Hur man svarar på de vanligaste intervjufrågorna

Jobbintervjuer är nerv-wracking, men förberedelse före tid kan hjälpa dig att känna dig avslappnad. Vissa intervjufrågor är mycket vanliga och kommer sannolikt att ställas oavsett om det är ditt potentiella jobb i. Genom att gå över gemensamma intervjufrågor om din personlighet, professionell utveckling, och jobbet, kan du känna dig lugn för din stora intervju.

Steg

Metod 1 av 3:
Besvara personlighetsfrågor
  1. Bild med titeln Förklara ett jobbavslutning på applikationssteg 1
1. Förklara din karriärväg för att beskriva dig själv. Anslut prickarna på ditt CV så att intervjuaren kan förstå mer om dig professionellt. Försök att beskriva inte bara din karriärväg men varför du har gjort dessa beslut. Att skapa en historia om dig själv hjälper intervjuaren att förstå var du är på väg med din karriär.
  • Frågan att förvänta sig: "Berätta lite om dig själv."
  • Till exempel kan du säga, "Jag började min karriär i tidningar, men efter att ha deltagit i grundskolan för min MFA, fann jag att barnens bokpublicering är min sanna passion. Därför bestämde jag mig för att gå i en annan riktning och praktikant i slumpmässigt hus. Nu vill jag ta nästa steg i min karriär genom att fokusera på min speciella passion för YA-romaner på din litterära byrå."
Expertips
Colleen Campbell, PhD, PCC

Colleen Campbell, PhD, PCC

Karriär & Life CoachDr. Colleen Campbell är grundare och VD för Ignite dina potentiella centra, karriär och liv coaching baserat i San Francisco Bay Area och Los Angeles. Colleen är en internationell coach federation ackrediterad professionell certifierad coach (PCC). Colleen fick sin MA och PhD i klinisk psykologi från Sofia University och har varit karriärcoaching sedan 2008.
Colleen Campbell, PhD, PCC
Colleen Campbell, PhD, PCC
Karriär & Life Coach

Skräddarsy ditt svar på jobbet. Colleen Campbell, grundaren och VD för att antända din potential, säger: "Om en intervjuare säger, "Berätta om dig själv," De frågar inte om din livshistoria. De ber dig verkligen att prata genom ditt CV som det gäller det jobbet. Om du har en intressant sak i din bakgrund, är det dock bra att väva det i."

  • Bild med titeln Få ett jobb Steg 13
    2. Beskriv din största svaghet som en styrka i förklädnad. Välj ett svaghetsområde som också kan tolkas som en styrka för att visa upp en annan bra sida till intervjuaren. Ett alternativ är att dela ett äkta svaghet, men skissera de konkreta steg du tar för att kompensera för det.
  • Frågan att förvänta sig: "Vilka är dina största svagheter?"
  • Till exempel, för att dölja en styrka som du kanske säger, "Jag blir ofta så engagerad i mitt arbete som jag förlorar tid. Jag tenderar att vara så dedikerad att jag spenderar extra tid på delar av mitt jobb jag verkligen tycker om."
  • Alternativt kan du avslöja en sann svaghet du övervinna, "Jag fann att i mitt senaste jobb var mina försäljningsförmågor inte lika starka som några av mina medarbetare. Därför åtar jag ett speciellt certifikatprogram för att skärpa mina försäljningsskaper förra sommaren. Jag är nu på väg att sälja mest i min grupp detta räkenskaps kvartal."
  • Bild med titeln Få ditt första jobb (för tonåringar) Steg 16
    3. Bevisa din största styrka med exempel. Undvik att säga att du bara är en hård arbetare, som många människor kommer att falla tillbaka på. Istället ta lite tid att tänka på vad som verkligen gör dig unik och speciell som anställd. Tillbaka det med exempel.
  • Frågan att förvänta sig: "Vilka är dina största styrkor?"
  • Du kan till exempel säga, "Jag medför en speciell energi till varje projekt som jag jobbar med, och mina kunder är överens. Jag har blivit röstad "mest spirited" kundservice anställd i mitt lager i 6 månader som körde."
  • Bilden med titeln Få ett jobb som döv eller hörselskadare Steg 16
    4. Ge en historia med en lycklig avslutning om en arbetsutmaning. Beskriv den utmanande situationen så intervjuaren har sammanhang. Skissera den utmanande uppgiften och åtgärden du tog för att lösa problemet. Slutligen, gå över (positivt!) slutresultat. Denna situation-Aktivitetsresultat för att svara är ibland kallad "Star."
  • Frågan att förvänta sig: "Berätta om en utmaning eller konflikter du har mött på jobbet och hur du hanterat det."
  • Du kanske säger, "När jag arbetade på Martins PR-byrå, bestämde en kund att de ville ändra hela sin marknadsstrategi i veckan innan kampanjen var att starta. Det var tufft, men jag överträffade den korta tidsfristen genom att undersöka tidigare strategier. Klienten trodde var framgångsrik och använde dem som en modell för den nya strategin. Klienten älskade den nya riktningen vi gick in, och det var deras mest framgångsrika marknadsföringskampanj det året."
  • Bild med titeln Ace en grupp eller paneljobbintervju steg 13
    5. Beskriv hobbyer som visar personlig tillväxt. Bara om du frågar, dela personliga hobbyer som visar att du är intresserad av att prova nya saker och växa som en person. Undvik att dela hobbyer som din intervjuare kan frukta skulle störa ditt engagemang för ditt jobb, till exempel spel.
  • Frågan att förvänta sig: "Vad tycker du om att göra utanför jobbet?"
  • Du kanske säger, "Jag älskar att lära andra språk, så jag tar mandarinklasser," eller "Jag gillar att springa, så jag utmanar mig själv genom att träna för Boston Marathon."
  • 6. Visa blygsamhet och tacksamhet. Dessa personlighetsdrag är de som många företag försöker hitta i sina anställda, så att de skickar dessa positiva men kraftfulla signaler kan hjälpa dig att komma före spelet. Försök att undvika att skryta eller agera som om du har rätt, eftersom det kan stänga av en potentiell chef.
  • Till exempel, istället för att säga "Jag är den starkaste säljaren i mitt lag. Mina chefer älskar mig, mina kunder säger att jag är den enda som förstår dem och mina kollegor avundar mig, säger "Jag förstår vem våra kunder är och vad de behöver, så min framgång bygger på att lyssna och visa dem som jag vård. Utbildningen har varit en viktig del av min resa eftersom jag tror på den produkt eller tjänst som jag erbjuder och jag kan bara sälja en produkt eller tjänst som jag tror kan gynna vårt samhälle."
  • Du kan göra det mer personligt genom att säga "Jag älskar att sälja och besöka kunder eftersom jag får göra två av de saker jag älskar mest. Möta nya människor med fantastiska historier från vem jag kan lära mig och också resa och se fantastiska landskap."
  • Metod 2 av 3:
    Besvara professionella utvecklingsfrågor
    1. Bild med titeln Ace En grupp eller paneljobbintervju Steg 18
    1. Visa ambition att beskriva din framtida karriär. Ge ett något optimistiskt svar som visar dina drömmar för din karriär om du är frågad om din framtid. Beskriv den typ av roll du skulle hitta givande, om det inte finns ett visst jobb du har ditt hjärta på.
    • Frågan att förvänta sig: "Var ser du dig själv om 5 år?"
    • Om du är en redaktör kan du säga, "Jag skulle gärna vara i en ledande redaktionell roll där jag kan mentor yngre redaktörer och publicera meningsfullt arbete."
  • Bild med titeln Stäng jobbet Intervju Steg 4
    2. Fokusera på positiva ett jobbflytta kommer att ge dig. Undvik Badmouthing ditt nuvarande jobb eller chef som du intervjuar för en ny roll. Istället diskutera karriärtillväxten du hoppas på när du söker nya möjligheter. Om du kan beskriva hur ditt jobbrörelse kommer att gynna nästa företag som landar dig, det är ännu bättre.
  • Frågan att förvänta sig: "Varför vill du lämna ditt nuvarande jobb?"
  • Du kanske säger, "Jag letar efter ett jobb där jag kan hantera en stor klientbas. Mitt nuvarande företag är underbart, men på grund av sin lilla storlek, det är inte en dröm jag kan inse där. Jag tror att mina ambitioner om att bygga en stor klientroster kommer att bli en stor tillgång till mitt nästa företag."
  • Bild med titeln Förklara ett jobbavslutande på applikationssteg 5
    3. Markera hur företagets miljö kommer att fungera bra för dig. Beskriv hur företagets miljö och din idealiska arbetsmiljö justeras. Detta kommer att göra att du verkar som en naturlig passform.
  • Frågan att förvänta sig: "Vilken typ av arbetsmiljö gillar du bäst?"
  • Du kanske säger, "Jag älskar att arbeta i en grupp, som passar perfekt med din öppna båsmiljö och samarbetskultur."
  • Bild med titeln Förklara ett jobbavslutning på applikationssteg 2
    4. Dela prestationer som låter intervjuaren föreställ dig dig i positionen. Ge en prestation direkt relevant för det jobb du intervjuar för, om du frågas om en tidigare framgång. Ett relevant svar gör det möjligt för intervjuaren att föreställa dig att du har liknande framgång i ditt nya jobb.
  • Frågan att förvänta sig: "Vad anser du vara din största professionella prestation?"
  • Om du intervjuar för ett försäljningsjobb kan du säga, "Jag är mest stolt över de nya relationerna jag har kunnat utveckla för min nuvarande arbetsgivare. Jag har tagit i 200 nya kunder under det senaste året, fördubblade vårt nya företag jämfört med föregående år."
  • Bild med titeln diskutera lön under en intervju steg 7
    5. Avböj frågor om tidigare lön. Dodge direkta frågor om din nuvarande lön under en tidig intervju, eftersom de kan användas mot dig senare i löneförhandlingar. Låt intervjuaren känna till det löneområde du letar efter, vilket är den information de verkligen försöker ta reda på ändå.
  • Frågan att förvänta sig: "Vad var din lön i ditt senaste jobb?"
  • Du kanske säger, "Jag fokuserar på jobb i $ 50,000 USD-sortimentet. Är den här rollen i det här sortimentet?"
  • Bild med titeln Tala om dig själv under ett jobbintervju Steg 17
    6. Identifiera saker om jobbet som leder till ditt drömjobb. Beskriv de önskvärda färdigheterna du skulle lära dig i jobbet till hands som skulle hjälpa dig i din drömroll. Att skapa en historia gör det här jobbet som en naturlig del av att uppnå dina framtida mål.
  • Frågan att förvänta sig: "Beskriv ditt drömjobb."
  • Du kanske säger, "Jag skulle gärna vara ägare till en ledande livsmedelsbutikskedja. Det är därför som att lära sig grunderna för god kundservice i en roll som den här är så viktig för mig."
  • Metod 3 av 3:
    Svara på frågor om rollen
    1. Bild med titeln Förstå sinnet av en intervjuare steg 10
    1. Visa ditt intresse för företaget för att beskriva hur du hittade jobbet. Skapa en anslutning utöver att hitta jobbet på ett jobbkort om möjligt. Var ärlig framför allt annat, men. Platser du kan ta reda på jobbet inkluderar att följa sitt företag på sociala medier eller höra om det från en nuvarande anställd.
    • Frågan att förvänta sig: "Hur hörde du om positionen?"
    • Du kanske säger, "Jag fick reda på jobbet när du postade öppningen på Facebook. Jag följer er med intresse och älskar att höra om dina nya produkter."
  • Bild med titeln Förstå sinnet av en intervjuare Steg 9
    2. Markera eventuella oupporderade styrkor. Använd en öppen fråga om varför du ska anställas för att röra på starka områden som du inte har fått betona i intervjun. Ge exempel på att säkerhetskopiera dina påståenden när det är möjligt.
  • Frågan att förvänta sig: "Av alla andra kandidater, varför ska vi anställa dig?"
  • Du kanske säger, "Du borde anställa mig eftersom ingen kommer att bli mer dedikerad till att glädja dina kunder. Jag har blivit röstad # 1 i kundtillfredsställelse i min avdelning för de senaste 2 åren."
  • Bild med titeln Stäng arbetsintervju steg 11
    3. Beskriv hur positionen är en perfekt passform för dina mål. Försök att förklara hur de färdigheter du skulle lära dig i den här rollen skulle hjälpa dig att uppnå dina drömmar. Peka på nära sikt och längre sikt med att ha det här jobbet istället för att bara arbeta för företaget.
  • Frågan att förvänta sig: "Varför vill du detta jobb?"
  • Du kanske säger, "En dag, jag vill börja min egen läderskor, och att göra det, jag vill arbeta med de allra bästa designersna i den här rollen. Ingen design stövlar som du, och jag vill skärpa mina läderkunskaper så att mina skor kan göra kunderna så glada som dina gör."
  • Bild med titeln Stäng jobbet Intervju Steg 4
    4. Visa hur du kan få en omedelbar positiv inverkan. Föreställ dig dina första månader i det här jobbet och vad du vill åstadkomma. Dela några konkreta mål du tror att du kan uppnå för att förbättra företaget för din potentiella arbetsgivare.
  • Frågan att förvänta sig: "Vad skulle din första 30, 60 eller 90 dagar se ut i den här rollen?"
  • Du kanske säger, "Jag tror att ett bra startprojekt skulle dyka in i dina e-postmarknadsföringskampanjer och konfigurera ett spårningssystem. På det sättet kan jag bestämma vilka e-postmeddelanden som verkligen når dina målkunder."
  • Bild med titeln säljer mer effektivt genom att ställa rätt frågor Steg 8
    5. Fråga smarta, undersökte frågor om rollen till hands. Tänk på några frågor för din intervjuare som du tror att de inte kommer att täcka under intervjun. Skriv ner dem, så de är redo att gå på intervjunens nära. Du kommer nästan säkert att möta den här frågan, och har inga frågor gör det som om du inte är investerat i jobbet.
  • Frågan att förvänta sig: "Vilka frågor har du för mig?"
  • Potentiella frågor inkluderar, "Vad verkligen driver resulterar i det här jobbet?"" Vad är företagets högsta prioriteringar i år, och hur kommer min roll att bidra?"" Vad tycker du bäst om att arbeta här?"Och" Vad förväntar du dig någon i den här rollen att åstadkomma under de första 90 dagarna?"
  • Tips

    Visa för din intervjuare att du inte bara berättar för dem vad du tycker att de skulle vilja höra, men att du faktiskt har den relevanta erfarenheten och de nödvändiga färdigheterna för att säkerhetskopiera ditt uttalande.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande