Hur glömmer du förbi vänner

Mot slutet av en vänskap kan vara mycket svårt emotionellt och psykiskt. Vänskap kan sluta på grund av en förräderi av förtroende eller helt enkelt för att en eller båda har flyttat till en annan plats i livet, antingen fysiskt eller mentalt. Den tid det tar för att komma över slutet av en vänskap kan variera, beroende på hur mycket tid du hade varit vänner, hur nära var du, och vad som hände för att avsluta vänskapen. Med lämplig tid för att lura förlusten av din vänskap kan du hjälpa dig att glömma en tidigare vän på ett hälsosamt och positivt sätt.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera förlusten
  1. Bild med titeln vara känslomässigt oberoende steg 2
1. Gråta om du känner det. När du har accepterat att vänskapen verkligen är över, kan du känna dig väldigt ledsen om förlusten av din vän. Vet att det är okej att gråta om du känner dig ledsen. Gråt är ett hälsosamt sätt att uttrycka och släppa din sorg. Om du inte känner för att gråta, bör du inte känna dig skyldig att gråta. Oavsett om du gråter eller inte är det viktigt att erkänna och acceptera eventuella känslor som du känner.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 18
    2. Gå en promenad utanför, eller engagera sig i någon fysisk träning. Att utöva din kropp släpper ut endorfiner som hjälper dig att känna dig lyckligare och mer positiva om livet. Att gå på en promenad utanför har den extra fördelen med att få frisk luft och solljus, vilket också kan bidra till att förbättra ditt humör.
  • Bild med titeln utveckla emotionell intelligens Steg 11
    3. Prata med en betrodd vän eller en rådgivare om dina känslor. Att prata med någon du litar på kan hjälpa dig att bearbeta dina känslor och ge dig ett yttre perspektiv på din situation. En vän eller rådgivare kan hjälpa dig att se saker i ett annat ljus och inte känna så illa om att förlora en vänskap.
  • Om din tidigare vän lämnade staden, försök att ringa en gemensam vän som också kanske saknar dem. Att prata om din tidigare vän tillsammans kan hjälpa dig att komma över din sorg. Du kan säga, "Hej Mary, jag känner mig väldigt ledsen sedan Joan lämnade staden. Jag saknar verkligen att skratta på sina skämt. Missar du henne också?"
  • Om du har haft en kamp med din tidigare vän, ring någon du litar på att prata om dina känslor av ilska eller förräderi. Berätta för dem vad som hände i din kamp och ber om deras objektiva yttrande om vad som hände. Till exempel kan du säga, "Jag kom in i en hemsk kamp med Sue förra veckan. Jag frågade henne för $ 20 hon skylde mig, och hon skrek på mig och berättade att jag var liten. Tror du att jag var liten för att be om att hon skulle betala tillbaka? Tror du att hon överreagerade?"
  • Bild med titeln vara vänner med alla steg 12
    4. Tillbringa tid med andra vänner. Att ha kul med andra människor som fortfarande är dina vänner kan hjälpa till att minska skadan att förlora en vän. Om du känner dig ledsen och tänker på den vän du förlorade, ring en annan vän och be dem att spendera tid med dig. Du kan bjuda in dem att titta på en film, ha lite mat eller dryck tillsammans, lyssna på lite musik, eller spela ett spel. Vad du än bjuder in dem att göra, se till att det är något du verkligen tycker om att göra.
  • Bild med titeln vara vänner med alla steg 5
    5. Träffa nya människor. Att hitta nya vänner är mycket viktigt om du förlorat en vän eftersom du flyttade till en ny plats. När du flyttar till en ny plats kan du upptäcka att du inte har några vänner nära dig. Gå till en plats där du kan umgås och träffa nya människor.
  • Titta online för gemenskapsmöten. Många städer har möte upp grupper som delar ett gemensamt intresse som att spela brädspel, stickning eller spela musik. Kontrollera sociala medier och meet-up-meddelanden för att ta reda på vad som händer i ditt område.
  • Volontär. Leta efter frivilliga möjligheter med samhällstjänstgrupper som arbetar i fält som intresserar dig. Inte bara kan du träffa nya människor, men du kan också lära dig något och ha kul att göra det också.
  • Gå med i ett idrottsgrupp. Parker och gym är ofta värd för gemenskapens sportaktiviteter som är lätta att gå med. Om det inte finns några organiserade sportlag i ditt område, leta efter samhällsbyggnadsbanor eller fotbollsplaner där människor engagerar sig i pick-up-spel. Människor som spelar dessa spel är vanligtvis vänliga och välkomna nya människor att gå med i sina lag.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 2
    6. Gör saker som gör dig lycklig. Engagera sig i hobbyer, sport och andra aktiviteter som du tycker om att göra. Om du inte är säker på vad du gillar att göra, prova nya hobbyer som konst och hantverksprojekt, sportaktiviteter som cykeltur eller kajakpaddling, lär dig att spela ett musikinstrument eller bygga ett fågelhus.
  • Del 2 av 3:
    Hantera påminnelser
    1. Bild med titeln Njut av skolsteg 7
    1. Återvända, bli av med eller lagra memorabilia från vänskapen. Det är vanligt att ackumulera objekt som påminner dig om din former vän. Dessa objekt kan innehålla gåvor du fick, objekt du köpte tillsammans, eller saker som påminner dig om erfarenheter du hade tillsammans. Om objektet påminner dig om din tidigare vän och orsakar dig sorg eller ilska varje gång du ser det, så är det bättre för din mentala hälsa att sätta det objektet ur din syn i en tidsperiod, om inte permanent.
    • Om varan är något värdefullt, till exempel en familjen arv, en smycke, eller elektronisk utrustning, överväga att återvända objektet till din tidigare vän. Du får inte ha rätt att hålla dyrbara föremål bara för att din vänskap slutade. För att avgöra om du ska returnera det eller inte, fråga dig själv om du vill att de ska återvända objektet till dig om de hade något av din som var värdefullt.
    • Andra, mindre värdefulla föremål, som biljettstubbar eller kläder, kanske du vill kasta bort eller donera till en välgörenhet.
    • Tänk två gånger innan du förstör eller blir av med saker som är oersättliga, till exempel fotografier eller konstverk. När du har återhämtat sig från smärtan att förlora din vän kan du ångra att du blev av med dessa föremål. Om du tror att du kan hitta ett visst objekt speciellt i framtiden, placera den i lagring genom att boxar upp och dölja det på en garderob eller vinden, eller fråga någon annan att lagra den för dig.
  • Bild med titeln Handle Cyber ​​Bullying Steg 4
    2. Radera din tidigare väns kontaktinformation. Ta bort sitt telefonnummer, e-post och postadress ut ur dina kontaktlistor så att du inte är frestad att kontakta honom eller henne i ögonblick av svaghet eller ilska. Att radera denna information kommer också att hindra dig från att känna sig arg eller upprörd från att oavsiktligt springa över den här personens namn i dina kontaktlistor.
  • Ta inte bort din tidigare väns kontaktuppgifter om du inte längre är vänner eftersom du eller de flyttade bort. Det är okej att ringa eller maila en gammal vän, även om du inte har talat med dem om några månader eller till och med år. Du kan ta en semester till den plats de flyttade till en dag och kontakta dem för att besöka.
  • Bild med titeln Stoppa cyber mobbning Steg 2
    3. Koppla ur honom eller henne på alla sociala medieplattformar. Att se inlägg och uppdateringar från en tidigare vän på sociala medierplattformar som Facebook, Twitter och Snapchat, kan reaakna skadan och ilska från att sluta en vänskap. Unfriend eller följa din tidigare väns konton för att undvika att återvinna dessa känslor och hjälpa dig att gå vidare med ditt liv.
  • Även om du fortfarande gillar din tidigare vän, kanske du vill avslöja dem på sociala medier tills du är över smärtan att inte se dem regelbundet. Att hålla sig i fortsatt kontakt med din tidigare vän kan göra det svårt för dig att fortsätta med ditt liv och träffa nya människor.
  • Bild med titeln Ta reda på om en tjej är arg på dig Steg 1
    4. Undvik platser som påminner om dem, om möjligt. Vissa platser kommer att påminna dig om din tidigare vän under en lång tid, till exempel en restaurang som de två ofta gick till tillsammans eller sportanläggningar där du spelade på ett lag tillsammans. Om möjligt, undvik dessa platser tills dina starka känslor dämpar. Det kan finnas några platser som är omöjliga att undvika, till exempel skolan, en arbetsplats, eller till och med ditt hem. Om det är omöjligt att undvika vissa platser, bjuda in en annan vän att följa med dig där och försöka göra nya minnen för att associera nya, positiva känslor med den platsen.
  • Bild med titeln Gör vänner på ett nytt skolsteg 7
    5. Undvik inte din tidigare vän om du kör in dem offentligt och vara artig om du pratar med dem. Om du fortfarande bor i samma område som din tidigare vän är det troligt att du kan springa in i dem någon gång. Denna erfarenhet kommer förmodligen att få dig att känna sig mycket obekväma första gången det händer, speciellt om du hade en kamp som slutade din vänskap. Ignorera inte din tidigare vän i den här situationen, som det bara kan göra saker mer obekväma och besvärliga. Istället erkänner deras närvaro genom att göra ögonkontakt och säga "Hej" eller nicka ditt huvud.
  • Gör bara konversation om du vill göra det. Om din tidigare vän närmar dig att starta en konversation, berätta artigt dem att du inte vill prata. Till exempel kan du säga: "Det är trevligt att se dig, men jag är verkligen inte redo att prata med dig just nu."Alternativt kan du berätta för dem att du är för upptagen att prata, och snällt gå bort.
  • Del 3 av 3:
    Bestämma om uppbrytningen är permanent
    1. Bild med titeln Ändra hela personligheten Steg 1
    1. Skriv ner vad som hände för att avsluta din vänskap. Förstå vad som orsakade din vänskap att bryta upp kan hjälpa dig att räkna ut vad det bästa sättet att flytta förbi det är. Att skriva ner dina tankar och känslor kan hjälpa dig mer snabbt hantera och övervinna känslor av ilska, förräderi och sorg. Plus, skriva det hela kan hjälpa dig att tänka på det mer och kan få dig att inse om det kanske verkligen varit en bra sak som du bröt upp.
  • Bild med titeln Utveckla Personlig integritet Steg 9
    2. Skriv din tidigare vän ett gott brev, men skicka inte det. Skriv ett brev som uttrycker all ilska, frustration och hjärtesorg som du känner för din vänskap som slutar. Inkludera allt som du kommer att sakna om att ha den här vänen i ditt liv. Skriva alla dessa tankar ner som om du skulle säga att alla till din tidigare vän ger dig en känsla av stängning. När du är klar skriver brevet, lagra det på ett säkert ställe, kasta den bort, eller ens bränna det, men skicka inte det. Att skicka brevet kan göra saker sämre genom att öppna kommunikationen och säga skadliga saker.
  • Bild med titeln Njut av skolsteg 13
    3. Skriv ner en beskrivning av vad din vänskap var som över hela sin livslängd. Överväga om din vänskap var hälsosam med ömsesidig respekt eller om det var en giftig, skadlig vänskap. Toxiska vänner är de som behandlar dig dåligt genom att förolämpa dig, vara kritisk, eller vara alltför krävande av din tid och energi.
  • Om du upptäcker att hela vänskapen var skadlig för dig, var glad att veta att det är bakom dig.
  • Om du upptäcker att din vänskap var en mycket stark, överväga om du verkligen vill klippa den här personen eller inte. Du kanske vill stanna i kontakt med dem och leta efter sätt att reparera din vänskap. Även om en vän flyttade långt bort, kan du behålla en vänskap med dem genom att skriva till varandra och prata via internet eller på telefonen.
  • Bild med titeln vara cool i skolan steg 3
    4. Prata med gemensamma vänner om vad som hände. Att prata med andra människor som vet både dig och din tidigare vän kan hjälpa dig med ett perspektiv på slutet av din vänskap. De kan också kunna ge dig lite perspektiv på huruvida din vänskap var en hälsosam.
  • Bild med titeln Kontakta IRS-steget 17
    5. Förena med din vän. Om du bestämmer att din vänskap var en bra och att du inte vill förlora den här personen som en vän, kontakta dem och fråga om du kan se dem igen. Om du gjorde något som orsakade dem smärta, ber om ursäkt för det. Om de gjorde något som orsakade dig smärta, förklara för dem vad de gjorde och varför det skadade dig. Berätta för dem att du förlåter dem och att deras vänskap är mycket viktigt för dig.
  • Tips

    Håll en journal att skriva ner dina tankar och känslor när du arbetar genom slutet av din vänskap.
  • Kontakta inte din tidigare vän om du fortfarande är arg och vill bara skrika. Om du kontaktar din tidigare vän, har du något specifikt i åtanke att du vill ha som ett resultat av din konversation, som att begära en personlig tillhör eller begär en försoning.
  • Om du försökte allt bara gå vidare, träffa nya människor, förfölja en passion, gå med i en klubb med människor som delar samma intressen som du.
  • Livet går vidare.

    Varningar

    Undvik inte dina känslor eller tråkiga dem med droger eller alkohol. Även om dina känslor kan orsaka obehag, kommer du bara att komma över skadan och ilska genom att konfrontera dem. Undvika dem, särskilt med drog eller alkohol användning, kan vara mycket skadligt för din hälsa.
  • Om du fortfarande känner dig väldigt arg eller mycket deprimerad efter flera veckor eller månader, kanske du vill söka professionell hjälp från en rådgivare eller en psykisk hälsospecialist.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande