Hur erkänner du att du gillar någon av samma kön

Kommer att greppa med tanken att du kanske gillar någon av samma kön kan vara förvirrande, speciellt om det här är din första-sex-attraktion. Ge dig själv tid att fullt ut bearbeta vad du känner innan du tar några åtgärder. Om du är säker på att dessa känslor är riktiga, agera på dem. Börja med att avslöja dina känslor till en älskad och få sitt stöd. Då, gör en plan för att dela dina känslor med ditt kärleksintresse och se var det går!

Steg

Metod 1 av 3:
Erkänna dina känslor för dig själv
  1. Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 1
1. Vet hur man berättar om dina känslor är romantiska. Romantisk kärlek innebär en förälskelse för den andra personen, men det är åtföljd av en djupare attraktion där du vill utveckla ett sexuellt / intimt förhållande med dem. Detta går ett steg bortom typiska känslor av vänskap eller kamratskap.
  • Till exempel, med romantisk kärlek, gillar du att vara runt personen, men du är också fysiskt lockad till personen och känner sig väckt av dem.
  • Romantisk kärlek är ett steg längre än bara vänskap, vilket kan betraktas som platonisk kärlek.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 2
    2. Journal om hur du känner. Chronicle dina tankar och känslor på papper för att få en bättre förståelse för vad du vill ha. Granska journalposter efter några dagar för att upptäcka teman eller mönster.
  • När du skriver, hänvisar du ständigt till personen? Nämnar du att känna avundsjuka när den här personen är med ett annat kärleksintresse? Finns du dig själv oroande för ditt utseende eller försöker sätta din bästa fot framåt runt dem? Svaren på dessa frågor kan hjälpa till att bekräfta dina känslor.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 3
    3. Reflektera över tidigare erfarenheter. Många människor som är samma könen lockade rapporten med dessa känslor tidigare med andra. Att tänka på din tidigare dating eller sexuell historia kan hjälpa dig att avgöra om dessa känslor visar en orientering eller bara betyder att du har starka känslor för bara en person.
  • Om du någonsin har känt till en person med samma kön innan, kan det ge stöd för dina nuvarande känslor.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 4
    4. Ge det tid att se om känslorna sticker runt. Det kan vara frestande att dyka i huvudet när du inser att du gillar den andra personen, men vänta det. Om dessa känslor är relativt nya, kan de förändras. Fördröjning som berättar personen tills du är helt säker på att du gillar dem och du vill agera på dessa känslor.
  • Till exempel, om du bestämmer dig för att vänta 2 veckor innan du säger något och din attraktion växer bara under den tiden, då har du bekräftelse på att dina känslor är riktiga.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 5
    5. Prata med en rådgivare för att ytterligare utforska din sexualitet. Om du kämpar med tanken på att vara samma kön som lockas eller om du behöver ytterligare support, se en professionell rådgivare. Du kanske pratar med rådgivaren på din skola eller hitta en i ditt lokala samhälle.
  • En rådgivare kan hjälpa dig att bättre förstå de känslor du har. De kan också erbjuda uppmuntran att komma ut till familj och vänner.
  • Metod 2 av 3:
    Berätta för en vän eller familjemedlem
    1. Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 6
    1. Kom till villkor med din sexualitet innan du delar den med världen. Vissa människor hävdar att det kommer att lindra stress och ger andra möjlighet att stödja dig, men du borde bara komma ut när du är redo. Kommer ut som gay, lesbisk eller bisexuell kan öppna dig upp till stigma eller diskriminering, så det är vettigt att vara okej med tanken själv innan du berättar för andra.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 7
    2. Få emotionellt stöd från någon du litar på först. Ha en chatt med en nära vän eller familjemedlem och dela dina känslor. Be om sitt stöd och / eller råd om hur du ska fortsätta.
  • Du kanske säger, "Jag tror att jag kanske har känslor för Andrea. Det här är nytt för mig och jag vet inte vad jag ska göra."
  • Var noga med att du är säker på en person som är stödjande och icke-dömande.
  • Nå ut till en vän som är gay, lesbisk eller bisexuell. De kan kunna empati och ge användbar rådgivning.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 8
    3. Be om stöd när du berättar för dina föräldrar. De flesta människor kan känna sig mer bekväma att berätta för en vän, syskon eller pålitlig vuxen om samma kön attraktiva innan de avslöjar dessa känslor till sina föräldrar. Om det här beskriver dig, fråga någon du litar på att gå med i att berätta för dina föräldrar. Den här personen behöver inte säga något - de är bara där för att erbjuda support.
  • Du kanske frågar din bästa vän, äldre syskon eller vägledare att agera som en allierad och åtfölja dig när du bryter nyheterna till dina föräldrar.
  • När du berättar för dina föräldrar, var noga med att kommunicera dina känslor med säkerhet, så de antar inte vad du känner är bara en "fas." Förbered dig för potentiell motstånd från dina föräldrar.
  • Du kanske vill lägga av det tills du är säker på hur du känner.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 9
    4. Svara på frågor i den utsträckning du känner dig bekväm. Dina vänner eller familj kan ifrågasätta din samma kön attraktion genom att fråga vad som ändrats, om du tidigare daterade någon av motsatt kön. De kan också fråga hur du är säker på din sexualitet.
  • Svara på dessa frågor ärligt och till det bästa av din förmåga, så de kan ha klarhet. Men var inte rädd att säga "Jag vet inte" eller "jag berättar helst inte."
  • Dina nära och kära behöver inte veta alla detaljer om din resa till att vara samma kön som lockas.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 10
    5. Känn inte pressad att välja en sida eller en etikett själv. Att ha känslor för en person av samma kön är inte en tydlig indikator på att vara homosexuell. Ta lite tid att vänja sig på idén och se om ytterligare könsaktioner inträffar innan du bestämmer om du är gay, lesbisk, heterosexuell eller bisexuell.
  • Om du känner dig pressad av andra för att definiera dig själv, berätta bara för dem, "Jag utforskar fortfarande."
  • Metod 3 av 3:
    Dela dina känslor med din förälskelse
    1. Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 11
    1. Mät personens möjliga reaktion. Innan du pratar med personen om dina känslor, försök att förutse hur de svarar på dina nyheter. Använd dina tidigare interaktioner eller erfarenheter med dem för att förutsäga om de kommer att vara mottagliga.
    • Till exempel, om personen ofta flörtar med dig, är det en tydlig indikator på att de förmodligen gillar dig. Du kan också granska vad du vet om deras sexualitet: har de daterat andra av samma kön? Utforskar de för närvarande sin egen sexualitet?
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 12
    2. Broach motivet med en fråga. Ibland är det svårt att berätta om någon gillar dig, så du kanske vill ta ett mer subtilt tillvägagångssätt. Agera nyfiken på deras sexualitet och ställa några frågor att mäta om de skulle vara mottagliga för att dö dig.
  • Du kanske frågar, "Så har du någonsin tänkt på att träffa tjejer / killar?"Eller" Har du någonsin blivit lockad till någon av samma kön?"
  • Deras svar på din fråga kan fungera som en inledande till dig att berätta för dem att du är lockad till dem.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 13
    3. Använd humor om du inte är säker på hur personen kommer att svara. Att berätta ett ljust hjärta är ett annat sätt att uttrycka dina känslor subtilt. När du är runt personen, säg något som, "Ah, det är synd att du är rakt eftersom jag verkligen gillar dig!"
  • Att berätta för dem på ett skämt sätt kan också erbjuda dem en ut om de inte är intresserade eller om de behöver mer tid att bearbeta idén.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 14
    4. Ha en uppriktig, personlig konversation. Kom tillbaka och berätta för den person som du lockas till dem och skulle vilja fortsätta ett förhållande. Ett en-på-ett-samtal hjälper dig att tydligt kommunicera hur du känner.
  • Du kanske säger, "Jag vet inte hur du ska reagera, men jag kände att jag skulle berätta att jag verkligen gillar dig. Jag tror att du är underbar och rolig, och jag skulle älska för oss att komma närmare."
  • Du kanske föredrar detta tillvägagångssätt över att skriva ett mail, brev eller textmeddelande, särskilt om du hellre skulle hålla din attraktion privat.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 15
    5. Acceptera deras val om personen avvisar dig. Om din förälskelse inte är intresserad av dig, ta det inte personligen. Det finns många anledningar till att en person kan avvisa dig: de är heterosexuella, de är inte intresserade av att vara i ett förhållande just nu, eller de vill inte riskera att äventyra sin vänskap med dig.
  • För att hjälpa dig att reagera rationellt till avslag, ta några djupa andetag. Då berätta för personen, "Jag uppskattar din ärlighet."
  • Även om det gör ont först, kommer du att må bättre med tiden.
  • Bild med titeln erkänner att du gillar någon av samma könssteg 16
    6
    Öva självvård. Oavsett om din krossa avvisade dig eller ömsesidigt ditt intresse, har du fortfarande gått igenom en ganska känslomässig resa. Var noga med att ta hand om dig själv under den här tiden. Gör en lista över varför du är fantastisk, hänga med dina bästa vänner, eller behandla dig till en spa dag eller en ny outfit.
  • Hjälp att prata om samma könsattraktion

    Berättar för någon av samma kön som du gillar dem

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Berätta för vänner eller familj som du gillar någon av samma kön

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande