Hur fixar du dina förtroendefrågor

Förtroendet innebär att åstadkomma en annan person för att upprätthålla gemensamma värderingar i ett förhållande, såsom ärlighet, trohet, tillförlitlighet och öppenhet. Om dessa värden äventyras börjar du tvivla på den andras engagemang för dig och förhållandet. Oavsett om du var förrådad av en älskad eller lurade på i ett förhållande, när någon du bryr dig om besvikelser eller gör ont, öppnar den dörren för förtroendefrågor. Du kan också ha förtroendefrågor som inte har någon tydlig källa. Övervinna förtroendefrågor genom att undersöka problemet, återuppbygga kärngrunden för förtroende och söka utanför hjälp.

Steg

Metod 1 av 3:
Undersök och diskutera dina förtroendefrågor
  1. Bild med titeln Var lugn Steg 21
1. Identifiera källan. För att övervinna dina förtroendefrågor måste du ta reda på varför de förekommer. Tillit är utvecklat när en person visar att de kan räknas på. Människor börjar först utveckla förtroende för spädbarn och småbarnsåren. Om du upplevde försummelse eller övergivande i tidig barndom, kan dessa erfarenheter bidra till att du har förtroendefrågor senare i livet.
  • Dessutom kan relationer också påverka din förmåga att lita på. Om du har varit Fuskade på, ljög till, eller luras av någon du bryr dig om, det kan vara källan bakom din misstro.
  • Bild med titeln vara mogen steg 14
    2. Prata med den person som använder "I" uttalanden. När du har identifierat den person som var medverkande i dina utvecklande förtroendefrågor, bör du försöka prata med dem om det. Vara uppriktig med din partner om hur du känner. Detta gör det möjligt för dig och din partner att samarbeta om en fungerande lösning på dina förtroendefrågor. Skräddarsy dina ord med "jag" uttalanden för att minimera skyller den andra personen.
  • Du kanske säger, "Jag blev lurad på i ett tidigare förhållande och det gör det väldigt svårt för mig att lita på dig."
  • Dessa uttalanden kan bidra till att den andra personen inte ska skylla på dina förtroendefrågor, men att du har vissa behov.
  • Bild med titeln vara äventyrlig steg 5
    3. Förklara vad du behöver. Öppnar dörren för att diskutera dina förtroendefrågor är bara hälften av ekvationen. Du måste sitta ner med din partner och komma med en handlingsplan. Du kan börja det här genom att vara tydlig om dina behov.
  • Till exempel, om du vet hemligheter bidrar till varför du är misstrogen, gör en pakt med din partner för att inte hålla hemligheter från varandra. Säg något som "Jag blir väldigt osäker när du håller hemligheter från mig. Kan vi komma överens om att inte lämna varandra i mörkret om saker som händer i våra liv?"
  • Tidigt i förhållandet, berätta för din partner att du kanske frågar dem öppna och direkta frågor istället för att dölja dina tankar. Dessa frågor kan innehålla saker som "Vad behöver du vara glad i ett förhållande?" eller "Hur känner du dig om att träffa mina vänner?" Låt dem veta att du vill ha tydliga och ärliga svar på dessa frågor.
  • Bild med titeln Hjälp din dotter att komma över ett dåligt breakup steg 6
    4. Hitta stängning för aktuella relationer. Om din nuvarande partner eller älskling skadar dig, måste du hitta stängning från den händelsen för att gå vidare i förhållandet. Det finns olika sätt att få stängning för att bygga upp befintliga relationer.
  • Ett sätt att gå vidare är genom att skriva ett brev om förräderi. Använd brevet för att förklara vad som hände, hur det skadade dig, och hur det påverkar dig idag. Om personen fortfarande är i ditt liv, kan du läsa brevet till dem och begära en ursäkt. Om inte, kan du helt enkelt bränna brevet eller riva den för att symbolisera situationen som inte längre har någon makt över ditt liv.
  • Bilden med titeln vara mer introvert om du
    5. Känna igen delad mänsklighet i de människor som skadade dig tidigare. Om tidigare relationer påverkar din förmåga att lita på idag, måste du lära dig att släppa bort de som gör ont. Ett annat sätt att få stängning är att erkänna att alla människor gör misstag. Detta kan vara svårt, men försök att rationalisera att alla människor skadar sina kära på något sätt. Den som skadade dig tidigare var bara mänsklig. Du kan lära dig att acceptera denna sanning så att du kan gå vidare från situationen.
  • Detta kan vara till hjälp för att få stängning från personer som inte längre är i ditt liv, såsom exes eller avlidna familjemedlemmar.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en grund för förtroende
    1. Bild med titeln Gör din man att bli kär i dig igen Steg 9
    1. Förbättra kommunikationen. Det mest effektiva sättet att övervinna förtroendefrågor är att kommunicera. Oftast utvecklas misstro eftersom en partner verkar som ett mysterium till den andra. När du och din partner är öppen och ärlig med varandra, är rädslan och oroen lindrade och förtroende kan återställas.
    • Ha modet att säga vad du menar. Om en situation med din partner gör dig obekväm, använd din röst. Du kanske säger, "Det gör mig orolig att den här killen textar dig så sent på kvällen."En oskyldig situation kan bli blåst ur proportion i ditt sinne helt enkelt för att du inte talar upp.
    • Erbjuda feedback. En annan aspekt av kommunikationen reflekterar över dina framsteg. Låt din partner veta hur du tycker att saker kommer att förstärka goda vanor. Till exempel kan du säga, "Jag uppskattar verkligen hur du ringde för att låta mig veta att du skulle vara ute sent. Det gav mig verkligen en sinnesfrid."
  • Bild med titeln Behåll ditt förhållande efter en diabetesdiagnos Steg 6
    2. Uppsättning och respektera personliga gränser. Precis som du vill kunna lita på din partner måste de också kunna leva helt utan orimliga begränsningar på deras beteende. Gränsinställningen tillåter både dig och din partner att uttrycka dina önskemål, behov och begränsningar för förhållandet. Ett hälsosamt förhållande kräver också att dessa begränsningar erkänns och respekteras av båda parter.
  • Till exempel kan du uttrycka ett behov av att vara monogamous med din partner och dela vad det betyder. Du kanske säger att "fusk blir känslomässigt kopplad till en annan, med fysisk intimitet (jag.e. röra, kyssa eller ha sex), eller känna behovet av att dölja ett förhållande från mig."
  • Å andra sidan kan din partner uttrycka gränsen att kunna ha flera sociala medier profiler med den ersättning som du får tillgång till dem om du vill.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 11
    3. Utmana negativa tankemönster. En kritisk inre röst kan göra lika mycket skada som lögner och bedrägeri. Om du försöker fixa dina förtroendefrågor måste du identifiera och referera negativa tankar som bidrar till dina osäkerheter.
  • Verklighetstestning är ett utmärkt sätt att utmana dessa tankemönster. Tänk, till exempel att din partner får ett telefonsamtal och går ut ur rummet för att ta det. Du tror, ​​"han behöver ta telefonsamtalet privat. Det måste vara en annan tjej. Jag visste att han fuskade på mig."Detta kan snabbt leda ner en katastrofal väg.
  • Istället, använd verklighetstestning för att se vilka bevis det finns att din partner är fusk. Har du sett andra ledtrådar? Är detta ett konstant beteende? Tänk på andra anledningar som din partner kan behöva lämna rummet. Är han svårt att höra? Har han väntat på ett viktigt samtal från jobbet? Är bakgrunden bullriga i miljön? Försök att fullt ut undersöka alla aspekter av en situation att se på det realistiskt snarare än att hoppa till en negativ slutsats.
  • Bild med titeln Visa en kvinna som du bryr dig Steg 3
    4. Ta en risk. Du kanske inte vill höra det, men att bli kär och att vara kär i en viss risk. Och risken är i stor utsträckning förknippad med känslomässig sårbarhet. Medan du inte vill tänka på ditt förhållande som en tärningsrulle, bör du överväga att en liten åtgärd av tro - i din partner och ditt band - är nödvändigt för att förhållandet är sist.
  • Du kommer inte att kunna spendera varje minut varje dag med din partner. Du kommer inte att kunna spåra varje telefonsamtal eller textmeddelande. Inte heller skulle du vilja. Du kommer att känna den största säkerheten och tillfredsställelsen i ditt förhållande från tron ​​att tiden förutom varandra lägger till värdet till förhållandet snarare än att subtrahera från det.
  • Metod 3 av 3:
    Få hjälp
    1. Bild med titeln vara mogen steg 11
    1. Förbygga i en vän. Ibland kan dela dina djupaste rädslor med en nära vän ge den lättnad och verklighetskontroll som behövs för att känna igen om dina bekymmer är logiska eller långtgående. När du arbetar med dina förtroendefrågor, välj en vän som du kan lita på att vara uppriktig med dig och behåll dina förtroende.
    • Du kanske säger, "Carla kom hem riktigt sent i går kväll från jobbet. jag var orolig. Vad tycker du att jag ska göra?"Förhoppningsvis kan din vän hjälpa till att lindra dina bekymmer, eller styra dig att vidta åtgärder om dina bekymmer är motiverade.
  • Bild med titeln Detox ett alkoholiskt steg 2
    2. Se en terapeut för förtroendefrågor. I vissa fall kan ingen säkerhet i förhållandet bidra till att övervinna djupa söta osäkerheter som du har om dig själv. Om du kommunicerar med din partner och inställningsgränserna inte hjälper kan du behöva se en professionell.
  • En mentalvårdsterapeut kan hjälpa dig att komma till botten av din misstro, ge dig strategier för att utöva större sårbarhet i dina relationer och arbeta med dig för att utmana kritiska tankemönster.
  • Bild med titeln Detox ett alkoholiskt steg 7
    3. Dela din berättelse i en supportgrupp. Ett annat sätt att läka från tidigare gör ont och lära sig praktiska tips om ombyggnad av förtroende är att dela din historia och höra andras berättelser. Förhållande supportgrupper kan vara ett underbart uttag för att uttrycka några av dina bekymmer och få andra som har behandlat förtroendefrågor hjälper dig genom dem.
  • Prata med din terapeut om att hänvisa till en lokal supportgrupp som hänför sig till förtroende för relationer.
  • Det kan också vara till hjälp för din partner att gå med dig på supportgrupperna. Att delta kan hjälpa dem att få större inblick i dina rädslor och utveckla hanteringsförmåga för att hantera dina osäkerheter.
  • Bild med titeln Dream Steg 11
    4. Lossa dina bekymmer i en tidskrift. Liknande att ha en vän att dela dina bekymmer, skriv ner din rädsla i en tidskrift kan fungera som ett praktiskt verktyg för att övervinna förtroendefrågor. Att lägga pennan till papper gör det möjligt att gå igenom processen med att lossa irrationella rädslor och erbjuder också ett uttag för dig att utmana dessa bekymmer med verklighetstestning.
  • Journaling kan hjälpa dig att minska spänningen och stressen i samband med dina förtroendefrågor, identifiera vanliga mönster som påverkar dina relationer och fungera som ett problemlösningsverktyg när du arbetar med en terapeut.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande