Hur man köper ett övergiven hus

Ett övergiven hus är en egendom som är ledig. Av många anledningar, inklusive avskärmning eller konkurs, har ägarna lämnat fastigheten. Övergivna bostäder är ofta frestande inköp eftersom de vanligtvis säljs långt under marknadspriset. Oavsett om du letar efter en plats att leva eller fixa huset för återförsäljning, det finns flera saker du behöver tänka på när du överväger att köpa ett övergiven hus.

Steg

Del 1 av 4:
Planerar att köpa övergiven egendom
  1. Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 1
1. Bestäm vad din plan är för huset. Dina intentioner för fastigheten kommer att påverka hur mycket du spenderar, liksom de typer av reparationer du ska göra. Till exempel, om du planerar att bo i hemmet, måste du planera att göra alla nödvändiga reparationer för att göra det livligt. Detta kommer att kräva mycket pengar, så du måste hålla köpeskillingen lågt. Om du tänker bara sitta på huset i några år utan att göra några reparationer och försöka sälja det senare, har du råd att betala lite mer. Oavsett dina intentioner är, se till att du har dem räknat innan du fortsätter med att köpa huset.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 2
    2. Granska din ekonomi. Medan du kanske kan få ett övergiven hus mycket billigare än marknadspris, kan det fortfarande vara en kostnad av tiotusentals dollar, för att inte tala om reparationskostnader. Se till att du är i en finansiell ställning att köpa ett hus, eller du kan ta en seriös ekonomisk träff om hemmet är ute av ditt prisklass. Du borde åtminstone ha tillräckligt med pengar för en betalning, annars kan du komma in över ditt huvud.
  • Med tanke på att samarbeta med någon annan om du inte har tillräckligt med egna pengar att spendera omedelbart. Då kan du dela upp vinsten när du säljer eller hyr huset.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 3
    3. Utbilda dig själv på typiska kostnader för reparationer. Om du köper en övergiven egendom, kommer det nästan säkert att behöva några reparationer. Detta kan sluta kosta mer än själva huset, så det är viktigt att inkludera en uppskattning av reparationskostnaderna i din ekonomiska plan. Här är den typiska kostnaden för några vanliga hemreparationer. Tänk på att alla jobb är olika, och det är bara avsett som en allmän riktlinje.
  • Ny betong: över $ 10.000. Övergivna bostäder har ofta knäckta uppfart eller trottoarer. Betongjobb är mycket dyra, och vissa uppskattningar kan gå så hög som $ 30.000 för omfattande betongläggning.
  • Takreparationer: $ 5000- $ 12.000. Övergivna bostäder har ofta gamla, smulande tak. Detta måste repareras för att förhindra interna skador och potentiella kollapsar.
  • Installera nya VVS-rör: $ 100- $ 3000. VVS-jobb är svåra att uppskatta. Några läckande rör kommer inte att kosta mycket, medan du installerar ett nytt vattenminne kommer att kosta tusentals.
  • Rewire huset: $ 1.000- $ 2.000. Ett övergiven hus kan ha elektriska problem och behöver ledningar ersatt för att förhindra bränder.
  • Ny färg: några hundra till $ 2000. Beroende på storleken på huset kan ett nytt färgjobb kosta några tusen dollar.
  • Byt golv: $ 1,000- $ 5000. Kostnaden här beror på huruvida golvet bara behöver slutföra, eller behöver fullständig ersättning.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 4
    4. Montera en grupp för att hjälpa dig. Medan du kunde försöka köpa och fixa ett övergiven hus ensam, skulle det göra ditt liv mycket lättare om du hade några nyckelfolk som hjälpte dig ut. Försök att hitta dessa personer innan du börjar inköpsprocessen så allt är allt som du köper huset.
  • En advokat. Det kan finnas juridisk wrangling involverad i att köpa ett övergiven hem, så du vill ha en advokat som är känslig i fastighetsrätten för att ge dig råd om beslut.
  • En handyman. Som du såg är hemreparationer väldigt dyra. Om du har en vän eller familjemedlem som vet mycket om reparationsarbete, kan du spara lite pengar genom att ha honom eller henne som många reparationer som möjligt så att du inte behöver ringa i en expert.
  • En revisor. Att köpa och fixa ett hem är en stor finansiell investering. Det skulle bidra till att få en revisor om att hantera din ekonomi och ge dig råd om skatter, etc.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 5
    5. Planera att flytta snabbt. Om din avsikt är att sälja huset, maximerar du din vinst genom att gå snabbt när du köper den. Om du håller på huset för länge kommer skatter och andra underhållskostnader att lägga till. Med tiden, även om du säljer huset, kommer du inte att göra en vinst om dessa kompletterande kostnader har lagt upp. Köp huset, gör nödvändiga reparationer och planerar sedan att lägga den på marknaden.
  • Del 2 av 4:
    Lokalisering av övergiven egendom
    1. Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 6
    1. Sök efter hus som ser övergivna. Ibland är det lika enkelt att hitta en övergiven egendom som kör runt ditt grannskap. Om du stöter på ett hus som ser utfallat, med övervuxet gräs, mail överflödande från brevlådan, och inga uppenbara tecken på livet, kan detta hus överges. Om du stöter på en av dessa måste du fortfarande gå igenom flera steg för att ta reda på om huset verkligen överges.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 7
    2. Besök länets verkställande kontor. Vanligtvis har länsstyrelsen rekord på egendomsägande. Du kanske kan hitta bostäder som har övergivits genom att besöka detta kontor. Fråga om de har en lista över övergivna egenskaper. Detta borde vara en fråga om offentlig rekord, så det kommer bara att vara en fråga om att hitta rätt person att prata med.
  • Det kan inte finnas information om övergivna hus specifikt, men länsstyrelsen kommer att ha rekord av brottsliga skatter. Detta kan tipsa dig till egenskaper som kan ha övergivits, och du kan vidare undersöka dessa adresser om du finner att de är mycket bakom skatter.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 8
    3. Fråga om egendomsauktioner. Län säljer ibland hem om ägarna har försummat att betala fastighetsskatt. Sök ditt länets hemsida eller fråga på verkställande kontoret om det finns några auktioner som kommer upp. I det här fallet behöver du inte gå igenom besväret med att hitta egenskaper själv.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 9
    4. Kontrollera med realty webbplatser och fastighetsmäklare. Ibland försöker husägare som står inför avskärmning eller ekonomiska problem att sälja sina hem snabbt innan de tillgriper övergivande. Dessa kommer förmodligen att visas på realty-platser med fraser som "måste sälja" och är ofta mycket billiga. Börja med att titta på realty-webbplatser för att hitta dessa indikationer på ett hem under avskärmning.
  • Du kan också kontakta en fastighetsmäklare direkt. Även om deras företag inte är ansvarigt för ett övergiven hus, är fastighetsmäklare vanligtvis uppmärksam på den lokala fastighetsmarknaden. Det är troligt att de kommer att veta om övergivna hus i det område du kunde undersöka.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 10
    5. Fråga banker om de har en lista över bostäder under avskärmning. Ibland väljer husägare mot avskärmning att överge huset plötsligt. Avskärmningsprocessen kan vara en lång, så ett övergiven hus kan vara i någon form av juridisk limbo medan banken försöker repossess det. Konsultera banker i området för att se om de har återtagit några bostäder eller har startat avskärmningsförfaranden. Detta hjälper dig att hitta hus som snart kommer att vara eller redan på marknaden för under marknadspriset.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 11
    6. Kontakta Lokala samhällsförbättringsorganisationer. Eftersom övergivna bostäder är dåliga för fastighetsvärden och kan leda till brottslighet, berörs medborgare ofta för att förhindra att detta händer. De bildar ibland organisationer som kommer att försöka köpa eller sälja övergivna bostäder för att hålla området tilltalande. Om du bor i ett område som har förlorat befolkning och övergivna bostäder är ett problem, kan det finnas en lokal grupp som håller reda på övergivna bostäder. Gör en Internet-sökning för att se om det finns några lokala grupper som kan hjälpa dig och kontakta dem.
  • Del 3 av 4:
    Bekräftar att fastigheten är övergiven
    1. Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 12
    1. Utbilda dig själv på lokala fastighetslagar. Olika städer, städer och län kan ha olika lagar som reglerar fastighetsägande. Undersöka och ta reda på vad dessa lagar är. Detta hjälper dig att ta reda på om en egendom är lagligt övergiven.
    • Varje stat har en fastighetsstyrelse reglerad av statssekreteraren. Du kan hitta statliga fastighetslagar på dessa webbplatser.
    • Ditt länets verkställande kontor kommer att ha information om fastighetslagar i din specifika ort.
    • Det skulle också vara till hjälp att konsultera en fastighetsmäklare i ditt område, eftersom de kommer att vara bekanta med lokala lagar.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 13
    2. Fråga med grannar. Om du stöter på ett hus som ser övergiven, bör du först fråga grannarna runt huset. Fråga specifikt om de känner till ägaren, om någon bor där, när de lämnade, hur länge de har gått, och om de vet om passagerarna kommer tillbaka. Grannar kan bekräfta att ett huss passagerare inte har sett under en tid, och du kan sedan gå vidare till mer officiella sätt att upptäcka om huset överges.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 14
    3. Kontrollera egenskapens ägarstatus.Efter att ha pratat med grannar måste du ta reda på vem som officiellt äger fastigheten, om någon. På så sätt kan du se husets rättsliga status och planera hur du kommer att fortsätta nästa.
  • På vissa områden kan du hitta fastigheter och egendomsägarskapsrekord på nätet. Prova en tjänst som qPublic.netto och Fastighetsägare För att se om du kan hitta fastighetsägaren utan att lämna ditt hem.
  • Besök ditt lokala länets verkställande kontor. Fråga här om vem som kan hjälpa dig att hitta ägaren till en fastighet. Detta kommer vanligtvis att vara skattebedömningskontoret, eftersom de är ansvariga för att samla alla fastighetsskatter.Denna undersökning visar dig vem den sista kända ägaren av huset är.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 15
    4. Spåra den sista kända ägaren. Även om ett hem har övergivits, kan någon fortfarande lagligt äga den. Få så mycket information som möjligt från länskontoret och försök att kontakta ägaren. Om du lyckas, fråga ägaren om han är villig att sälja fastigheten. Du kan då börja förhandla med honom för att köpa huset.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 16
    5. Kontakta banken om du inte hittar ägaren. Om ägaren har försvunnit och du inte kan hitta honom, kontakta banken som beviljade inteckning. Du kan ta reda på att huset för närvarande är i avskärmning. I det här fallet återkommer banken hemmet. Du kan då fråga om att köpa huset när processen är klar.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 17
    6. Se om din lokala regering har fördömt hemmet. De flesta övergivna bostäder har antingen redan avskärts på eller är i processen, vilket betyder att banken är vem du behöver kontakta. Det är dock möjligt att kommunen har fördömt byggnaden. I det här fallet kan regeringen sälja huset för skattepengar. Om du upptäcker att så är fallet, återvända till länets verkställande kontor och se om huset är till salu.
  • Del 4 av 4:
    Köper fastigheten
    1. Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 18
    1. Ha det inspekterade hemmet. Om hemmet har övergivits eller avskärts, finns det en bra chans att det kommer att kräva reparationer om du köper den. Ha en ingenjör gå igenom huset och kolla ledningarna, VVS och Foundation. Om dessa behöver reparera, få ett citat om hur mycket de kommer att behöva fixa. Du vill veta exakt vad du kommer in innan du gör ett köp. Om du inte är försiktig, kan huset som du trodde vara en bra investering, visa sig vara ett dyrt ansvar.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 19
    2. Gör ett erbjudande till ägaren till hemmet. Beroende på var dina undersökningar har lett kan du hantera den ursprungliga ägaren, banken eller regeringen. Tillvägagångssätt, beroende på vilket av dessa enheter äger hemmet med ett erbjudande. Var noga med att faktor i kostnaden för reparationer i ditt erbjudande. Du vill inte sluta betala för mycket för fastigheten när du vet att det behöver flera tusen dollar reparation. Efter några förhandlingar kommer du förhoppningsvis till ett pris som uppfyller båda parter.
  • Om du är ny att förhandla, läs Förhandla För några bra tips.
  • Bild med titeln Köp ett övergiven hus Steg 20
    3. Få ett inteckning. När du har gått igenom det utredande arbetet är processen att köpa ett övergiven hem mycket lik att köpa något annat hem. Du måste närma dig en bank och få ett inteckning för att finansiera huset. Läsa Få ett inteckning För allt du behöver veta när du går igenom den här processen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förbered dig för mycket byråkrati. Att bestämma vem den juridiska ägaren av ett övergiven hem är kan vara huvudvärk och kräver mycket forskning och telefonsamtal. Banker har också varit kända för att flytta långsamt och fördröja avskärmning samt kort försäljning.

    Varningar

    Kom ihåg det "negativ besittning" och "squatters rättigheter" Lagar kan inte bero på. Vissa människor försöker flytta in i övergivna hus utan att betala för dem, och i vissa kurser har domstolar gjort det möjligt för dem att stanna i fastigheterna, beroende på statliga och lokala lagar. Dessa bostäder ägs alltid av någon eller någon enhet, och du riskerar att ha hemmet tagit bort från dig utan något meddelande om du inte köper det ordentligt genom juridiska kanaler.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande