Hur lugnar du en svartsjuk flickvän

Att hantera en avundsjuk flickvän kan vara svårt. Du kan känna att du är orättvist granskad hela tiden. Arbeta med att lugna din flickvän i ögonblicket genom att lyssna på hennes känslor och prata dem med henne. Därifrån, överväga hennes perspektiv. Det kan finnas skäl att hon är mer benägen att avundsjuka. Se om de två av er kan utarbeta problemet tillsammans som ett par. Kom ihåg att om din flickväns svartsjuka blir orimlig kan du kanske sluta förhållandet.

Steg

Del 1 av 3:
Lugna din flickvän
  1. Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 1
1. Tillåta henne att diskutera hennes osäkerheter. När någon känner sig avundsjuk, vill du låta dem uttrycka sig. Även om svartsjuka är baslös, berätta inte för din flickvän att hon är irrationell. Tillåta henne att berätta hur hon känner och lyssnar på ett icke-dömande sätt.
  • Kom ihåg att din flickvän kan mycket väl veta att hennes svartsjuka är irrationell - därför svarar med något som, "Inte det här igen," eller, "Du vet att du inte har något att oroa dig för" är inte ett bra sätt att avböja avundsjuka.
  • Tillåt istället att hon diskuterar hennes osäkerhet. Din flickvän kan vara mer villig att flytta förbi hennes osäkerhet om du tillåter henne att prata med dem istället för att skära av henne. Du kan även uppmuntra henne att dela, genom att fråga henne något som, "Kan du berätta för mig vad du känner osäker på just nu?"
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 2
    2. Validera hennes känslor. Du vill inte berätta för din flickvän att inte känna vad hon känner. Om din flickvän är avundsjuk, kan din naturliga lutning vara att få defensiv - men det hjälper inte att diffusa situationen.
  • Istället för att svara defensivt, visa din flickvän hon hörs. Inte, till exempel, säg något som, "Du vet att Melissa är bara en vän."
  • Visa din flickvän Du hörs Vad hon säger, även om du inte håller med det. Till exempel, "Jag förstår att du känner dig lite hotad av min nära vänskap med Melissa."
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 3
    3. Arbeta på att vara mottaglig. Ofta kan en annan persons svartsjuka få dig att dra sig tillbaka. Om din flickvän är avundsjuk kan du bli frustrerad och känna att hon är orättvist - men håll saker öppna. Svara på vad hon säger, även om det är frustrerande. Om du stänger av någon som känner sig avundsjuk, kommer det att göra problemet värre.
  • Motstå uppmaningen att dra sig tillbaka eller ignorera din flickvän när hon är avundsjuk. Även om hennes anklagelser är orimliga, påminna dig om du behöver låta henne prata. Om det behövs, ta några djupa andetag.
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 4
    4. Använda sig av "Jag"-uttalanden. "Jag"-uttalanden är uttalanden gjorda på ett sätt som avböjer skulden. Du fokuserar på dina egna känslor om en situation snarare än att göra en objektiv bedömning. När din flickvän har uttryckt sig, adressera lugnt situationen med "Jag"-uttalanden.
  • "Jag"-uttalanden har tre delar. De börjar med "jag känner..." Därefter anger du dina känslor omedelbart. Därifrån förklarar du beteendet som ledde till den känslan. Slutligen säger du varför du känner det sätt du gör.
  • Till exempel, "Jag känner mig frustrerad när du frågar mig om att spendera tid med Melissa eftersom jag vill kunna se mina kvinnliga vänner ibland."
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 5
    5. Försäkra sig om. Ofta har avundsjuka människor underliggande osäkerheter. I stället för att svara på svartsjuka med ilska, försäkra din flickvän hur mycket du värdesätter henne. Påminna henne om att du älskar och bryr dig.
  • Till exempel, säg något som, "Jag får att det måste vara konstigt för dig att jag är vänner med min ex men hon är min ex av en anledning. Jag älskar verkligen dig, och verkligen vårda vårt förhållande."
  • Del 2 av 3:
    Bedömning av situationen
    1. Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 6
    1. Fråga din flickvän om hennes rädsla. En öppen dialog om avjäsens rötter kan hjälpa dig att övervinna problemet. När din flickvän känner sig svartsjuka, försök att fråga henne direkt om hennes rädsla. Om din flickvän kan prata genom hennes rädsla om förhållandet, kommer hon bättre att kunna övervinna dem.
    • Fråga din flickvän vad hon känner osäker på i förhållandet, eller i allmänhet. Detta kan förklara varför hon känner sig avundsjuk.
    • Människor känner sig avundsjuk på olika skäl. Din flickvän kan vara rädd för att förlora dig. Hon kan också helt enkelt frukta att bli utelämnad. Fråga din flickvän något som, "Vad exakt är du rädd kommer att hända när du blir avundsjuk?"
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 7
    2. Identifiera om du upplever Förtroende problem eller svartsjuka. Även om slutresultatet kan se samma - possessiv, paranoid, kontrollerande mm. - Förtroendefrågor är faktiskt väldigt annorlunda än svartsjuka. Jalousi är avund som kommer genom jämförelse och är sannolikt ogrundad, medan en förtroendefråga är vanligtvis något som har utvecklats på grund av en partners beteende eller är rotad i tidigare erfarenheter. Till exempel, om du lurade på din flickvän i det förflutna och hon blir upprörd när du spenderar en-på-en gång med en annan tjej, är det här inte svartsjuka. Hon upplever förtroendefrågor på grund av val som du gjorde. Hantera avundsjuka är annorlunda än att hantera förtroendefrågor.
  • Fråga dig själv om du har gjort något för att få din flickvän att vara misstrogen. Har du lurat i det förflutna? Har du en historia att ljuga för henne?
  • Förtroendefrågor kan också relatera till hennes personliga historia. Tänk på saker som din flickvän familj. Människor som inte hade starka slipsar som växte upp tenderar att vara mer avundsjuk, eftersom de är mer nervösa för att förlora sin partner.
  • Om du har förtroendefrågor i förhållandet och inte svartsjuka, överväga att tala med ett par rådgivare och uppmuntra din flickvän att söka enskild terapi för att arbeta genom dessa problem om de beror på tidigare relationer.
  • Lägg märke till om det du säger och hur du agerar är i anpassning. Om du upptäcker att du inte säkerhetskopierar dina ord med dina handlingar, kan du använda den här nya medvetenheten för att du börjar göra de saker du säger att du kommer att göra.
  • Var ärlig, enkel, medkänsla och assertiv när du kommunicerar med din flickvän. Berätta för henne vad du vill ha från ett öppet förhållande och vara villig att lyssna på vad hon vill ha.
  • Om förhållandet är byggt på förtroende och din flickvän blir fortfarande mycket avundsjuk, då behöver hon arbeta med att utveckla mer självkänsla och hantera sina egna osäkerheter.
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 8
    3. Undvik att bli defensiv om ditt beteende. När du har utvärderat förhållandet, håll det du har lärt dig i åtanke när du hanterar din flickväns svartsjuka. När din flickvän blir avundsjuk i en situation, påminna dig om roten till hennes svartsjuka. Bli inte defensiv.
  • Istället för att bli arg, försök att komma ihåg varför din flickvän är avundsjuk. Till exempel kan du tänka något för dig själv, "Jag vet att Maddie är orimligt, men många av hennes exes har lurat på henne."
  • Bli inte defensiv. Kom ihåg att empati med din flickvän. Försök att prata med henne lugnt och erbjuda att hjälpa till att lösa problemet. Till exempel, säg något som, "Vad kan jag göra för att hjälpa dig att lugna dig?"
  • Del 3 av 3:
    Adressera underliggande problem
    1. Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 9
    1. Fråga din flickvän vilka saker du stör henne. Det kan finnas vissa saker du gör som utlöser din flickväns svartsjuka. Medan du inte helt kan tillgodose ditt beteende till hennes osäkerheter, kan det finnas vissa beteenden du kan tona ner i hennes närvaro.
    • Fråga din flickvän något som, "Finns det något jag gör som gör att du känner dig avundsjuk?" Se om det är ett sätt att hjälpa henne att känna sig säkrare i stunder där du oavsiktligt utlöser hennes osäkerhet.
    • Till exempel kan din flickvän ibland känna sig avundsjuk om du gör planer med vänner och inte bjuda in henne. Du kan försöka att förklara för henne att du ibland behöver tid ensam med dina vänner, och det har inget att göra med hur du känner för henne. Du kan komma överens om att påminna henne hur mycket du värdesätter henne när du gör planer utan henne.
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 10
    2. Låt din flickvän veta hur hennes svartsjuka påverkar dig. Kom ihåg att svartsjuka kan vara mycket skadligt för ett förhållande på lång sikt. Efter att ha lyssnat på din flickvän måste du ange dina behov. Hon måste också ta ansvar för sina handlingar. Berätta för henne hur hennes svartsjuka påverkar dig.
  • Säg så försiktigt. Du vill inte provocera ett argument. Säg något som, "Jag vet att du inte gillar att jag är vänner med Melissa, men jag har känt henne sedan jag var 12 och hon var 10. Jag känner mig kontrollerad när du inte vill att jag ska spendera tid med henne eftersom jag värdesätter förhållandet mycket."
  • Var tydlig med din flickvän om vad du är och är inte villig att göra för att försäkra henne. Till exempel kan du komma överens om att skriva henne oftare när du är ute med vänner - men låt henne veta att du inte kommer att lägga upp med att hon ringer eller checkar in på dig var femte minut.
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 11
    3. Uppmuntra din flickvän att arbeta på hennes självkänsla och självförtroende. Jalousi är ofta resultatet av osäkerhet. Att bygga upp din flickvän självkänsla kan hjälpa till att lindra några av hennes svartsjuka. I stället för att bli arg när din flickvän blir avundsjuk, uppmuntrar henne att arbeta med att förbättra sig själv.
  • Låt din flickvän fortsätta sina lustar. Svara upphetsad när hon försöker något nytt och skjuter sig ut ur hennes komfortzon.
  • Komplimangerar henne regelbundet. Låt henne veta om du tror att hon ser bra ut i en ny outfit, till exempel.
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 12
    4. Identifiera orimlig svartsjuka. Jalousi är en vanlig del av de flesta relationer - men svartsjuka kan enkelt korsa linjen till oacceptabelt. Du vill inte förbli i ett förhållande med en orimligt avundsjuk partner, så lär dig att känna igen tecken på övergripande svartsjuka.
  • Använder din flickvän svartsjuka för att styra dig? Vissa människor kommer att använda svartsjuka som en ursäkt för orimliga krav. Din flickvän kan till exempel använda sin svartsjuka för att hålla dig från att se vänner eller kära.
  • Orimliga anklagelser är också ett tecken på over-the-top jealousy. Anklagar din flickvän dig att fuska utan bevis? Är hon ständigt kolla på dig eller går igenom dina saker?
  • Om du tror att din flickvän är orimligt avundsjuk, utvärderar du allvarligt om du vill stanna i förhållandet eller inte.
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 13
    5. Bestäm dina personliga gränser. Kom ihåg att du inte kan kontrollera någon annans känslor. Vet vad dina gränser är. Om din flickvän avundsjuka driver dig över dina gränser, är det okej att gå ifrån förhållandet.
  • Om din flickvän dränerar dig emotionellt, är det inte rättvist för en av er. Om du känner att du är, säger att du svarar på osäkra texter för dagar i slutet, är det okej att ta en paus från relationen eller avsluta saker helt och hållet.
  • Tips

    Vid hantering av en svartsjuk flickvän är det viktigt att insistera på att ta itu med problemet, även om hon verkar vara ovillig. Problemet kommer aldrig att försvinna på egen hand.
  • Kom ihåg att du måste veta dina egna gränser. Det är acceptabelt att försöka hjälpa din flickvän att övervinna svartsjuka - men du har rätt till ditt eget sociala liv och erfarenheter. Om din flickvän inte kan låta dig leva ditt eget liv, kanske du måste sluta förhållandet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande