Hur hittas du när du båda har barn från tidigare relationer

Dating med barn kan vara läskigt, speciellt om två uppsättningar barn är inblandade. Samtidigt kan det vara tröstande för att få en annan ensamstående förälder. Medan dating med barn har sina egna komplikationer kan det vara positivt för dig, din partner och de involverade barnen. Öppet kommunicera med din partner och med dina barn. Tvinga inte några relationer, även om du verkligen vill gillas av din partners barn. Var uppmärksam på dina egna barn och spendera också tid med din partners barn som förhållandet utvecklas.

Steg

Metod 1 av 4:
Kommunicera med den person du daterar
  1. Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 1
1. Prata öppet med ditt datum. Det kan tyckas skrämmande, men prata om hur var och en av er känner till förhållandet. Diskutera hur du kan involvera barnen i ditt förhållande och vad som kan se ut i framtiden. Prata om hur ofta var och en av er ser dina egna barn och eventuella komplikationer med en ex avseende barnen. Om det får dig att känna dig mer bekväm, kan du också undvika att prata om framtiden och hålla dig för att diskutera allmänna regler som du har om att träffa någon om dina barn. Detta kan hjälpa till att öppna kommunikationen om dessa saker tidigare än normalt. Men kom ihåg att det inte alltid är möjligt.
  • Hur stor eller liten av en roll med var och en av dina barn spelar i förhållandet, och hur kan det påverka dig som ett par? Vilka variabler ska gå in i det beslutet? Åldern för barnen? Hur stor roll du redan spelar i sitt liv och beslut om dem?
  • Vad är förhållandet som med exes för er båda? Hur kan det komplicera förhållandet?
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 2
    2. Ta din tid. Det finns inget att skynda när man går in i ett förhållande och barn är inblandade. Ge dig och din partner tid att ta reda på vad du vill och om du realistiskt kan göra ett förhållande arbete. Om potentialen att slå samman dina familjer kan existera i framtiden, tänk på vad som kan vara för dig, din partner och dina barn.Om sammanslagning av båda dina familjer är orealistiskt, överväga försiktigt om du kommer att gå vidare i förhållandet.
  • Vara förhand om att ha barn, men inte rusa för att presentera dem för den person du är dating. Vänta tills du är solidt en del av varandras liv och ser en framtid tillsammans.
  • Tänk på att dina barn kommer att märka saker och har frågor. Ljuger inte för dem under den här tiden eller försök att dölja det faktum att du är dating. Var också medveten om att unga barn kanske inte förstår vad datering betyder, så du måste förklara i ord de kan förstå.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 3
    3. Skapa gränser och regler. Prata om vad som är acceptabelt för ditt förhållande om att spendera tid en-på-ett, vara med dina eller deras barn, vistas över, dating och telefonsamtal. När du och din partner är tydliga, diskutera dessa saker med dina barn också. Detta kan hjälpa dina barn att känna sig inblandade och informeras om vad som händer i deras hus.Bestäm hur du ska spendera tid tillsammans, där du kommer att spendera tid tillsammans, och vilken typ av kommunikation är acceptabel. Kan ditt datum komma till ditt barns fotbollsspel eller följa med dig till en arbetsfunktion? Kommer du att låta din ex känna barnen träffas någon ny?
  • Se till att vara flexibel också. Ta dig tid att ompröva situationen varje par månader och diskutera vad som fungerar och vad som inte fungerar.
  • Dina barn kan önska att rösta sina bekymmer eller ställa frågor. Det är viktigt att lyssna på dem och validera sina känslor. Kom ihåg att du är den vuxna och gör det slutliga samtalet.
  • Att hitta en balans mellan att vara där för dina barn och göra ett nytt förhållande arbete kan vara svårt, och kommer ofta att kräva att ändra eller avbryta planer baserat på dina barns eller ditt datumens barns behov.
  • Metod 2 av 4:
    Pratar med dina barn
    1. Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 4
    1. Tala öppet med dina barn. Håll inte dina barn i mörkret när det gäller att träffa någon ny. Låt dina barn veta att du är dating och att din partner har barn. Om och när det är dags för dina barn att träffa din partners barn, bör de vara beredda utan att göra några sista minuten upptäckter, särskilt involverar andra barn. Det kan få dem att känna sig hotade. Barn vill inte lämnas i mörkret om viktiga saker, så låt dem veta vad som händer.
    • Prata med dina barn om att träffa någon som har barn. Du kanske vill berätta för dina barn om dem eller visa dem bilder av vem de kommer att träffas.
    • Tala med dina barn individuellt för att informera dem om ditt förhållande och eventuella framtida planer du kan ha. Barn vill veta sanningen, men du kanske vill ge äldre barn mer information än yngre barn.
    • Var noga med att hålla kommunikationslinjerna också öppna. Dina barn kanske inte har frågor direkt, men låt dem veta att de kan komma till dig för att prata eller ställa frågor när som helst.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 5
    2. Ge dina barn gott om uppmärksamhet. Barnen kan börja känna sig avundsjuk på dig om du spenderar tid med någon annan. De kan börja ångra den person du daterar för att ta bort dig. Hjälp att lugna dina barns rädsla genom att spendera tid med dem. Medan det kan vara lätt att få inslaget i ditt nya förhållande, avsätta tid att spendera med dina barn och försäkra dem om att de är en prioritet.
  • Tillbringa en-på-en gång med varje enskilt barn. Försäkra dem om att du älskar dem och att ingen avsiktligt försöker skada eller skada dem.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 6
    3. Låt barnen ha lite kontroll. Om du spenderar tid med din partners barn, låt dem ta ledningen i ditt förhållande. Tvinga inte ett förhållande med din partners barn, och tvinga inte dina egna barn att bilda ett förhållande med din partner. Tvinga inte kramar eller kyssar eller någon form av fysisk tillgivenhet och låt barnen initiera kärlek på sina egna villkor.
  • Försök undervisa dina barn lämpliga hälsningar, som att skaka hand och introducera sig själva.
  • Göra tid med sina barn roliga och vice versa. Planera aktiviteter som barnen kommer att njuta av så att de ser fram emot att spendera tid med dig eller din partner.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 7
    4. Gör mjuka inbjudningar till äldre barn. Om dina barn är äldre eller din partners barn är äldre, gör inbjudningar för dem att lära känna din partner. Om du fokuserar mycket på att få ditt barn att acceptera din partner, kan du trycka för hårt och skjut dem bort. Ge möjligheter för dina tonårs- eller vuxna barn att lära känna din partner på sina egna villkor och uppmuntra din partner att göra detsamma.
  • Till exempel, säg, "Jamie kommer över till middag ikväll. Du är välkommen att äta med oss ​​om du vill gå med. Jag kommer inte att pressa dig, men det skulle betyda mycket för mig." Det här sista uttalandet är till hjälp eftersom det annars kan låta som om du inkluderar dem som en eftertanke.
  • Metod 3 av 4:
    Spendera tid med varandras barn
    1. Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 8
    1. Använd försiktiga introduktioner. Du kanske vill takt ditt nya förhållande med dina barn. Till exempel kan du tillfälligt introducera dina barn till din partner som en vän, eller om dina barn är beredda, som datum. Medan en avslappnad introduktion kan vara lämplig för ett nytt datum, blanda inte barn och din partner om du inte känner dig säker på möjligheterna i ditt förhållande. När du uppfyller din partners barn, använd samma regler i introduktioner och spendera tid tillsammans.
    • Säg, "Det här är den jag berättade om. Vi spenderar tid tillsammans."Du kan också säga," Jag sa att jag var att träffa någon, och jag skulle vilja att du träffade Chris."
    • Var noga med att överväga var du vill göra introduktionen. Till exempel kan en neutral plats, som en kafé eller park, verka mindre hotande för ditt barn. Eller ditt barn kan känna sig bekvämare i en miljö som är bekant för dem, som hemma.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 9
    2. Förvänta blandade reaktioner från barnen. Barn kan svara på att träffa dig genom att vara upphetsad, förbittrad, rädd, glad och ledsen. Barn kan kämpa med lojaliteter till sin andra förälder och känns som att ha en förälders nya flickvän eller pojkvän vänder tillbaka på sin andra förälder. Om din partners barn inte accepterar dig omedelbart eller är varmt / kallt mot dig, känner igen att det här är normalt. Var vänlig och öppen med dem, men ge dem tid och vara tillgänglig för dem.
  • Detsamma gäller för dina egna barn. Om du känner dig besviken över att dina barn inte värmer upp så mycket som du vill till din partner, koppla av och ge det tid. Skjut inte dem till ett förhållande och acceptera sina känslor.
  • Skäm inte dem för vad de känner. Låt dem bearbeta sina känslor men de brukar göra och fråga dem senare hur de känner.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 10
    3. Lär känna varandras barn. I stället för att ordna stora möten med både ditt datum och din egen, fokusera på att spendera tid med varandras barn först. Till exempel spendera en dag med din partners barn en helg, då med din partner och dina egna barn nästa helg. Lär känna varandras barn separat innan de sätter dem alla tillsammans. Detta kan lägga till en nivå av komfort för dina barn istället för att de känner sig kastade in för att umgås med många främlingar.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 11
    4. Utforska nya familjeaktiviteter. Om du väljer att spendera tid med både din och din partners barn tillsammans, hitta en ny aktivitet som kan bli speciell för er alla. Att skapa något tillsammans kan ge en känsla av enighet och lagarbete till den dynamiska. Att göra något nytt för alla kan uppmuntra alla att interagera och lära känna varandra i en unik och rolig miljö.
  • Gå till en trapesskola, utforska inomhus klättring, eller arbeta på ett konstprojekt tillsammans.
  • Metod 4 av 4:
    Bygga ett starkt förhållande
    1. Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 12
    1. Tillbringa kvalitetstid tillsammans. Din tid kan vara kort på grund av dina familjeförpliktelser, så gör din tidsräkning. Njut av din tid tillsammans och gör aktiviteter som du båda tycker om. Diskutera de viktiga sakerna om vem du är, din familj, dina barn och vad som är viktigt för dig. Gör aktiviteter som är roliga och meningsfulla för er båda.
    • Om du inte är säker på ett datum eller en framtid tillsammans, lyssna på dina tarmkänslor och hålla dina barn och deras barn i åtanke om du överväger att gå vidare.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 13
    2. Planera några lågmälda datum. Det kan finnas tillfällen då en av dina barn är sjuk eller din partner kan inte hitta en barnvakt. Lär dig att älska lågnycklar att titta på en film hemma eller gå på en promenad tillsammans. Medan det är trevligt att gå på datum som inkluderar dans eller äventyr, lära dig att njuta av tysta nätter hemma också.
  • Klä dina uttag middagar upp genom att lägga ljus och äta med riktiga tallrikar och bestick.
  • Bild med titeln Datum när du båda har barn från tidigare relationer Steg 14
    3. Har pålitliga barnpassare. När både du och din partner har barn, förvänta dig det oväntade. Till exempel, om din ex är tänkt att ha barnen, men du plötsligt lämnas med dem på en natt planerade du ett datum, ha en lista över barnmitterar som kan komma igenom sen uppsägning. Har några barnpassare tillgängliga så att man kan täcka om en annan är upptagen.
  • Fråga din partner om de har backupplaner för sista minuten ändringar och lättillgängliga barnmitterar.
  • 4. Hitta sätt att klara av stress. Blandning av två familjer kan vara en stressig process, så det är viktigt för dig att öva självvård och söka hjälp om du behöver det. Försök att avsätta åtminstone 15 minuter varje dag för att också använda en avkopplingsteknik.
  • Du kan försöka använda yoga, meditation, eller djupandning att koppla av.
  • Prata med vänner och familj för support. Du kan också överväga att se en terapeut om stressen blir för mycket för dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande