Hur man begär en arbetsintervju

Har du någonsin tänkt på dig själv, "Oh wow, jag skulle verkligen älska att jobba här, men jag vet inte ens var du ska börja?"Ett bra första steg är att få din fot i dörren genom att landa en intervju. Om du kan spika intervjun kan du få nästan alla jobb du vill ha. Saken är att få en intervju, du måste be om en. Lyckligtvis, om det är ditt drömjobb eller en position som hjälper dig att gå vidare i din karriärväg, behöver du inte vara super komplicerad. Oavsett om du når ut via e-post eller du, inklusive ett brev i din ansökan, är nyckeln att fånga uppmärksamheten hos din potentiella chef och visa dem varför du är en bra kandidat för jobbet. Därefter är frågan den lätta delen!

Steg

Metod 1 av 4:
När ska du fråga
  1. Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 1
1. Lägg din förfrågan i ämnesraden i ditt svar email. Om du svarar på ett jobbpost eller en annons som listar ett öppet läge, skriv upp en tydlig och handlingsbar ämnesrad för ditt svar email. I ämnesraden, inkludera din begäran om en intervju för det jobb du vill ha så att anställningschefen eller din potentiella framtida chef vet just nu varför du kontaktar dem. Skicka e-postmeddelandet till den adress som anges i jobbet.
  • Till exempel kan du skapa en ämneslinje som "intervjuförfrågan för personlig assistentposition."
  • Om företaget har flera platser, inkludera den du ansöker om i ämnesraden.
  • Håll det professionellt och undvik att använda krävande eller oförskämt språk som "Jag vill ha en intervju."
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 2
    2. Skicka ditt CV till en anställningschef om det inte finns ett jobbpost. Uppdatera ditt CV och leta efter hyreschefens e-post på företagets hemsida eller sociala medier. Om det inte finns en anställningschef, leta efter en personalchef (HR). Skjut dem ett mail eller ett meddelande som innehåller ditt CV och fråga dem om möjligheten att intervjua för en potentiell position. Du kan bara landa ditt drömjobb.
  • Om du vill ta ett skott på att ansöka om att arbeta för ditt favoritföretag, kan det vara värt ett skott!
  • Vissa människor kan ha ett e-postfilter som blockerar meddelanden med bilagor. Om ditt e-postmeddelande återvänt till dig som oleverant, försök att skicka det igen utan ditt CV-CV.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 3
    3
    Stäng ditt brev med ett samtal till handling för en intervju. Om ett jobb du söker efter en omslagsbrev, ta upp sin uppmärksamhet med en välskriven och inkludera en begäran om en intervju i brevet så att du sticker ut från andra kandidater som vyer för jobbet. Håll upp din entusiasm och spänning när du pricker upp ditt brev och lägger till en subtil, artig begäran om intervju för jobbet.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag skulle älska chansen att prata mer om positionen! Låt mig veta om du vill skapa en intervju."
  • Gå med något som "uppriktigt" eller "bäst" som en professionell gratis nära.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 4
    4. Fråga en anställningschef för en kort intervju i slutet av ett telefonsamtal. Om du ringer ett företag om ett potentiellt jobb, var vänlig för receptionisten eller den som svarar på telefonen - det kan göra stor skillnad! Be om att prata med en anställningschef eller någon i Europas resurser (HR) som gör anställningsbeslut. Presentera dig själv och förklara att du ringer om en viss position. Innan du avslutar samtalet, fråga dem om en 20-minuters intervju för att prata mer om positionen.
  • Till exempel kan du avsluta samtalet genom att säga något som, "Jag skulle gärna diskutera jobbet mer med dig. Kan vi skapa ett 20-minuters möte för att prata personligen?"
  • Tjugo minuter kommer inte att äta upp för mycket av sin tid och de kan vara mer benägna att komma överens om en kort intervju.
  • Om de inte är tillgängliga när som helst, fråga dem om du kan schemalägga ett kort möte för en viss tid och datum. Lämna ditt namn och nummer så att de har din information.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 5
    5. Ta med ditt CV och fråga en anställningschef i person. Ett annat alternativ är att helt enkelt gå in i företagets kontor och be om en intervju. Vara artig och be att prata med en anställningschef eller en HR-rep. Se till att du tar med dig några kopior av ditt CV med dig så att du kan ge en till den som du pratar med om jobbet. Berätta för dem vem du är och varför du är intresserad av positionen. I slutet av konversationen, be om ett kort, 20-minuters möte för att prata mer om jobbet.
  • Till exempel, efter att du pratat med en chef om varför du är intresserad av jobbet, kan du säga något som, "men lyssna, jag vet att du är super upptagen. Om det är okej med dig, kan vi skapa ett kort, 20-minuters möte för att prata mer om det?"
  • Om en chef inte är tillgänglig för att tala med dig, försök lämna ditt namn och nummer med receptionist eller ett annat arbete och be dem att ge dig ett samtal.
  • Metod 2 av 4:
    E-post
    1. Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 6
    1. Förklara vem du är och ange din förfrågan tydligt högst upp i e-postmeddelandet. Berätta för din potentiella arbetsgivare ditt namn och varför du kontaktar dem direkt från fladdermusen i e-postens öppningslinjer. Göra det klart att du vill intervjua för den position du ansöker om genom att nämna det så bra, de vet att du är allvarlig.
    • Du kan till exempel starta ditt mail med något som, "Hej, jag heter Chris Smith, och jag skriver med avseende på Office Manager Position. Jag skulle gärna ha möjlighet att övervägas och potentiellt intervjua för positionen."
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 7
    2. Referens 3 färdigheter du har som skulle gynna företaget. Gör ett starkt intryck och hjälpa dig att sticka ut genom att visa vad du tar med till bordet och hur du kan gynna det företag du ansöker om. Inkludera minst 3 talanger, färdigheter eller erfarenheter som du har som gör dig till en idealisk kandidat till jobbet.
  • Försök att nämna färdigheter som är relevanta för det jobb du ansöker om. Till exempel, om du försöker få en intervju för en kopia editor, prata om dina skrivkunskaper och arbetsetik snarare än din kärlek till grafiska romaner eller vandring.
  • Om du ansöker om receptionistposition, till exempel, kan du säga något som, "någon som känner mig vet att jag älskar att prata med människor och hjälpa dem att hitta vad de behöver, vilket borde vara till nytta som receptionist. Jag är också en snabb lärare och jag är glad att prova nya saker om något kommer upp som jag kan hjälpa till med på kontoret."
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 8
    3. Håll din e-post kort och vara flexibel i din förfrågan att träffas. Gör inte mer arbete för din potentiella chef än nödvändigt. Kom ihåg, de är en upptagen person, och de kan gå igenom massor av e-postmeddelanden som vill hyra någon. Gör sitt jobb enklare och gör ditt mail att se bättre ut genom att hålla det direkt och kortfattat. Avsluta ditt mail genom att be att träffas för en intervju när det är bekvämt för dem.
  • Om din e-post är riktigt länge kan det bli ignorerat.
  • Prova en vänlig och flexibel fråga som, "Jag är verkligen intresserad av positionen, och jag är tillgänglig för att träffas för en intervju när det är bekvämt för dig."
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 9
    4
    Formatera din e-postadress och använd professionellt språk. Gör ditt e-mail ser väldigt bra ut genom att använda en professionell e-postadress och teckensnitt (något som gånger ny romersk eller arial), liksom en riktig hälsning genom att ta itu med mottagaren med namnet med sin titel. Använd fullständiga meningar och artigt frasering och korrekturläsning för att se till att det inte finns några stavning eller grammatikfel.
  • Om din e-postadress inte är super professionell, kanske du vill göra en ny som är lite mer formell.
  • Vad du än gör, använd inte dekorativa teckensnitt som komiska sans!
  • Se till att du stavar personens namn korrekt om du vet det och använd rätt titel. Till exempel, om de är en läkare, använd "Dr."Titel snarare än herr. eller ms.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 10
    5. Fäst ditt CV om det begärs och skicka din email. När du har läst upp din e-post, skicka det till din potentiella framtida arbetsgivare och hänga fast för ett svar från dem. Om en position specifikt ber om att du kan inkludera ditt CV, bifoga det definitivt på e-postmeddelandet innan du skickar den. Om det inte är begärt, bifoga inte det, men nämna att du kan ge det om de vill granska det.
  • Du kan lägga till en linje som ", låt mig veta om du skulle vilja se en kopia av mitt nuvarande CV."
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 11
    6. Skicka ett tackmeddelande om de svarar på dig. Om du får ett svar från företaget och de är intresserade av att skapa en intervju, svara med ett vänligt e-post för att utarbeta detaljerna och tacka dem för möjligheten. Om de svarar och inte är intresserade av att anställa dig-det är fortfarande en bra idé att skicka ett tack! Du vet aldrig vilka framtida positioner som öppnas med dem. Bättre att sluta på en bra anteckning.
  • Väntar på ett svar kan känna sig agonizing. Men försök att inte följa med e-post som frågar om din potentiella intervju eller du kan stänga av dem till idén att anställa dig.
  • Du får inte få något svar alls. Om du inte hör något efter en vecka eller så kan du försöka skicka en uppföljningsemail. Försök säga något som, "Jag ville bara se till att du fick min email. Jag vet att saker kan gå vilse i en inkorg hela tiden."
  • Metod 3 av 4:
    Telefon
    1. Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 12
    1. Forskning företaget och läs arbetsannonsen innan du ringer. Förbered dig innan du gör det faktiska samtalet genom att besöka företagets hemsida och sociala medier för att lära dig mer om de produkter och tjänster de erbjuder så att du är super kunnig och kan prata om dem. Om det finns ett jobbpost, läs det försiktigt så att du kan referera till det och ha en klar uppfattning om vad de letar efter.
    • Ta en titt på deras företagsstruktur så att du vet vem cheferna är.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 13
    2. Använd en fast telefon så samtalet är mindre benägna att bli tappat. Mobiltelefoner kan släppa samtal och ha dålig mottagning. Om du kan, använd en fast telefon så mottagningen är kristallklar och behöver inte oroa dig för att bli avskuren.
  • Om du inte kan använda en fast telefon, försök hitta en plats där din telefon har full service.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju steg 14
    3. Ring bolagets huvudnummer och be om anställningschefen. Om du inte känner till någon på företaget, ring inte någons kontor direkt om du kan hjälpa det. Ring i stället den viktigaste allmän linje och be om att överföras till anställningschefen.
  • Om de inte är tillgängliga, försök att be om deras röstbrevlåda. Du kan lämna ett kort meddelande som ber dem att ringa tillbaka. Se till att du lämnar ditt namn och nummer så att de kan nå dig.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju steg 15
    4. Presentera dig själv och fråga om det är en bekväm tid för dem att prata. Starta konversationen genom att hälsa på chefen och berätta för dem vem du är. Fråga dem om de har ett snabbt ögonblick att prata så att du verkar artig och respektfullt av sin tid.
  • Om de inte har tid för ett samtal, fråga dem när det skulle vara en bättre tid för dig att ringa tillbaka.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 16
    5. Nämna din erfarenhet och utbildning för att visa dem du är kapabel. Prata om ditt intresse för det potentiella jobbet och hur din erfarenhet har förberett dig att hantera det. Vara artig och lyssna på dem när de talar. Nämna din utbildning också för att visa dina referenser.
  • Till exempel, om du ringer om en bokföring, kan du säga något som, "Jag har alltid varit bra med siffror. Det är därför jag mained i redovisning på college och började arbeta på ett företag så snart jag tog examen."
  • Om du inte har massor av akademiska referenser, försök fokusera mer på din erfarenhet. För en byggnadschef, kan du till exempel säga något som, "Jag har varit på arbetsplatser hela mitt liv och jag har varit chef för de senaste 6 åren."
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 17
    6. Be om en 20-minuters intervju i slutet av samtalet. När samtalet börjar sätta upp, fråga om du kan träffa dem personligen. Ge dem ett kort 20-minuters fönster, som inte tar upp för mycket av sin tid, men är mer än tillräckligt för att du ska lära dig mer om företaget och visa hur du skulle vara en bra anställd.
  • Metod 4 av 4:
    I person
    1. Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 18
    1. Skriv ut kopior av ditt CV för att ta med dig. Uppdatera ditt CV så det är aktuellt och snyggt formaterat för att passa på 1 sida. Skriv ut minst 2-3 exemplar och ta dem med dig så att du kan ge dem till en chef om du landar en intervju.
    • Undvik att ha en återupptagning längre än 1 sida eller du kan stänga av en potentiell arbetsgivare.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 19
    2. Öva en 15-sekunders höjd så att du kan imponera på chefen. Skriv ner din erfarenhet, din utbildning och vad som kvalificerar dig för jobbet. Begränsa informationen till en 15-sekunder och repetera den om och om tills du har det memorerat.
  • Till exempel, låt oss säga att du vill försöka landa en intervju för en kopia redigeringsposition, du kan säga något som, "Jag älskar att skriva, jag älskar att läsa, och jag älskar att läsa och redigera skrivning. Jag har alltid haft en knack för att hjälpa människor att förbättra sitt arbete och jag tror på det arbete du gör. Jag tror att jag skulle vara en bra passform om du skulle vara villig att ge mig ett skott."
  • Du kanske inte har mycket tid att fånga deras uppmärksamhet. En stark, korthet kan landa dig en potentiell intervju.
  • Försök att öva din tonhöjd till vänner och familj för feedback.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 20
    3. Gå in och fråga om du kan prata med anställningschefen. Prata med personen som arbetar i receptionen. Fråga dem om det finns en anställningschef du kan prata med eller om det finns någon som arbetar i HR som gör att anställningsbesluten.
  • Var artig till receptionisten. Du vill inte göra några fiender innan du ens pratar med chefen!
  • Om du inte kan prata med en anställningschef, fråga om du kan lämna ditt CV med receptionen. På det sättet kommer de att ha all din kontaktinformation och arbetslivserfarenhet.
  • Bild med titeln Be om ett jobbintervju Steg 21
    4. Fråga chefen om de har 20 minuter för en intervju. När chefen anländer, ge dem din korta tonhöjd. Om de verkar intresserade, fråga dem om du kan ha 20 minuter av sin tid, vilket inte är för tungt och låter dig vidare visa hur och varför du skulle vara en bra medarbetare.
  • Om de inte har tid för en intervju, fråga om du kan schemalägga en för en annan gång.
  • Tips

    Om ett företag begär specifik information i ditt brev, se till att du också inkluderar det!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande