Hur man hävdar dig själv

Har du problem med vänner som går över dig? Ger dina föräldrar dig allvarliga skuldresor? Är du ständigt bruten för att du lånar ut alla dina pengar till andra? Om du svarade "ja" Till någon av dessa frågor kan du behöva hjälp att lära dig själv. Att vara mer självständig kan vara en noggrann process, men på lång sikt hjälper lärandet att bli en mer effektiv kommunikatör.

Steg

Del 1 av 2:
Öva bättre kommunikation
  1. Bild med titeln hävdar dig själv Steg 01
1. Öva med "Jag" uttalanden. "Jag" Meddelanden gör att du kan ta ansvar för dina egna känslor och åsikter i kommunikation utan att attackera eller förolämpa andra. Dessa assertiva uttalanden är baserade på din egen unika upplevelse om ett visst ämne. De fokuserar inte på den andra personens erfarenhet. "Jag" Meddelanden förmedlar till lyssnaren "Det här är vad situationen ser ut som jag". Exempel på "Jag" uttalanden inkluderar:
  • "Jag blir rädd och upprörd när du skriker eller förbannar ord händer under argument" hellre än "Din skrik och förbannar skrämmer mig. Du måste stoppa det."
  • "Jag är orolig att mina förmågor inte används i min nuvarande position" i motsats till "Du har alla placerat mig i en position som inte bidrar till min tillväxt."
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 02
    2. Få bekvämt ordstäv "Nej". Att sätta ner projekt eller nätter ut med vänner kanske inte verkar allt som vänliga, men ibland säger "Nej" låter dig säga "ja" till händelser och uppgifter som låter dig blomstra. För det mesta har du rätt att använda din tid som du passar. Assertiveness innebär att man ger en huvudskaka till situationer som inte är i dina bästa.
  • Ordspråk "Nej" kan vara svårt först, men med övning kommer du att se att träna denna rätt hjälper dig att komma framåt. Gör det ger dig erfarenhet Inställning av gränser med andra och hävdar dig själv, vilka är några av de viktigaste färdigheterna för både personlig och professionell tillväxt. Att ställa in gränser hjälper dig att kommunicera dina behov till andra människor och se till att människor vet vad du vill och inte tolererar.
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 03
    3. Minimera bedömningar. Många människor blyga bort från att hävda sig i sociala situationer eftersom de liknar självförtroende med att vara dömande. Assertiveness, per definition, innebär att stå upp till dig själv, men det görs genom att kompromissa med andra behov och respektfulla. Bedömningar kastas inte.
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 04
    4
    Reel i dina känslor. Assertive personer anses vara expertkommunikatörer. Det följer att sådana mästare vid kommunikation inte kan tillåta sina känslor att kontrollera dem. De måste vara i kontroll över sina känslor, eftersom de inte effektivt hantera dina egna känslor kan leda till att de råder som följer.
  • Till exempel, om någon säger något du inte håller med, kommer det inte att vara effektivt att lura ut i ilska. En sådan reaktion kan orsaka att du skadar förhållandet eftersom du talar från dina känslor, och inte från en objektivitetsplats.
  • Det första steget mot att mastera dina känslor är att bli medveten om dem. Börja övervaka dina känslor i flera dagar. Notera de tider och situationer som framkallar starka känslor från dig. Hitta ett känslor diagram och försök att märka vad du känner.
  • Därefter avslöja stimulansen bakom dessa känslor. Med andra ord, varför reagerade du på det här sättet? Därefter bestämmer du om känslor är en stor representation för hur du vill uppträda och interagera med människor. Om det inte är, måste du välja att ändra ditt perspektiv genom att redigera negativa eller ohjälpliga tankar.
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 05
    5. Släpp de kvalificerade uttalandena. På engelska är ett kvalificerat uttalande något till ett första uttalande som minskar det är styrka. I samband med att skriva argument är det bra att lämna utrymme för osäkerhet. Därför är kvalificerade uttalanden användbara i detta avseende. I samband med självhäftighet bör du dock ange dina åsikter med hjälp av kategoriska uttalanden, vilka är uttalanden du stöder 100%. Kategoriska uttalanden lämnar inget utrymme för tvivel, därigenom kommer det som självständigt.
  • Ett kvalificerat uttalande kan låta som "Det här är bara min åsikt men..." eller "Känn dig fri att bortse från detta men...".
  • Ett starkare kategoriskt och assertivt uttalande kan vara "Enligt min åsikt..." (utan tillsatt "men" eller reducera ansvarsfriskrivning) eller "Jag tycker att det bästa sättet är..."
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 06
    6. Bedöm ditt kroppsspråk. Nonverbal kommunikation har så mycket inverkan, om inte mer, än de ord du säger. Assertive Communicators måste vara uppmärksam på deras kroppsspråk för att komma undan som icke-hotande, oroande mm.
  • Assertive talare har respekt för den andras personliga utrymme, vilket möjliggör upp till 4 meter avstånd mellan båda parter. De upprätthåller också direkt, icke-invasiv ögonkontakt medan han talar med en balanserad volym (inte för mjuk, inte för hög) och en ton som moduleras för situationen och platsen.
  • Det är acceptabelt att stå eller sitta med en upprepa, men avslappnad hållning (öppna armar och ben orienterade mot högtalaren) och använd icke-hotande gester för att illustrera en punkt.
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 07
    7. Lär dig att välja dina strider. Alltid vara den trevliga fredsbevaren får inte bode bra på många områden i livet. Att skälla ner någons hals på det minsta felet i dom kommer troligen inte att vinna över några anhängare, antingen. Att vara assertiv betyder att du tar ett fast, men ändå flexibel mellanliggande medel.
  • Välj dina slagsmål. Varje utgåva är inte en som kräver en full-on debatt eller en ståndpunkt på soapboxen. Bestäm vilka problem som matchar dina värden, och var noga med att använda din röst under dessa tider.
  • Del 2 av 2:
    Bygga självkänsla
    1. Bild med titeln hävdar dig själv Steg 08
    1. Förstå vad du vill ha. Assertiveness kan bidra till att främja större självkänsla, men du kommer att kräva lite självkänsla att hävda dig själv i sociala situationer. Assertivitet och självkänsla är båda rotade i veta vad du vill ha. Hur vill du bli behandlad av andra? Hur vill du känna dig om dig själv? Vad är du brinner för? Vilken typ av människor vill du omge dig med? Vad värdesätter du i dig själv och andra? Alla dessa frågor kan ge dig en uppfattning om vad du vill ha.
    • För att börja, ta ut ett pappersark och listvärden som du beundrar i dig själv och i andra. Dessa kan innefatta egenskaper som ambition, förlåtelse, medkänsla, ärlighet, vänlighet, etc. Rang efter beställning av betydelse som värden du anser vara mest betydelsefulla. Ditt rankningssvar leder dig till att svara på många av de andra frågorna.
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 09
    2. Var tydlig om dina förväntningar - till dig själv och till andra. När du förstår vad det är du vill ha av livet, flytta i riktning mot att dessa saker händer. Sluta acceptera behandling från andra som inte återspeglar dina standarder. Röst dina önskemål genom att stå upp för dig själv när de grundläggande önskningarna inte är uppfyllda.
  • Till exempel, om du har en partner som ligger till dig och det går mot din grundläggande önskan om att ha ett öppet och ärligt förhållande, måste du hävda dig själv (jag.e. tala upp) med din partner och diskutera dessa önskningar. Om personen väljer att inte respektera dina rättigheter, kan du överväga om du vill fortsätta relationen.
  • Undvik att slå runt busken eller förvänta sig andra att gissa dina behov. Röst dina behov och önskningar på ett enkelt och hälsosamt sätt, vilket visar på andra att dessa viktiga standarder och värderingar är icke-förhandlingsbart. "Jag förväntar mig att ha en partner som jag kan lita på" eller "Jag vill alltid vara ärlig med mig."
  • Bild med titeln hävdar dig själv steg 10
    3. Vet vad du har för dig själv. En viktig aspekt av att bygga självkänsla är medveten om dina starka kostymer. Gör två listor: en för dina prestationer och en för alla saker du beundrar om dig själv. Utnyttja hjälp av en nära vän eller familjemedlem om du har problem med att identifiera några av de drag som gör dig till en bra person.
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 11
    4. Bli en tankedigerare. Få människor förstår att ett av de mest kraftfulla verktygen vi måste hantera våra känslor och beteenden ligger inom våra egna sinnen. Vad du säger till dig själv kan du avgöra om du känner dig bra eller hemskt om dig själv. Lär dig att hantera ditt självtal genom att uppmärksamma negativa eller ohjälpliga uttalanden du säger till dig själv. Redigera dina negativa tankar till positiva genom att hitta bevis - eller brist på det - att stödja eller neka dessa ohjälpliga tankar.
  • Till exempel hittar du dig själv "Jag kommer aldrig att få en höjning. Ingen märker min prestation." Kan du verkligen förutsäga framtiden (jag.e. att du aldrig kommer att få en höjning)? Hur vet du att ingen märker din prestation?
  • Genom att ställa frågor kan du bevisa att denna tanke är klart irrationell, eftersom ingen kan förutsäga framtiden. Att få medvetenhet om negativa tankar kan minimera den inre kritikerna som sänker din självkänsla.
  • Bild med titeln hävdar dig själv Steg 12
    5. Visa andras respekt. Det är viktigt att känna igen att ordet "assertiv" har en drastiskt annorlunda betydelse än "aggressiv". Aggressiv är utplånad om och om igen i näringslivet som ett positivt attribut. Aggressiv marknadsföring, aggressiv försäljning - det kan vara bra i många aspekter. Men en aggressiv kommunikatorattacker, belittles, respekterar och bryter mot andras rättigheter.
  • Att vara assertiv översätts till respekt för andras åsikter, tid och ansträngning. Stå upp för dig själv, samtidigt som du behandlar alla andra med positivt hänsyn. När du visar andra respekt blir du naturligt en mer respektabel person.
  • Tips

    Kom ihåg att assertivitet är en blandning av variabler, som omfattar bort du talar, sitter och presenterar dig själv. Du måste träna och tillämpa alla dessa variabler för att vara en effektiv kommunikatör.

    Varningar

    Assertiveness är för ofta förvirrad med aggressivitet. Som beskrivits ovan är de två drastiskt olika stilar som interagerar. Assertiveness innebär rättvisa och står upp för dig själv på ett sätt som är lämpligt och icke-hotande för andra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande