Hur man kommunicerar med din chef

Kommunicera effektivt med din chef kan öka din konfidensnivå och din tillfredsställelse med ditt jobb. Det är ett sätt att förfina dina kommunikationsförmåga och att öppna ytterligare inlärningsmöjligheter och möjligheten till karriärutveckling. Genom att hålla en öppen kommunikationslinje kan du göra ditt värde på det kända företaget.

Steg

Metod 1 av 3:
Upprätta en tydlig kommunikationslinje
  1. Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 1
1. Ställ in ett första möte. Använd detta som ett tillfälle att fråga om var ditt jobb passar i företagets större ordning, hur ditt jobbprestanda kommer att mätas, och om din chef förväntar sig att ditt jobbansvar kan förändras över tiden.
  • Enas om ditt arbetsansvar och upprätta förväntningar och gemensamma mål. Fråga öppna frågor som: "Hur ser du mitt jobbansvar som skiftar över tiden?"Eller" Hur passar min roll med den större strukturen i företaget?"
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 2
    2. Bestäm vad det bästa sättet att kommunicera är. Fråga din chef om de föredrar att du kontaktar dem via e-post, telefon, personligen eller en blandning av något av ovanstående för vardagliga samtal eller uppdateringar. Fråga om de föredrar att kommunicera annorlunda när det gäller ett arbete "nödsituation" och klargöra vad som skulle räknas som en sådan nödsituation. Detta kan sträcka sig från att du inte kan möta en tidsfrist för att du är sjuk och inte kan komma in på kontoret på en viss dag.
  • Kanske föredrar din chef du maila dem om du har en kort fråga men skapa ett möte om du vill diskutera en projektidé eller ett större mål. Oavsett fallet, var flexibelt och anpassa sig till deras kommunikationsstil.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 3
    3. Fastställa hur ofta din chef vill ha uppdateringar från dig. Vissa handledare kommer att gilla en daglig uppdatering, medan andra föredrar en uppdatering i slutet av varje vecka eller till och med två gånger. Följ din chefs vägledning och uppdatera dem som de har sagt att de föredrar.
  • Du kan ta med detta genom att fråga: "Jag kan uppdatera dig dagligen, veckovis eller två månadsvis. Vad skulle fungera bäst för dig?"
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 4
    4. Be om feedback. När du har fått bosatt sig i rutinen i ditt jobb är det klokt att be om feedback varje så ofta. Detta kan ha formen av ett snabbt månatligt möte. Din chef kan vara jonglering många ansvarsområden, men de kommer sannolikt att vara villiga att ta några minuter ut ur sitt upptagna schema för att informera dig om hur de ser dina framsteg.
  • Metod 2 av 3:
    Kommunicerar strategiskt
    1. Bild med titeln kommunicerar med ditt boss steg 5
    1. Kommunicera med din chef regelbundet. Var proaktiv och vänta inte tills det är ett problem att prata med din chef, eftersom det här kan negativt skära dina interaktioner. Istället, ge dina chef selektiva uppdateringar om dina framsteg.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt boss steg 6
    2. Visa ditt värde. Håll dina konversationer med din chefs positiv genom att prata om resultat. Om du kunde möta ditt kvartalsvisa mål, ta detta till din chefs uppmärksamhet. Prata med dem om hur du uppnådde dessa resultat. Till exempel kan detta ha varit en blandning av effektivt teamarbete, ledarskap och strategisk riskupptagning. Detta visar din chef som du drivs och kan slutföra dina uppgifter.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 7
    3. Förbered dig för dina interaktioner. Bestäm precis vad exakt du vill komma ut ur att prata med din chef. Var det personligen, via e-post, eller via telefon, ska din kommunikation ha ett visst syfte. Eftersom din chef sannolikt har mycket på sin tallrik, kommer de att uppskatta en anställd som vet vad de vill ha och hur man ber om det.
  • Om du har ett problem är du inte säker på hur du löser, skisserar vilka delar av problemet du är osäker på och ta med dessa punkter upp till din chef i ordning.
  • Om du vill be om en höjning, förbered dig vad du ska säga i förväg. Skriv ut en översikt över dina värdespoäng och repetera hur du ska prata om ämnet minst några dagar i förväg.
  • Planerar att hålla ditt möte kort och till den punkten. Håll dig fokuserad och undvik rambling. Om du förväntar dig att det du måste säga eller fråga tar längre tid än fem minuter och sedan schemalägga ett möte med dem.
  • Metod 3 av 3:
    Göra ut det mesta av dina interaktioner
    1. Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 8
    1
    Var en aktiv lyssnare. Fokusera helt på vad din chef säger. Lyssna uppmärksamt och förbli tyst medan din chef talar, förutom att ibland ställa en tydlig, konstruktiv fråga.
    • Undvik att svara omedelbart. Istället, träna reflekterande lyssning genom att regelbundet parafrasera vad din chef säger, vilket kommer att minska potentialen för felkommunikation och visa dem att du är engagerad i konversationen.
    • Uppmuntra en kooperativ konversation genom att avstå från att använda tystnad för att bilda din nästa punkt, vilket kan göra konversationen att vara konkurrenskraftig och sätta din chef på kanten. Istället vara i ögonblicket och anpassa sig till konversationens naturliga nyanser.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt boss steg 9
    2. Fråga öppna frågor. Att ställa öppna frågor tillåter dig att närma sig konversationen med ett kooperativ, snarare än en konkurrenskraftig, tankegång. Frågor som börjar med 5Ws (vem, vad, var, när, varför) eller med "hur" kan leda till tankeväckande svar. Frågor som börjar med "borde" "är" eller "skulle" kunna leda till begränsade svar.
  • Kom ihåg att målet är att ställa frågor som visar att du uppmärksammar och tänker kritiskt om den information som din chef transporterar till dig.
  • Avstå från att fråga "multipelval" -frågor. Med andra ord, fråga inte en öppen fråga som "Vad är det bästa sättet att presentera den här informationen?"Och följ det med potentiella svar som" är det PowerPoint, Word, Prezi?"Du vill ge din chef möjlighet att tänka och reagera uppmärksamt, eftersom det gör det möjligt för dig att lära dig mest av din interaktion.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt boss steg 10
    3. Var medveten om ditt kroppsspråk. Aktivt lyssnande, och i sin tur en bekväm konversation, kommer att innebära att man lutar något framåt, nickar ibland och gör ögonkontakt. Avstå från fidgeting eller antagande av slutna kroppspositioner som att korsa dina armar.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 11
    4. Be om hjälp eller råd. Att göra det så ofta kan din chef känna att deras ingång är uppskattad. Ännu viktigare visar det att du värdera deras åsikt. Det kan också låta dem se att du samarbetar med en lösning på ett problem eller fråga.
  • Se till att du inte klagar på något utan att föreslå en lösning på problemet. Tänk på hur du kan göra något för att uppnå en lösning på problemet och presentera detta till din chef. Detta kommer att bidra till att visa din chef ditt kritiska tänkande och analytiska färdigheter, samtidigt som man arbetar mot en lösning.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt boss steg 12
    5. Bygg rapport. Din chef kommer sannolikt att uppskatta att bli frågad hur deras helg var, så var den som frågar. Gå till lunch med din chef om möjligt och fråga om deras intressen och hobbyer utanför jobbet. Att bygga rapport är en viktig del av att bygga starka interpersonella relationer, så börja idag.
  • Samtidigt begränsa mängden personuppgifter du ger ut. Var vänlig, men kom ihåg att din chef är inte din vän. Kortfattade, icke-arbetsrelaterade uppdateringar är acceptabla och till och med uppmuntras, avstå från att ge långa beskrivningar av din helg eller förklarar dem allt du gör med din fritid.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 13
    6. Visa respekt. Din chef är i sin position på grund av en kombination av expertis, utbildning och erfarenhet. En del av din arbetsförväntning är att vara respektfull för dem. Du kan göra det genom att upprätthålla en artig ton, lyssna uppmärksamt, med tanke på din chefs synvinkel och komma ihåg din roll före dina interaktioner så att de inte överstiger dina gränser.
  • Försök att vara tålmodig och omsorgsfullt av din chefs position. De kan vara under stor stress från deras positions tryck, och det kan leda till att de är i dåligt humör ibland. Försök att inte ta det här personligen eftersom det är osannolikt att det är om dig. Om din chef verkar som om de är i dåligt humör på en dag när du har ett möte med dem, fråga dem om de föredrar att omplacera för en annan dag.
  • Du kan fortfarande vara konstruktivt oense med din chef. En respektfull meningsskiljaktighet kommer att innebära att det är klart, fokuserat och lugnt istället för konfronterande eller ursäktande. Skäm inte eller göra krav på din chef, och välj rätt timing - till exempel, be om ett möte när du vet att din chef inte kommer att vara upptagen.
  • Bild med titeln kommunicerar med ditt Boss Steg 14
    7. Vara professionell. Du kan göra det genom att undvika att delta i kontorsskvaller, vara i tid, dressing professionellt, och vistas fokuserat på ditt jobb så att du kan träffa deadlines.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var alltid professionell och artig i dina interaktioner med din chef.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande