Hur man köper ett hus i sverige

Oavsett om du flyttar till Sverige eller bara vill ha ett fritidshus i ett annat land, finns det många alternativ för fastigheter i Sverige. Du kan njuta av moderna städer som Stockholm, eller den vackra landsbygden. Innan du köper måste du dock hitta rätt plats och navigera på processen att få rätt finansiering för ditt köp. Om du vinner auktionen för det hus du vill, kan du officiellt flytta in och börja njuta av ditt nya hem.

Steg

Metod 1 av 3:
Söker efter egendom
  1. Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 1
1. Skapa en lista med vad du letar efter i ett hus. Innan du ens börjar titta, är det bra att veta att du vill ha från ett hus. Det finns många saker att ta hänsyn till, liksom pris, plats, storlek, skatter, närhet till ditt arbete och andra kriterier. Bestäm vad dina önskemål och behov är så att du kan leta efter hus som matchar dem.
  • Ta hänsyn till dina behov. Till exempel, om du har 4 barn, är ett 2 sovrum hus inte tillräckligt med utrymme. Leta efter hus som kan passa din familj.
  • Tänk på vilken typ av plats du vill ha. Skulle du föredra ett hem i ett centrum, eller en plats med mer utrymme och natur?
  • Alltid ha en budget i åtanke när du börjar söka och hålla fast vid det. Detta förhindrar dig från att överföra och bli överväldigad av en betydande hypotekslån.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 2
    2. Bläddra i svenska fastighetsplatser för listor i det område du vill ha. Det finns ett antal svenska fastighetsplatser som kommer att visa en mängd olika listor över hela landet. Sök efter några olika webbplatser så att du kan jämföra priser och tjänster. Leta efter listor i de områden du är intresserad av att begränsa dina alternativ.
  • Många av dessa webbplatser har förmodligen ett översättningsalternativ till engelska eller annat språk. Men din fastighetssökning kan vara mycket lättare om du kan prata lite svenska.
  • Om du föredrar kan du också kontakta svenska fastighetskontor direkt. Försök hitta en som fungerar i det område du vill ha.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 3
    3. Leta efter internationella listor på fastighetsplatser i ditt land. Förutom svenska webbplatser har allmänna webbplatser som Realtor eller Zillow internationella listor också. Skriv "Sverige" i sökfältet för att se eventuella listor eller skriv in den specifika staden du vill bo i. Jämför dessa alternativ med de svenska sidorna för att se vilka har de bästa alternativen.
  • Kom ihåg att allmänna webbplatser kanske inte har så många listor som en specialiserad svensk webbplats.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 4
    4. Gör en lista över hus som uppfyller dina kriterier. Medan du surfar på fastighetsförteckningar, kommer du förmodligen att komma över många egenskaper som du gillar. Tänk på hur bra var och en möter din lista över behov. Bookmark alla lämpliga hus med hjälp av webbplatsens spara-funktion, eller skapa ett kalkylblad med alla alternativ.
  • Kom ihåg att hålla din budget i åtanke medan du söker. Om du hittar ett bra hus men det är långt ut ur din budget, motstå frestelsen att överskrida. Du kan dock också inse att din budget är för låg för vad du vill, så du kanske måste justera dina förväntningar.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 5
    5. Hitta datum för den offentliga visningen för varje fastighet. Sverige gör vanligtvis inte privata visningar för husköp. Istället är större, offentliga öppna hus vanliga. Notera datumet för visning för varje hus du är intresserad av så att du inte saknar datumet.
  • Visningsdatumet kan vara listat på webbplatsen som annonserar huset. Annars kan du kontakta fastighetsbyrån som listar huset för informationen.
  • Om du måste resa till Sverige för att se egenskaperna, var noga med att göra alla dina resor och logi planer i förväg. Hitta rätt hus och flytta i kan ta lite tid.
  • Privata visningar blir lite mer populära i Sverige, men. Du kan kontakta fastighetsbyrån som listar huset för att se om de gör privata visningar.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 6
    6. Kontrollera om du kommer att vara i en bostadsförening om du köper ett visst hus. Många samhällen i Sverige har bostadsföreningar, som liknar Coops i andra länder. Dessa föreningar fastställde vissa regler och avgifter för att bo i gemenskapen. Om du vill undvika bostadsföreningar, kontrollera om några hus du är intresserad av är en del av en. Korsa dem av din lista om du inte vill bo i en förening.
  • Det finns några fördelar med att bo i en förening som du bör överväga. Föreningar hanterar vanligtvis underhåll, säkerhet och andra förbättringar för gemenskapen. Dessa kan vara starka fördelar.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 7
    7. Hyr en fastighetsmäklare för att göra sökprocessen enklare. Om du känner dig överväldigad av husjaktprocessen, överväga att anställa en fastighetsmäklare att arbeta med dig. En agent kan göra Legwork genom att leta efter egenskaper som matchar dina kriterier och presenterar dem till dig. Detta kan göra processen mycket lättare, speciellt om du försöker leta efter fastigheter från ett annat land.
  • Agenter blir vanligtvis betalda på provision, vilket innebär att du inte behöver betala dem tills du köper ett hus.
  • En köpesmäklare är ofta 2-3% av försäljningspriset. Beroende på priset på huset kan detta vara en betydande avgift.
  • Metod 2 av 3:
    Finansiering av huset
    1. Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 8
    1. Spara minst 15% av huset kostar för en betalning. Innan du börjar visa bostäder, se till att dina besparingar är i ordning. Du behöver cirka 15% av husets värde för en hypotekslån. Om du inte har många besparingar, utveckla en besparingsplan för att lägga undan en del av din inkomst varje månad. Låt dessa besparingar växa tills du har tillräckligt med för en betalning.
    • Nedbetalningen kan vara en stor mängd. Om det hus du vill värderas till $ 200.000, skulle en 15% nedbetalning vara $ 30.000. Detta kan ta lite tid att spara, så utveckla en finansiell plan så snart du börjar med tanke på att köpa egendom.
    • För extra besparingar, lägg dina pengar på ett högavkastat konto för att tjäna mer intresse och växa dina pengar snabbare.
    • Beloppet av betalningen kan variera beroende på lånet, men 10-20% är normalt.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 9
    2. Ansök om ett personnummer eller personligt identitetsnummer. En person är som ett personnummer i Sverige. Alla svenska medborgare och boende behöver en, och numret krävs för nästan alla finansiella aktiviteter - att få ett jobb, öppna ett bankkonto och ansöka om ett lån. För att få en, ansöka om visum att stanna i Sverige långsiktigt. När du anländer kommer du att utfärdas en personnummer när visumet är verifierat.
  • VISA-processen kan ta flera veckor, så skicka in din ansökan i god tid för att besöka Sverige eller ansöka om en inteckning.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 10
    3. Använd jämförelseswebbplatser för att handla för hypotekslån. De flesta svenska banker erbjuder inteckningar, så använd internet för att hitta erbjudanden. Det finns aggregatwebbplatser som visar olika villkor och räntor för att göra sökning enklare. Jämför erbjudanden för att hitta en hel del på ett inteckning.
  • Svenska hypotekslån tenderar att vara låga, så du kan förmodligen hitta en hel del på lånet.
  • Alternativt kan du undersöka bankerna individuellt för att ta reda på vad deras hypotekslån är.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 11
    4. Kontakta svenska banker för att diskutera inteckning. När du hittar en bank som erbjuder en hypotekslån är du nöjd med, kontakta dem. Tala med en representant för att ta reda på priserna och termerna. Banken kan erbjuda dig. De kan styra dig genom processen att tillämpa och godkännas.
  • Om du inte är redo att ansöka om en inteckning, erbjuder vissa banker lånlöften. Det betyder att banken är villig att låna dig en viss summa pengar om du ansöker om en inteckning. Detta liknar ett hypotekslån för godkännande i USA.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 12
    5. Skicka bevis på din inkomst, besparingar och kreditbetyg att ansöka om en inteckning. Om du ansöker om inteckning, vill banken se till att du kan betala lånet tillbaka. De kommer att begära register över dina besparingar och intäkter, och kör också en kreditkontroll. Om banken är nöjd med dina ekonomier, kommer de att godkänna dig för inteckning.
  • Om dina besparingar är i en utländsk bank, var noga med att få uttalanden som visar din inkomst och nettovärde.
  • Banker letar ofta efter en historia av betalande skatter i Sverige, även om det vanligtvis avstår från detta krav på utlänningar med goda ekonomiska situationer.
  • Metod 3 av 3:
    Förvärva huset
    1. Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 13
    1. Delta i offentliga visningar för de egenskaper du är intresserad av. Se till att du ser fastigheten personligen innan du skickar ett erbjudande för det. Detta bekräftar att det är det du letar efter. Det är också ett tillfälle att träffa fastighetsmäklaren som kommer att arbeta med dig om du köper huset.
    • Kontrollera när budgivning öppnas när du besöker huset. Ibland lämnar budgivningen strax efter att visas, så var redo att göra ett erbjudande om du gillar det.
    • Håll ögonen på potentiella problem med huset. Till exempel, om du har barn, kanske du inte vill ha ett hus precis utanför en upptagen väg.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 14
    2. Skicka ett bud till fastighetsmäklaren om du gillar ett hus. Att köpa ett hus i Sverige fungerar som en auktion. Intresserade köpare gör erbjudanden till fastighetsmäklare, och den högsta budgivaren vinner. Om du gillar ett hus, gör ett erbjudande så snart som möjligt. Processen fungerar snabbt, så om du försenar kan du sakna en bra affär.
  • Håll din budget i åtanke när du gör erbjudanden. Kasta inte bara siffror och gå över din budget.
  • Gör inte erbjudanden om du inte har minst ett lånlöfte från banken. Om du vinner auktionen men inte har finansiering, måste du backa ut.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 15
    3. Hyr en entreprenör för att inspektera huset om du vinner budet. Se alltid till att ett hus är strukturellt ljud innan du slutförde köpet. Skicka in en licensierad entreprenör för att bedöma husets grund, ledning, VVS och övergripande tillstånd. Om entreprenören tecknas på huset, är det säkert för dig att uppta.
  • Fastighetsmäklaren kan ha entreprenörer som de arbetar med regelbundet, men du kanske vill anställa en extern person för en opartisk vy.
  • Om entreprenören finner några problem men du fortfarande vill ha huset, kan du försöka förhandla om ett lägre pris.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 16
    4. Skriv inköpskontraktet som fastighetsmäklare utkast. När du bestämmer dig för att gå vidare med försäljningen, kommer fastighetsmäklaren att utarbeta ett köpkontrakt. Gå igenom kontraktet och om du godkänner, skriv det. När den nuvarande husägaren tecknar det också, är försäljningen klar.
  • Kontraktet kommer att ange det slutliga försäljningspriset som du godkänner att betala. Den nuvarande ägaren samtycker till att acceptera denna betalning och ge dig huset.
  • Vissa agenter kräver en deposition när du skriver kontraktet. Detta är vanligtvis en procentandel av husförsäljningspriset. Ha besparingar till hands för denna möjlighet.
  • Bild med titeln Köp ett hus i Sverige Steg 17
    5. Förvärva husnycklarna från din bank och flytta in. Efter att försäljningen är klar kommer banken att ringa dig till att gå över några sista hypotekslån. När det här är helt enkelt, kommer de att vända om nycklarna till dig och du kan officiellt flytta in.
  • Mest sannolikt kommer banken att bara upprepa villkoren för inteckning, plus den månatliga betalningen.
  • Banken kanske vill att du ska skriva ytterligare dokument om inteckning på detta besök. Var beredd att diskutera det när du går för att hämta nycklarna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Längden av tid mellan att leta efter hus och vinna en auktion kan vara snabb. Var redo för en snabb process.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande