Hur man tjänar sitt förtroende tillbaka

Framgångsrika relationer är inte fria från svårigheter. Om du har förrått din partners förtroende kan du kunna rädda förhållandet genom att tjäna tilltro tillbaka. Visa din partner Du är engagerad och vill reparera förhållandet. Med tid och uppmärksamhet kan du gradvis återställa förtroende.

Steg

Metod 1 av 3:
Erkänna din förräderi
  1. Bild med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 1
1. Ta ansvar för ditt beteende och erkänna vad du gjorde. Liggande kommer bara att erodera förtroende och skapa mer stress för dig. Om du är oärlig, fortsätter du att oroa dig för att bli fångad. Var ärlig och rättvist för att förhindra eventuell framtida förräderi och fördröja processen att återfå förtroende.
  • Att vara kommande kommer också att låta dig förklara ditt beteende på bästa möjliga sätt. Din partner kan anta att de värsta och andra kan överdriva vad som hände, så ta kontroll över din historia.
  • Bild med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 2
    2. Sätt dig i sina skor för att undvika att bli defensiv. Din partner kommer sannolikt att bli upprörd och kan använda negativt språk. Även om du vet att du gjorde något fel, kan det leda till att du blir defensiv av avböjlig skuld. Det är viktigt att komma ihåg att din partner är i stor smärta, och de måste uttrycka det.När du börjar känna uppmaningen att försvara dig själv, föreställ dig hur du skulle känna om din partner förrådde ditt förtroende. Detta hjälper dig att känna igen din partners kommunikation som ett uttryck för smärta, snarare än en attack.
  • Inget du gör kommer någonsin att motivera missbruk. Om din partner blir fysiskt aggressiv, verbalt missbrukande, eller hotar dig på något sätt, borde du lämna situationen omedelbart och söka hjälp.
  • Bilden med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 3
    3
    Lyssna aktivt till din partner. Visa din partner du bryr dig om sina tankar och känslor genom att återställa och reflektera vad de kommunicerar med dig. Återställa sin kommunikation genom parafrasering. Då reflektera genom att de uttrycker de känslor som de uttrycker.
  • Till exempel, om din partner säger "Du sa att du skulle vara där, men du var inte. Du visste hur viktigt det var för mig!" Då kan du säga "Jag inser att jag inte var där för dig, och att jag besviken över dig."
  • Bilden med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 4
    4
    Validera sina känslor. Det är väldigt viktigt att din partner känner sig och förstod. Din förräderi representerar ett ignorering för din partners välbefinnande. Demonstrera dig omsorg genom att beskriva hur ditt beteende sannolikt påverkat din partner. Till exempel, "Mitt beteende var skadligt och kränkte ditt förtroende."
  • Försök att undvika att använda frasen "jag vet," När man talar om andras känslor. Medan det inte är tänkt att förolämpa, kan vissa människor tolka det som nedlåtande.
  • Metod 2 av 3:
    Ber om ursäkt till din partner
    1. Bildbeteckningen tjänar hans eller hennes förtroende tillbaka steg 5
    1. Förklara din motivation att uppträda som du gjorde. Vad körde dig för att förråda din partner? Du är ansvarig för dina handlingar, men förstår de känslor som ligger bakom ditt beteende kan utlösa din partners empati och hjälper dig att undvika liknande situationer i framtiden. Beskriv hur du kände och sedan beskriv ditt beteende. Till exempel, "Jag kände mig osäker i vårt förhållande och sökte uppmärksamhet från andra."
    • Använda sig av "Jag" Uttalanden för att undvika oavsiktligt att din partner känner att du skyller på dem.
  • Bild med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 6
    2. Planera att uppträda annorlunda i framtiden. Det är nyckeln till att hjälpa din partner att se hur du kommer att undvika att skada dem i framtiden. Identifiera det som ledde till beteendet och sätt du kunde ha undvikit situationen. Till exempel, om ditt beteende påverkades av en viss person, åtar sig att undvika att vara ensam med dem. Det kan innebära att du har din partner eller en annan vän medföljer dig till händelser som personen sannolikt kommer att delta, och lämna om du befinner dig ensam med personen.
  • Kommunicera och lösa dina problem med din partner bör alltid ingå i planen.
  • Bild med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 7
    3. Var uppriktig. Express äkta ånger och ånger för att förråda din partner. Din partner är mer benägna att lita på dig om de tror att du kommer att agera för att undvika framtida obehagliga känslor som ett resultat av ditt beteende.
  • Undvik att göra löften du inte kan eller inte avser att behålla. Underlåtenhet att följa igenom på löften kan göra tidigare ursäkter verkar otrygga.
  • Metod 3 av 3:
    Bevisa dig själv
    1. Bildbeteckningen tjänar hans eller hennes förtroende tillbaka steg 8
    1. Kommunicera tydligt med din partner. Dålig kommunikation bidrog troligen till förräderi- en eller båda av er var inte öppen och ärlig. För att säkerställa att detta åtgärdas, identifiera hinder för effektiv kommunikation och sätt att övervinna dem. Detta visar din partner du är engagerad i att undvika framtida förräderi.
    • Om du eller din partner är obekväm diskutera känslor, acceptera att skriva brev till varandra om känslomässiga ämnen.
    • Om du och din partner inte kommunicerar ofta tillräckligt, planera veckovisa datum för att diskutera ditt förhållande.
    • Om du kämpar för att identifiera varför du och din partner inte kommunicerar effektivt, överväga att anlita hjälp av en par rådgivare. En rådgivare kommer att kunna hjälpa dig att identifiera och lösa kommunikationsproblem.
  • Bild med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 9
    2. Fråga din partner vad de behöver. Du kan vara förlorad om hur du tjänar din partners förtroende igen. Fråga din partner vad du kan göra för att hjälpa dem att flytta mot förtroende. Detta kan innebära att man kommunicerar mer regelbundet, spenderar mer tid tillsammans, kommer att rådgöra, vara tålmodig eller något annat. Be din partner att styra ditt beteende för att bygga förtroende.
  • Till exempel, "Vad kan jag göra för att hjälpa dig att känna dig säkrare i vårt förhållande, och bevisa min trohet från och med?"
  • Bildbeteckningen tjänar hans eller hennes förtroende tillbaka steg 10
    3. Ring och / eller text regelbundet. Kontakt hela dagen kommer att visa att du tänker på din partner. Detta kommer att hjälpa till att lindra oro som du agerar utan hänsyn till honom eller henne. Din partner är mer benägna att lita på dig om de känner sig kopplade till dig.
  • Ett bra sätt att behålla kontakten utan att vara behövande är att skriva roliga bilder eller korta beskrivningar av roliga interaktioner du har med andra.
  • Bild med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 11
    4. Planera aktiviteter att spendera tid tillsammans, utan att fokusera på förräderi. När du har be om ursäkt och gjort en plan att uppträda annorlunda, försök att inte bo på den skadliga händelsen (er). Fokusera på nutiden genom att engagera sig i roliga aktiviteter tillsammans. Om du spenderar mer tid med din partner, kommer de att oroa sig mindre om vad du gör när du är ifrån varandra.
  • Hitta en hobby du och din partner kan njuta av tillsammans. Detta kommer att öka den tid du spenderar tillsammans och kan stärka ditt band.
  • Bildbeteckningen tjänar hans eller hennes förtroende tillbaka steg 12
    5. Express tacksamhet för din partner. Visa dem hur mycket du uppskattar dem, och hur viktigt är förhållandet för dig. När din partner känner sig värderad, kommer de att känna sig säkra i förhållandet.
  • Försök att lämna anteckningar av uppskattning på platser du vet att din partner kommer att se dem.
  • Om du demonstrerar uppskattning med gåvor, var försiktig med att din partner inte känner att du försöker köpa din väg ur problem.
  • Hjälpa till runt huset för att visa dem att du märker och uppskattar hur mycket de gör.
  • Bilden med titeln Tjäna hans eller hennes förtroende tillbaka Steg 13
    6. Acceptera att det kommer att ta tid. Var tålmodig med din partner medan han eller hon lär sig att lita på dig igen. Detta är ute av dina händer, och försöker att påskynda processen längs kan få din partner att känna att du inte respekterar sina känslor.
  • I stället för att fokusera på något du inte har någon kontroll över (tid), fokusera på de saker du kan styra, till exempel att vara pålitlig och konsekvent.
  • Visa din partner Du har gjort långsiktiga förändringar - gör inte bara saker på kort sikt och faller sedan tillbaka till gamla vanor.
  • Varningar

    Undvik att skylla på din partner för ditt beteende. Detta kommer att ytterligare skada förhållandet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande