Hur man hittar ett företag att arbeta för

Att leta efter ett jobb kan vara svårt, och att hitta rätt företag kan vara utmanande. Innan du börjar din sökning, tänk på vad du personligen letar efter i en arbetsgivare. Vissa människor bryr sig mer om plats, medan andra människor kan bry sig mer om lönen. Letar efter en arbetsgivare kan vara en skrämmande uppgift, men det blir exponentiellt lättare om du vet exakt vad du letar efter. Kom ihåg att alltid undersöka en potentiell arbetsgivare online oavsett om du hittar ett företag på ett jobbkort eller genom en nära väns rekommendation. Detta hjälper inte bara dig att förbereda oss för intervjun, men det kommer också att ge dig en känsla av företagets kultur- och kärnvärden.

Steg

Metod 1 av 3:
Utföra en jobbsökning
  1. Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 1
1. Hitta högt respekterade företag i din bransch. Hoppa online och sök efter de bästa företagen i din specifika industri. Utför några första sökningar för att få en mening för vilka företag som sticker ut som bra ställen att arbeta. Det finns massor av industrispecifika och regionala listor där ute, så poke runt för att se vilka företag som kommer upp ofta. Antingen göra en lista över de företag som sticker ut eller gör en mental anteckning av alla företag som fortsätter att dyka upp som bra ställen att arbeta.
  • Till exempel kan du söka efter "Topp 100 detaljhandelskedjor för att arbeta för" eller "Bästa konsultföretag i New England."
  • Det finns några sätt att gå om att hitta ett företag att arbeta för. Ett sätt är att söka efter företagen först och titta på de jobb de har tillgängliga. Ett annat sätt att göra det är att hitta jobbpostningarna först och se företaget upp efteråt för att se vad folk säger. Gör det som är mest meningslöst för dig!
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 2
    2. Sök efter företagsspecifika listor på arbetsplatsen. Det finns dussintals jobbbräda där ute, men de mest populära alternativen är verkligen monster, glasdörr, ziprecruiter och careerbuilder. Dessa webbplatser har olika gränssnitt och jobbförteckningar, men de arbetar alla i grunden på samma sätt. Skriv varje företags namn i sökfältet för att dra upp eventuella öppningar som de har i ditt område.
  • Arbetshus är ett av de mest populära sätten att hitta öppningar, men det är inte det enda sättet. Ändå, om du börjar från början och du inte har ett stort professionellt nätverk, är det det bästa sättet att hitta företag som anställer.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 3
    3. Ta reda på vilka företag som anställer för positioner du är kvalificerad för. Bläddra igenom de resultat som dyker upp för varje företag och läser sina jobbannonser. Håll ett öga ut för alla positioner som anpassar sig till din erfarenhet, utbildning eller referenser. Läs igenom varje inlägg noggrant för att se om det låter som en bra passform för dig.
  • Om du är ny på arbetsmarknaden eller du har nyligen examen, leta efter inlägg som innehåller frasen "inmatningsnivå" eller "ingen erfarenhet" för att ge dig det bästa skottet på att landa ett jobb på ditt föredragna företag.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 4
    4. Ange ett jobbtitel eller ett sökord med företagets namn för att begränsa det. Om ett företag anställer för massor av öppningar, sök efter specifika positioner, som "medicinsk utrustning försäljning rep" eller "12: e engelska lärare" för att dra upp färre resultat. Alternativt kan du ange ett sökord, som "Database Consulting" eller "Ingen erfarenhet" beroende på vad dina professionella intressen och krav är. Ange ett företags namn tillsammans med din sökning för att hitta relevanta positioner.
  • Det är bäst att börja med Hyper-specifika sökord Om du anger en jobbtitel så att du kan hitta positioner som är exakt vad du letar efter. Om du bara skriver "försäljning" eller "lärare", kommer du att få tusentals resultat som kanske inte är det du letar efter.
  • På de flesta jobbbrädor kan du ange "Företag:" följt av namnet på det företag du vill arbeta för att eliminera eventuella resultat som inte publicerades av det specifika företaget.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 5
    5. Lägg undan eventuella inlägg som passar dina kriterier för att undersöka företaget ytterligare. För varje inlägg som ser lovande ut, bokmärka webbadressen eller sticka fliken i din webbläsare. Innan du ansöker om jobbet, forskar du det företag som skickade positionen att gräva djupare in i företagets uppdrag, historia och kultur.
  • Du kan upprepa denna process ett antal gånger. För att börja, välj minst 5-6 jobbannonser du är intresserad av att undersöka.
  • Om du har ett konto på den jobbbrädesplats du använder, finns det en "Spara den här inlägget" -knappen på sidan av skärmen som du kan klicka för att bookmarkera jobbet.
  • Du kan också skapa ett jobbvarning via webbplatsen, du vill automatiskt skicka in posteringar som liknar de inlägg du har sparat eller sökt efter.
  • Metod 2 av 3:
    Undersöker en potentiell arbetsgivare
    1. Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 6
    1. Genomföra en grundläggande Internet-sökning på något företag du är intresserad av. Om du är intresserad av ett jobböppning, skriv företagets namn till en online-sökmotor. Poke runt nyhetsartiklar, meddelanden och forum postningar för att få en känsla av vad folk säger om företaget. Denna sökning kommer att lyfta fram några allvarliga röda flaggor eller orsaker till oro innan du går vidare med din forskning.
    • Till exempel, om det finns en nyhetsartikel om hur det här företaget har lagt off lojala anställda, eller stämdes för att ha en giftig arbetsmiljö, är det ett tecken på att de kanske inte är en bra arbetsgivare.
    • Du kan titta på företagets hemsida, men företagen curaterar vanligtvis vad som visas på deras företagssida. Det här är inte den bästa resursen om du vill ha ett objektivt tredjepartsperspektiv på företaget.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 7
    2. Kontrollera företagets hemsida för att läsa sitt uppdrag och vision. Ett företags uppdragsförklaring är nyckeln eftersom det illustrerar vad företagets värderingar och bryr sig om. Om ett uppdragsförklaring leder upp med dina personliga övertygelser, är du mycket mer benägna att njuta av att arbeta på företaget. På samma sätt, om ett uppdragsförklaring nämner, "samarbete och en öppen arbetsyta" och du är ett stort fan att slutföra ditt arbete ensam i en privat bås, kommer du förmodligen inte att tycka om jobbet.
  • Låter företaget innovativt och unikt, eller värderar de traditionella familjevärden? Nämner de kreativitet som ett kärnvärde, eller är de hyperfokuserade på konsistens och efter en viss modell? Dessa typer av frågor besvaras vanligtvis i ett uppdragsförklaring, så läs det noggrant!
  • Ta en titt på företagets mediapaket och kampanjer också. Dessa kommer ofta att ge dig en bra inblick i vad företaget bryr sig om.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 8
    3. Kolla in glasdörr recensioner för att se vad deras anställda säger. Glassdoor är en webbplats där tidigare och nuvarande medarbetare anonymt granskar företag så att framtida anställda vet vad de kan förvänta sig. Hitta det företag du är intresserad av på Glassdoors hemsida och läs igenom sina recensioner. Om varje tidigare medarbetare hatade att arbeta för företaget, är oddsen hög att du inte kommer att njuta av din tid där. Om recensionerna är glödande kan det vara ett bra företag att arbeta för. Om recensionerna är blandade, vet du åtminstone vad du ska se upp för.
  • Glassdoor recensioner är ofta skrivna av personer som intervjuade på företaget men tog inte spelningen. Det här kan vara en bra resurs om du erbjuds att intervjua med ett företag eftersom du kan förbereda oss för processen och frågorna i förväg.
  • Ta med antal recensioner till konto. Två negativa recensioner av en möjlig tre säger inte mycket om ett företag eftersom det bara kan vara några isolerade incidenter eller missnöjda anställda som skickar den negativa feedbacken.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 9
    4. Gå igenom företagets sociala medier för att få en känsla för deras varumärke. Hur ett företag presenterar sig på sociala medier ger dig en stor känsla av vad de värderar som ett varumärke. Om de har en seriös, utan krusiduller ton och attityd, och du är känd för att vara lite av en jokester, kanske det inte är det rätta företaget för dig. Om du föredrar en lugn, tyst arbetsplats och de knäcker skämt med kunder online kanske du inte vill ansöka om du inte kan koppla av lite på jobbet.
  • Det här är inte super till hjälp om du tittar på ett stort företag som kan ha en annan företagskultur från sitt allmänna varumärke, men det är ett bra sätt att få lite inblick i mindre företag och startups.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 10
    5. Ta en titt på kundrecensioner om företaget erbjuder en tjänst. Detta är mindre viktigt för konsultföretag och detaljhandelsföretag, men kundrecensioner är verkligen hjälpsamma om företaget erbjuder en tjänst. Om kunderna i allmänhet har positiva saker att säga om företaget är det förmodligen en ganska produktiv, trevlig plats att arbeta. Om recensionerna nämner ägaren är oförskämd, är de anställda slipande, eller tjänsten är hemsk, det kanske inte är den lyckligaste platsen att arbeta.
  • Igen, ta med antal recensioner till konto. En handfull negativa recensioner kan bara vara några orimliga konsumenter. Hundratals negativa recensioner är dock ett farligt tecken.
  • Metod 3 av 3:
    Nätverk och få hänvisningar
    1. Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 11
    1. Uppdatera dina sociala medier och göra en Linkedin profil om du inte har en. Gå igenom din Facebook, Instagram och Twitter-konton och ta bort eventuella oprofessionella bilder eller inlägg. Uppdatera din LinkedIn om du har en. Om du inte gör det, registrera dig för en LinkedIn-profil nu. LinkedIn är ett av de bästa nätverks- och jobbjaktplatserna, så nu är det bra att börja bygga ditt nätverk.
    • Om du har något skandalöst material på dina sociala mediekonton, ta bort de problematiska inläggen eller ställa in dina profiler till privata. Många företag kommer att undersöka potentiella anställda på sociala medier för att se vad de är som innan de anställer dem.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 12
    2. Följ specifika företag online som du är intresserad av att arbeta för. Om du har ditt hjärta att arbeta för ett visst företag, följ deras sociala medier att vara den första som får uppdateringar om arbetsöppningar. Detta kommer också att exponera dig för företagets kultur, röst och varumärke, vilket kommer att vara oerhört hjälpsamma om du någonsin intervjuar med företaget.
  • Till exempel, om du följer ett marknadsföringsföretag och de marknadsför ett nytt schampo, kan du nämna att du var ett fan av deras schampokampanj i din intervju. Detta kommer att visa anställningschefen att du gör din forskning och har ett angeläget om vad företaget gör.
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 13
    3. Fråga mentorer och nära vänner för hänvisningar på välrenommerade företag. Om du har en ex-chef, mentor eller handledare som du är nära, fråga dem om de känner till några företag eller öppningar som skulle vara en bra passform för dig. Du kan också ställa nära vänner om de har några kontakter som söker anställda i ditt fält. Detta är ett bra sätt att hitta arbete på ett bra företag eftersom många positioner fylls via hänvisningar och personliga anslutningar.
  • Detta är ett bra alternativ om du inte har dina synpunkter på ett visst företag i sig, men du vill verkligen arbeta hos ett företag med en trevlig arbetsmiljö.
  • Även om en vän eller mentor inte känner till någonting öppet nu, be dem att hålla koll på dig. Du vet aldrig när en ny möjlighet kommer att dyka upp!
  • Bild med titeln Hitta ett företag att arbeta för steg 14
    4. Kontakta företag du vill arbeta för direkt för att se vad som är öppet. Om ett företag du är intresserad av har inga offentliga jobbannonser, ring eller maila dem direkt för att uttrycka ditt intresse för att arbeta där. Du kan också nå ut till företagets anställningschef på LinkedIn om du kan hitta dem. Fråga om det finns några öppningar för någon med din erfarenhet. Om det inte finns, be dem att hålla dig i åtanke om något ska dyka upp i framtiden.
  • Du kan säga något som, "Hej, jag når ut idag för att se om du har några öppningar för någon med försäljningsupplevelse. Jag har följt ditt företag för en tid och jag beundrar ditt uppdrag och rykte i branschen. Finns det något sätt vi kunde lägga undan lite tid att prata?"
  • Inkludera ett CV och omslag om du mailar företaget så att de kan titta på det om de skulle vilja.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande