Hur man bildar en union

Fackföreningar är anställningsorganisationer som fynd för bättre löner, förmåner och villkor för de arbetstagare som de representerar.Även om de är ofta frowned på av arbetsgivare, är rätten till fackförening skyddad enligt lag. Att bilda en union är en demokratisk process som kräver att anställda röstar till fackföreningen. Om en majoritet av dina medarbetare är överens kan du ansluta till en befintlig union eller skapa en oberoende union av din egen.

Steg

Del 1 av 3:
Komma igång
  1. Bild med titeln Form ett fack 7
1. Prata med dina medarbetare om fackförening.I slutändan måste en majoritet av dina medarbetare rösta för att upprätta en union. Genom att prata med dina medarbetare kan du mäta om dina medarbetare sannolikt kommer att stödja ett fackligt val. Att prata är också det bästa sättet att ta reda på vilka förändringar dina medarbetare skulle vilja se, och för dig att dela dina idéer om hur Unionization kan effektivisera dessa förändringar.
  • Håll dina diskussioner tysta och privata. Även om National Labor Relations-lagen garanterar rätten att diskutera fackligt medlemskap under icke-arbetstid i icke-arbetsområden (som en anställdslounge), att hålla dessa diskussioner diskreta, undviker konflikt mellan förvaltnings- och pro-fackliga anställda.
  • Dina medarbetare måste hitta dig att vara pålitlig och kompetent, så studera på unionsfrågor, som federal och statlig arbetsrätt, fördelarna med fackföreningar och gemensam arbetsgivare taktik som används för att avskräcka organisationen. När en medarbetare har en fråga eller utmanar din position, borde du vara redo att svara snabbt och säkert. För att framgångsrikt organisera måste du inspirera och övertyga dig att följa ditt ledarskap.
  • Bild med titeln Gå på strejk Steg 9
    2. Ta reda på om du kan gå med i en befintlig union. Det kan redan finnas en fackförening som du kan gå med som representerar din bransch. Dessa organisationer kan vägleda dig genom att organisera en fackförening på din arbetsplats. Mest du.S. Arbetsorganisationer är organiserade under Amerikanska federationen av arbetskongressen av industriella organisationer eller den Byt till Win Federation. Det finns också oberoende fackföreningar som inte är anslutna till antingen paraplyorganisationen, som International Longshore & Warehouse Union, United Electrical Workers och världens industriarbetare.
  • Du kan också hitta lokala fackföreningar genom att söka online eller i telefonboken under "Arbetsorganisationer." Tänk på att unionens namn spelar ingen roll - köttpaket som vanligtvis hör till Förenta stålarbetarna. Kontakta dina lokala fackföreningar för att ta reda på vilka branscher de representerar.
  • Bild med titeln Form ett fack 8
    3. Kontakta en facklig organisatör. Om du och dina medarbetare bestämmer att du vill organisera under en befintlig union, kontakta en facklig organisatör vid en befintlig union för att hjälpa till att organisera en union på din arbetsplats.
  • Alternativt, om du kan bilda en ny oberoende union som erkänns av National Labor Relations Board (NLRB) utan att arbeta med en befintlig union. Var medveten om att kostnaden för att driva en union och komplexiteten i arbetsrätten kan göra en ny union opraktisk.
  • Del 2 av 3:
    Organisera på jobbet
    1. Bild med titeln Gå på strejk steg 6
    1. Bilda en organisationskommitté. Oavsett om du arbetar med hjälp av en facklig arrangör från en befintlig union eller försöker starta en oberoende union, börja med att montera en organisationsutskott. Utskottets ledamöter bör vara beredda att undersöka fördelarna med fackföreningen och utbilda och övertyga sina medarbetare för att stödja unionen. Hitta likasinnade medarbetare som är intresserade av att hjälpa organisera din fackföreningskampanj. Försök hitta ett urval av medlemmar som representerar ett bra tvärsnitt av företaget, inklusive personer som representerar olika:
    • Avdelningar inom företaget-
    • Skift-
    • Ras och etnisk bakgrund - och
    • Kön.
  • Bild med titeln Gå på strejk steg 1
    2. Samla information om de anställda och arbetsplatsen. Du måste samla information om arbetsplatsen, vilket kan vara användbart för unionen eller NLRB i framtiden. Vid samling av information, undersök ditt företag online och prata med medarbetare som kan ha den information du saknar.
  • Beskriv arbetsplatsstrukturen, inklusive de olika avdelningarna, arbetsområdena, jobb och skift.
  • Samla in information från varje anställd på ett kalkylblad med varje persons namn, adress, telefonnummer, skift, jobbtitel och avdelning.
  • Montera information om din arbetsgivare, inklusive andra platser, moderbolag och dotterbolag, produkter, stora kunder och facklig historia.
  • Bild med titeln Gå på strejk steg 11
    3. Formulera ett problemprogram. Ett problemprogram är som organisationskommitténs uppdragsutlåtande, och bör omfatta de förbättringar som kommittén hoppas kunna uppnås genom unionisering, såsom högre löner, bättre fördelar och / eller förbättrade arbetsvillkor. Var noga med att markera dina önskade förbättringar när du diskuterar din kampanj till Unionize med dina medarbetare.
  • Forskning lönerna och fördelar som människor i din bransch får i ditt tillstånd och på annat håll i landet när de är fackliga kontra när de inte är representerade av en union. Har dessa statistiska praktiska under diskussioner.
  • Bild med titeln Gå på strejk steg 4
    4. Förbered dig för anti-union-taktik från din arbetsgivare. Eftersom fackföreningar ger mer makt till arbetstagare att förhandla om bättre lön och arbetsförhållanden, tar de någon makt från arbetsgivare. Därför försöker arbetsgivare ofta avskräcka unionens organisation. Vanliga avskräcknings taktik inkluderar:
  • "Skrämma taktik". Arbetsgivare kan meddela att de kommer att vägra att förhandla med facket. Enligt federal lag är arbetsgivare skyldiga att förhandla med unionen. Arbetsgivare kan hota arbetstillfällena eller fördelarna med pro- fackliga anställda eller tryckhandledare för att manipulera eller trakassera andra. Dessa taktik är missbrukande och olagliga enligt federal lag. Arbetsgivare kan också försöka avskräcka med att göra en stor sak om hur mycket fackföreningar kostar. Du kan dela motargumentet att Union Des är en mindre kostnad jämfört med den positiva inverkan som en union kan ha. Om din arbetsgivare engagerar sig i olaglig taktik, kontakta en fackföreningsrepresentant eller NLRB och fråga vilka åtgärder du ska ta.
  • "Kärlekstaktik". Vissa arbetsgivare försöker övertyga sina anställda att en union inte är nödvändig. Gemensam kärlekstaktik är att be om ursäkt för tidigare fel och lovande bättre behandling i framtida och plötsliga förändringar i arbetsförhållanden, anställningsförmåner och relationer mellan anställda och chefer. Arbetsgivare hoppas att genom att göra några små förändringar kommer deras anställda att bli självklart och förlora sin motivation till Unionize.
  • Del 3 av 3:
    Ett val
    1. Bild med titeln Gå på strejk steg 5
    1. Samla signaturer. Om du arbetar med en etablerad union, vill du distribuera och samla auktoriseringskort, även kallad "Ett kort." Unionen ska förse dig med förtryckta ett kort. Om du arbetar utan självständigt måste du cirkulera en framställan. Få signaturer från dina medarbetare som inte är handledare eller chefer, eftersom chefer och chefer inte är berättigade till facklig representation.
    • Om du samlar in signaturer eller kort från minst 30% av de anställda, kommer NLRB att organisera ett fackligt val.
    • Om du samlar in signaturer eller kort från mer än 50% av de anställda, kan du be din arbetsgivare att avstå från ett val och börja erkänna unionens ledarskap omedelbart.
    • Om minst 50% av de anställdas tecknet, och arbetsgivaren inte kommer att avstå från valet, kan NLRB gå in och mandla skapandet av en union om den undersöker och bestämmer att arbetsgivaren är engagerande i åtgärder för att förhindra ett rättvist val.
  • Bild med titeln Gå på strejk steg 14
    2. File en valframställning. Du måste fylla i och filen denna framställan med nlrb. Du måste också fylla i och filen Detta intyg om service med angivande av att du meddelade framställningen till din arbetsgivare.
  • NLRB kommer också att behöva dina behörighetskort eller framställningssignaturer från minst 30% av dina medarbetare. NLRB kommer att fråga din arbetsgivare för en lista över sina anställda, och jämför namnen på listan till de signaturer du har lämnat in.
  • Bild med titeln vinn ett lokalt val steg 15
    3. Rösta i valet. Det kommer att ta NLRB minst flera veckor för att avgöra vem som är berättigad att rösta och planera ett val. NLRB kommer sedan att inrätta ett pollningsområde, vanligtvis på arbetsgivarens egendom och övervaka valet. Anställda röstar genom att kasta pappersröstningar, som räknas på platsen i slutet av omröstningsperioden. Röstning görs av "hemlighet" omröstning, så din arbetsgivare vet inte vilka anställda som röstade för fackföreningen.Om minst 50% av de anställda röstar för att bilda en union bildas en union.
  • I vissa fall kan NLRB välja att få anställda att rösta via post.
  • Bild med titeln Gå på strejk steg 8
    4. Förhandla ditt första kontrakt. Ditt första mål efter valet är att förhandla fram ett fackligt avtal mellan arbetsgivaren och unionen, som täcker allt från löner till hur tvister kommer att hanteras i framtiden. Om ett fynd inte kommer lätt, måste unionen sätta press på arbetsgivaren för att möta unionens krav genom att mobilisera de anställda.
  • Mobiliseringstekniker kan inkludera skrivbrev eller arkivering, inlämning av en orättvis affärsmetoder, som anordnar närvaro på offentliga möten och håller en publicitetskampanj för att få stöd från samhället och till och med gå till strejk.
  • Varningar

    Denna artikel är avsedd som juridisk information och ger inte juridisk rådgivning. Om du behöver juridisk rådgivning, kontakta en licensierad advokat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande