Hur man svarar på en intervjufråga på din tidigare jobbupplevelse

En sak du kommer att höra på alla jobbintervju du går till är en viss variation av, "Berätta om din jobbupplevelse."Trots allt är den bästa förutsägelsen för jobbprestanda tidigare arbetsprestation. Denna fråga är mer laddad än du kanske tror - din intervjuare kanske vill veta vilka färdigheter du lärde dig på ditt gamla jobb, vad du utmärkte på, vad du gillade och ogillade, anledningen till att du lämnade, och varför den arbetslivserfarenheten kommer att göra dig en Bra kandidat för vilken position du intervjuar för. Det är mycket, va? Stressa inte. Med lite förberedelse kan du svara på den här frågan briljant.

Steg

Del 1 av 3:
Beskriver din upplevelse
  1. Bild med titeln tillkommer en kostnadssteg 6
1. Gör din forskning om den position för vilken du intervjuar. Du behöver veta allt du kan om vad ditt ansvar kommer att vara, vilka färdigheter du kommer att förväntas veta eller lära dig snabbt, och miljön du kommer att arbeta i. Viktigast, du behöver veta hur det är liknande och hur det skiljer sig från ditt tidigare eller aktuella jobb. Detta är kritiskt så att du inte går på några tår medan du diskuterar din erfarenhet på ditt tidigare jobb.
  • Du kanske inte vill rave om hur mycket du tycker om ditt lilla och intima företag om du ansöker på ett stort företag. Ju mer du vet om möjligheten, desto lättare kan du skräddarsy ditt svar för att visa hur bra du passar in i företaget som intervjuar dig.
  • Bild med titeln Svar Begagnade Intervju Frågor Steg 11
    2. Anmärkning om saker du haft om din sista arbetsplats. Ge specifik exempel, och se till att de anpassar sig till den position du intervjuar för. Intervjuaren försöker bestämma hur bra du kommer att passa in i sitt företag, och försöker också bestämma din karaktär. Det är viktigt att visa att du är en lagspelare och lojal mot din arbetsgivare, samtidigt som du markerar specifika saker du tycker om i din tidigare position som kommer att vara liknande i den nya positionen.
  • Bild med titeln Svar Vad är ditt arbetsetik Steg 6
    3. Fras några ogillar taktfullt. Det här är inte en tid att meningslöst bash din nuvarande eller tidigare arbetsgivare. Använd snarare det som en annan chans att visa hur perfekt du skulle vara för den position du är ute efter. Om du intervjuar för en position som är annorlunda än den du håller för närvarande, kan du helt enkelt förklara varför du är mycket bättre passform för den tidigare. Du kan också använda detta som ett tillfälle att förklara vad ditt gamla företag saknade och vad det nya företaget erbjuder.
  • Till exempel, om du försöker göra flytten från redovisning till försäljning kan du förklara att du inte tyckte om bristen på ansikte mot ansikte kommunikation du hade i din tidigare roll.
  • Om du flyttar från ett stort företag till ett litet företag, kan du diskutera din önskan om en mer intim kontorsinställning.
  • Tala inte avleda om medarbetare eller ditt företag. Detta visar dig inte i ett positivt ljus, och intervjuaren skulle mycket hellre se lojalitet, engagemang och optimism.
  • Del 2 av 3:
    Förklara din utgång
    1. Bildbetatled blir ett frågestegsnitt steg 15
    1. Fokusera på din önskan att arbeta för det intervjuade företaget. Det är uppenbart att det finns en anledning till varför du intervjuar för ett nytt jobb, och din förklaring ska smickra intervjuaren. Låt dem veta att du vill ha den möjlighet de erbjuder, och det är Varför lämnar du din nuvarande position.
    • Du kan vara helt och helt nöjd med ditt nuvarande jobb, men du ser denna möjlighet lika ännu bättre.
  • Bild med titeln Svar Begagnade Intervju Frågor Steg 6
    2. Tala vänligt av din tidigare eller nuvarande arbetsgivare. Denna punkt bör betonas. Det finns inget att vinna från att förolämpa ditt tidigare företag. Ännu viktigare kan det här berätta för den intervjuare att du är flyktig eller berättigad. Om du till exempel berättar för intervjuaren att du inte tyckte om din chef eller en aspekt av arbetet, kan det indikera att du tar av när någonting missnöjer dig.
  • Du behöver inte försämra din tidigare arbetsplats för att förklara varför du lämnar eller varför du lämnade. Bara ange att du är bättre lämpad någon annanstans eller du är redo för en ny utmaning.
  • Se till att erbjuda endast viktiga skäl. Klädkod, schemaläggningsproblem och interpersonellt drama är inte typiskt bra skäl.
  • Bild med titeln Svar Behavioral Intervju Frågor Steg 2
    3. Var ödmjuk och ärlig när du tar upp en avstängning eller uppsägning. Din intervjuare kan nå ut till dina tidigare arbetsgivare eller referenser, så din ärlighet är avgörande. Vanligtvis kommer en intervjuare att förstå om en avstängning, speciellt om du är transparent om vad som exakt inträffat. Om du blev avfyrad, se till att du är mycket försiktig med hur du förklarar det. Kanske har din roll förändrats och du inte kunde möta krav, kanske du inte var fullt medveten om arbetskraven när du accepterade jobbet, kanske ny hantering tog över och du var inte längre en bra passform för rollen. Oavsett din anledning, gör Säker Du erbjuder en lektion som du lärde dig genom upplevelsen.
  • Om du blev avfyrad eller avskedad kan det finnas ett gap i din anställning som intervjuaren blir nyfiken på. Om du försöker undvika ämnet eller glansen över det, kan du höja mer röda flaggor än om du bara förklarade det.
  • Du kan använda den här svåra och besvärliga situationen för att visa integritet och uppriktighet.
  • Håll det enkelt! Erbjuder den relevanta informationen, men gå inte in i några nitty-gritty, dramatiska detaljer.
  • Del 3 av 3:
    Diskutera färdigheter och styrkor
    1. Bild med titeln Skapa en kommersiell faktura Steg 11
    1. Markera tidigare yrkeskunskaper som är tillämpliga på den nya möjligheten. Berätta för intervjuaren om alla och alla kompetensområden som skulle kunna överföras till det nya jobbet. Om det inte finns många specifika färdighetsuppsättningar överlappar du mer i allmänhet om hur snabbt du lär dig nya saker, anpassa sig till nya situationer och mastera nya färdigheter. Personliga egenskaper som en stark arbetsetik, är pålitlig och att vara en bra kommunikatör är bra att diskutera också.
  • Bild med titeln Svar Begagnade Intervju Frågor Steg 4
    2. Ge ett exempel på hur du hanterade problem vid tidigare jobb. Medan det skulle vara trevligt att berätta för intervjuaren att allt var perfekt i ditt tidigare jobb och du var anställd i månaden varje månad, det är nog inte trovärdigt. Du kan och bör ta upp utmaningar du mötte i din gamla position, och hur du steg upp till dem. Använd ett konkret exempel där du kan visa hur du håller dig cool under tryck, gör tuffa beslut eller utövar starka ledarskapsförmåga.
  • Nyckeln är att visa intervjuaren att du är en kritisk tänkare fokuserad på lösningar och resultat.
  • Bild med titeln Svar Beteende Intervju Frågor Steg 8
    3. Identifiera vad du anser dina största prestationer hittills. Det är absolut nödvändigt att brainstorm ditt svar på förhand, eftersom det här är din chans att diskutera din Viktigast av allt framgångshistoria hittills. Tänk på en tid där du överträffade en stor utmaning, gjorde en stor positiv förändring på din anställningsort, eller fick utestående resultat eller feedback efter avslutad uppgift.
  • Se till att det som helst som helst, avser det arbete du skulle göra i den position du intervjuar för.
  • Snarare än att fokusera på exakt Vad du uppnådde, fokusera på hur du uppnådde det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande