Hur man slutar avslappnad dating

När det gäller att datera, kan tillfälliga relationer vara särskilt svårt att navigera. Kanske har ditt förhållande förlorat sin gnista, eller du känner bara inte på samma sätt som du gjorde tidigare. Berätta för den andra personen du vill avsluta saker kan vara skrämmande och besvärliga, men du är skyldig till dem, och dig själv, för att vara förhand om dina känslor. Att inte oroa oss - Vi har svarat på många av dina vanliga frågor, så du kan flytta mot ett lyckligare, hälsosammare kapitel i din framtid.

Steg

Fråga 1 av 10:
När är det dags att avsluta ett ledigt förhållande?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 1
1. Avsluta förhållandet när du inte längre är intresserad av den andra personen. Försök inte förlänga förhållandet, eller vänta på "magiken" att komma tillbaka. Det är helt okej om du inte känner på samma sätt som du gjorde tidigare, men det är bäst att låta din anslutning veta så snart du kan.
  • Håll inte den andra personen på "standby" tills en ny person kommer med. Istället bryta sakerna så fort du kan. På det här sättet kan du börja leta efter någon som verkligen uppfyller dina behov.
Fråga 2 av 10:
Ska jag sluta saker personligen?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 2
1. Ja, det är bäst att prata med dem personligen. Även om du inte har anslutit sig för det där är det fortfarande värt att träffa ansikte mot ansikte när du bestämmer dig för att bryta sakerna. Skjut dem en text eller ge dem ett samtal och se om de är fria att träffas.
  • Under Covid-19 kanske inte i personmöten är möjliga. Ring dem i det här fallet istället.
Fråga 3 av 10:
När ska jag ha konversationen?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 3
1. Planera mötet på en bekväm tid. Försök inte möta först på morgonen, eller rätt när den andra personen går av jobbet. Välj istället en tid när du båda kan fokusera på konversationen utan distraheringar.
  • Du kan träffas på helgen, eller någon gång i början av kvällen.
Fråga 4 av 10:
Hur bryter jag av saker utan att vara oförskämd?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 4
1. Var ärlig men hänsynsfull om hur du känner. Låt dem veta att du inte är riktigt in i förhållandet och att du behöver bryta sakerna. Försök att förklara hur du känner, och låt dem veta varför saker inte har jobbat.
  • Du kanske säger något, "Jag har verkligen haft vår tid tillsammans, men jag kan inte riktigt se detta förhållande som går någonstans. Jag tycker att det är bäst om vi slutar se varandra."
Fråga 5 av 10:
Hur slutar jag saker på en bra anteckning?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 5
1. Uttrycka dig med "jag" uttalanden. "Jag" uttalanden fokuserar helt på dina känslor och erfarenheter och håller inte någon skylt på den andra personen. Dessa uttalanden är ett bra sätt att vara ärlig utan att skada några känslor i processen.
  • Du kan säga något som, "Jag har blivit riktigt överväldigad på sistone, och jag är inte redo för ett förhållande" eller "Mitt schema är verkligen utmattande, och jag har inte energi för lat-night booty calls."
Fråga 6 av 10:
Är det okej att avsluta ett ledigt förhållande över text?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 6
1. Ja, det är okej att skicka en text. Texter är inte det perfekta sättet att avsluta saker, men de är definitivt bättre än ingenting. Om förhållandet är riktigt avslappet, kan en grundläggande text bryta saker som fortfarande ger den andra personen med stängning.
  • Du kan säga, "Det har varit kul att lära känna dig, men jag känner verkligen inte en anslutning här. Med vänliga hälsningar!"
  • Du kan också skriva något som, "Jag känner inte som om vi är en bra match. Det är inget personligt, men jag tycker att det är bäst om vi slutar träffa upp."
  • Vissa experter tycker inte att textmeddelanden är en bra idé. Ett textmeddelande är dock fortfarande bättre än ingen förklaring alls.
Fråga 7 av 10:
Hur slutar jag saker med någon som inte kommer att begå?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 7
1. Låt dem veta att de inte uppfyller dina behov. Det kan vara väldigt svårt när du och din anslutning har olika långsiktiga mål för förhållandet. Istället, låt dem veta att förhållandet inte uppfyller dina behov, och att du behöver bryta sakerna. Stress att, medan du inte har några hårda känslor, vill du inte träffas med dem längre.
  • Du kanske säger något, "Jag har haft en rolig tid under de senaste veckorna, men jag letar efter ett långsiktigt förhållande. Jag önskar verkligen dig det bästa, men jag måste lägga mig först."
Fråga 8 av 10:
Är det okej att ta bort dem på sociala medier efter att vi har delat upp?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 8
1. Ja, det är helt bra. Det kan vara svårt att se dem på Facebook, Twitter och Instagram varje gång du loggar in. Det är absolut inget fel med ovillkoren, oföljer, eller till och med blockerar dem för att ge dig en känsla av utrymme och integritet.
Fråga 9 av 10:
Är det okej att spöke någon?
  1. Bild med titeln slut casual dating steg 9
1. Nej, spöke är inte vanligtvis en bra idé. Spöke, eller skära av kommunikation utan någon förklaring, kan verka som den enkla vägen ut, men det lämnar din ex med mycket fler frågor än svar. Istället, åtminstone skjuta dem en text för att låta dem veta att du inte vill gå ut längre. På det här sättet kommer den andra personen inte att undra vad som gick fel.
  • Försök att sätta dig i sina skor. Skulle du vara okej med någon spöke dig, eller skulle du hellre få någon form av förklaring?
  • Bild med titeln slut casual dating steg 10
    2. Ghosting är bara okej om förhållandet är missbrukande eller manipulerande. Om din ex är missbrukande, manipulerande, eller okunnig om dina gränser, är det okej att skära av sakerna utan någon förklaring. Din säkerhet och känslomässig välbefinnande är viktigast!
  • Fråga 10 av 10:
    Är det okej om vi fortfarande kopplar upp en gång i taget?
    1. Bild med titeln slut casual dating steg 10
    1. Nej, det här är inte en bra idé. Hooking upp kan leda till många blandade meddelanden, och kommer bara att komplicera saker i framtiden. I stället försök att bryta sakerna så rent som möjligt, så du kan båda gå vidare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande