Hur man köper ett fritidshus

Om du upptäcker att du reser till en plats för semesterår år efter år, kanske du vill tänka på att köpa ett fritidshus där. På sikt kan du köpa ett fritidshus inte bara minska dina semesterkostnader, men kan fungera som en bra investering. Om du vill köpa ett fritidshus måste du överväga den bästa platsen, det pris du har råd att betala och dina framtida avsikter för fastigheten. Då måste du gå igenom de vanliga stegen för att hitta och köpa en egendom.

Steg

Del 1 av 4:
Välja ett fritidshus
  1. Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 1
1. Bestäm var du mest vill semestra. Om du köper ett andra hem behöver du det vara på en plats som är optimal. Välj en plats där hemmet kommer att få mest använda. Du kanske kan hyra det när du inte använder det själv, men det är det inte. Om din favorit semesterplats är lite av misshandlad spår, kanske du inte kan tjäna tillbaka inkomst. Se till att platsen är rätt för dig.
  • Tänk på hur långt du vill resa. Som en allmän tumregel, för att få mest använda ut ur ditt fritidshus, borde det inte vara mer än en två-timmars bilresa från ditt primära hem.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 2
    2. Lär känna området. Om du köper ett andra hem blir du medlem i samhället. Detta är annorlunda än att bara semestra på en utväg eller hotell i en eller två veckor om året. Det skulle vara meningsfullt att besöka tillräckligt för att lära känna området, samhället, folket. Om du har barn kanske du vill ta reda på skolor i närheten. Titta på platsen genom en bosatt och inte semesterare.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 3
    3. Planera för säkerheten i hemmet när du inte är där. Om du bara kommer att besöka den här egenskapen tillfälligt, kommer säkerheten att vara ett problem. Tänk på säkerheten i grannskapet. Välj en plats som sannolikt kommer att vara säker, eller tänka på att investera i en säkerhetsövervakningstjänst som kan titta på hemmet medan du är borta.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 4
    4. Bestäm vilka bekvämligheter som är viktigast för dig. Tillbringa gott om tid semester i området där du vill köpa ett hem för att räkna ut ditt idealiska läge. Prioritera områdets bekvämligheter, och se sedan i de grannskap som bäst passar dina toppplockningar. Anse lätt att transportera till och från flygplatsen eller de stora vägarna, och huruvida du vill kunna resa lätt till andra platser eller inte.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 5
    5. Planera orsaken till ditt köp. Vill du köpa ett hem som hela familjen kommer att använda regelbundet just nu, och sedan kan sälja om några år? Eller vill du ha en mindre plats där du kan gå i pension? Är det här ett ställe som du främst vill leva i, eller är det främst en investeringsfastighet? Svaren på dessa frågor hjälper till att styra den typ av egendom du bör överväga att köpa.
  • Om du överväger detta som en investering, bör du överväga sitt framtida återförsäljningsvärde. Det som gör ett andra hem överkomligt idag kan det vara svårare att sälja imorgon. Tänk på fula kraftledningar, vägbuller eller ett nedrullningsområde. Föreställ dig vilka framtida hemköpare som kommer att se. Vad kommer den här delen av staden att se ut om fem till 20 år? Och kvaliteten på lokala skolor är alltid viktig, om du inte köper i en pensionsgemenskap.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 6
    6. Bestäm om du ska hyra ut hemmet när du inte använder den. Om hemmet är möblerat och på ett populärt läge, kommer efterfrågan inte att vara ett problem om du vill hyra ut det. Men kom ihåg att någon behöver marknadsföra fastigheten, hantera bokningskalendern, städa enheten mellan hyresgäster, samla avgifter och mer. Se till att du är villig att göra jobbet, eller villiga att betala ett hyresfastighetsförvaltningsföretag för att göra det för dig.
  • Om du hoppas kunna hyra fastigheten medan du är borta, bör du undersöka de lokala zoneringskraven eller andra bostadsregler. Detta får inte tillåtas på alla områden.
  • Expertips

    Det är mycket bättre att köpa ett billigt hem med en hög hyresintäktspotential än att hyra ett fritidshus.

    Hannah Park

    Hannah Park

    Fastighet Agenthannah Park är en licensierad fastighetsmäklare som arbetar i Los Angeles, Kalifornien och är en del av Keller Williams, Larchmont. Hon fick sin fastighetscertifiering 2018 från California Bureau of Real Estate, och specialiserar sig nu som köparens agent och noteringsagent.
    Hannah Park
    Hannah Park
    Fastighetsmäklare
    Del 2 av 4:
    Jakt efter ett fritidshus
    1. Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 7
    1. Använd en lokal fastighetsmäklare. Medan Internet tillåter köpare att göra en stor del av huset på egen hand, en erfaren fastighetsmäklare på platsen där du vill ha ditt andra hem kan vara mycket värdefullt. En lokal agent kan titta på marknaden för dig och meddela när egenskaper blir tillgängliga. En lokal agent kommer att känna till samhället och kan hjälpa dig att ge dig råd med grannskapsval, säkerhet och säkerhet och återförsäljningsöverväganden.
    • När du väljer en agent som hjälper dig att köpa en fastighet, vill du ha någon erfarenhet och anslutningar i samhället. Fråga hur länge agenten eller byrån har varit i affärer på den platsen. Fråga om agentens eget engagemang i gemenskapsgrupper eller andra organisationer.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 8
    2. Sök internet fastighetsplatser. Det finns många webbplatser som hjälper till att leta efter fastigheter att köpa. Med hjälp av dessa webbplatser kan du välja en viss plats och begränsa din sökning med storleken på fastigheten, ungefärligt värde, och även vissa bekvämligheter som du vill ha tillgängligt. När du kör en sökning på en av dessa webbplatser får du en lista över egenskaper som uppfyller dina specifikationer. Varje notering ger dig kontaktinformationen för ägaren eller säljer fastighetsmäklare. Du kan sedan kontakta dem för att göra ett möte för att besöka och se fastigheten. Några av de vanligaste, pålitliga platserna är Zillow.com och mls.com.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 9
    3. Kontrollera den lokala tidningen för listor. Särskilt om du letar efter ett fritidshus i ett litet, landsbygdsområde, kan du hitta den bästa informationen i en lokal eller regional tidning. Papperet kan till och med ha en separat sektion för semesteregenskaper, antingen till salu eller uthyrning.
  • Många utskrivna tidningar, där du kan börja din sökning, kommer också att tillåta dig tillgång till en online-sökfunktion. Till exempel, om du tittar i det större New York-området, kan du titta i New York Times eller använda sina online-funktioner.
  • En annan tryckningstidning som innehåller en online-sökfunktion är Los Angeles Times
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 10
    4. Köra runt staden. Ett sätt att bekanta dig med grannskapet, samtidigt som man gör lite husjakt, är helt enkelt att köra runt samhället själv. Du kan lära känna grannskapet medan du tittar på "till salu" på samma gång.
  • Del 3 av 4:
    Planerar finanserna
    1. Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 11
    1. Bestäm inköpspriset du har råd med. Att köpa ett andra hem är en mycket stor investering. Den första kostnaden som du måste planera är köpeskillingen av hemmet själv. Du måste granska din egen inkomst och nuvarande månatliga kostnader. Detta bör ge dig en uppfattning om tillgängliga pengar som du har som du kan sätta mot ett fritidshus. Om du har lyxen att kunna köpa fastigheten direkt, är det fantastiskt. Om inte, måste du planera för ett inteckning och de ytterligare månatliga betalningarna.
    • Medianpriset för fritidshus 2013 var $ 168,700. Detta är ett nationellt genomsnitt, så priset kan fluktuera i stor utsträckning beroende på den plats du väljer.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 12
    2. Planera för kostnader för att inrätta ett andra hem. När du åker på semester till ett hotell eller utväg, är sådana saker som disk, silver, mat, handdukar, tvätttvål och andra hushållsbehov för dig. Men när du köper ditt eget fritidshus måste du överväga kostnaden för att ge alla dessa för dig själv. Detta kan vara liten jämfört med den totala kostnaden för hemmet, men alla de små föremålen kan lägga upp.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 13
    3. Uppskatta utgifterna för att upprätthålla hemmet. Förutom inköpspriset och tilläggskostnaderna för att ge dig själv i hemmet finns det många kostnader som är relaterade till att äga ett hem. Du måste undersöka dessa för det område där ditt prospektiva fritidshus ligger och lägga till dem i dina kostnadsberäkningar:
  • Fastighetsskatt. Du kan undersöka detta på rådhuset eller fråga en lokal fastighetsmäklare för vissa uppskattningar.
  • Husägare försäkring. Ditt eget försäkringsbolag, om det gör affärer i den stat där ditt fritidshus är beläget, borde kunna hjälpa dig med detta.
  • Verktyg, vatten och papperskorgen. Även om du inte bor i fastigheten hela året, kommer du förmodligen att vara ansvarig för dessa kostnader hela året.
  • Vinterisering. Om fritidshuset är i ett område som blir kallt eller fryser, och tar emot snö, måste du investera lite pengar för att se till att dina vattenrör är säkra. Du kan också vara skyldig att betala för snöborttagning, även om du inte är närvarande.
  • Säkerhetsövervakning.
  • Landskapsarkitektur eller fastighetsunderhåll.
  • Homeowner`s Association eller Condominium Fee, om tillämpligt.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 14
    4. Planera för kostnaden för semesterartiklar. Om du planerar att använda detta fritidshus regelbundet, kommer du förmodligen att sluta göra ytterligare inköp av saker som hjälper dig att njuta av din semester. Detta kan innehålla alla eller några av följande:
  • Skidor eller lyftkostnader
  • KAYAK, kanot eller andra båtförbindelser
  • Tillträde till sevärdheter i området
  • Del 4 av 4:
    Göra ett erbjudande och köpa ditt fritidshus
    1. Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 15
    1. Undersöka det rättvisa fastighetsvärdet. När du har valt ett potentiellt fritidshus måste du bestämma ett rättvist köpeskilling. En lokal fastighetsmäklare ska kunna hjälpa dig med information om den senaste försäljningen av jämförbara egenskaper i området. Dessutom kan du söka efter fastighetsvärden på internet fastighetsplatser som Zillow.com och mls.com.
    • Till exempel, om du besöker zillow.com, du kommer att se en bar i mitten av skärmen med fyra alternativ. Välj "Kestimat."Du kommer att bli uppmanad att ange fastighetsadressen. Du kommer då att omdirigeras till en skärm som visar fastighetsplatsen och ger dig en uppskattning av sitt verkliga värde. Det visar också den beräknade försäljningsinformationen för liknande egenskaper i den staden eller staden under de senaste åren.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 16
    2. Arbeta med mäklaren för att skicka ett erbjudande. Om du tror att frågepriset är rimligt, kanske du vill skicka ett erbjudande som ligger nära frågande pris. Om inte, så kan du erbjuda ett lägre pris och förväntar dig att förhandla för att hamna till ett pris i mitten. Vid inlämning av ditt erbjudande, överväga efterfrågan på fastigheter i området. Om du tittar på en plats med hög efterfrågan, kan du behöva skicka ett erbjudande som är nästan upp till frågande pris.
  • Du borde kunna ta reda på hur länge fastigheten har varit på marknaden. Om det är en ny lista, kan köparen väntas att få ett erbjudande nära sitt frågande pris. Om det har varit på marknaden under en tid, kanske du kan erbjuda lågt och få ett fynd.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 17
    3. Förhandla ett slutligt pris. Om du inte gör ett erbjudande för det fullständiga priset, kommer säljaren sannolikt att komma tillbaka till dig med någon form av motoffer. Du kan då svara på det motoffer. Denna procedur kan fortsätta i flera omgångar tills du och säljaren når ett avtal. I denna förhandling kan du också vilja begära vissa villkor som en del av ditt erbjudande:
  • Stängningskostnader.
  • Tid för finansiering.
  • Säljaren betalning av fastighetsskatt.
  • Förorenande lägenhet eller husägare avgifter.
  • Bild med titeln Köp ett fritidshus Steg 18
    4. Slutföra köpet. När du och säljaren är överens om ett pris och villkoren för försäljningen, ska fastighetsmäklare sedan hantera de flesta av detaljerna i köpet. Du måste säkra din egen finansiering, om du inte har resurser att betala kontant för fastigheten. Denna process tar i allmänhet ett antal veckor innan du kan få stängningen. Under den tiden, behåll i regelbunden kontakt med mäklaren för att se till att inga överraskningar uppstår som kan ändra köpet av hemmet.
  • Beroende på fastigheten, utlåningsbanken och din intressenivå kan du önska eller till och med vara skyldig att göra en hemkontroll. Du kommer att vilja se till att alla verktyg fungerar, att huset är i solidt skick, och att eventuella fel är ordentligt noterade. Om du hittar allvarliga brister kan de leda till en omförhandling av försäljningspriset.
  • För mer information om det slutliga köpet av fastigheten, besök Gör din egen fastighetsstängning eller Köpa ett hus.
  • Tips

    Om du köper ett fritidshus är för dyrt, så kan du överväga Köpa en timeshare istället.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande