Hur man köper ett första hem

Att köpa ett hem kan vara överväldigande, speciellt för första gången köpare. Det kommer att ta mycket ansträngning att hitta och säkra ett hem som är rätt för dig och din familjs budget och behov. Men med korrekt planering och solidt yrkeshjälp kan du göra din dröm om hemägande en verklighet.

Steg

Del 1 av 3:
Se till att du är redo
  1. Bild med titeln Få ett kreditkort utan kreditsteg 12
1. Bedöm din ekonomiska beredskap. Att köpa ett hem kräver en hög nivå av ekonomisk och personlig säkerhet. Du borde ha en stadig inkomst och förväntar dig att den inkomsten är stabila under de närmaste åren. Dessutom, överväga om du planerar att stanna på det långsiktiga området. Om du inte föreställer dig själv i samma stad om fem år, bör du ompröva köpa ett hem.
  • Köp inte bara ett hem eftersom det skulle vara billigare än hyra och räntorna är gynnsamma just nu. Vänta tills du vet att du verkligen är ekonomiskt och personligen redo.
  • Du.S. Institutionen för bostads- och stadsutveckling (HUD) erbjuder bostadsrådgivare som kan hjälpa dig Planera för ditt första hemköp. Besök http: // hud.Gov / Counseling Att hitta en rådgivare nära dig.
  • Bild med titeln Köp aktier (för nybörjare) Steg 1
    2. Förbättra ditt kreditpoäng. Din kreditpoäng kommer att ha ett starkt lager på din förmåga att kvalificera sig för ett lån. Att ha utmärkt kredit kommer också att minska hur mycket intresse du kommer att betala på lånet. Se till att din kreditpoäng är bra eller utmärkt (över 700 respektive 750) för att få de bästa priserna. Om du ansöker med en partner, make eller vän, behöver du båda höga kreditpoäng för att få dessa fördelar. En persons dåliga kredit kan dra den totala ansökningsresultatet nere signifikant.
  • Kontrollera din kreditpoäng gratis på http: // årskreditering.com. Du kan komma åt denna poäng en gång per år.
  • Bild med titeln Få ett kreditkort Steg 1
    3. Spara upp för ditt köp. För att kunna kvalificera sig för ett bostadslån behöver du vanligtvis en betalning på 20 procent av värdet av hemmet. I många fall behöver du också minst sex månaders värde av hypotekslån i banken. Slutligen behöver du också pengar för att täcka stängningskostnader, försäkringar och skatter. Om du inte har dessa pengar, överväga att vänta och spara några år.
  • Du kanske kan köpa ett hem med lite eller inget ner. Detta kommer emellertid normalt att kräva en extra kostnad som kallas privat hypotekslån (PMI), som kommer att lägga till en betydande belopp på dina månatliga kostnader.
  • Slutkostnaderna kan vara var som helst från 2 till 5 procent av hemets försäljningspris. Var noga med att faktor dessa i dina beräkningar.
  • Bild med titeln Beräkna mängden matfrimärken Steg 2
    4
    Beräkna din budget. Börja med att söka online för en kalkylator som kan berätta hur mycket hem du har råd med. Ange din inkomst och andra utgifter för att se vad din budget är. Sedan söker du efter bostäder på fastighetsnotering webbplatser som Trulia och Realtor.com att få en uppfattning om vilken typ av hem du har råd med. Om dessa resultat inte uppfyller dina förväntningar, överväga att vänta på att köpa önskat hem när du har råd med det.
  • Kom ihåg att även om det inte är tekniskt kan ha råd med en viss mängd, det betyder inte att du bekvämt har råd med det. Kom ihåg att det kommer att bli oväntade hemkostnader, underhåll och potentiellt oväntade livskostnader under de kommande månaderna.
  • Poängen är, gå inte bröt köpa ett hus. Om du inte har råd med en viss mängd bekvämt, sänk din budget.
  • Bild med titeln Beräkna vinststeg 12
    5. Kontrollera om du kvalificerar dig för statligt lån. Det finns ett stort antal lån tillgängliga för första gången hemköpare. Förutom standardbanklån kan det också finnas lån bakom ditt tillstånd som erbjuder lägre marknadsräntor. Dessutom erbjuder Federal Housing Administration (FHA) lån med låga betalningar till låginkomstköpare. Dessa lån är också idealiska för de med lägre kreditpoäng, eftersom godkännandet är lättare att erhålla. Veteraner kan också kunna kvalificera sig för VA-lån, varav några erbjuder gynnsamma termer som 0 procent ner. Prata med din agent, inteckning mäklare eller långivare om tillgänglighet för dessa program.
  • FHA erbjuder till exempel första gången köpare möjligheten att köpa ett hem med så lite som 3.5 procent ner.
  • Besök http: // fa.gov / för mer information.
  • Bild med titeln Beräkna mängden matfrimärken Steg 10
    6. Få hypotekslån för godkännande. Besök långivare i ditt område för att få citat för hypotekslån. Var noga med att be om lån med önskade termer, både i mängd och varaktighet. När du väl har hittat en till en gynnsam takt, få en långivare brev av förhandsgodkännande som anger att du är berättigad till ett hemlån av en viss summa pengar. Många fastighetsmäklare kräver detta som en förutsättning innan du tar en prospektiv kund.
  • Del 2 av 3:
    Att hitta rätt hem
    1. Bild med titeln Meddela din pensioneringssteg 1
    1. Beskriv ditt drömhem. Bestäm vilka egenskaper du vill ha i ett hem. Tänk på dina nuvarande och futuresbehov för sovrum, badrum och vanliga utrymmen. Tänk på dina behov om du har ett hemföretag, hobby eller underhåller ofta. Tänk också på plats. Om du har barn, vill du vara i ett mycket säkert område som ligger nära ditt önskade skoldistrikt. Gör en lista med egenskaper hos din "dröm hus" att ta med till din fastighetsmäklare.
  • Bild med titeln Meddela din pensioneringssteg 3
    2. Kontakta en fullservice agent. Leta reda på ett bra medel genom hänvisningar eller online recensioner. Gå till deras kontor och träffa personligen. Ge råd till agenten för din situation och presentera ditt långivare brev. Låt agenten veta vad dina preferenser är. Be om att se tillgängliga egenskaper på den flera noteringstjänsten (MLS) medan du är där. Få en utskrift av all information och tillgänglighet tillsammans med nuvarande fotografier för varje hus.
  • Söka en agent som är ärlig och rör sig snabbt för dig. Annars kan ditt drömhem glida bort.
  • Bild med titeln Få ett nytt födelsecertifikat Steg 7
    3. Låt agenten ta dig på en rundtur i de hem som intresserar dig. Ta anteckningar om dina första intryck och bedöma varje hem enligt hur bra det uppfyller, eller misslyckas med att uppfylla dina krav. Ignorera saker som du kan ändra, som färgfärger, dekor och matta. Föreställ dig huset som det kommer att vara, inte som det för närvarande är. Du kan renovera ett kök, men lägga till ett annat våning eller ett annat sovrum är mycket svårare. När du utvärderar, kom ihåg dina prioriteringar. Bosätta sig inte på ett dåligt läge bara för att du gillar husets layout.
  • Bild med titeln Investera i fastigheter utan pengar Steg 12
    4. Be om att återkomma de två eller tre du gillar bäst. Begränsa din söka ner till ungefär tre bostäder som uppfyller dina behov närmast. Din fastighetsmäklare kan sedan schemalägga andra besök i dessa hem så att du kan leta efter några detaljer du kanske har missat på ditt första pass.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 22
    5. Undersök grannskapet. Var noga med att kolla in grannskapet innan du bosätter sig på ett hem. Prata med grannarna om förekomsten av brott, eventuella bullerproblem och grannskapsgemenskapen. Besök i närheten av olika tider för att få en bättre känsla för det själv. Du känner igen röda flaggor när du ser eller hör dem.
  • Del 3 av 3:
    Köpa hemmet
    1. Bild med titeln Få Business Loans Steg 11
    1. Förbered ett erbjudande på din favorit. Be om råd från agenten till rätt belopp att erbjuda. Det klassiska rådet är att komma i lägre än frågande pris. Men särskilt önskvärda bostäder eller personer på konkurrensutsatta marknader kan kräva ett erbjudande vid eller till och med ovanpå att fråga. Din fastighetsmäklare kommer sannolikt att ha ett bättre handtag på var du borde göra ett erbjudande i förhållande till det begärande priset, så skjuta upp till sin dom. Men sträcker inte din budget utöver dina medel, även om ditt drömhus är i hög efterfrågan.
  • Bild med titeln Få Business Loans Steg 7
    2. Skicka ditt erbjudande. Låt agenten skicka ditt erbjudande-att köpa så snart som möjligt. Goda egenskaper varar inte på marknaden mycket länge. Du måste vanligtvis fylla i ett erbjudandeblad med hjälp av din agent. Detta erbjudande skickas sedan till säljaren för granskning. De kan antingen acceptera eller återvända med ett motbjudande. Kontorbjudanden är vanligare, men de får bara göra mindre ändringar i erbjudandevillerna. Var noga med att bo i nära kontakt med din fastighetsmäklare efter att ha skickat ett erbjudande så att du snabbt kan granska alla kontrakt.
  • Bild med titeln Få Business Loans Steg 14
    3. Be ombudet att förklara slutprocessen. Stängning, även kallad bosättning eller escrow, involverar samarbetet mellan köparen och säljaren, deras fastighetsmäklare, långivare och advokater för att slutföra försäljningen. Generellt kommer det mesta av denna process att hanteras av din agent. Det kan dock finnas några problem som kräver din uppmärksamhet under hela processen. Prata med din agent för att fråga om stängningsplanen och ditt ansvar under den här tiden.
  • Slutkostnaderna bedöms under denna tid och inkludera ett antal avgifter, allt från ett låneavgift till en undersökningsavgift.
  • Du kan förvänta dig att stänga kostnader till totalt 2 till 5 procent av den totala kostnaden för hemmet. Så, till exempel, skulle ett $ 200 000 hem ha stängningskostnader på mellan $ 4000 och $ 10.000.
  • Avslutande avgifter beräknas på din låneuppskattning när du ansöker om ett lån. Dessa avgifter ändras emellertid ofta under avslutningsprocessen.
  • Bild med titeln Tänk som en grafisk designer Steg 11
    4. Inspektera huset noggrant. Ditt erbjudande kommer att föreskriva ett visst antal dagar eller veckor innan du stänger så att finansieringen kan slutföras och huset kan inspekteras. Under denna tid kontrolleras huset för några större strukturella problem, termiter och för att säkerställa att fastighetsgränserna är korrekta. Du bör följa inspektören och din agent under strukturinspektionen, både för att lära dig mer om huset och att fråga om eventuella ofullkomligheter du kanske ser.
  • Var noga med att spendera pengarna för att få en riktigt professionell heminspektion. Att få en cursory, budgetkontroll kan kosta dig mycket mer på lång sikt.
  • Bild med titeln Få Business Loans Steg 10
    5. Nära på huset. Det kommer att finnas ett möte på det slutdatum då du kommer att behöva underteckna slutliga handlingar som släpper ut betalning till säljaren och tar hemmet. Vid denna tidpunkt kommer hemmet att vara ditt, och gärningarna och andra dokument kommer att undertecknas och överföras. Du kommer då att få nycklarna till ditt nya hus.
  • Bild med titeln Disbevis En försäkring Total förlust på en bil Steg 9
    6. Köp husägare försäkring. Fråga din fastighetsmäklare under stängning av husägare försäkring. Denna typ av försäkring ersätter dig om ditt hem är skadat eller förstört. Dina specifika försäkringsbehov beror på ditt geografiska läge, värdet av ditt hem, och situationen kring ditt köp av hemmet. Du kan till exempel behöva översvämningsförsäkringar om du bor i ett särskilt översvämningsområde, eftersom de flesta husägare försäkringsplaner inte täcker översvämningar.
  • Du måste få husägare försäkring när du stänger på huset.
  • Tips

    För att undvika förlägenhet, förstå att en fastighetsmäklare inte nödvändigtvis är en fastighetsmäklare. I U.S., Fastighetsmäklare är agenter som har genomgått ytterligare utbildning som gör det möjligt för dem att ansluta sig till den nationella associeringen av fastighetsmäklare. Om din agent är en fastighetsmäklare, kommer han / hon att annonsera det faktum.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande