Hur man daterar din bästa vän

Dating din ex-partners bästa vän kan känna sig som en knepig situation, som du inte vill uppröra din ex-partner. Om du har starka känslor för din bästa vän och du känner att du båda har en framtid tillsammans, kanske du vill räkna ut hur du kan datera den här personen utan konflikter. För att göra detta bör du först avslöja ditt nya förhållande till din ex-partner och uppsatta gränser. Du bör då fokusera på att främja ett positivt förhållande med den bästa vänen, så allt ditt hårda arbete är värt det.

Steg

Del 1 av 3:
Berätta för din ex-partner
  1. Bild med titeln Datum din ex
1. Se till att dina känslor för den bästa vänen är riktiga. Även om du kan vara inslaget i känslan just nu, bör du pausa och överväga hur djupa dina känslor är för den bästa vänen. Detta kan vara särskilt viktigt om du nyligen bröt upp med din ex-partner och känner fortfarande råa över uppbrottet. Dina känslor kan sluta leda dig till din bästa vän, för kanske de felaktiga skälen.
  • Ibland kan du sluta lura runt med din ex bästa vän som en form av vedergällning. Det kan hända medvetet eller omedvetet, där du använder den bästa vänen för att komma tillbaka till din ex. Eller du kan vara mer i den snygga och gömma dig med den bästa vänen och hitta risken spännande. Dessa kan vara flyktiga känslor som är ytliga eller flyktiga. Du bör överväga om dina känslor för den bästa vänen är den verkliga affären innan du sitter din ex-partner nere för en chatt.
  • Du kan också fråga gemensamma vänner om vad de tycker om ditt nya förhållande. Ibland kan du få ett yttre perspektiv på förhållandet hjälpa dig att uttrycka det i perspektiv.
  • Bild med titeln Datum din ex
    2. Berätta för din ex en på en i en privat miljö. Om du känner att förhållandet är meningsfullt och kan leda till ett seriöst förhållande, det kan vara dags att prata med din ex-partner om det. Gör detta genom att kontakta din ex och be om en på en, i personmöte. Välj en neutral mötesplats, som en parkbänk eller en kafé. Detta kommer att göra din ex att känna dig mer bekväm med att träffa dig och göra mötet verkar mindre skrämmande.
  • Försök att berätta för din ex-partner personligen och dela inte nyheterna över texten. Att göra detta kan komma över så kallt och respektlöst för din ex.
  • Du bör också försöka berätta för din ex-partner innan ordet kommer runt om ditt nya förhållande, som du vill att din partner ska höra nyheterna från dig. Du kan besluta att ta med den bästa vänen till mötet. Men du kanske vill vara försiktig med att göra detta, eftersom det här kan ilska din ex-partner.
  • Bild med titeln Datum din ex
    3. Använd "I" uttalanden. När du berättar för din ex bör du se till att du är ansvarig för dina handlingar och val. Gör detta genom att använda "I" uttalanden som du berättar för din ex om ditt nya förhållande. Tala tydligt och ärligt så att din ex-partner vet att du försöker vara uppriktig och mogen om situationen.
  • Till exempel kan du säga, "Jag ville att du skulle höra nyheterna från mig, direkt. Jag har börjat se din bästa vän. Jag planerade inte det eller vet att det skulle hända. Vi var alla ute en natt och en sak ledde till en annan. Jag är verkligen nöjd med den här personen och jag hoppas att du kan vara glad för mig."
  • Bild med titeln Datum din ex
    4. Upprätthålla öppet, positivt kroppsspråk. Du bör behålla ögonkontakt med din ex-partner när du berättar om förhållandet och håller din kropp avslappnad. Undvik att korsa dina armar över bröstet eller sitta på kanten av ditt säte. Försök att projicera positivt kroppsspråk så att din ex-partner vet att du talar med avsikt. Detta kan hjälpa din ex att komma överens med vad du säger.
  • Du bör också försöka att inte bli upprörd eller känslomässig i slutet, eftersom du inte vill göra konversationen verkar för allvarlig eller överkörd. Försök istället hålla din kropp avslappnad och behålla ögonkontakt så att du kan se till att din ex-partner förstår vad du försöker dela.
  • Del 2 av 3:
    Underhålla gränser med din ex-partner
    1. Bild med titeln Datum din ex
    1. Ge din ex tid att bearbeta nyheterna. Var beredd på att din ex ska vara upprörd och obetydlig av nyheter om ditt nya förhållande. Även om du bröt upp ett tag sedan, kan du vara en snygg situation. Snarare än att försöka få din ex att acceptera nyheterna, bör du ge din ex tid att behandla situationen.
    • Det kan innebära att du är överens om att inte vara i kontakt i några dagar eller några veckor. Du kan också ge ditt ex-utrymme att bearbeta genom att välja att komma ihop med gemensamma vänner.
  • Bild med titeln Datum din ex
    2. Be den bästa vänen att ge ditt ex-partnerutrymme. Du kan också prata med den bästa vänen och rekommendera att du båda ger ditt exmått och tid att bearbeta. Ibland behöver människor bara smälta emotionell information och komma överens med en känslig situation.
  • Den bästa vänen och din ex-partner kan ha ett annat förhållande än du behöver. Så, med tiden, kan den bästa vänen kunna nå ut till din ex och förklara deras sida av historien. Detta kan hjälpa din ex att acceptera ditt nya förhållande och också undvika att förstöra vänskapen mellan den bästa vänen och din ex.
  • Bild med titeln Datum din ex
    3. Acceptera att din ex kanske inte är okej med förhållandet. Även om du kan prova din hårdaste för att få din ex-partner att förstå och acceptera ditt nya förhållande, kan det inte alltid vara möjligt. Din ex-partner kan vara för upprörd av förhållandet och ha svårt att vara okej med din nya romantik. Din ex kan också vara arg att deras bästa vän blev involverad i någon från deras förflutna. Du kan behöva lära dig att acceptera att ditt nya förhållande innebär att du släpper med ditt förhållande till din ex-partner.
  • Ibland kan ex-partners också få possessiv och avundsjuk när den står inför denna situation. Tänk på att även om du kan känna dig dålig för att dö din bästa vän betyder det inte att du måste ge upp ditt nya förhållande. Med tiden kan din ex komma och acceptera situationen. Men du kan inte tvinga din ex att göra det här.
  • Del 3 av 3:
    Främja ett positivt förhållande med den bästa vänen
    1. Bild med titeln Datum din ex
    1. Undvik att jämföra den bästa vänen till din ex. Att skapa ett hälsosamt förhållande med den bästa vänen, bör du undvika jämförelser mellan den bästa vännen och din ex. Ditt förhållande är inte en tävling och den bästa vänen har olika egenskaper än din ex. Att jämföra den bästa vänen och din ex kommer bara att leda till konflikt och spänning i ditt nya förhållande.
    • Till exempel, kanske den bästa vänen har ett annat tillvägagångssätt för datumnatt. Kanske tenderar han att planera mer intima datum hemma, och din ex skulle gå ut med en dyr middag för datum natt. Snarare än att jämföra de två, fokusera på positiva av varje tillvägagångssätt. Påminn dig själv att du är med den bästa vänen eftersom han gör saker annorlunda och erbjuder olika saker än din ex gjorde.
  • Bild med titeln Datum din ex
    2. Skvaller inte eller skräp prata din ex. Även om du inte längre kan vara nära med din ex, kan din ex bästa vän fortfarande vara nära med honom och vill behålla ett förhållande med honom. Trash pratar din ex, framför den bästa vännen eller med andra vänner, kommer bara att skapa mer spänning mellan din ex och den bästa vänen.
  • Skvaller om din ex kan också skapa problem i ditt nya förhållande. Dina skadliga ord om din ex kan göra din nya partner upprörd. Detta kan då leda till spänning och konflikt mellan de två.
  • Bild med titeln Datum din ex
    3. Låt den bästa vän spendera tid med din ex. För ditt nya förhållande skull bör du försöka vara okej med din nya partner att spendera tid med din gamla partner. Din nya partner kan också sakna att spendera tid med sin bästa vän, trots omständigheterna. Du bör uppmuntra dem att spendera tid tillsammans så det verkar inte som om du försöker styra eller själviska i förhållandet.
  • Du kan också försöka upprätthålla ett bättre förhållande med din ex-partner, speciellt om din nya partner fortfarande är hans bästa vän. Att göra ett försök att spendera tid tillsammans som en grupp kan hjälpa till att normalisera situationen och låta din ex bli van vid ditt nya förhållande.
  • Bild med titeln Datum din ex
    4. Var respektfull för dina exens känslor på sociala evenemang. Om du fortfarande delar ömsesidiga vänner med din ex, kommer du och din nya partner så småningom att hamna på sociala evenemang där din ex är närvarande. När och om det händer, bör du försöka vara respektfull mot dina exens känslor och vara hänsynsfull av din ex när du är omkring honom med den bästa vänen. Detta kan innebära att inte visa för mycket fysisk tillgivenhet med den bästa vänen när du är runt din ex, som håller händer, kyssar eller cuddling tillsammans. Visningar av tillgivenhet kan göra din ex obekväma eller upprörd, speciellt om du nyligen bröt upp och nu ser hans bästa vän.
  • Du bör också försöka vara inkluderande av din ex, speciellt om din ex och hans bästa vän fortfarande är nära. Detta kan innebära att du är exekund i sociala möten med andra vänner eller är okej om din ex hänger med dig och den bästa vänen. Över tiden bör situationen normalisera och förhoppningsvis kommer din ex att bli van vid ditt förhållande till den bästa vänen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande