Hur man begär en kampanj

Om du har gjort ett bra jobb under en längre tid, kan du vara redo att be om en kampanj. Men om du vill be om en kampanj framgångsrikt måste du göra dina läxor, planera ett möte och veta exakt vad du ska säga - och vad jag inte ska säga. Om du vill veta hur man ber om en kampanj och att belönas för ditt hårda arbete och engagemang på arbetsplatsen måste du bara följa dessa steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbered dig för att be om en kampanj
  1. Bild med titeln Be om ett kampanj Steg 1
1. Gör ett ärende för dig själv. När du ber om en kampanj bör du förberedas med specifika detaljer om dina bidrag till företaget och med en förklaring av vad du ber om. Om du går in i ett möte och bara säga, "Jag vill ha en kampanj," Det är troligt att din förfrågan inte kommer att tas på allvar. Om du vill planera, bör du vara beredd att förklara följande punkter:
  • Gör en lista över alla dina prestationer. Tänk på alla de saker du har gjort för företaget under de senaste sex månaderna, året, eller till och med de senaste fem åren, beroende på hur länge du har varit i samma position. Skriv ner några projekt du arbetade med, eventuella försäljningsmål du har överträffat, eller några innovativa idéer du har haft som har hjälpt till att flytta företaget framåt.
  • Det är viktigt att vara så specifikt som möjligt. Om du kan kvantifiera exakt hur mycket dina projekt, försäljning eller allmänt arbete har hjälpt företaget, kommer det att göra ditt fall mycket starkare.
  • Förbered dig för att visa att du har varit exceptionell. Du vill inte bara säga att du har gjort ett bra jobb, men för att bevisa att du har gått utöver förväntningarna.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj Steg 2
    2. Identifiera den position du vill ha. Många vill gå vidare i företaget och få en stor kampanj, men de finner att det finns ingenstans för dem att gå på grund av företagsstrukturen. Om det finns en specifik arbetsöppning, är den här delen lätt, för att du kan ansöka om det. Men om det inte finns det, bestämma ett behov av en position där du kan förbättra företagets dagliga affärsverksamhet genom att vara effektiv i den nya rollen.
  • När du har hittat positionen - eller skapat en ny position - måste du hitta exempel för att bevisa att du är den perfekta personen för jobbet. Om du vill vara en lagledare, visa din chef hur bra du har gjort när du leder mindre projekt.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj Steg 3
    3. Få timing rätt. Många människor är rädda för att be om en kampanj eftersom de inte kan tyckas hitta "perfekt tid" att göra det. Tja, det finns ingen perfekt tid att be om en kampanj, men det finns definitivt några stunder som är bättre än andra. Den bästa tiden att göra detta är under din årliga eller halvåriga granskning, vilket är det perfekta tillfället att diskutera dina prestationer och framtida potential. Men om du inte vill vänta, här är några andra punkter att tänka på:
  • Tänk på situationen i din avdelning eller lag. Har din avdelning nyligen fusionerad med en annan, och finns det mycket övergripande förändring i företaget? Om så är fallet kan du använda detta som ett tillfälle att vara en del av den förändringen. Men om din avdelning lägger av massor av människor på grund av sammanslagningen och miljön är väldigt stressig, kanske du vill hålla fast tills det är tyst.
  • Om ditt företag har kämpat och förlorar mycket pengar, eller du och dina medarbetare kämpar för att göra en stor arbetsfrist, ska du vänta tills saker lugnar lite.
  • Förstå vem din chef eller överordnade är innan du frågar. Många har en "sätt" De gillar att prata och göra affärer. Detta sätt är annorlunda för varje individ. Bestäm när rätt tid är att fråga chefen om din kampanj. Till exempel, om hon håller på att ta en två veckors semester, kan hon vara i gott humör. Om hon bara förlorat ett stort konto, som vill marknadsföra dig kanske inte är klokt på den tiden.
  • Vänta inte på den perfekta tiden för länge. Om du vill ha konversationen i månader men det finns alltid en "Bra" anledning att vänta, då är det dags att vara mindre picky och att börja gå vidare.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj steg 4
    4. Be om ett möte. När du har räknat ut vad du ska säga om dina prestationer, vet vilken position du vill ha, och ha en uppfattning om när du ska ha konversationen, det är dags att få bollen rullande. Bara inte bara i din chefs kontor i mitten av dagen och be om att prata. Istället, ha en konversation med din chef eller skicka ett snabbt e-postmeddelande som du vill diskutera din prestation och potential.
  • När du väl pratar med din chef kommer han att ha en uppfattning om vad du vill säga, så han kommer inte att bli fast vid vakt under mötet.
  • Bild med titeln Be om ett kampanjsteg 5
    5. Gör din forskning. Även om du inte behöver säga exakt hur mycket pengar du vill göra när du ber om en kampanj, bör du vara beredd att prata om det om det kommer upp. Ta reda på exakt hur mycket du är värd, både i ditt företag och världen i stort. Titta på lön.com och paycale.com och ta reda på vad du borde förvänta dig hos ditt företag såväl som med tävlingen.
  • Metod 2 av 3:
    Vet vad du inte ska göra
    1. Bild med titeln Be om ett kampanj steg 6
    1. Tänk inte att du har rätt till en kampanj. Det värsta du kan göra när du går in i din chefs kontor för att be om en kampanj är att vara 100% övertygad om att du förtjänar det. Bara för att du har arbetat på företaget för en viss tid betyder det inte att det är dags för dig att få en höjning och en kampanj. Gå in i konversationen förberedd och med ett öppet sinne. Om du låter för Självförsäkrade, din chef eller chef kan tro att du är arrogant eller orimligt.
  • Bilden med titeln Be om ett kampanjsteg 7
    2. Tänk inte att du och din chef ser ögon-till-ögat. I en idealisk värld kommer din chef att vara medveten om alla dina prestationer och kommer att vara på samma sida om när det är dags för dig att flytta upp företagsstegen. Men även om dina prestationer har varit imponerande, kanske din chef fortfarande inte tycker att det är tillräckligt för att du ska gå vidare till nästa nivå.
  • Han kan komma överens om att du har uppnått så mycket, men han kan också få en bättre uppfattning om hur många färdigheter och hur mycket erfarenhet du behöver förvärva innan du kan gå vidare.
  • Var öppen sinnad. Om han tycker att du inte är redo, fråga vad du kan göra och till och med skriva ner den. Visa att du är fast besluten att hålla upp det goda arbetet och kommer att göra vad som helst som krävs.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj Steg 8
    3. Jämför inte dig med andra anställda. Även om du kan känna att din medarbetare, Jim, inte har så mycket erfarenhet eller utbildning som du men främjades snabbare, är det värsta du kan göra klagar över andra medarbetare som har främjats och säger att de inte förtjänar det eller att du är en hårdare arbetare än de är. Detta kommer att få dig att se små, whiny, och mest av allt, inte mogen nog att flytta upp företagsstegen.
  • Låt oss möta det - kanske du känner att du verkligen förtjänar en kampanj mer än gammal Jim. Det betyder inte att du måste prata om det. Fokusera på dig själv, inte folket runt dig.
  • Kampanjer händer av ett antal skäl som kanske inte är tydliga för dig. Försök inte gissa varför så och så främjades istället för dig eller du kommer att köra dig galen.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj Steg 9
    4. Gör inte ett ärende baserat på ditt personliga liv. Även om personliga omständigheter kan leda till att du behöver mer pengar, och därmed en kampanj, så snart som möjligt, bör du undvika att prata om ditt personliga liv när du ber om en kampanj. I stället fokusera på allt som du har bidragit till företaget samt de bidrag du planerar att göra inom din nya position.
  • Nämna inte det faktum att du behöver pengar för att betala för ett nytt hus, för att stödja en ny bebis eller att betala för en dyr skilsmässa - det kan vara relevanta poäng för dig, men de kommer att få din chef att tänka på dig " fokuserar inte på företaget.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj steg 10
    5. Bli inte frustrerad eller upprörd om du inte får en kampanj. Om du inte fick kampanjen du vill ha det, inte sulk, klaga, eller till och med berätta för andra medarbetare om hur illa ditt möte gick, hur din chef är ute för att få dig, eller hur inget du gör kommer någonsin att vara tillräckligt. Denna typ av ord kommer att sprida, och du kommer inte att komma i ett gynnsamt ljus.
  • Var artig och lugn till din chef och fråga vad du kan göra för att vara en bättre anställd - du kan vara frustrerad, men du borde inte göra dina känslor offentliga eller du kommer inte att betraktas för en kampanj i framtiden, antingen.
  • Metod 3 av 3:
    Be om en kampanj
    1. Bild med titeln Be om ett kampanj Steg 11
    1. Börja med att ange dina prestationer. Den listan över personliga prestationer kommer att vara till nytta när du är redo att ha det mötet. Du bör öppna mötet genom att tacka din chef för att ta dig tid att prata med dig och sedan diskutera all den framgång du har tagit till företaget, som möjligt som möjligt när det gäller intäkter, ökad tillväxt och eventuella faktorer som verkligen är få dig att sticka ut som anställd.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj steg 12
    2. Visa att du är redo för mer ansvar. När du har sagt dina prestationer kan du diskutera den position du vill få, om det är en position som bara har öppnats eller en som du vill skapa. Du bör vara beredd med en lista med mål som du vill träffa i den här nya positionen, och en spelplan för att uppnå dem. Medan du gör det här, tänk på vad som skulle intressera din chef mest och prioritera dina mål i enlighet med detta.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj steg 13
    3. Be om feedback. Gör inte allt prat - låt din chef hjälpa dig att hitta sätt att växa och att erbjuda sitt perspektiv på huruvida du är redo för en kampanj eller inte. Även om du borde förbereda några pratpunkter, bör du titta på mötet som en konversation, inte bara en möjlighet för dig att skicka ett tal om hur fantastiskt du är.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj steg 14
    4. Bli inte besviken om din chef tycker du behöver mer tid. Om din chef säger att du inte är redo för en kampanj, bli inte upprörd eller skadad. I stället be honom att hjälpa dig att bygga en vägkarta för framtida framgång. Detta kan hjälpa dig att få en bättre vision för din framtid, och känner att du har en konkret plan för att uppnå dina mål.
  • Var stolt över dig själv för att starta samtalet, och vet att mötet kommer att få ditt chef att tänka på dig för framtida kampanjer, även om det inte kom ut som du planerade.
  • Bild med titeln Be om ett kampanj steg 15
    5. Uppföljning. Om du inte fick en kampanj, berätta inte bara din chef som du ska försöka möta dina nya mål och hoppas på det bästa. I stället följ upp från tid till annan och fråga din chef om dina framsteg och se om du möter hans behov. Om du checkar in en gång i taget utan att vara för insisterande, kommer din chef att ägna mer uppmärksamhet åt dig och vet att du är seriös om att acceptera mer ansvar.
  • Och om du fick kampanjen, gå ut och fira! Du förtjänar en paus efter allt det hårda arbetet du har gjort.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du lär dig hur du ber om en kampanj, kom ihåg att om du får en "Nej" det är en "Nej" för just nu. Det kan finnas en miljon faktorer om varför du inte fick kampanjen. Men när du har frågat har du gjort dina intentioner klara. Det är okej att återvända tanken på en kampanj på linjen när du fortsätter att bevisa dig själv.
  • Se till när du är i mötet med din chef är du självsäker oavsett resultatet eftersom det kan vara ett test av dig att övervinna en negativ.
  • Om du whine, klagar, var menad, etc, inte bara kan du inte få en kampanj, men du kan behöva göra detsamma eller mer arbete för mindre eller lika lön, du kan placeras på probation, eller du kan till och med avfyras! Var försiktig!
  • Säg snälla och tack när du gör förfrågningar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande