Hur man hanterar vrede i ett äktenskap

Känslor av vrede kan uppstå i ett äktenskap när två personer inte kommunicerar om små problem och arbetar mot en lösning. Denna vrede kan leda till stora problem i förhållandet och orsaka riftar och få människor att undra om de fortfarande är kär i sina makar. Om det finns känslor av vrede i ditt äktenskap, kan du hantera dem genom att konfrontera problemen i förhållandet, prata med din make på ett konstruktivt sätt, hitta lösningar på problemen, släppa bort vrede och hitta sätt att gå vidare.

Steg

Metod 1 av 4:
Adressera dina känslor
  1. Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 1
1. Konfrontera problem i förhållandet. Ofta, vrede former när ett par inte diskuterar problem. Detta leder till problemet festering tills en eller båda parter är arg och fulla av giftiga tankar. I stället för att sluta äktenskapet, bör du och din partner diskutera de problem som bildar så att du kan få dem ut i det öppna och arbeta genom dem.
  • När du känner dig arg eller skadad på din make, berätta för dem. Ta upp problemet istället för att låta det fester i vrede.
  • Du kan säga, "Jag känner mig arg på någonting. Jag skulle vilja diskutera det med dig så det blir inte ett stort problem i vårt äktenskap."
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 2
    2. Lita på dig själv och dina känslor. Vissa människor tar inte upp sina känslor eftersom de inte litar på att deras känslor är giltiga. De kanske tror att de överreagerar eller är för känsliga. Det är inte sant. Dina känslor är giltiga, även negativa som skadade, besvikelse och ilska. Låt dig känna dessa saker så att du kan rösta dem till din partner.
  • Kom ihåg att du är hälften av äktenskapet. Dina känslor, även de för vrede, är lika viktiga som din makas känslor.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 3
    3. Bestäm om dina känslor är vrede. Vissa människor i ett äktenskap tror att de faller ut ur kärlek med sin make när de faktiskt känner sig vrede. Denna vrede kan göra dig arg på den andra personen, inte vill vara runt den andra personen, eller tror att det inte finns några känslor av kärlek längre.
  • För att avgöra om du känner vrede, ta en ärlig bedömning av dina känslor. Finns det saker som din partner har gjort som har lett dig att känna sig oanmäld, besviken, arg eller skadad? Finns det problem i ditt förhållande som du inte har diskuterat? Om svaret på dessa frågor är ja, kan du känna vrede.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 4
    4. Acceptera att hantering av vrede kan innebära tillfällig konflikt. Många människor tar inte upp problem eller handlar om känslor av vrede eftersom de inte gillar konflikter i sitt äktenskap. De vill göra något för att undvika att kämpa med sin betydande andra, och istället vara tyst för att hålla freden. Denna åtgärd leder till vrede. Medan du kan ha mindre konflikt i äktenskapet i några timmar eller dagar, står det för de problem som orsakar vredeen friskare på lång sikt.
  • Om du har undvikit att säga någonting för att du inte vill ha konflikter, tänk på ditt förhållande eftersom det inte är med vrede. Återförsel leder inte till ett gott äktenskap. Lite obekväm konflikt, eller till och med några arga känslor, är värt att komma igenom motståndet och rädda äktenskapet.
  • Metod 2 av 4:
    Pratar om vrede
    1. Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 5
    1. Lyssna på din partners bekymmer. En del av att hantera vrede lyssnar på din partner. Du kan inte hantera vrede och de problem som leder till vrede om du inte lyssnar på varandras problem och känslor. Även om det kan vara svårt att höra, ta ett steg tillbaka och objektivt lyssna på vad din partner måste säga.
    • Lyssna på din partner, även om du känner vrede, hjälper du också att arbeta genom problemen och nå en lösning. Vägrar att lyssna leder till mer vrede, och kan så småningom leda till slutet av äktenskapet.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 6
    2. Sök professionell hjälp. Om du upptäcker att du inte kan prata med din make eller att din partner inte kommer att lyssna på dig, kan du behöva se en äktenskapsrådgivare eller en terapeut. En professionell kan hjälpa till att förmedla mellan dig och din make, hjälpa dig att räkna ut hur man säger vad du inte kan verbalisera och hjälpa dig att arbeta mot en lösning.
  • Även om din partner inte kommer att se en äktenskapsrådgivare, kan du överväga att se en för att hjälpa dig att räkna ut hur man hanterar problemen i ditt äktenskap och hur man bättre kommunicerar.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskapssteg 7
    3. Använd endast "I" uttalanden. När du diskuterar din vrede kan du känna dig benägen att placera skulden på din partner. Detta leder i allmänhet till fler problem, ilska och vrede. När du pratar med din make, använd endast "jag" uttalanden för att få upp problem. Detta hjälper dig att undvika att anklaga din make av saker.
  • Till exempel kan du säga, "Jag känner mig överväldigad och frustrerad eftersom huset alltid är en röra. Jag behöver hjälp eftersom jag inte kan göra allt själv."
  • Metod 3 av 4:
    Hitta en lösning
    1. Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 8
    1
    Förlåta. Återförsel händer när du inte förlåter vad någon har gjort för dig. För att hjälpa till att gå vidare förbi vredet måste du förlåta din make för vad de har gjort. Detta hjälper dig att både gå vidare och reparera skadan som orsakas av vrede.
    • Förlåtande någon betyder att du erkänner ett fel, men då låter du det inte kontrollera dina känslor och förhållande. Du accepterar personen var fel, ursäktade, eller menade inte att skada dig.
    • Ibland kan människor inte förlåta eftersom de vill känna sig rätt och valideras. Detta kan hindra din förmåga att läka och gå vidare.
    • Se till att du faktiskt har begärt hjälp innan du blir arg på din partner för att inte hjälpa.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 9
    2. Släpp av din vrede. En serie skador blir vrede när du håller på med fel och fortsätter att spela upp det om och om igen. Detta låter det fester och bli giftigt. För att hantera vredet och gå vidare, har du att släppa taget av de destruktiva känslorna.
  • För att släppa bort dessa känslor måste du förstå att de negativa känslorna är tidigare. De kontrollerar dig inte, dina känslor, eller dina handlingar. Vad som händer i nutiden är inte detsamma som vad som hände tidigare.
  • Förstå att människor gör misstag. Du kan inte styra vad folk gör, men du kan styra dina reaktioner.
  • Att släppa förbittringen gör att du kan läka, vilket är friskt för dig. Det hjälper dig att kunna bygga och ha friska, kärleksfulla relationer.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskap Steg 10
    3. Använda sig av Kognitiva beteendetekniker. Du kan hantera vrede genom att ändra hur du tänker. Kognitiv beteendeterapi är en teknik där du ändrar negativa tankemönster genom att ersätta dem med hälsosammare tankar.
  • När du märker din vrede, erkänner det. Sedan, istället för att bo på dessa tankar, berätta för dig själv, "Jag kommer inte att besluta om detta. Jag ska låta det gå."Föreställ dig själv att låta känslorna gå, som om de var en ballong eller rök.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskapssteg 11
    4. Föreslå lösningar på problemet. När du sätter dig för att diskutera din vrede med din make, bör du komma med sätt att lösa problemet eller ändra beteendet. Be om hjälp om du behöver det från din make. Behov av hjälp är en vanlig källa till vrede, så be om det att hjälpa till att lösa känslan av vrede.
  • Du kan säga, "Jag behöver din hjälp med hushållens sysslor. Jag kan inte göra allt själv. Jag tror att vi borde dela upp arbetet mer rättvist "eller" Jag vill att du ska spendera mer tid med mig / familjen på helgerna istället för att fiska med dina vänner."
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskapssteg 12
    5. Hitta tid för fysisk anslutning. Medan du har att göra med vrede i äktenskapet, stäng inte ut varandra. Du kan fortfarande bli skadad, så du rör inte varandra, kram, kyss eller ha sex. Detta är inte svaret. Istället fokusera på att övervinna vredet genom att ansluta igen fysiskt.
  • Du kan behöva medvetet krama och kyssa när du skulle ha gjort det som en naturlig handling.
  • Ha sex med varandra varje dag eller två. Detta kan hjälpa de två av er kommer till en bättre anslutning och börja ombyggnaden av förhållandet, även om det är emotionellt du båda arbetar igenom problemen - det här sättet skapar du inte ett ytterligare problem.
  • Metod 4 av 4:
    Går vidare
    1. Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskapssteg 13
    1. Godkänna att dela dina känslor i framtiden. Saker som leder till vrede är vanligtvis små saker som kan hanteras enkelt. När du hanterar vrede, gör ett lovar till varandra för att dela dina problem, gör ont och bekymmer med varandra.
    • Detta gör det möjligt för dig och din make att hantera ett litet problem innan det börjar förstöra förhållandet.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskapssteg 14
    2. Prioritera ditt äktenskap. Ibland kommer vrede från att inte spendera tillräckligt med tid tillsammans. Livet kan bli hektiskt, särskilt när du har barn och krävande karriärer. För att hjälpa till att minimera vredet och hålla det från att förekomma i framtiden, måste du och din make behöva fokusera på att göra ditt äktenskap en prioritet.
  • Ta till exempel en natt i veckan för att ha ett datum. Du kan välja att gå ut till middag och film, få någon att titta på barnen medan du äter middag tillsammans hemma, eller bara curl upp på soffan och titta på tv tillsammans.
  • Spendera några minuter varje dag pratar med varandra. Fråga om varandras dagar och lyssna medan din make / maka pratar. Var noga med att lägga upp alla elektroniska enheter när det händer och fokuserar bara på varandra.
  • Bild med titeln Deal med vrede i ett äktenskapssteg 15
    3. Identifiera din vrede triggers. Som du har att göra med din vrede bör du ta reda på vilka saker som gör att du börjar känna vrede. Detta kan känna sig hungrig, upprörd, ensam, trött eller stressad. Om du känner dessa saker, kan du erkänna dessa känslor och låt dem gå.
  • Du kan också ha triggers om saker som din make gör. Det här kan vara vissa fraser som dina makautters, handlingar din make, saker som de glömmer, eller hur de behandlar dig.
  • Det skulle vara till hjälp om du och din make fungerade för att identifiera dina egna utlösare. Du kan sedan arbeta med dem en efter en.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande