Hur man hittar en lägenhet

Oavsett om du är ny i en stad eller flyttar till en annan byggnad eller grannskap, kan det ta mycket tid och ansträngning för att hitta den perfekta lägenheten. För att hitta den perfekta platsen måste du tänka på din ekonomi, din livsstil och hyresmarknaden i din stad. Då måste du göra en grundlig sökning och sticka ut som en sökande. Om du följer dessa praktiska tips kan din drömlägenhet vara närmare än du tror.

Steg

Metod 1 av 4:
Med tanke på dina bostadsbehov
  1. Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 1
1
Skapa en realistisk budget. Bestäm vad du har råd med i hyra, inklusive månatliga verktyg och andra kostnader. Vanligtvis bör en person betala högst 30% av sin inkomst i hyran. Även om detta inte alltid är möjligt, särskilt i högprissatta städer, är det en bra mängd att skjuta för.
  • Titta inte på några lägenheter ut ur ditt nuvarande prisklass. Om du är förförd i en lägenhet som är för dyr för att du har råd, sätter den bara upp för misslyckande.
  • Många fastighetsbyråer kräver bevis på månatlig inkomst för att säkra en lägenhet - dessutom kan högkvalitativa platser endast acceptera kandidater som gör det ovan en viss inkomst.
  • Om det belopp du har råd att betala varje månad är för låg för att få din egen lägenhet, överväga att dela en plats med en rumskompis. På så sätt kan hyran, och verktygen delas upp i hälften.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 2
    2. Gör en önskan och behöver lista. Hur många sovrum behöver du? Behöver du vara nära kollektivtrafik? Vill du ha en balkong? En pool på plats? Vill du bo nära cykelvägar? En vuxen-endast lägenhetsbyggnad? Ta reda på dina önskemål och behov, och skapa sedan din lista.
  • Medan det är bra att ha en önskelista, är chansen att du inte kommer att få absolut allt på din lista. Prioritera dina önskemål från det viktigaste till minst viktiga. Detta hjälper dig att väga varje funktion mot de andra när du faktiskt tittar på lägenheter.
  • Du kanske vill lägga till några saker som du absolut inte vill ha det. Du kanske inte vet vad dessa saker är först men som du börjar titta på lägenheter, var god att lägga till i din lista och notera de saker du inte kan leva med.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 3
    3. Hitta ditt idealiska grannskap. Kör eller gå runt olika delar av staden där du kanske gillar att leva. Kolla sedan på lägenhetslistor i det området för att se om du har råd att bo där. Överväg också pendlingstider, dina livsstilsbehov och lokala bekvämligheter när du väljer ett grannskap.
  • Det finns webbplatser, som Adressrapport och Promenadpoäng, som kan hjälpa dig att få en känsla för säkerhet, renlighet, demografi, skolzoning, och lokala bekvämligheter i grannskapet.
  • Det är en bra idé att få ett par stadsdelar i åtanke när du börjar leta efter en lägenhet. Detta ger dig fler alternativ att titta på och förhoppningsvis, ett bredare utbud av priser att välja mellan.
  • Metod 2 av 4:
    Söker efter en lägenhet
    1. Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 4
    1. Hyr en hyresgäst om det är standardpraxis i din region. Samtidigt som du letar efter en lägenhet i en mindre stad eller stad kanske inte behöver hjälp av en professionell, behöver du någon som hjälper dig i en stor stad, som New York. I en stor stad, med en varm marknad med mycket konkurrens, kan en hyra med hjälp av den stora mängden arbete det tar att hitta en lägenhet. En hyresgäst ska anställas om du behöver hjälp och deras expertis.
    • Det kan kosta dig ganska lite att anställa en professionell uthyrningsagent. Vissa agenter kan debitera cirka 10% av hyran du betalar på ett år på den lägenhet som de hittar dig. Vissa kommer helt enkelt att debitera dig en månads hyra.Glöm inte att hitta detta i din budget!
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 5
    2
    Använd internet. Internet är en av de bästa resurserna för att nollställa på din drömlägenhet. Det kan ge dig en klar uppfattning om vad som är tillgängligt innan du faktiskt går ut letar efter det. Det kan också ge dig en uppfattning om prisintervallet i din stad eller stad.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 6
    3. Använd din smartphone. Med den senaste framstegen i mobila enheter kan du använda telefonens GPS för att visa lägenheter som ligger närmast din plats medan du går runt ett område som du gillar. Ladda ner ett av de lägenhetsprogram som är tillgängliga för din smartphone och använd den för att söka någonstans när som helst.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 7
    4. Vara flitig med din sökning på en tight hyresmarknad. Överväg att köpa tidningen på morgonen. Lågprissatta enheter Hyr snabbt så hitta de nya annonserna snabbt. Ring ägarna tidigt på morgonen.Genom att vara den första som tittar på enheten är många ägare mer benägna att hyra till dig och eventuellt betalar du lägre än marknadsuthyrning.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 8
    5. Handla och jämföra.Denna lägenhet kommer att vara ditt hem, kanske i flera år, så säkerställa sinnesro genom att jämföra priser, alternativ och platser innan du tar steget. På en tät uthyrningsmarknad kan du ha några alternativ, men om din stad har många alternativ, ta dig tid att bestämma vad som är rätt för dig.
  • Många gånger kommer du att väga olika aspekter av olika lägenheter mot varandra. Om du har svårt att fatta ett beslut, försök att göra en jämförelsesgraf. Det kan hjälpa dig att fatta ett beslut att se fördelarna och nackdelarna med varje lägenhet bredvid varandra.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 9
    6. Hantera endast ett välrenommerat företag.Hantera ett större lägenhetshanteringsföretag har sina fördelar såväl som nackdelar. Man kan hitta bekväma lösningar genom större företag, men man bör också vara försiktig med företagens påståenden om hyresgästens behov, byråkrati, tillförlitlighet, etc. Överväg att granska andra hyresgästernas åsikter om webbplatser för fastighetsförvaltning (men, som med någon granskningsplats, ta några gripes med ett saltkorn.)
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 10
    7. Kontakta hyresvärden eller chefen för en potentiell lägenhet så fort som möjligt. Detta är särskilt viktigt om du letar efter en lägenhet i en stad med mycket konkurrens. Du vill vara den första som svarar, så att den ansvariga personen ger dig första spricka i lägenheten.
  • Men om du inte är först har du fortfarande en chans att få en lägenhet. Hoppa inte över ansökan om det perfekta stället bara för att du inte är först!
  • Metod 3 av 4:
    Inspektera en potentiell lägenhet
    1. Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 11
    1. Gör en grundlig inspektion och anteckna. Håll en rekord av varje lägenhet du besöker. Observera vilka funktioner som är extra eller saknade. Ta mätningar av rummen och dörrarna för att säkerställa att möbler passar på rörelsedagen. Slå på lampbrytare, se inuti garderober, kontrollera vattentrycket, besök tvättstugan, gå grunderna och fråga grannar hur det är att bo där.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 12
    2. Fråga massor av frågor. Vem kontrollerar värmen? Ingår apparater? Är rökning tillåten? Är husdjur tillåtna? När är lägenheten tillgänglig? Kommer de att måla innan du flyttar in?
  • Fråga också om lediga platser. Om en lägenhetsbyggnad har ett stort antal lediga enheter, är chansen att byggnaden inte hanteras bra.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 13
    3. Titta runt om i grannskapet. Se till att grannskapet är behagligt genom att vandra runt det. Besök också området vid en mängd olika tider på dagen. Vad är ett lugnt grannskap tidigt på en lördag morgon kan vara hektiskt på en veckodagskväll.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 14
    4. Förstå hyresavtalet. Din leasing bör klargöra hyran, villkoren och varaktigheten av ditt avtal. Läs det noga och förhandla om villkor innan du loggar.
  • Om du ger en insättning, få ett kvitto. Du vill ha dokumentation av alla betalningar du gör, så det är ingen fråga om det senare.
  • Metod 4 av 4:
    Att vara en tilltalande hyresökare
    1. Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 15
    1. Har dina dokument redo. När du besöker en plats du verkligen gillar och kommer sannolikt att välja, kom ihåg att ta med din checkbook så att du kan lägga ner en insättning. Detta är särskilt viktigt på en tät uthyrningsmarknad, där den första som betalar ansökningsavgiften kan övervägas först.
    • Om du behöver flytta inom nästa vecka eller två, eller du letar efter en lägenhet på en tight marknad, kan du påskynda processen tillsammans genom att sammanställa dina två senaste lönstubbar, ditt senaste års W2, ditt kreditpoäng och utskrifter av ditt nuvarande bankkonto balanserar att ta med dig till tittan.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 16
    2. Klä dig snyggt när du vrider i din ansökan. Oavsett om du vänder dig till din ansökan till ägaren av lägenheten eller en anställd chef, är det sant att första intryck verkligen kan påverka dina chanser. Du behöver inte klä dig super, men du vill inte ifrågasätta om du kan betala hyran förresten. Förmedla att du är ansvarig och seriös genom hur du är klädd.
  • Bild med titeln Hitta en lägenhet Steg 17
    3. Var trevlig att hantera. Återigen kan första intryck påverka dina chanser att få lägenheten på dina drömmar. Oavsett om du handlar om en ägare eller en chef, är trevlig att hantera kan gå långt. Kom ihåg att när en ägare eller chef plockar den nyaste hyresgästen för sin lägenhet, överväger de förmodligen hur det kommer att vara att hantera den personen i framtiden. En svår interaktion till att börja med får inte bode vilja för framtida interaktioner.
  • Tips

    Du kan söka efter och titta på lägenhetvideor. Sök online för egendomsspecifika adresser till den egendom du är intresserad av. Se om det finns en fastighetsvideo eller en virtuell rundtur kan du kolla online. Titta och lära dig mer om lägenheten, lägenheten eller husuthyrning du är intresserad av. Detta hjälper dig att inte slösa tid på lägenheter som inte är rätt passform.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande