en viktig del av laget.
  • Till exempel, ge inte alltid obehagliga jobb till samma anställd. De kommer att känna sig riktade och som om de inte är en del av laget.
  • Detta fungerar också det andra. Ge inte alltid de bästa jobben till en anställd. Teamet kommer att se att den här personen är din favorit och slutar att ångra er båda.
  • Också vara beredd att försvara eller förespråka för dina lagmedlemmar om man behandlas orättvist. Om en verkställande är att göra hårda kritik av någon, ingripa och säga att verkställande är inte rättvis. Ta ansvar för misstag om du måste. Detta är en del av ditt ansvar som chef.
  • Metod 5 av 5:
    Förbättra din karriär
    1. Bild med titeln Gör produkthantering Steg 16
    1. Ta lite teknik eller datavetenskapsklasser för teknisk kunskap. Även om en produktchef inte är ingenjör eller programmerare, blir du mycket bättre utrustad för att hantera projekt om du förstår teknisk genomförbarhet. Med denna bakgrundskunskap kan du kommunicera med ingenjörerna på ditt lag mer effektivt och undvika att ha orealistiska förväntningar på projektet.
    • Om du inte tog någon av dessa klasser på college, finns det fortfarande många sätt att få kunskapen. Online-program som Udemy erbjuder massor av klasser på många ämnen. Du kan slutföra ett av dessa program för ytterligare kunskaper.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 17
    2. Läs böcker om ledning för att lära sig rätt terminologi. Medan läsböcker inte ger dig ytterligare certifieringar för att sätta på ditt CV, hjälper den här kunskapen dig oerhört att landa ett jobb. Du kan använda språk och villkor som produktcheferna skulle använda, vilket kommer att imponera intervjuare och potentiella arbetsgivare. Att visa denna kunskap kan vara skillnaden mellan att landa ett jobb eller inte.
  • Försök ta reda på vilka böcker företagsskolor tilldela sina förvaltningskurser. Kontrollera sedan dessa böcker för att få den information som företagsstudenter lär sig.
  • Det finns också bloggar om ledning som skulle vara till hjälp. Försök läsa bloggar från företagsskolor för att öka din kunskap.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 18
    3. Få en grundutbildning i affärer eller ledning. Medan det inte är ett krav, studerar många produktledare företag eller ledning på college. Arbetsgivare vet att sökande med dessa grader har fått en utbildning i affärer och är kvalificerade för produkthanteringsroller.
  • De flesta högskolor erbjuder någon typ av affärsexamen. Du behöver nog inte gå till en dyr privatskola för rätt utbildning.
  • Om du inte är större i affärer, försök sedan ta några företagsklasser eller göra praktik i fältet. Dessa hjälper dig att hitta ett jobb senare.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 19
    4. Driva en MBA för fler certifieringar. Att tjäna en magisterexamen i affärer ger dig ännu mer kunskap om att köra ett team, arbeta med intressenter och hålla fast vid budgetar och tidsfrister. Överväga att delta i grundskolan för en MBA för att öka dina kvalifikationer och chanser att landa ett jobb.
  • Du behöver inte en grundutbildning i affärer för att få en MBA. Att få en kandidatexamen på ett annat fält och sedan få en MBA är ett bra sätt att få dig att sticka ut från andra jobbsökande.
  • Om du måste arbeta när du går till skolan, se om företagsskolor nära dig erbjuder nattklasser så att du kan tjäna din examen när du arbetar.
  • Bild med titeln Gör produkthantering Steg 20
    5. Ansök på jobbet för företag som matchar dina värderingar och färdigheter. Att ha kunskapen att vara en produktchef är en stor del av jobbet, men det är också viktigt att hitta det rätta företaget att arbeta på är viktigt. Undersök de företag som skickar jobb och ser vilka som anpassar sig till din expertis och intressen. Ansök på företag som matchar dina färdigheter och värderingar för en mer uppfyllande karriär.
  • Arbetet blir lättare om du hittar ett fält du är passionerad om. Om du älskar videospel, till exempel, gäller för arbete för en spelutvecklare.
  • Överväga om du vill arbeta för ett moget företag eller en uppstart. Vid en uppstart har du sannolikt mer frihet, men mindre resurser till ditt förfogande. Ett större företag kan betala mer och ge dig större budgetar, men du måste arbeta inom en mer styv struktur. Väg dessa skillnader för att hitta rätt position.
  • Kom ihåg att du kanske behöver jobba några jobb innan du hittar din idealiska position. Detta är normalt, så var inte rädd för att byta jobb.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande