Hur man omfamnar ditt inre barn

Konceptet av "det inre barnet" är det djupt inom var och en av oss är minnet av barnet utvuxet. Och detta "inre barn" fortsätter att leva och interagera med nutiden, även när det speglar det förflutna. Det inre barnet är källan till en persons vitalitet och kreativitet. Att utveckla ett förhållande med ditt inre barn kan också läka känslomässiga problem som härrör från att inte hedra den delen av dig själv eller till och med skada från en traumatisk barndom. Livet i den vuxna världen kan hota att släcka ditt inre barns flamma, men du kan slå tillbaka mot dessa tryck genom att omfamna och återansluta med din barndomskälla.

Steg

Del 1 av 3:
Möta ditt inre barn
  1. Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 1
1. Återanslut med din barndom. Ett sätt att återställa förhållandet med ditt inre barn är att "tidsresa" Tillbaka till din barndom. Gör detta genom att göra en lista över saker som tog dig glädje när du var ung. Utforska dessa underbara minnen och försök att komma ihåg att barndomen undrar. Omvandling av dessa aktiviteter är också en bra idé. Några ideer:
  • Sport, om det är fotboll, fotboll, basket, baseball eller något annat.
  • Utforska skogen. En yummy picknick är en bra idé.
  • Spela låtsas. Detta kan klä sig upp och ha en tefest eller till och med kämpar av ett band av medel, smygiga pirater.
  • Färg, oavsett om det är ett barns eller vuxna färgbok.
  • Njut av en favorit barndomsbehandling, oavsett om det är en favoritflingor, något som din mamma skulle göra dig, eller en specifik typ av godis.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 2
    2. Identifiera ditt specifika inre barn. Även om alla har olika barndomar, finns det mönster som är gemensamma för de flesta. Om förhållandet med ditt inre barn har minskat genom åren, försök att identifiera vilket stadium av utveckling din barndom är i nu. Detta hjälper dig att skapa en färdplan för att få ditt inre barn tillbaka i ditt liv. Observera att det finns några vanliga teman en "inre barn" kan ha. Dessa exempel tenderar att vara vad ditt inre barn är "till största del".Några exempel är:
  • Det övergivna barnet. Detta inre barn kommer ofta som ett resultat av föräldrar som skiljer sig eller är för upptagna att spendera. Eller det kan vara svårt, i fall av missbruk eller försummelse. Några av ledtrådarna är rädda för att överges och känna sig ensam eller osäker.
  • Det lekfulla barnet. Detta barn är en hälsosam, ofta försummad aspekt av vuxen ålder. Det lekfulla barnet vill ha spontant roligt och leva livet fritt från skuld eller ångest.
  • Det rädda barnet. Detta barn fick förmodligen mycket kritik som ett barn och upplever ångest när det misslyckas får tillräckligt med bekräftelse.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 3
    3. Skriv ett brev till ditt inre barn. Detta kan vara en ursäkt om du känner att du har försummat ditt inre barn och vill reparera den anslutningen. Det kan också vara ett enkelt brev som uttrycker din önskan att stärka vänskapen.
  • Skräddarsy ditt brev till den typ av inre barn du har. Om hon är rädd, försök att försäkra henne och mjukna dessa rädslor. Om hon är orolig för att bli övergiven, låt henne veta att du kommer att göra ditt bästa alltid att vara där för henne. Om hon är lekfull, berätta för henne att du vill hedra den lätta friheten.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 4
    4. Odla ett öppet utrymme. Ditt inre barn är en sårbar person. Hon kan behöva ett säkert utrymme innan hon visar sig själv. Många människor gömmer eller förnekar det inre barnets existens eftersom de tycker att det får dem att se svaga ut. Att låta ditt inre barn skina igenom, var försiktig och bekräftar. Närma sig henne mjukt, som ett litet djur vars förtroende du vill vinna.
  • Sitt tyst och berätta för ditt inre barn som du vill veta mer om henne, att du är tillgänglig för att prata, och att du vill att hon ska känna sig trygg. Detta kan låta dumt, men det du gör är att få tillgång till en annan del av dig själv och ditt omedvetna sinne.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 5
    5. Lyssna på dina känslor. Ett viktigt sätt att komma i kontakt med ditt inre barn är att vara uppmärksam på känslor som dyker upp i ditt dagliga liv. Dessa kan spåras tillbaka till många av de underbara och smärtsamma upplevelserna av barndomen när du var ung och intryckbar. Det inre barnets rädsla och osäkerhet, liksom hennes glädje och känslor av underverk, ofta ut i de känslomässiga mönster av våra vuxna liv.
  • Under hela dagen, checka in med dig själv. Fråga, "Vad känner jag just nu?" Försök att lägga ord till dessa känslor.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 6
    6. Var uppmärksam på din inre kritiker. En av de största hindren för att ge ditt inre barn uppmärksamhet och vård som hon behöver är en kritisk röst. Denna röst kan berätta att du är för gammal för att ha barnsjuk osäkerhet eller omfamna barndomens sillhet.
  • Den inre kritiken börjar utvecklas i barndomen - det är en reaktion på det inre barnet som är kvävt. Respektera din inre kritiker som en del av ditt inre barn som har blivit eller skadat men undviker att köpa till negativ självtalande.
  • Svara på din inre kritiker genom att säga "Jag förstår var du kommer ifrån. Jag förstår att du är skadad. jag är här för dig."
  • En annan användbar fraser: "Ja, det här är lite dumt. Men det här är vad jag ska göra just nu. Kan du snälla ta en paus och låt mig göra det här?"
  • Del 2 av 3:
    Att vårda ditt inre barn
    1. Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 7
    1. Ta ditt inre barn på allvar. Du kan bli frestad att driva ditt inre barn bort eftersom hennes problem verkar irrelevanta för ditt liv som vuxen. Detta är dock inte sant, eftersom många av våra djupaste känslor överförs av det inre barnet. Undvik frestelsen att ignorera eller ignorera ditt inre barn. Hon kan inte vara sidesteppad.
    • Lyssna på henne som om du skulle ett verkligt barn framför dig. Hon är lika verklig och hennes känslor är lika mycket.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 8
    2. Acceptera ditt inre barns känslor. Du kan uppleva frustration om känslor av ilska eller osäkerhet är upp i dig. Det är viktigt att du själv känner den här energin, eftersom det här är det inre barnet som talar med dig.
  • Hon kan kasta en tantrum eller bli sorglig. Du kan acceptera dessa känslor utan "givande" till dem. Bekräfta dem och fortsätt sedan utan att låta dem diktera dina handlingar.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 9
    3. Använd omföräldraskap för att läka. Re-Parenting bygger på tanken att som en vuxen har du nu kunskap och resurser för att ge ditt inre barn vad hon behöver. Om du känner att ditt inre barn behöver lite läkning innan hon kan dyka upp i ditt liv, kan det vara ett bra sätt att försöka. Du vet bättre än någon vad hon behöver, baserat på skadliga erfarenheter i hennes förflutna, och hur man hjälper.
  • Till exempel, om dina föräldrar aldrig gav dig en födelsedagsfest, kasta en för dig själv. Bjud in dina vänner och berätta för dem att du gör det för den här delen av din barndom.
  • För ett annat exempel, bekräfta dig själv när du vet att du har gjort något du kan vara stolt över. Säga "Jag är stolt över mig själv och mina prestationer."
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 10
    4. Skydda ditt inre barn. Även om du vill undvika att hållas tillbaka av barndomens rädsla, är det en bra idé att vara känslig för ditt inre barns behov också. Om du har särskilda osäkerheter som du inte helt har övervunnit, respektera dem. Du kan ha en rädsla för höjder som först visade sig i barndomen. Var snäll mot den del av er som fortfarande är osäker på höga dykbrädor eller klättring.
  • Håll också av giftiga situationer. Om det är runt specifika personer förstärker barndoms oro, begränsa kontakten med de individerna. Till exempel, om du har en bror som plockar på dig och får dig att känna dig dålig om dig själv, undvik att spendera mer tid med honom än nödvändigt.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 11
    5. Organisera ditt vardagsrum. Gör ditt hem mer öppet för lekfullhet av barndomen. Att ändra din miljö kommer att förändra det sätt du känner, så injicera lite barnslig spontanitet och kreativitet i ditt liv. Forskning visar att saker så enkelt som olika nyanser kan påverka humör. Placera bekanta föremål som troféer eller fyllda djur på din mantel. Gräva upp gamla bilder av dig och din familj att sätta runt huset. Försök spruta upp färgen på dina väggar, antingen genom att måla dem eller hänga ljushjärtat konstverk.
  • Del 3 av 3:
    Utveckla din känsla av kul
    1. Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 12
    1. Leka kurragömma. Om du har barn eller nischer / brorson, få dem att leka med dig. Att få dina vuxna vänner involverade kan också vara kul. Det finns en hel psykologi bakom gömma och söka det säger att det är ett liv-bekräftande spel av prospektering och älskad.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 13
    2. Köp en trampolin eller använd någon annans. Du kan även hyra ett hopphus för en dag och bjuda in alla dina vänner. Den fysiska aktiviteten hjälper dig att bränna stress, och erfarenheten kommer att påminna dig om hur mycket du tyckte om att bo som ett barn.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 14
    3. Fingerpaint, rita, eller köp en färgbok. Dessa aktiviteter hjälper dig att knacka på din barndoms kreativitet, där objekt du ritar är inte bara saker på en sida, men öppna upp hela känslomässiga världar. Forskning tyder på att teckning hjälper barn uttrycka sina känslor, som de inte är medvetna om än på samma sätt än vuxna kan vara. Ritning och annan bildkonst kan hjälpa ditt inre barn uttryckt sig själv.
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 15
    4. Kasta en dansfest. Dans kan hjälpa dig att bränna stress som annan fysisk aktivitet, och det är också en kreativ aveny av uttryck som spänner över olika åldersgrupper. Alla älskar att dansa, från barndomen hela vägen till ålderdom. Använd Dance för att ansluta till ditt inre barn på ett sätt som också hedrar dina vuxna önskningar och intressen.
  • Var noga med att inkludera låtar från din barndom i spellistan!
  • Bild med titeln omfamna ditt inre barn steg 16
    5. Prova frittskrivning eller fri ritning. Det innebär att låta ditt medvetna sinne vila medan andra delar av dig själv tar över. Det kan vara en kraftfull källa till kreativitet och roligt, speciellt om du ställer för avsikt att låta ditt inre barn uttryckt sig som hon ser passform.
  • Använd kritor, färgpennor eller färgat papper för att göra saker roligare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har egna barn, försök att se världen genom sina ögon. När du gör det roliga saker tillsammans, adopterar den sorglösa inställningen.
  • Du kan skapa roligt var som helst. Anlita hjälp av ditt inre barn medan du gör sysslor och uppfyller andra ansvarsområden. Gör saker i ett spel.
  • Varningar

    Undvik människor som tycker att det är omoget att vara dumt. Dessa människor har förmodligen en överaktiv inre kritiker och känner inte igen vikten av deras inre barn.
  • Undvik att gå så långt i barnläge som du försummar ditt vuxna ansvar. Hitta en balans som fungerar för dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande