Hur man får reda på om någon har en förälskelse på dig

När du gillar någon, kan det vara svårt att inte undra om de har en förälskelse på dig också. Lyckligtvis, om du vet vad du ska leta efter, kanske du kan hämta tecken på att de gillar dig tillbaka!

Steg

Metod 1 av 3:
Observera kroppsspråk
  1. Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 1
1. Notera tung ögonkontakt. Om de ständigt stirrar på dig, eller i din riktning, kan det vara för att de har en förälskelse på dig. Försök att uppmärksamma skillnaden mellan en normal stirra när man har en konversation mot en mer intensiv, lustfull bländning. En hel del ögonkontakt är ett sätt att de ska försöka få ditt intresse och få dig att märka dem.
  • När du tar dem tittar på dig, se om de låtsas att se någon annanstans. Detta är ett gott tecken som de har en förälskelse.
  • Försök stå ut ur sin syn att se om de flyttar på ett sätt där de kan se dig igen. Till exempel, om du två pratar i en grupp människor, står bakom någon så de kan inte se dig. Då, titta på att se om de placerar sig själv på en ny plats som gör det möjligt för dem att se dig.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 2
    2. Se hur nära de kommer till dig. Om de försöker stå nära dig på fester, eller sitter bredvid dig till lunch, är chansen att de har en stor förälskelse på dig. Detta är deras sätt att få så fysiskt nära dig som de kan för att uttrycka hur de bryr sig och njuter av att vara nära dig.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 3
    3. Titta på sina handbehåll. Människor uttrycker sina känslor med sitt kroppsspråk, och det inkluderar händer. Tjejer är kända för att vända håret eller försiktigt röra axeln eller handen på den person som de krossar på. Killar tenderar att prata mer med sina händer när de pratar med tjejer, de har en förälskelse på eftersom de är upphetsade.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 4
    4. Var uppmärksam på besvärligt beteende. Om de rodnar runt dig, skratta okontrollerbart för nästan ingen anledning, kan inte se dig i ögat, eller fidgets mycket, då har du ditt svar. Det här är alla berättelser om någon som krossar.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 5
    5. Se om de speglar ditt beteende. Ett vanligt tecken på attraktion kan visas genom imitation. När människor gör det, inser de inte ens det. Titta på någon som använder vanliga ord eller fånga fraser du säger eller pratar om saker du är intresserad av att relatera till dig mer.
  • Metod 2 av 3:
    Titta på uppenbara tecken
    1. Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 6
    1. Lägg märke till om de följer dig på sociala medier. En stor indikator på att någon är helt in i dig är genom att kontrollera om den personen har nått ut till dig via sociala medier. Det betyder att någon tänker på dig när du inte är tillsammans och vill lära dig mer om ditt personliga liv.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 7
    2. Titta på textmeddelanden som inte har någon riktig mening. Om de skickar ett textmeddelande bara för att se vad du gör, eller texter du hela dagen, så kan de förmodligen inte ta dig av dem. Konstant kommunikation är ett tydligt tecken på att de har en förälskelse på dig.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 8
    3. Titta på försiktig teasing. Om någon har en förälskelse på dig, kan de lätt göra roligt med dig, för att inte skada dina känslor, men för att få dig att le. Det är en vanlig metod för flirtation.
  • Tillsammans med retande, titta på roliga samtal. Chansen är att de kommer att försöka hålla konversationer ljusa och roliga för att få dig att skratta, om de har en förälskelse på dig.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 9
    4. Leta efter ett rengjort utseende. Det kan vara svårt att berätta om någon alltid försöker se sitt bästa, eller om det är för dig. Om du är Facebook-vänner, försök titta på sina bilder för att få en känsla av vad deras utseende är som när du två inte är runt varandra. Om det verkar som om de försöker titta på sitt bästa bara runt dig, vet du att de försöker imponera på dig.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 10
    5. Titta på speciella gåvor. Om någon stannar i en butik älskar du att köpa dig en speciell gåva, eller överraskar dig med lite behandling, då är det ett tecken på en förälskelse. De vill göra dig nöjd med sina små gester av kärlek och visa dig att de bryr sig.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 11
    6. Se hur tillgängliga de är för dig. Om någon alltid är villig att spendera tid med dig och aldrig saknar en chans att se dig, så kan du vara säker på att de har en förälskelse på dig. Titta på att se om de deltar i samma parter som du eller avbryter på andra planer att umgås med dig.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 12
    7. Var uppmärksam på komplimanger. Om någon krossar på dig, var redo för komplimanger om även de minsta förändringar du gör. Någon som gillar dig kommer att märka när du får en frisyr eller köper ett nytt par skor, och de kommer att låta dig veta om den nya förändringen med en komplimang.
  • Metod 3 av 3:
    Ställa frågor
    1. Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 13
    1. Ta reda på vad personen säger om dig till vänner. Om han pratar mycket om dig runt sina vänner eller familj, eller ger ditt namn när han får en chans, kan han ha en förälskelse på dig. Det visar att du alltid är i hans sinne, och han kan inte låta bli att prata om dig. Om du har möjlighet, försök att fråga sina vänner frågor om vad han säger när du inte är runt. Här är ett sätt du kan fråga:
    • "Vet du om han daterar någon? Jag hör aldrig honom säga något, och jag är bara nyfiken."
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 14
    2. Fråga dina vänner vad de tycker. Dina vänner är stora resurser att vända sig till eftersom de kanske har märkt eller hört saker du inte har. Fråga dem om de har sett honom ge dig några lustfulla glares, eller om han pratar om dig när du inte är runt. Dina vänner ska ge dig den ärliga sanningen.
  • "Vet du om han gillar någon? Har du hört något om vem han är in i?"
  • "Har du märkt att han verkar annorlunda runt mig? Tror du att han behandlar mig som en vän eller något mer?"
  • Bild med titeln Ta reda på om någon har en förälskelse på dig Steg 15
    3. Var direkt och fråga honom. Ett av de bästa sätten att ta reda på hur någon känner är att samla upp modet och fråga. Det kan vara en svår sak att göra, för er båda, men det är det enda sättet du vet säkert. Här är ett par sätt att fråga:
  • "Hej, jag har undrat något nyligen. Gillar du mig mer än en vän?"
  • Om du gillar honom tillbaka, kan du säga, "Jag har vunnit att prata med dig om något. Jag har en förälskelse på dig, och jag undrade om du känner på samma sätt?"
  • Konversationshjälp

    Pratar med dina vänner för att ta reda på om någon krossar på dig

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Pratar med någon som kan krossa på dig

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Någon kanske gillar dig om de säger mycket information om sig själv. De kan försöka få dig att lära dig mer om dem.
  • Häng ut med din potentiella förälskelse en gång i taget. Lär känna varandra bättre.
  • Om du inte kan göra det slags relationsarbete, kanske bara försök att vara vänner.
  • Om din förälskelse rör dig när de kan, det är ett stort tecken som de gillar dig.
  • Om du inte gillar den person som krossar dig, led inte dem på. Det kan verkligen skada sina känslor.
  • Var inte ovänlig för din potentiella förälskelse när han eller hon är omkring dig.
  • Var dig själv när du är runt dem.
  • Försök att få dem att spilla information via ett festspel som sanning eller våga. Se till att du frågar din vän att göra det för dig och det är bäst om du inte är i spelet så att de faktiskt kommer att ge ett svar.
  • Om du befinner dig ständigt tittar på dem, försök att fixa din blick på en vän så att de inte misstänker någonting. Försök att inte spola lätt och försök att agera normalt om du inte vill att de ska ta reda på det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande