Hur man köper ett hyreshus

Inköp av hyresfastigheter kan vara ett utmärkt sätt att få inkomst under ägande av egendom och byggkapacitet. Men precis som i någon investeringsavtal, menar du ett hyreshus inte automatiskt att få en bra avkastning. För att göra ett hyreshus en bra investering, måste du hitta rätt egendom på rätt plats. När du har gjort det måste du köpa fastigheten för rätt pris. Slutligen, när huset har köpts, måste du vara beredd att vara hyresvärd.

Steg

Del 1 av 4:
Utvärdering av hyresfastigheter
  1. Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 1
1. Analysera fördelarna med att äga ett hyreshus. När du bestämmer om att äga hyresfastigheter är en bra investering för dig, väga fördelarna med nackdelarna för att fatta ett välgrundat beslut. Följande är bara några av de många fördelarna med att äga en hyresfastighet:
  • Aktuell inkomst, som är hyrespengarna du kommer att ficka varje månad efter det att hypotekslånet och andra utgifter har betalats.
  • Uppskattning, vilket är ökningen av ditt hems värde över tiden.
  • Hävstång, vilket innebär att du kan köpa hyra hem med lånade medel samtidigt som man bara sätter ner en bråkdel av de pengar som behövs för att köpa. Du kontrollerar hela fastigheten och det aktier som den håller samtidigt som det bara betalar en bråkdel av kostnaden.
  • Skattefördelar, som inkluderar eventuella avdrag, skattefria pengar genom refinansiering och skattefri utbyten om du säljer din egendom och återinvestera pengarna i annan egendom.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 2
    2. Utforska nackdelen med att äga hyra egendom. Att köpa ett hyreshus kan vara en riskabel investering. Detta är särskilt sant om du inte gör din läxa och köpa egendom på en marknad som inte passar dina behov. I allmänhet kan hyresfastigheten avslöja dig följande:
  • Ansvar, som kan uppstå när något är dåligt händer med dina hyresgäster (jag.e., En trappbrott och en hyresgäst är skadad). Om du stämmer måste du Försvara dig själv i domstol.
  • Oväntade utgifter, som uppstår hela tiden när du köper egendom. Medan vissa problem lätt kan fixas, om du måste byta ut ett tak, ledningar eller en grund, kan du snabbt hitta dig själv att spendera pengar istället för att göra det.
  • Dåliga hyresgäster kan undvika att betala hyra, förstöra ett hem och stämma dig för skador.
  • Vakans, vilket innebär att du inte kan hitta en hyresgäst och huset sitter tomt utan pengar som kommer in.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 3
    3. Undersök gällande tidsåtagande. Inköp och underhåll av ett hyreshus är mycket arbete. Som en homebuyer måste du göra mycket forskning för att säkerställa att investeringen du gör är så stabil som möjligt. Det innebär att du måste analysera marknader, hyra hjälp och göra viktiga finansiella beslut. Dessutom, som hyresvärd, kommer du ständigt att behöva arbeta med fastigheten och dess hyresgäster för att få den inkomst du förväntar dig.
  • Att köpa ett hem kan ta många månader, om inte år. Var beredd på detta.
  • Att vara hyresvärd kan vara en livstid. Om du inte delegerar den här uppgiften till någon annan, kommer du att vara hyresvärd så länge du äger fastigheten och hyr ut det.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 4
    4. Bestäm styrkan på hyresmarknaden i ditt samhälle. Innan du gör en stor investering i hyresfastigheten måste du se till att du gör ett bra ekonomiskt val. På en allmän nivå, fråga dig själv om ditt samhälle har en robust marknad för uthyrning. Till exempel, som bor i en högskoleort där hyra kan normen erbjuda dig en bättre marknad än att bo i ett litet jordbrukssamhälle där alla äger sitt eget hem.
  • Dessutom, titta på antalet listor och lediga jobb i det område där du handlar. Om det finns många av dem kan det signalera att marknaden har gått illa.
  • Tänk på svårigheten att få byggnaden tillåter du måste förbättra fastigheten. Om tillstånd är förbjudna kostsamma och svåra att få, kanske du inte vill köpa i det området.
  • Analysera de genomsnittliga hyrespriserna på enheter som är jämförbara med vad du tittar på inköp. När allt måste du kunna tjäna pengar.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 5
    5. Behåll experthjälp. Inköp av ett hyreshem innebär att man måste hantera fastighetsaffärer, juridiska handlingar och eventuellt till och med skattefrågor. Av dessa skäl är det viktigt att anställa experthjälp för att göra de bästa besluten möjligt. Men den här hjälpen kommer att kosta dig.
  • Att anställa en fastighetsmäklare, kontakta dina vänner och familj. Du vill hitta någon som är både pålitlig och kunnig. Den person du väljer ansvarar för att hitta dig ett hem som uppfyller alla dina behov.
  • Att anställa en advokat, kontakta din State Bar Association`s advokat hänvisningstjänst. Efter att ha besvarat några allmänna frågor kommer du att kontakta advokater i ditt område. Hyr någon som är bekväm med fastighetsaffärer och hyresrätt.
  • Att anställa en skatteexpert, prata med vänner och familj som kan ha uthyrningsfastigheter också. Du vill se till att du klämmer på de flesta pengar som möjligt. Revisorer och andra experter kan hjälpa dig att göra det här.
  • Del 2 av 4:
    Lokalisering och inspektion av egendom
    1. Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 6
    1. Bestäm vilken typ av egendom du vill ha. Hyresegenskap kan komma i ett antal former och storlekar. Du kan välja att köpa Condos, lägenhetsbyggnader eller enfamiljshus. Om du är intresserad av enfamiljshus, överväga vilken typ av hem du vill leta efter.
    • Kanske vill du ha en stor gård som kommer att locka familjer.
    • Tänk på ett modernt hem som lockar höginkomstbosatta.
    • Tänk på ett mer blygsamt hem som lockar högskolestudenter och unga vuxna.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 7
    2. Samla dokument att ta till långivare. Innan du går till din bank för att ta reda på hur mycket du har råd, samla de dokument som långivaren kommer att använda för att bestämma den. I allmänhet måste du visa ett bevis på inkomst, bevis på tillgångar, god kredithistoria, verifierad anställning och identifiering av dokument (E.g., ett körkort och socialförsäkringskort).
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 8
    3. Ta reda på hur mycket du har råd med. Innan du handlar för ett hem behöver du veta vad du har råd med. För att göra detta, gå till din lokala bank och bli förhandsgodkänd för ett bostadslån. När du pratar med din bank kommer du att kunna diskutera olika lånealternativ och deras fördelar (E.g., Justerbar hastighet vs. Fasta räntelån). Dessutom kommer långivaren att kontrollera din kredit och varna dig för några problem som det kan finnas.
  • Arbeta med långivaren för att bestämma det maximala du kommer att kunna låna. Detta ger dig en uppfattning om hur mycket du kan spendera på hemmet.
  • Efter att ha gått igenom processen med långivaren, få ett förhandsgodkännande som du kan visa till säljare. Säljare kommer att vara mer villiga att förhandla med köpare som har sin ekonomi i ordning. Genom att visa en säljare en förhandsgodkännande, är du lugnande dem att du har råd med det hus som de säljer.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 9
    4. Forskningsområden i ditt samhälle. När du väl vet hur mycket hem du har råd, börja arbeta med din fastighetsmäklare på att hitta de bästa bostäderna. Prata med din fastighetsmäklare om vad du vill komma ut ur fastigheten. Låt honom eller henne veta att du planerar att hyra. Dessutom, sitta ner med din agent och diskutera följande:
  • Sminken av olika stadsdelar i ditt samhälle. Om du till exempel är nära den lokala högskolans campus, är din hyresgästpool sannolikt att vara mestadels studenter. Dessutom kommer denna plats sannolikt att leda till regelbundna lediga platser under sommarmånaderna när skolan inte är i session.
  • Fastighetsskatt. Du vill se till att du håller dina kostnader så låga som möjligt. Försök hitta en plats med rimliga fastighetsskatter.
  • Skolor. Om du planerar att ha familjer som hyresgäster, vill du vara i ett grannskap med ett kvalitetsskolsystem.
  • Brottslighet. Ingen vill hyra ett hus på ett farligt läge.
  • Arbetsmarknaden. Dina hyresgäster kommer sannolikt att behöva arbeta för att betala hyran. Hjälpa dem genom att köpa ett hem i ett område med en kvalitetsjobbmarknad.
  • Bekvämligheter. Hyresgäster kommer att vara mer benägna att hyra ditt hem om det finns saker att göra i samhället. Leta efter bostäder nära parker, vandringsleder, biografer och restauranger.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 10
    5. Välj rätt egendom. Nu när din agent har en uppfattning om vad du letar efter, kommer han eller hon att använda sina resurser för att kompilera en lista med bostäder du kanske är intresserad av. När du checkar ut dessa listor, besök varje hus och se det genom dina hyresvärds ögon. När du går igenom varje hus, överväga hur många sovrum och badrum huset har, hur många kvadratmeter det är, hur stor köket är och storleken på gården.
  • När du och din agent bosätter sig på det perfekta huset, dyka lite djupare och ha en inspektion gjort. Innan du gör något erbjudande måste du se till att hemmet är i lämpligt skick.
  • Se till att inspektören tittar på grunden, tak, ledningar, byggmaterial, strukturell styrka och allt annat du kanske tror är viktigt.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 11
    6. Uppskatta kassaflöde och investeringsavkastning. Innan du gör ett erbjudande på något hem, vill du avgöra om hemmet sannolikt kommer att vara en bra investering för dig. För att göra detta måste du uppskatta det kassaflöden du får från fastigheten efter att du köpt det. Kassaflödet beräknas genom att uppskatta den genomsnittliga hyran du tror att du kan komma till hemmet och subtrahera alla månatliga utgifter från det numret (E.g., Hypotekslån, fastighetsskatt, försäkringskostnader, underhåll och reparationer). Om det nummer du får är positivt, bör du överväga att köpa fastigheten. Men om det nummer du får är negativt, kommer fastigheten sannolikt att kosta mer än det gör dig.
  • Till exempel, antar den genomsnittliga hyran för ditt potentiella hem är $ 2000 per månad. Vidare antar att din hypotekslån är $ 900 per månad, du betalar $ 140 per mal i fastighetsskatt, $ 200 per månad i försäkringskostnader och i genomsnitt $ 400 per månad i underhålls- och reparationsavgifter. I det här scenariot skulle ditt beräknade kassaflöde vara + $ 360 ($ 2000 - $ 1,640).
  • Del 3 av 4:
    Inköp av hyreshuset
    1. Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 12
    1. Göra ett erbjudande. Nu när du har hittat det perfekta hemmet måste du och din agent komma överens om ett första erbjudande att göra. Generellt bör ditt ursprungliga erbjudande vara cirka 5% under priset. Förutom att använda denna tumregel, fråga din agent om han eller hon har några jämförelser i området så att du kan se vad andra hus har sålt för nyligen.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 13
    2. Förhandla med säljaren. Säljaren kommer sannolikt att göra ett räknare till ditt första erbjudande. Var beredd att förhandla med säljaren. Medan de flesta säljare priserar sitt hem över sitt värde, vill han eller hon fortfarande få de flesta pengar som möjligt för hemmet. Hitta ett anmärkningsvärt nummer någonstans, om möjligt.
  • Om du kan komma överens om ett pris med säljaren kommer du att gå vidare.
  • Men ibland kommer du och säljaren inte att kunna komma överens. Om det händer, måste du fortsätta och leta efter ett annat hem.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 14
    3. Göra en allvarlig insättning. Om du har kommit överens om ett pris, behöver du vanligtvis göra en allvarlig insättning som ett tecken på god tro. En inkomstpengar är en betalning gjord till säljaren för att visa att du är seriös om att köpa fastigheten. Beroende på omständigheterna kan depositionen bli en del av nedbetalningen om erbjudandet accepteras, eller returneras till dig om erbjudandet avvisas. Under vissa omständigheter kan ett avtal ange att depositionen kommer att förverkas om du drar ut ur affären.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 15
    4. Stäng affären. Dagen innan du stänger måste du samla alla nödvändiga dokument som behövs för att stänga affären och se till att alla inblandade kommer att vara vid stängning. Du brukar behöva ta med lånehandlingar, inköps- och försäljningsavtal, bevis på titelsökningar, bevis på försäkring, hembedömningsdokument och inspektionsdokument. På dagen för stängning ska du, din långivare, din agent, din advokat, säljaren och säljarens team alla vara närvarande.
  • Vid stängning kommer du att underteckna två stora dokument. Först kommer du att underteckna hypotekslånet med din långivare för att slutföra lånet. För det andra kommer du att underteckna inköps- och försäljningsavtalet, som kommer att överföra ägande av fastigheten till ditt namn.
  • I slutet av stängningen kommer du att vara säljaren för fastigheten och affären kommer att slutföras.
  • Del 4 av 4:
    Vara hyresvärd
    1. Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 16
    1. Få huset i hyra. Så snart du kan, komma in i huset och se till att allt är klart att hyras. Börja med att egendomen inspekteras för att se till att det inte finns några faror eller oväntade problem som måste åtgärdas. Allting måste vara i bästa möjliga skick för att du ska locka de bästa hyresgästerna och få ut det mesta av fastigheten.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 17
    2. Lista huset på hyresmarknaden. När du är klar, lista din egendom på hyresmarknaden. Sätt ett tecken på framsidan av huset, använd uthyrningswebbplatser och använda hyresbyråer. Alla dessa avenues hjälper dig att få ditt hem att hyras snabbt. Dessutom, överväga att gå med i en hyresvärdar "förening i ditt område. Dessa föreningar hjälper dig genom hyresprocessen och kommer att ge många resurser.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 18
    3. Granska eventuella hyresgäster. När en hyresgäst konfronterar dig om att hyra din egendom, få dem att fylla i en leasingansökan. Leasingansökan bör kräva att de potentiella hyresgästerna ger dig personlig information, finansiell information, referenser och annan information som du kan använda för att fatta ett beslut om vem du ska hyra till. Rusa inte under denna process. Det är bättre att gå långsamt och få det rätt än det är att få en dålig hyresgäst snabbt.
  • Se till att du ringer referenser och pratar med dem om de potentiella hyresgästerna.
  • Kör kreditkontroller på alla som vill hyra. Se till att de har den ekonomiska förmågan att konsekvent betala hyran.
  • Kör av den potentiella hyresgästens nuvarande bostadsyta som det kommer att ge dig en uppfattning om hur de kommer att behandla ditt hem.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 19
    4. Skriv ett leasingavtal. När du är redo, ring de bästa kandidaterna tillbaka och låt dem veta att du skulle vilja hyra till dem. Hitta en tid för alla att komma ihop för att underteckna hyresavtalet. Om du har en advokat, få dem att utarbeta hyresavtalet för dig. Om du är en del av en hyresvärdarförening, se om de har några modellhyror du kan använda.
  • Oavsett, se till att dina leasingavtal är lagliga. Om du slutar litigera med en hyresgäst, vill du se till att ditt leasingavtal kommer att hålla upp i domstol.
  • Bild med titeln Köp ett hyreshus Steg 20
    5. Var där för dina hyresgäster. Under hela leasingperioden, se till att du är tillgänglig och present för dina hyresgäster. En stark hyresvärd närvaro kommer att bidra till att hyresgäster inte skräp hemmet eller hoppa över uthyrning. Med det sagt, enligt lag, behöver du ge dem lite integritet. Kom inte till huset oanmälda och titta inte över dem hela tiden.
  • Se till att du returnerar telefonsamtal och tar hand om reparationsorder på ett snabbt och professionellt sätt.
  • Arbeta med hyresgäster på hyra och sena betalningar, så mycket som möjligt, för att försöka hålla ett vänligt förhållande. Om hyresgäster inte gillar dig kommer de att vara mer benägna att skräp hemmet och hoppa över uthyrning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande