Hur man blir hjärtlös

Människor släpps ofta av dem runt dem. Det är inte ovanligt att en person kan vara så överväldigad av förräderi, besvikelse eller andra negativa känslor som de hellre skulle känna sig inga känslor alls. Medan det är verkligen känslomässigt är det inte möjligt för de flesta friska människor, kan du ibland dra nytta av att vara hjärtlös i vissa situationer. Om du lossnar dig emotionellt, undvik att vara för vänlig och sätta dig först, människor är mindre benägna att dra nytta av dig eller skada dig för sin egen vinst.

Steg

Metod 1 av 3:
Agerar hjärtlös för att undvika känslomässig smärta
  1. Bilden med titeln blir hjärtlöst steg 1
1. Släpp av dina tidigare känslor. Termen "känslomässig skuld" används ofta för att beskriva känslor som vi aldrig har helt läkt från och tillåta att spela upp upprepade gånger i vår dagliga liv. Du borde vara ärlig med dig själv om några tidigare känslor som fortfarande är långvariga, medvetet bryter de mönster som du har utvecklat som ett svar på dessa känslor och steg utanför din komfortzon. Detta gör att du kan vara medveten om hur tidigare känslor påverkar dig och att flytta förbi dem.
  • Du kanske tror att din komfortzon skyddar dig från dåliga känslor, men genom att stanna där, låter du de obehagliga känslorna hålla dig tillbaka. När du går utanför det kan du ta kontroll över dem.
  • Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 2
    2. Undvik att ställa in specifika förväntningar. När någon erfarenhet eller person saknar de förväntningar du lägger på dem, gör det ont. Ta bort så många förväntningar som möjligt från ditt liv, och när du gör en förväntan, håll den så bred och odefinierad som möjligt. Detta stoppar dig från att utsätta dig för emotionell smärta för allt som inte går exakt hur du vill ha det.
  • Du kan också ändra dina förväntningar för att vara mer realistiska. Till exempel förväntar du dig att det idag kommer att vara varmt är mycket mindre benägna att svika än att förvänta sig att idag kommer att vara exakt 73 grader Fahrenheit, Breezy och Sunny.
  • Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 3
    3. Håll dig upptagen. Att hålla upptagen visas för att förbättra tillfredsställelsen. Välj medvetet aktiviteter som driver dig mot dina mål eller på något sätt fördelar dig. Att erbjuda själv incitament hjälper till att motivera att vistas upptagen.
  • Det gör det också möjligt att hälla din energi i arbete, träna, städa ditt hus, etc., snarare än att söka emotionella band.
  • Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 4
    4. Håll relationerna på dina villkor. Undvik att låta människor bli för nära eller kontrollera dig med löften, grunder eller ursäkter. Definiera de typer av relationer du vill vara i, och har bara de relationerna. Ha kontroll över hur investerat du är i ett visst förhållande.
  • Bildtiteln blir hjärtlösa steg 5
    5. Söka professionell terapi. Om du är överväldigad av tidigare traumor och inte kan tyckas låta känslan gå, kan du behöva hjälp av en professionell psykolog. Frågor som kronisk depression eller ångest bör inte ignoreras. Din terapeut kan hjälpa dig att bestämma vilka kliniska tillvägagångssätt och / eller mediciner som kan vara lämpliga för att hjälpa dig att flytta förbi din känslomässiga skuld.
  • Metod 2 av 3:
    Agerar hjärtlös att sluta användas och komma fram
    1. Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 6
    1. Vet vad du vill ha. Det är troligt att du redan vet vad du inte vill ha i ditt liv. Vad du behöver göra nästa identifierar dina preferenser, och sedan anges exakt vad du vill ha i livet. Ju tydligare du önskar utan reservation, desto mer effektivt kan du arbeta mot dem.
    • Om du vet vad du vill, är det svårare för andra att övertyga dig om att göra deras budgivning. Detta är avgörande både för att generera din egen framgång och att sluta ha din tid och energi som används av någon annan.
    • Ibland kan skuld och stress göra att du arbetar mot vad du önskar. Att veta vad du vill kommer att göra dig starkare när de står inför dessa svåra situationer.
  • Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 7
    2. Kommunicera dina önskningar. När du väl vet vad du vill, är det troligt att du måste delegera några saker till andra människor. Kommunicera exakt vad du vill och förvänta dig att de runt dig. Kompromissa inte på dina önskningar.
  • Du kan behöva handla lite av din tid och talang för att få en annan person att göra vad du behöver, men ställa gränser och låt inte den andra personen använda dina önskemål mot dig.
  • Bilden med titeln blir hjärtlöst steg 8
    3. Säg "nej" till allt som inte gynnar dig. När du godkänner att göra saker som inte kommer att gynna dina mål, slösar du tid. Ge inte din tid bort. Engagera endast i aktiviteter som vidareutvecklar dina personliga mål och nådes artigt några andra förfrågningar eller inbjudningar.
  • Vara direkt. Säg "Nej, jag kan inte (eller inte) göra det."Om du föredrar att lägga till en förklaring, till exempel" Jag har inte tid att begå ", det är okej, men inte nödvändigt.
  • Detta kan vara svårt när man är skyldiga. Saker som välgörenhetsorganisationer som du inte stöder, vänner som vill ha din hjälp, och till och med familj som kräver för mycket av din tid kan vara allvarliga hinder för din framgång. Säger nej."
  • Bildtiteln blir hjärtlöst steg 9
    4. Överväga att samarbeta med andra. Oavsett om du talar för dig själv eller ditt företag, organisation, samhälle, etc., Det är ofta svårt att acceptera det faktum att du kan dra nytta av att arbeta med andra människor, men det är sant. Att samarbeta med andra kan vara ett hälsosammare och effektivare sätt att nå dina mål. Se till att förhållandet förblir ömsesidigt fördelaktigt och att ingen part används.
  • Relationer går två sätt. När du arbetar med andra människor, se till att du ger så mycket som du tar. Detta hjälper dig att bygga starkare professionella och sociala relationer.
  • Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 10
    5. Överväga andra människors motiv. Du kommer ofta att bli ombedd att hjälpa på något sätt. Du bör förstå varför du blir frågad och vad den andra personen hoppas vinna från att fråga. Förstå varför någon vill ha något från dig, och då kan du bestämma om det gynnar dig på ett sådant sätt att du skulle vara villig att göra det.
  • Metod 3 av 3:
    Agerar hjärtlös för att undvika människor
    1. Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 11
    1. Undvik små samtal. Tekniken har gjort det enklare än någonsin. Låtsas att ringa, eller göra det till en punkt att alltid ha hörlurar för att förhindra främlingar och bekanta från att engagera sig. Du kan också klippa konversationen kort när som helst med viss variation av "Jag är för upptagen att prata."
    • Till exempel, om din medarbetare möter dig på snackmaskinen, klippa dem bara med en snabb linje som "kan inte prata. Jag har en tidsfrist."
  • Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 12
    2. Avvisa inbjudningar till sociala sammankomster. Det är inte nödvändigt att vara stötande när du minskar. Du bör dock göra ditt beslutsföretag och slutgiltigt. Om du utgör en spetsig ursäkt för varför du inte kan delta, är värden / värdinnan sannolikt att rymma dig och insistera på att du kommer.
  • Ett bra sätt att undvika nästan alla händelser är att säga något till effekten av "Jag är ledsen. Jag har redan andra planer."
  • Du behöver inte förklara dig själv om du avböjer en inbjudan. Du kan helt enkelt säga, "Jag är ledsen, men jag kan inte göra det."
  • Bild med titeln Bli Heartless Steg 13
    3. Vägrar att göra gynnar. Favoriter känner sig ibland som sysslor som du måste göra. Istället, gör att du säger "nej" ett alternativ och säg det självsäkert. Igen behöver du inte vara oförskämd för att få din poäng över.
  • Om din vän frågar dig att hyra, bara säga "Jag är ledsen. Det fungerar inte för mig."Du kan erbjuda en förklaring om du vill, men det finns inget behov av ursäkter.
  • Bildbeteckningen blir hjärtlösa steg 14
    4. Överväg att bygga ett nytt supportsystem. Om du känner att dina vänner och familj är ett problem kan det vara friskare att bygga ett nytt supportsystem än att skära av dig från människor. Försök att träffa nya människor med liknande intressen för din egen. Leta efter personer som hänger på samma ställen, arbetar i samma fält, eller i allmänhet som samma saker som du gör.
  • Tips

    Ta möjligheter för dig själv utan tvekan.
  • Känner inte sig skyldig.
  • Varningar

    Var beredd för andra att behandla dig kallt.
  • Vissa människor kanske inte gillar att du har blivit hjärtlös mot dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande