Hur man skapar en positiv klassrumsatmosfär

En positiv klassrumsatmosfär är viktigt för studenter att lära sig och utvecklas. Forskning visar att en positiv atmosfär ökar studentens akademiska prestationer och leder till ökad självkänsla. Att skapa en positiv klassrumsmiljö tar ansträngning från både läraren och eleverna. Genom att ställa ett exempel för dina elever och använda förstärkning för att främja positivt beteende, kan du vända ditt klassrum till en trevlig och uppmuntrande inlärningsmiljö.

Steg

Metod 1 av 3:
Inställning av ett positivt exempel
  1. Bild med titeln Skapa ett positivt klassrums atmosfär Steg 1
1. Var alltid positiv. Det viktigaste verktyget för att skapa ett positivt klassrumsatmosfär är att läraren är en konsekvent förebild. Att vara positiv betyder inte att det är lyckligt hela tiden. Det betyder snarare närmar sig varje problem med en positiv, konstruktiv attityd.
  • Det finns små sätt att vara positiva, till exempel leende på morgonen när dina elever anländer.
  • Du bör också vara positiv när svåra problem uppstår. Till exempel, om en skrämmande nyhetshistoria kommer upp i klassen, prata om saker som eleverna kan göra för att hjälpa. Eller diskutera hur det är okej att vara ledsen och ingen ska ses på för att uttrycka sina känslor på ett hälsosamt sätt.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrumsatmosfär Steg 2
    2. Modell bra sociala färdigheter. Dina elever kommer att efterlikna beteendet som du visar. Om du reagerar med ilska när en student misshandlar, kommer dina elever att tro att det här är rätt sätt att svara på frustration och de kommer att göra detsamma. Å andra sidan, om du visar självkontroll i ansiktet av frustration, kommer dina elever att göra detsamma.
  • Viktiga positiva sociala färdigheter inkluderar empati, tolerans, tålamod och effektiv kommunikation.
  • Som ett exempel på god kommunikation och tålamod, om en student stör klassen, ignorera inte beteendet och sedan plötsligt lura ut med ilska. Istället, lugnt be studenten att respektera klassens tid. Om studenten fortsätter att vara störande, berätta för dem att du måste skicka dem till kontoret och du kommer att vara nere senare så att de två kan diskutera problemet.
  • Du kan också lova studenter när de visar bra sociala färdigheter och påpekar deras beteende som en modell för resten av klassen.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrumsatmosfär Steg 3
    3. Använd starka förebilder. Integrera förebilder från samhället till ditt klassrum. Ju fler förebilder från olika promenader av livet som dina elever ser, desto mer kommer de att känna att en bra attityd kan ansöka om någon situation.
  • Ta in en polisvakt eller brandman från samhället och få dem att diskutera hur de närmar sig de svåra aspekterna av sina jobb med en positiv attityd.
  • Inkludera vanliga människor.Bjud in en säljare och en servitris för att prata om hur de hanterar svåra kunder och utmaningar att arbeta på kundservicefältet.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av positiv förstärkning
    1. Bild med titeln Skapa ett positivt klassrumsatmosfär Steg 4
    1. Erkänna positiva beteenden. Om du påpekar bra exempel på positivt beteende, kommer dina elever att lära sig att känna igen dessa beteenden och försöka efterlikna dem. Uppmuntra dina elever att sträva efter dessa förebilder.
    • När en student engagerar sig i ett positivt beteende som att hjälpa en annan student eller fridfullt lösa en konflikt, erkänna beteendet genom att antingen ta det till den enskilda studentens uppmärksamhet eller uppmärksamheten hos hela klassen.
    • Till exempel, om en student stiger in för att stödja en student som är mobbad, kan du erkänna studenten senare och säga, "det här är den typ av positivt beteende som hjälper till att få alla att känna sig lyckligare och bekvämare."
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrumsatmosfär Steg 5
    2. Beröm positiva beteenden. Praisera dina elever när de engagerar sig i positiva beteenden ger en positiv förstärkning för beteendet bortom enkelt erkännande. Det låter studenten veta att de har gjort ett bra jobb och hjälpte klassen att flytta i en positiv riktning.
  • För att vara effektiv bör beröm vara specifika, uppriktiga och kulturellt lämpliga.
  • Till exempel, om en student skriver ett bra papper, beröm den elevs specifika användning av lektionsmaterial ("utmärkt jobbsegueing från introduktionen till ditt papper"), se till att beröm är uppriktig och beröm inte studenten framför klassen om det kommer att få dem att känna sig obekväma.
  • Det är viktigt att berömma insats såväl som resultat. Om en student försöker svårt att utföra en uppgift, beröm deras ansträngningar och uppmuntra dem att fortsätta försöka.
  • 3. Uppmuntra dina elever att uppmuntra varandra. Positiv förstärkning behöver inte komma från dig ensam! Berätta för dina elever att komplimera varandra när de märker positiva beteenden. Du kan också inkludera peer feedback i ditt klassrum.
  • Till exempel, be eleverna att ge feedback om en annan studentens presentation.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrumsatmosfär Steg 6
    4. Undvik negativ förstärkning. Negativ förstärkning innebär att bestraffa oönskade beteenden istället för att berömma önskvärda beteenden. Negativ förstärkning, som används ensam, tenderar att bygga vrede och misstro mellan studenten och läraren och sänker elevernas självkänsla. Ersätt positiv förstärkning för negativ förstärkning när det är möjligt.
  • Till exempel, om du har en orubblig student, gör en samordnad insats för att använda positiva förstärkningstekniker när studenten uppträder bra istället för att bara ringa dem när de beter sig dåligt.
  • Om du behöver disciplinera en elev, gör det privat så att du undviker pinsamt. Detta kommer att låta studenten veta att du respekterar dem som en person, även om du är upprörd med dem i det ögonblicket.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga förtroende
    1. Bild med titeln Skapa ett positivt klassrums atmosfär Steg 7
    1. Lär känna dina elever. Dina elever kommer att vara mer benägna att agera på positiva sätt om de känner att deras lärare bryr sig om dem som individer. Att bygga relationer med dina elever, interagera med dem i informella situationer som före och efter klassen och använda instruktionsmetoder som uppmuntrar dem att dela sina personliga synpunkter och erfarenheter med klassen.
    • Till exempel, före klassen, stå vid dörren och hälsa på var och en av dina elever med namn när de kommer. På måndag morgon, be dem att dela något roligt de gjorde under helgen.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrums atmosfär Steg 8
    2. Dela ditt liv med dina elever. Byggnadsrelationer är en tvåvägsgata. Förutom att visa ett intresse för dina elevernas liv, bör du också dela aspekter av ditt liv med dina elever. Detta kommer att hjälpa dina elever att känna att de känner dig som en person och inte bara som en myndighetsfigur.
  • Du bör dela med dig av ditt liv, men undvika överskridande. Till exempel, om du återvänder från en semester med vänner du kanske pratar om de platser du besökte, men undviker att prata om att dricka eller festa.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrumsatmosfär Steg 9
    3. Använd humor. Humor är viktigt för att bygga en positiv atmosfär. Humor hjälper dina elever att känna sig bekväma och tillfredsställande i ditt klassrum. Inkorporera humor i dina lektionsplaner och använda det varje dag.
  • Ett bra sätt att inkludera humor i dina lektioner är att förord ​​varje lektion med en tecknad film. Om du tittar genom serier som den överlägsna sidan eller Calvin & Hobbes kan du hitta scenarier som matchar nästan alla lektionsplan!
  • Var noga med att hålla din humor positiv och undvika sarkasm.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrums atmosfär steg 10
    4. Håll klassmöten. Klassmöten ger eleverna en känsla av ägande över deras situation. Göra tid för ett veckoklassmöte där eleverna fritt kan diskutera vad det innebär att ha ett positivt klassrumsatmosfär.
  • Börja mötet med en diskussionsfråga som "varför är det viktigt att respektera andras kulturer?"Hur kan eleverna inkludera andra i aktiviteter?
  • Använd din auktoritet som lärare till måttliga diskussioner. Uppmuntra positiv, konstruktiv diskussion.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrums atmosfär Steg 11
    5. Undervisa och genomdriva regler. Dina elever kommer att känna sig säkrare, positiva och tillit om de vet vad som förväntas av dem i ditt klassrum.
  • Göra reglerna lätt att förstå. Till exempel, istället för att ha en regel som säger "upprätthålla en ordnad atmosfär", har en regel som säger "stanna i din plats när läraren pratar."
  • Att låta dina elever hjälpa till att tillverka reglerna är ett bra sätt att ge dem en känsla av ägande och ansvar för klassrummet.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrums atmosfär Steg 12
    6. Ge varje elevansvar. När dina elever har ansvar i klassrummet kommer de att känna sig mer personligt investerat i att upprätthålla en positiv atmosfär. Se till att varje elev har ansvar för någon aspekt av klassrummet.
  • Till exempel, om du har ett klassdjur, kan du få en elev ansvarig för att mata den och en annan student som är ansvarig för att hålla buret ren.
  • Var försiktig så att du inte ger några elever mycket ansvar och andra studenter mycket lite ansvar. Om det inte finns tillräckligt med uppgifter att gå runt, rotera vilka elever som är ansvariga för vilka uppgifter på veckovis.
  • 7. Inkorporera en mängd olika färdigheter i klassaktiviteter. Det är viktigt att sträva efter en balans mellan aktiviteter i klassrummet så att elever med olika intressen kommer att vara förlovade. Planeringsaktiviteter där eleverna använder olika färdigheter hjälper dem att relatera positivt till materialet. Vissa aktiviteter bör fokusera på introspektion, medan andra borde vara mer extroverted. Du kan också inkludera olika ämnen i din lektion, oavsett vilken klass du undervisar.
  • Försök till exempel att införliva konst i en vetenskapsläsning eller geografi i en engelsk lektion.
  • Bild med titeln Skapa ett positivt klassrumsatmosfär Steg 13
    8. Håll ditt klassrum organiserat. Studenter tenderar att känna sig mer positiva, produktiva och lita på rena, organiserade miljöer. Att ta några minuter varje dag för att räta upp kan gå långt för att upprätthålla en positiv miljö i ditt klassrum.
  • Store tillbehör i lättlästa lager med etiketter. Du kan till exempel hålla alla färgämnen i en lila behållare och alla konstruktionsleksaker i en gul låda.
  • Låt dina elever hjälpa till att organisera klassrummet. Detta kommer att ge dem en extra känsla av ägande över sin miljö och de kommer att känna sig investerat i att hålla den i ordning.
  • Tips

    Låt dina elever ta raster ibland så att de kan återvända till uppgiften till hands med förnyat fokus. Du kan tillåta eleverna att umgås, styra dem genom en kort meditation, eller spendera några minuter som sträcker sig eller gör yoga.
  • Om du har en student som har beteendeutbrott i klassen, prata med sina föräldrar och deras andra lärare så att du alla kan arbeta tillsammans för att hjälpa dem att bli mer framgångsrika i klassrummet.
  • Ta inte det personligen om eleverna misshandlar i klassrummet. Eleverna lär sig att klara av sina känslor, och de behöver bara vägledning. I stället för att reagera negativt, notera det och arbeta med studenten för att lösa problemet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande