Hur man konfronterar en fuskare

Det är alltid smärtsamt att ta reda på att din partner är otrogen. Otrohet är ett stort brott mot förtroende och kan vara svårt att konfrontera. Innan du adresserar problemet, se till att du har solidt bevis. Bestäm när och hur du vill ha konversationen. Försök att förbli lugn. Uttrycka dina känslor och bestämma, som ett par, där du vill åka härifrån. Om du bestämmer dig för att avsluta förhållandet, nå ut till vänner och familjemedlemmar för support. Om du bestämmer dig för att stanna, jobba med att återuppbygga förtroende mellan dig och din partner.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar hur man konfronterar din partner
  1. Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 1
1. Se till att du har bevis. Du vill inte konfrontera din partner utan någon form av bevis. Även om du är positiv är din partner otrogen, kan din partner vara benägen att ljuga eller bli defensiv om du inte har definitivt bevis. Gå in i situationen, presentera någon form av bevis.
  • Se om du kan hitta något som visar dina misstankar. Du kan till exempel ha fått bekräftelse från en vän. Du kan också ha snubblat vid inkriminering av bevis vid rengöring av huset.
  • Bevis kan också hjälpa dig att känna dig mer avslappnad. Konfrontation är i sig obekväma. Du kommer att känna dig mer lugn att konfrontera din partner om du är säker på dig själv.
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 2
    2. Planera konfrontationen. Du vill inte springa in i rummet arg och börja skrika på din partner. Medan man föreställer en vild konfrontation kan det känna sig katartiskt, det är osannolikt att gå över väl i det verkliga livet. För att få det du vill ha ut ur en konfrontation måste du ha en plan.
  • Välj en tid och plats där du kan tala. Du vill ha en tid som inte störs av externa åtaganden. Till exempel, acceptera att prata på en helg eftermiddag när du är fri.
  • Planera att presentera ditt bevis snarare än att fråga. Om någon har fusk, kommer de sannolikt att ligga istället för att äga upp till det faktum. Planerar att börja med att säga, "Din syster berättade vad som händer. Jag vet att du har haft en affär."
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 3
    3. Tänk på vad du vill ha. Du borde ha några mål i åtanke att gå in i konversationen. Du kan inte förutsäga hur den andra personen kommer att reagera, eller vad han eller hon vill, men du kan få en uppfattning om vad du hoppas kunna vinna från konfrontationen.
  • Var vill du gå härifrån? Vill du komma till ett beslut om förhållandet, eller har du redan bestämt dig för att du vill avsluta saker?
  • Du kan också ha vissa frågor. Du kan till exempel vilja ha en förklaring till otrohet. Du kanske vill veta varför din partner agerade som de gjorde, och om de vill arbeta ut saker. Du kan till exempel fråga något som, "Varför gick du till den här andra personen när jag var där?"
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 4
    4. Skriv ner dina tankar. Det är väldigt viktigt att gå in i konversationen med en känsla av vad du vill säga. Du borde skriva ner dina tankar i förväg. I svåra samtal kan det vara svårt att tala på platsen. Om du formulerar dina tankar i förväg, kan det här hjälpa.
  • Tänk på vad din känsla. Vilka är de bästa sätten att artikulera detta? Hur kan du bäst göra dina känslor klara? Försök att räkna ut det som du skriver och skriver om dina tankar på sidan.
  • Tänk också på vad du vill ha igen. Har du ett slutmål för konversationen? Om så är fallet, inkludera det här.
  • Del 2 av 3:
    Ha en konversation
    1. Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 5
    1. Hitta en bra tid att prata. Du vill fånga din partner på en bra tid. En konfrontation om fusk är allvarlig. Det ska inte äga rum vid en tidpunkt då någon av er är upptagna.
    • Fråga din partner i förväg när en bra tid att prata är. Du kan till och med föreslå en tid du tror kan fungera. Till exempel, "Om det är okej med dig, skulle jag vilja prata imorgon kväll efter middagen."
    • Därifrån arbetar du med att eliminera distraktioner. Se till, före samtalet, slår du ner elektroniska enheter som TV: n och dina telefoner. Du vill ge den här typen av konversation din fulla uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 6
    2. Släpp dina förväntningar. Du vill inte gå in i konversationen förväntar sig att det ska gå på ett eller annat sätt. Detta kan påverka ditt beteende, och göra det svårare att förbli lugnt. Att prata om fusk kommer att vara en känslomässigt dräneringserfarenhet. Om du njuter av fantasier där din partner blir arg eller defensiv, går du in i konversationen på kanten.
  • Istället, omfamna vad du inte vet. Tänk på dig själv, när du går in i konversationen, "Jag vet inte." Påminna dig själv, eftersom konversationen börjar utvecklas, "Jag vet inte vad som kommer att hända. Jag vet inte hur min partner kommer att reagera."
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 7
    3. Försök att förbli lugn. Det är viktigt att vara lugn om du vill ta itu med situationen på ett produktivt sätt. Du har sannolikt frågor du vill ha svarat och problem du vill ha adresserat. För att detta ska hända kan du inte helt förlora kontrollen.
  • Ta några djupa andetag innan du går in i konversationen. Du kanske vill till och med vent bort dina känslor i förväg, till någon annan eller i en journal, för att få dem ut ur ditt system.
  • Det är okej att ha känslor. Du kan gråta eller bli arg. Men sträva efter att hålla dessa känslor från att hämma din förmåga att kommunicera effektivt. Du kan också agera på dina känslor efter att ha hanterat situationen.
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 8
    4. Använda sig av "Jag"-uttalanden. "Jag"-Uttalanden är uttalanden fraseras på ett sätt att minska personlig bedömning. I stället för att uttrycka en objektiv sanning om situationen betonar du din personliga känsla. Har tre delar. De börjar med "jag känner..." Därefter anger du din känsla omedelbart. Därifrån skulle du förklara beteendet som ledde till den känslan. Slutligen skulle du säga varför du känner hur du gör.
  • Till exempel kan du vara arg och ledsen. Detta kan provocera dig att säga något som, "Du avskedade mig helt genom att fortsätta den här affären istället för att erkänna att du hade känslor för någon annan. Vi kunde ha jobbat ut om du hade pratat med mig."
  • Du kan omformulera det meningen med en "Jag"-påstående. Till exempel, "Jag känner mig respekterad att du hade en affär med din medarbetare, för om du hade berättat om dina känslor för henne kunde vi ha jobbat ut som ett par."
  • Bild med titeln Få din man att sluta titta på porrsteg 12
    5. Ta reda på några skäl för otrohet. Otrohet har vanligtvis någon bakomliggande orsak. Medan ingen behöver ta hela skulden kan det ha varit en underliggande problem med ditt förhållande. Du bör diskutera detta för att räkna ut hur man bäst flyttar framåt. Detta är särskilt viktigt om du vill rädda förhållandet.
  • Din partner kan vara tveksam till att öppna om varför de lurade. Faktorer som leder till en affär är känsliga, och din partner kanske vill spara dina känslor. Men underliggande faktorer måste hanteras på ett hälsosamt sätt.
  • När du tar upp orsakerna till affären, gå in med den rätta tankegången. Tänk inte på det som en person som tar skulden. De två av er arbetar, samarbetar, på vad som kan ha gått fel och om det kan fixas.
  • Del 3 av 3:
    Går vidare
    1. Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 10
    1. Bestäm om du vill stanna. Otrohet är inte alltid oöverstiglig. Många par hittar ett sätt att gå vidare från en affär. Oftast är otrohet också ett stort brott mot förtroendet. Efter konfrontationen kan du hitta förhållandet är inte värt att springa.
    • Kom ihåg att du måste veta mycket om en situation innan du kan göra ett intelligent beslut om vad du ska göra. Under konfrontationen borde du ha upptäckt mycket fakta om ditt förhållande och din partner.
    • Fyll inte genast. Tillbringa några dagar som tänker saker över och väger fördelarna och nackdelarna. Fatta ett beslut om huruvida du ska stanna efter otrohet är aldrig lätt. Ta hela tiden du behöver.
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 11
    2. Förbinda sig att läka som ett par, om det är vad du vill ha. Om du bestämmer dig för att du vill stanna tillsammans måste du båda begå sig till läkningsprocessen. Försök att överge känslor av skylle och ilska. Gå vidare tillsammans som ett par.
  • Att flytta ihop är lugnande för den partner som förråder. Det är också uppmuntrande för den partner som var otrogen. Du vill arbeta med att skapa en ny grund för förhållandet.
  • Acceptera att det tar tid för dig att återuppbyggnad och intimitet. Lägga ner några grundregler med avseende på saker som kommunikation. Till exempel kanske det är bäst att inte ta itu med affären direkt just nu. Du kan säga något som, "Jag tror att vi ska arbeta med att ha så normalt ett förhållande möjligt. Jag vill inte nämna affären som går framåt om det inte är absolut nödvändigt."
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 12
    3. Få testad för STD. Oavsett om du bor eller går, bör du få ett STD-test. Om du och din partner var sexuellt intim, är du i riskzonen för att kontrahera STDs om de var otrogen. Besök din läkare för att köra ett fullpanelstest.
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 13
    4. Nå ut till andra för hjälp. Det är viktigt att söka emotionellt stöd efter att en partner har lurat. Om du behöver ventilera dina känslor, nå ut till vänner och familjemedlemmar.
  • Kom ihåg att inte vara vindictive. Du vill inte sprida negativitet om din ex. Fokusera på dig själv och dina känslor istället för att klaga på din partner. Prata om våra egna känslor. Säg något som, "Jag känner mig så sårad av vad han gjorde" istället för, "Han skadade mig verkligen för att han är en jerk."
  • Oavsett om du bestämmer dig för att förbli i relationen eller inte, är andras stöd här viktigt. Du förtjänar vård, kärlek och stöd efter att ha blivit förråd.
  • Bild med titeln Konfrontera en cheater Steg 14
    5. Betrakta terapi. Om du bestämmer dig för att gå vidare som ett par, kan rådgivning hjälpa till. En kvalificerad rådgivare kan hjälpa dig att arbeta genom dina problem och komma tillbaka till en hälsosam plats i ditt förhållande. Be din läkare för en lista över par rådgivare i ditt område eller få en lista över leverantörer från din försäkring.
  • Försök hitta en rådgivare som har erfarenhet att hjälpa par reparera ett förhållande efter otrohet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande