Hur man hittar en fastighetsbedömare

När det gäller att hitta en fastighetsbedömare, kan det vara skrämmande att veta vad man ska leta efter. Även om du inte har mycket erfarenhet av att arbeta med fastigheter eller fastighetsbedömningar, kan du se till att du väljer rätt person för jobbet genom att veta viktiga kvalifikationer och drag i en bra bedömare.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt egendomsbedömare
  1. Bild med titeln Beräkna stängningskostnaderna Steg 13
1. Avgöra om du behöver en bedömning eller uppskattning. Båda uppgifterna är vanliga i fastighetsvärlden, men var och en används för ett annat syfte. Uppskattningar är mer allmänna beräkningar som görs när mer exakta beräkningar inte är nödvändiga. Uppskattningar är ofta förberedda för att sätta ett hem på försäljningsmarknaden. Uppskattningar kan göras av någon och görs ofta av fastighetsmäklare själva. Å andra sidan är bedömningarna mer exakta beräkningar av värde och ta hänsyn till ett antal vetenskapliga faktorer. Bedömningar krävs ofta för skatte- och låneändamål (E.g., Att räkna ut skatteskulden hos en hemägare eller att ta reda på vilken typ av hypotekslån som någon behöver). Bedömningar kan inte genomföras av någon och måste fyllas i av utbildade individer.
  • Bildbetaget blir en marknadsföringskonsult Steg 3
    2. Se till att de är licensierade eller certifierade. Se alltid till att en fastighetsbedömare är licensierad eller certifierad av staten för att utföra fastighetsbedömningar. Medan statlig licensiering och / eller certifiering inte alltid är en uppgift om kvalitet, säkerställer den att en individ har uppfyllt vissa standarder och är behörig att utföra fastighetsbedömningar. Vissa stater kräver inte licensiering för att utföra fastighetsbedömningar.
  • På statsnivå finns det två typer av egendomsbedömningslicenser: den statliga certifierade bostadsfastigheter som skulle vara den minsta licensen att överväga. Om det är en typisk bostadsfastigheter du vill ha bedömt, vill du ha en statlig certifierad bostadsfastigheter, som en minimikvalifikation.
  • Var inte rädd för att fråga en appraiser för en kopia av hans eller hennes licens. När du väl har kopia av licensen är det en bra idé att kontrollera med den statliga myndigheten som utfärdade dokumentet för att säkerställa att licensen är aktiv och i gott skick. Dessutom kan du se U.S. Nationellt register på http: // asc.gov och kontrollera om bedömaren är registrerad och berättigad att utföra bedömningar.
  • Bildbeteckningen blir en Arizona licensierad entreprenör Steg 9
    3. Fråga om deras professionella beteckningar eller medlemskap. Många utmärkta fastighetsbedömare har en professionell beteckning. De mest kända industrins beteckningar är den ledande fastighetsbedömningsansökningen (SRPA), seniorbostadsbedömare (SRA) och medlemsstatens bedömningsinstitut (MAI). Dessa beteckningar utfärdas av bedömningsinstitutet och visa ett utvärderings engagemang för fortsatt utbildning och etiska normer.
  • Bildtiteln Bli en Arizona licensierad entreprenör Steg 7
    4. Fråga om deras erfarenhet. Fråga vad deras erfarenhet arbetar på fastigheten och grannskapet du vill bli värderad. Bedömare som gör mycket arbete eller bor i ett visst område har ofta en djup kunskap om fastighetsvärden i det området. Dessutom är de mer benägna att veta hur "grannskapsvariabler" som skoldistrikt och brandavdelningar påverkar fastighetsvärdena i området.
  • Även om år av erfarenhet inte nödvändigtvis indikerar kvalitet, det finns vissa riktmärken kvalitetsbedömare kommer att ha träffat. Det tar vanligtvis cirka fem år att få en bra arbetskunskap och kompetens.
  • Bild med titeln Få ett rådgivningslicens steg 10
    5. Fråga om referenser. Om du hittar en appraiser på de gula sidorna kanske du inte har mycket information om dem. Det kan vara användbart för folkmassan källa människor i branschen. Fråga en långivare, fastighetsmäklare, advokat eller revisor för en appraiser som de har använt i det förflutna. Du behöver fortfarande fråga ytterligare i sina kvalifikationer, men att hitta någon som har erfarenhet av bedömaren är en bra start.
  • Du kan också använda Internet för att hitta information om en appraisers referenser, kundupplevelser och klagomål. Till exempel, i Kalifornien, Institutionen för konsumentfrågor, har byrån för fastighetsbedömare en sökfunktion på deras hemsida. Med sökfunktionen kan du hitta information om licensierad bedömare i staten.
  • Metod 2 av 3:
    Intervjuer en potentiell passform
    1. Bild med titeln Få ett rådgivningslicens steg 8
    1. Ställa in en intervju. Det är verkligen viktigt att träffa din potentiella fastighetsbedömare innan du går in i någon form av arbetsförhållande.Detta är ett sätt att se till att de har de kvalifikationer du letar efter, men också att du är på rätt sida så långt som förväntningarna går. Det är också viktigt att ha en nivå av komfort som gör att ditt arbetsförhållande går smidigt.
    • Saker som personlighet och vibe av dina interaktioner med dem kan verkligen hjälpa till med att bygga förtroende. Se till att de är personliga och är villiga att svara på dina frågor och förklara deras process. Deras förmåga att hantera människor och kommunicera smidigt kan påverka deras förmåga att ta reda på information om fastigheten och därmed hur exakt deras bedömning är.
  • Bild med titeln Dela tillgångar i skilsmässa Steg 1
    2. Fråga dem rätt frågor. En bra bedömare bör kunna svara på viktiga frågor som ger insikt i sina strategier, filosofier och erfarenheter. Men det betyder också att du måste känna till de rätta frågorna att fråga. Några bra frågor att fråga inkluderar:
  • Kommer du att få en preliminär rapport? Du bör kräva att varje appraiser ger dig en preliminär rapport så att du kan se till att bedömaren har tillgång till all information du anser vara viktig. Dessutom kommer det att ge dig möjlighet att avsluta bedömningsprocessen innan en slutrapport utfärdas om du inte är nöjd med processen.
  • Vad kvalificerar dig att bedöma min specifika egendom?
  • Tillhör du ett bedömningssamhälle som testar? Det finns ett antal certifikat och utbildningsprogram för bedömare, men bara vissa har standardiserade undervisnings- och testmetoder. Om de är en del av en organisation som kräver att testning ska ackrediteras, kan du vara säker på att de uppfyller de förväntade förväntningarna.
  • Hur hanterar du problem utanför din specialitet? Det finns över 220 områden med specialkunskap i bedömning och ingen person kan behärska dem alla. Det är troligt att de kommer att komma upp mot problem som de inte är fullt kvalificerade att förstå. Deras förmåga att konsultera andra kollegor och experter kan försäkra sig om att de har problemlösningsförmåga som behövs för att framgångsrikt göra jobbet.
  • Vad kommer din rapport att se ut? Du bör få formell och organiserad dokumentation om hur de kom till deras slutsatser. Be om exempel på deras tidigare arbete så att du kan se hur de organiserar och presenterar sin information så att du kan se till att du förstår deras arbete.
  • Bild med titeln Öppna en intervju steg 3
    3. Var noga med att ta reda på detaljerna om deras ersättning och rapportera vändning. När du bestämmer dig för att den appraiser du har träffat är en som du vill gå vidare med, du vill se till att du vet alla detaljer om det arbetsförhållande du ska komma in. Avgiften du betalar beror på komplexiteten hos fastigheten, typ, storlek och marknad.
  • För bostadsbedömningar kan du förvänta dig att betala var som helst från $ 250- $ 1000 USD, med medelvärden i $ 300- $ 500 USD-sortimentet.
  • Uthyrningsbedömningar kan kosta var som helst från $ 400- $ 2400 USD och bör innehålla dokumentation av hyreshistoria.
  • Kommersiella egenskaper är dyrare och kan sträcka sig från $ 1000- $ 5 000 USD.
  • De borde också kunna ge dig en grov vändning när det kommer att bli gjort. Den vanliga tidsramen är ungefär en vecka, men de kan få det gjort förr för en extra avgift.
  • Metod 3 av 3:
    Avsluta utvärderingsavtalet
    1. Bild med titeln Beräkna stängningskostnaderna Steg 16
    1. Ta reda på vad dina pengar får dig. Vanligtvis kommer en bedömning att omfatta: ett flersidigt dokument som innehåller en beskrivning av fastigheten som bedöms, datumet för rapporten, dess syfte och avsedd användning, metoderna och antagandena i bedömaren och uppfylla eventuella rättsliga formförpliktelser i din stat.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån steg 10
    2. Skriv ett serviceavtal. Typiskt kommer en bedömare att du undertecknar ett serviceavtal som kommer att berätta vad deras tjänster kommer att inkludera, den tid de förväntar sig att det ska ta, och hur de kommer att betalas. Det kommer också att ge detaljerna i rapporten att de kommer att ge dig.
  • Det faktiska betalningsdatumet kan variera. De flesta kommer att kräva åtminstone en partiell betalning framåt, men de kan ha en annan politik.
  • Bild med titeln Utveckla en affärsprocess Steg 3
    3. Förstå att bedömningarna är subjektiva. En bedömare kommer att ge sitt personliga uppfattning om värde, baserat på deras uppskattning av marknadens reaktion, men andra bedömare kommer att ha varierande åsikter och ibland reagerar marknaden på oväntade sätt. En bedömning är inte mer exakt än andra förutsägelser om mänskligt beteende.
  • Ge inte värdering mer trovärdighet än det förtjänar. Bedömning är mestadels subjektiv, inte den hårda vetenskapen många lägger folk tror att det är. Det uppskattade värdet av en given fastighet är ett värde som reflekterar den nuvarande marknaden och är klar med hjälp av historiska data. Men du borde förstå att en bedömning (bra eller dålig) kommer att få en andel i marken som kommer att erkännas av långivare, köpare och säljare. Att övervinna en låg bedömning kan vara svårt.
  • Det effektiva datumet är reflekterande vanligtvis av inspektionsdagen och är vanligtvis den gemensamma jordbrukspolitiken för försäljningsdatum som en potentiell jämförbar kan ha. Ett nuvarande marknadsvärde förutsäger inte framtiden och en bra bedömare kommer att erkänna den avsedda användaren som konsument och skriva en detaljerad förklaring av marknadstrender.
  • Bild med titeln Antag ett hypotekslån 4
    4. Använd rapporten för ett lån eller försäljning. När du har den officiella rapporten kommer du att kunna använda rapporten för att sälja din egendom eller för att säkra ett lån för ett köp. Varje bank eller långivare kräver i allmänhet en formell bedömning för att säkerställa att fastigheten är adekvat skydd för lånet eller inteckning.
  • Varningar

    Var försiktig när fastighetsmäklaren för säljaren, eller säljaren, rekommenderar bedömaren eftersom de kan ha intressekonflikt.
  • Om du säljer ditt hem och vill veta vilket pris du borde fråga, och vad din marknadsföringstid kommer att vara, är en konventionell bedömning inte tillräckligt. Låt bedömaren veta vad du använder bedömningen för och fråga vad de ska göra för att hjälpa dig. Om det inte låter som tillräckligt, ring en annan bedömare.
  • En bedömning är en opartisk uppfattning av värde. En erfaren appraiser hjälper dig att sälja ditt hem genom att visa vad exakt marknaden gör. En fastighetsmäklare arbetar för att få en lista. Fastighetsmäklare kan säga att ditt hem är värt mer än det är bara att skaffa en lista. Det första steget i att sälja ett hem borde vara att kontakta en oberoende och oberoende bedömare - särskilt på en volatil marknad.
  • Marknadsreaktioner på egenskaper är ofta emotionella, särskilt för unika egenskaper. Var försiktig med att hålla känslor ut ur bedömningsprocessen.
  • Ingen bedömning är en exakt vetenskap. Men om det görs ordentligt kan en bedömning ge ett trovärdigt resultat. Genom marknadsanalys kan en utbildad bedömare ge ett uppdrag av värde, vilket kan åberopas. Utan bedömare skulle bedrägerier vara avskräckande i branschen och orsaka kriser som S & L-krisen i början av 90-talet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande