Hur man köper en lägenhet

Att köpa en lägenhet kan vara en skrämmande upplevelse, speciellt om du är en första gången köpare. Att lära sig några tips om hur man köper en lägenhet kan hjälpa dig att närma sig processen med mer självförtroende och spara några pengar på lång sikt. Gör prep-arbetet, planera bra, och före länge stänger du på din nya lägenhet!

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att köpa en lägenhet
  1. Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 1
1. Få förhandsgodkänt för ett lån. Innan du ens kan börja söka efter rätt lägenhet för dig, måste du veta vad du har råd med. En resa till banken ger dig inte bara de finansiella detaljerna som du måste fortsätta att köpa en lägenhet, men skapa också en rimlig budget för din inkomstnivå.
  • Du kanske vill överväga att besöka mer än ett finansiellt institut för att få bästa möjliga ränta på ditt lån. Ett litet benarbete i början kan spara mycket pengar på lång sikt.
  • Misstas inte förkvalificering med förhandsgodkännande. Ditt förkvalificerade belopp är inte ett garanterat belopp, men det måste ske innan din ekonomi är mer grundligt undersökt och du är förhandsgodkänd.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 2
    2. Använd ditt förhandsgodkända lånebelopp till din fördel. Nu när du är förhandsgodkänd, borde du ha fått ett villkorat avtal skriftligen från din långivare. Detta indikerar att du är ett steg närmare att få en verklig inteckning, och kommer att ge dig förhandlingsstyrka när du handlar med fastighetsäljare. Det kommer också att definiera den övre gränsen för vad du har råd med.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 3
    3. Forskning idealiska områden. Tillbringa lite tid att räcka ut området på några platser du verkligen gillar. Var uppmärksam på trafikmönster, närhet till större sevärdheter i området, livsmedelsbutiker och andra faktorer som kan vara antingen tilltalande eller obehagliga, till dig och din familj.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 4
    4. Sök aktivt för bostäder i dina idealiska områden. Detta är särskilt viktigt om du väljer att avstå med en fastighetsmäklare. Att hitta dig potentiella listor som kan vara en bra passform är det främsta syftet med en fastighetsmäklare, men istället för att anställa en fastighetsmäklare kan du:
  • Prenumerera på en fastighetsmagasin
  • Kontrollera online-listor, som Craigslist och Zillow.com
  • Sidan genom lokala tidningar, som kan ha listor
  • Peruse kvarter du vill leva
  • Sök fastighetswebbplatser online, som ofta upprätthåller en databas med bostäder till salu
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 5
    5. Delta i öppna hus. När du har minskat dina val till en kort lista, ta reda på när condo kommer att vara tillgänglig för visning. Ofta finns det schemalagda öppna hus, men du kanske måste kontakta säljaren för att ställa in en separat visning. Ta dig tid att gå igenom lägenheten och göra särskilda sedlar av för och nackdelar.
  • Ta med en anteckningsblock som hjälper dig att komma ihåg vad du gillade och inte tyckte om varje lägenhet du går igenom.
  • Ställ frågor om vilka typer av condo avgifter som är förknippade med komplexet. Även om condo communities kommer med bekvämligheterna av uppfostring och andra tjänster, kommer dessa fördelar också med en prislapp.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 6
    6. Fråga om Home Owner Associations (Hoas). Om din egendom ingår som en del av en gemenskapshoA, måste du betala en månadsavgift för att upprätthålla gemensamma utrymmen (landskapsarkitektur, pool, lekplats, fitnessområde, etc.). Denna avgift bör ingå i ditt förkvalificerade belopp.
  • Del 2 av 3:
    Välja en potentiell fastighetsmäklare
    1. Bild med titeln Köp en Condo Steg 7
    1. Gör dina läxor. Rätt fastighetsmäklare kan göra processen att köpa en lägenhet mycket lättare, men fel passform kan sluta kosta dig tid. Be din agent att tillhandahålla en lista över tidigare kunder med kontaktuppgifter och vem på den listan kan vara nöjd eller besviken över realtors prestanda.
    • En fråga att överväga när du kontaktar dina realtors tidigare kunder: Vad var priset och försäljningspriset på fastigheten? Det här är en bra mätare av hur svårt din fastighetsmäklare kommer att fungera för dig.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 8
    2. Titta upp licensiering. Varje stat / provins du bor i borde ha styrelser som licens och disciplin fastighetsmäklare. Medan du frågar med dig lokal realty regleringsbyrå, kontrollera att du är status för din potentiella agentens licens och om det har varit disciplinära åtgärder eller klagomål.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 9
    3. Utvärdera din fastighets certifieringar. Fastighetsmäklare specialiserar sig på olika typer av fastighetsförsäljning. Även bland generalister kommer du sannolikt att hitta din agent har ytterligare utbildning på vissa områden. De tre huvuduppgifter som du måste utvärdera är:
  • Kror (Certifierad bostadsspecialist): Har slutfört ytterligare utbildning med fokus på bostadsrätt.
  • Abr (Accredited Köparens representant): Har slutfört ytterligare utbildning som representerar köpare i en transaktion.
  • Sres (Senior Real Estate Specialist): Har slutfört extra utbildning som hjälper köpare och säljare över 50-års ålder.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 10
    4. Kontrollera dina potentiella realtors nuvarande listor. Det finns två huvudplatser som du kan hitta aktuella listor: din agentens eller byråns hemsida och fastighetsmäklare.com, en webbplats som överensstämmer med flera noteringstjänster.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 11
    5. Hyr en fastighetsmäklare för att förespråka för dig. Även om du kan köpa en lägenhet utan hjälp av en fastighetsmäklare, kan processen gå jämnare om du anländer hjälp av en expert. Han eller hon kommer att kunna hjälpa dig att snabbt hitta Condos som uppfyller dina behov samt hålla dig uppskattad av nyligen listade lägenheter som kan vara rätt för dig. Realtor kommer att lägga tid och ansträngning i din lägenhetsköpssök så att du inte behöver.
  • Del 3 av 3:
    Stänger på lägenheten
    1. Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 12
    1. Göra ett erbjudande om lägenheten. Säljare målmedvetet välja ett listpris som de vet kommer att motverkas. Placera ditt första erbjudande, men var noga med att det är rimligt. Om du lägger budet för lågt, tar säljaren dig allvarligt. Men om du inte går tillräckligt låg, kan du sluta betala mer för lägenheten än nödvändigt.
    • Var inte rädd för att fynda under det här steget. I vissa fall kan stängningskostnader förhandlas fram som en del av ditt erbjudande.
  • Bild med titeln Köp en Condo Steg 13
    2. Granska alla motbjudande. När du är motbjudande, kommer det att berätta en hel del om säljaren är villig att förhandla eller om de kommer att vara fasta i sitt pris. Om säljaren verkar ovillig att förhandla om priset, fråga om det finns andra områden, som stängningskostnader, bearbetningsavgifter, etc., där säljaren kan vara villig att göra en koncession.
  • Bild med titeln Köp en Condo Steg 14
    3. Skriv kontraktet till salu. När alla relevanta parter har undertecknat kontraktet till salu, måste du i allmänhet vänta på en advokat för att granska kontraktet och eventuella ändringar. När båda sidorna är nöjda med kontraktets tillstånd, kommer advokatöversynen att vara klar.
  • Några dagar efter att säljaren har accepterat ditt erbjudande, måste du vanligtvis betala allvarliga pengar (även kända som en god trosavgift). Dessa medel kommer att läggas mot din betalning, men om affären faller igenom kanske du inte kan återkräva dessa pengar.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 15
    4. Väntar på ditt slutdatum. Slutdatumet är sällan i sten vid denna tidpunkt, men ger dig en grundläggande uppfattning om när försäljningen kommer att slutföras. I många fall måste du vidarebefordra en check till säljarens advokat för balans och initial insättning.
  • Du kan använda den här väntetiden för att börja inspektera fastigheten och ansöka om och slutföra ditt hypotekslån.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 16
    5. Spårbesiktning. Om du inte utför dina inspektioner av det inspektionsberäkningsdatum som definieras i ditt kontrakt, kan du avstå från din rätt till inspektion eller inteckning. Alla inspektionsrapporter ska vidarebefordras till säljaren och avslutande krediter kan förhandlas fram för nödvändiga reparationer. När du är ordentligt engagerad i inköp av fastigheten måste du beställa titelarbete för att verifiera att fastigheten är fri från rättigheter eller andra påståenden.
  • Statusen för din inteckning bör också ses noggrant. Strax innan du stänger på din lägenhet behöver du din utlåningsinstitutets hypotekspaket. Vissa myndigheter kan fungera på en avslutande uppskattning, som betalar upp med den skillnad som återbetalas efter avslutad slut.
  • En certifierad bankkontroll krävs ofta vid stängning. Fråga din agent, långivare, eller säljaren av den egendom som betalas är bäst för din situation.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 17
    6. Utför din slutliga promenad genom och vidarebefordra nödvändig information till din långivare. Se till att alla tidigare diskuterade problem har tagits hand om och att inga nya problem har skurit upp. Vid denna tidpunkt bör du få undersökningscertifiering, granskning av titeln och annan relevant dokumentation för ditt utlåningsbyrå för att slutföra din inteckning.
  • Bild med titeln Köp en lägenhet Steg 18
    7. Slutför försäljningen. Nu är det nödvändigt att inte vara färdig, säljaren och den potentiella rättsliga konsulen kommer att underteckna de slutliga handlingarna och slutföra eventuella återstående finansiella utbyten. Gärningen kommer då att vidarebefordras till antingen du eller din agent.
  • Titelarbete ska skickas till din bank för en slutgiltig recension.
  • Relevant handling och hypoteksinformation måste skickas till din länsregistrator för att formellt spela in försäljningen.
  • Bild med titeln Köp en Condo Steg 19
    8. Följ tillämpliga stängningsinstruktioner. Nu bör stängningsdatumet ställas in, och din långivare borde ha inkluderat instruktioner om hur du fortsätter och slutlig inspektionsinformation. Beroende på din situation kan detta sista ben på din resa ta upp till tre månader. När länet har spelat in och vidarebefordrat all nödvändig information till berörda parter stängs du och kan börja flytta in.
  • Bild med titeln Köp en Condo Steg 20
    9. Betala stängningsavgifter. Dessa varierar beroende på din agent, byrå och plats. Den beräknade kostnaderna för stängning är ca 2.3% av ditt inköpspris. Några vanliga avgifter som är förknippade med att stänga på din lägenhet är:
  • Titelarbete
  • Escrow avgifter
  • Skatt
  • Bostadsrätter
  • Undersökningsavgifter
  • Låneränta
  • Arkivavgifter
  • Kurir eller postavgifter
  • Bild med titeln Köp en Condo Steg 21
    10. Stäng på din nya lägenhet. Nu när du har stängt bör du ha dina nycklar och kan börja flytta in till din helt nya lägenhet!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande