Hur man beräknar löneavgiften

Det är arbetsgivarens ansvar att noggrant beräkna löneavgift för sina anställda. Fel kan leda till att anställda har för mycket eller för lite av sin lön, för skatt, social trygghet, Medicare och andra avdrag, vilket orsakar ett besvär för dem vid skattestid. Felcalluleringar kan också leda till att företaget kommer under granskning och eventuellt mot straff av myndigheter, såsom den interna intäktstjänsten.

Steg

Del 1 av 2:
Fylla i formulären
  1. Bild med titeln Beräkna löneavgiften 1
1. Har anställda fullständiga federala och statliga anställningsblanketter. När du startar ett nytt jobb måste alla anställda slutföra ett federalt anställningsbehållningsbevis, även känt som en W-4-formulär. Namnet och strukturen i den statliga formen varierar från stat till stat.
  • Information som tillhandahålls av ersättningsbevis för anställningsbevis låter ett företag veta hur mycket federal och statlig inkomstskatt att hålla tillbaka från varje anställdas lön baserat på arkiveringsstatus och antalet undantag som han eller hon hävdar. Tänk på, desto mer undantag hävdas, desto mindre har arbetstagaren hävdat från hans eller hennes lönecheck. Men den anställde kan vara skyldig pengar när det är dags att betala skatt.
  • Tänk på att du kan göra affärer i ett tillstånd utan statlig inkomstskatt, i vilket fall det inte finns någon form för statsobligation. Eftersom staten inte frågar människor att betala skatt, finns det ingen anledning att dina anställda måste fylla i en utmärkelseform.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften 2
    2. Kontrollera att formulären är signerade. Kom ihåg att de federala och statliga dokumenten inte är giltiga om de inte är undertecknade.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften 3
    3. Dubbelklicka på matte på formuläret. Även om matematiken på dessa former kan vara väldigt lätt (det är vanligtvis så enkelt som att lägga till några 1), är det bäst att dubbelkontrollera det bara för att vara säker på att arbetstagaren lagt till siffrorna korrekt.
  • Del 2 av 2:
    Beräkning av netto lön
    1. Bild med titeln Beräkna löneavgiften 4
    1. Bestäm arbetstagarens bruttolön. Innan du kan börja beräkna löneavgiften måste du veta vad arbetstagarens bruttoinkomst är. Detta bestäms genom att multiplicera antalet arbetade timmar i en löneperiod vid timpriset. Till exempel, om en anställd arbetar 40 timmar i en löneperiod och tjänar $ 15 i timmen, skulle du multiplicera 40 gånger $ 15 för att få en bruttolön på $ 600.
    • Glöm inte att faktor i någon övertid, provisioner eller bonusar som tilldelas under löneperioden.
    • Betalningsperioder kan vara veckovis, två veckors eller månadsvis. Om perioden är två gånger i veckan, ska en heltidsanställd arbeta cirka 80 timmar.
    • En anställd med fast lön kommer att tjäna samma belopp oavsett hur många timmar de arbetar.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften 5
    2. Hämta federala och statliga inkomstskatttabeller. Federal Income Skatttabeller bryter ner mängden federal inkomstskatt en individ som är skyldig på betalning, undantag och arkiveringsstatus. Den interna intäkterna tjänar nuvarande skattebord på nätet. Du kan hitta statliga inkomstskattbord online genom att besöka din statliga Comptrollers kontorwebbplats.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften 6
    3. Ansök federala och statliga inkomstskatter. Du använder de skattebord som du har hämtat för att tillämpa rätt mängd federal och statlig inkomstskatt för att hålla tillbaka.
  • För federala skatter ser du upp källbeloppet baserat på arbetstagarens brutto betalningsstatus och antalet undantag som hävdas. Då kommer du att dra av det beloppet från bruttolönen.
  • För staterna skatter, kontakta din statens Institution av intäktswebbplats för instruktioner om hur mycket man ska hålla.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften 7
    4. Tillämpa sociala skattesatser. Beräkning av mängden social trygghetskatt till lön är lätt eftersom det är en fast procentandel av en anställdas bruttolön. Arbetsgivare måste komma ihåg att de också är ansvariga för att betala socialförsäkringsskatter. Den nuvarande skattesatsen för social trygghet är 6.2% för arbetstagaren.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften 8
    5. Dra av medicare skatter. Liksom socialförsäkringsskatten är Medicare skatt också en fast procentandel av en persons resultat. Dessutom är arbetsgivare också ansvariga för att betala Medicare skatter. Anställda beskattas för närvarande på 1.45% för Medicare.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften 9
    6. Subtrahera övriga avdrag. Anställda kan ha frivilliga bidrag eller obligatoriska avdrag som måste minskas från sin bruttolön.
  • Exempel på frivilliga bidrag innefattar 401 k) bidrag, uppskjutna ersättningsprogram, långsiktiga funktionshinder och flexibla utgiftskonton.
  • Exempel på obligatoriska avdrag inkluderar barnbidrag och alimoni.
  • Bild med titeln Beräkna löneavgiften 10
    7. Slutför netto lön. Beloppet kvarstår efter dessa avdrag är subtraherade kommer att vara netto lön. Gå tillbaka över dina beräkningar och se till att du inte har några misstag.
  • Tips

    Köp löneprogramvara för att minska risken för mänskligt fel. PayRoll-program kan också öka effektiviteten med funktioner som inkluderar möjligheten att skriva ut rapporter och slutet av år W-2-formulär.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande