Hur man köper marknadsegenskaper

Om du är på marknaden för att köpa ett hem har du förmodligen behandlat frustrationen av utgått och föråldrade listor - särskilt på en högbevakningsmarknad. Ett sätt att kringgå den här frustrationen är att köpa ett off-marknadshus direkt från ägaren. Processen kan verka skrämmande, men du kan alltid få hjälp från en advokat eller fastighetsmäklare. Det kan kräva lite extra ansträngning från din sida, men det blir värt det om du kan hitta ett hus som du verkligen gillar.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en egendom
  1. Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 1.jpeg
1. Kör runt och leta efter platser du gillar. Kanske är det enklaste sättet att hitta en offemarknadsegenskap att gå till ett grannskap där du vill leva och titta på hus. Skriv ner adresserna till de hem som fångar ditt öga så att du kan titta på dem närmare.
  • Du kanske också pratar med vänner och familj, särskilt om de bor nära ett hus du är intresserad av. Ofta kommer husägare att prata med sina grannar, och de kan ha hört någon säga något som "Jag skulle sälja mitt hem om jag erbjöds rätt pris, men jag vill inte göra det på marknaden."
  • Grannar kan också veta om någon i närheten nyligen pratade om att vilja flytta till ett annat grannskap.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 2.jpeg
    2. Närma sig ägaren och fråga om de vill sälja. Om du vill mäta en husägares intresse för att sälja sitt hem, slå på dörren och fråga om de skulle vara intresserade av att sälja. Mest av tiden kommer du förmodligen att få veta nej, men det gör inte ont för att fråga.
  • Om du vill vara mer formell om det, skicka husägaren ett brev. Håll ditt brev kort, och ange helt enkelt att du såg sitt hem och är intresserade av att köpa det.
  • Du kan också låta ägaren veta att du är intresserad av grannskapet i allmänhet. Även om de inte är villiga att sälja, kan de kanske berätta om en granne som de hörde tänkte på att flytta.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 3.jpeg
    3. Spåra ägaren till ett ledigt hus. Om du är intresserad av ett hus som helt klart är upptaget, sökanden och fastighetsskatteffekter till Hitta ägaren. Det kan ta lite extra ansträngning, men ägare av övergivna hem är vanligtvis mer villiga att sälja fastigheten.
  • När du hittar ägaren, skicka dem ett artigt brev och berätta för dem att du är intresserad av att köpa fastigheten.
  • Ta reda på hur länge huset har blivit oupptaget. Hus som har varit lediga under lång tid kan vara dyrare att renovera och reparera.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 4.jpeg
    4. Bläddra bland auktioner och offentliga poster. Bankägda fastigheter och andra egenskaper för auktion anses fortfarande "utanför marknaden" I den meningen att de inte är listade på de stora fastighetsförtjänsterna (i USA, multipelförtjänsten, eller MLS). Dessa egenskaper kan vara bekymrad, så forskning försiktigt innan du lägger i ett bud.
  • Vanligtvis kan du få ett bättre försäljningspris för ett hus på auktion än på andra sätt. Dessa hus säljs dock typiskt "i befintligt skick," och kan kräva mycket arbete för att få dem i livligt tillstånd.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 5.jpeg
    5. Få en fastighetsmäklare för att hjälpa dig. Många fastighetsmäklare vet om fastigheter som inte är listade av en eller annan anledning. De kan ha tidigare listats och sedan tagits bort från marknaden.
  • Fastighetsmäklare kan också nätverk för dig att hjälpa dig att hitta en fastighet du vill ha. Detta kan vara särskilt användbart om du vill ha ett hus i ett visst grannskap. En fastighetsmäklare som är bekant med grannskapet kan veta vilka husägare som är mest sannolikt att bita på ett erbjudande.
  • I Storbritannien och andra länder kallas denna fastighetsmäklare en "fastighetssourcingagent." Deras jobb är att hitta en off-market-egenskap för dig som matchar dina behov, baserat på de kriterier du tillhandahåller.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 6.jpeg
    6. Nätverk för att hitta investeringsfastigheter. Om du vill investera i fastigheter är nätverk med fastighetsmäklare och fastighetsmäklare och andra fastighetsinvesterare ett bra sätt att hitta off-market-egenskaper att köpa.
  • Byggare och entreprenörer har också ofta inuti information om hus och annan egendom till salu. Till exempel kan du få en hel del på ett anpassat hem som byggaren inte hade pengarna att avsluta.
  • Del 2 av 3:
    Gör ett erbjudande
    1. Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 7.jpeg
    1. Få formella bedömningar. En professionell bedömning kan ge dig ett korrekt utseende på värdet av hemmet, liksom något arbete som du kanske behöver ha gjort. Du och säljaren kan var och en vill ha Oberoende bedömningar Gjort.
    • Om du och fastighetsägaren får värderingar, kan du komma till ett rättvist pris genom att helt enkelt i genomsnitt i genomsnitt är i genomsnitt.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 8.jpeg
    2. Prata med en fastighetsmäklare. En fastighetsmäklare kommer att ha mer information om jämförbara bostäder i det område som nyligen sålts eller är för närvarande på marknaden. Priset på dessa hem kan berätta mer om värdet av en off-market-egenskap.
  • Du kanske vill spara på provisioner genom att inte ha en fastighetsmäklare representerar dig i försäljningen som helhet. Men många fastighetsmäklare är villiga att erbjuda råd om värdet av en fastighet för en mindre fast avgift, snarare än att ta en standardkommission.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 9.jpeg
    3. Avsiktsförklaring. A avsiktsbrev är ett något mer officiellt erbjudande som sätter de grundläggande villkoren för försäljningen i Laypersons villkor. Det är inte ett juridiskt bindande dokument, men det är ett sätt att se till att både dig och husägaren är på samma sida.
  • Avsiktsförklaringar är vanligare när varken du eller den nuvarande husägaren representeras av en fastighetsmäklare.
  • Vid denna tidpunkt kan du antingen eller den nuvarande husägaren ändra dig och gå bort från affären. Du kan inte genomdriva en avsiktsförklaring i domstol, eftersom du kan det mer formella köp- och försäljningsavtalet.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 10.jpeg
    4. Få ett köp och försäljningsformulär. När du och husägaren har kommit överens om försäljningen och är redo att ta transaktionen till nästa nivå, utkast till en Inköp och försäljningsavtal För att båda ska skriva.
  • Du kan hitta formulär för att ladda ner online, eller köpa dem på kontorsleveranser. Se till att formuläret du använder är lagligt giltig i ditt tillstånd.
  • Du kanske vill ha en fastighetsadvokat ser över ditt avtal innan du undertecknar det, bara för att se till att allt är täckt.
  • Del 3 av 3:
    Stänger försäljningen
    1. Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 11.jpeg
    1. Hitta en lånemäklare. Du kommer sannolikt att behöva finansiera innan du kan köpa fastigheten. De flesta hypotekslån är villiga att hantera köp av en off-market-egenskap, men du kanske vill shoppa för att få de bästa priserna.
    • Ge hypoteksmäklare en kopia av ditt köp och försäljningsavtal så att de kan utvärdera affären.
    • Hypoteksmäklaren kanske vill ha en separat bedömning som gjorts på huset, eller behöver ytterligare information innan de godkänner att finansiera transaktionen.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 12.jpeg
    2. Insättning Earnest Pengar. De flesta fastighetsköpare insättning pengar i ett escrow-konto för att visa husägaren att de är seriösa om att köpa huset. Dessa pengar hålls av en oberoende tredje part (vanligtvis en bank eller advokat) tills stängning.
  • Om du är tillbaka ur affären utan beredskap, kan husägaren få de allvarliga pengarna, beroende på vad som anges i ditt kontrakt. Eventuella extra pengar som du har placerat i escrow (vanligtvis upp till mängden nedbetalning) kan returneras till dig om transaktionen föll igenom, om inte ditt kontrakt föreskriver annorlunda.
  • Om husägaren råkar tillbaka ur försäljningen, skulle du få alla dina pengar tillbaka, inklusive dina allvarliga pengar.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 13.jpeg
    3. Få titelförsäkring. Ett titelförsäkringsbolag gör en titelsökning på den egendom du vill köpa och försäkrar dig mot eventuella fel i titeln. Detta skyddar dig genom att se till att någon annan inte kan visas senare och hävdar att egendomen är deras.
  • Titelförsäkring är särskilt viktigt om du har att göra med en övergiven egendom, eller ett hem som har satt ledigt under en betydande tidsperiod.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 14.jpeg
    4. Kompletta slutliga inspektioner. Inspektioner identifierar strukturella reparationer samt andra problem som kan kräva underhåll senare. Dessa problem kan vara strukturella defekter som hotar egenskapens säkerhet, eller de kan vara relativt små problem som en lös dörrknopp eller en trasig skåpknapp.
  • Fastighetsmäklare ordnar vanligtvis inspektioner. Om du inte arbetar med en fastighetsmäklare, prata med din långivare. De kan ha en inspektör de kunde rekommendera.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 15.jpeg
    5. Omförhandla efter behov efter inspektion. Beroende på resultatet av inspektionen kan du bestämma att du vill betala mindre för fastigheten för att redovisa reparationer som måste göras. Husägaren kan också komma överens om att slutföra de nödvändiga reparationerna före stängning.
  • Om husägaren fyller reparationer, har inspektören tillbaka och gör en annan inspektion för att se till att reparationerna gjordes korrekt, och inga nya problem har uppstått.
  • Bild med titeln Köp av marknadsegenskaper Steg 16.jpeg
    6. Underteckna stängningspapper. Det stängande pappersarbetet kan innehålla mer än 100 sidor av dokument som måste undertecknas. Anställa en advokat För att slutföra stängningen för dig för att säkerställa att alla dokument är i ordning.
  • Ta med giltig identifiering och medborgarskapsdokumentation med dig till stängningen. Du behöver också bevis på husägarens försäkring.
  • Överför eventuella medel som behövs för stängning, inklusive stängningskostnader, så att de är tillgängliga.
  • Läs över ditt slutliga pappersarbete innan du loggar in det. Se till att alla krediter och debiteringar är listade noggrant och som överenskommits, till exempel nedbetalning och allvarliga pengar. Dubbelkontroll att skatterna och verktygen har prekats, nödvändiga reparationer har redovisats, och alla säljkoncessioner tillhandahålls.
  • Det stängande pappersarbetet måste också ses över och godkännas av din långivare.
  • Varningar

    Avslutningsprocedurer är baserade på processen att slutföra en fastighetsförsäljning i USA och kan skilja sig från andra länder. Tala med en egendomsadvokat eller licensierad fastighetsmäklare nära dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande