Hur man daterar en kille när hans bästa vän gillar dig

Att vara i ett förhållande på egen hand kan vara komplicerat, och det tar mycket ansträngning att bygga och behålla det. Men när din pojkvän bästa vän börjar visa intresse för dig, kan det göra saker ännu svårare. Eftersom en nära vänskap och ditt förhållande står på spel, kan du bli rädd och kämpar för att hitta en lösning. i alla fall, När du är säker på hans bästa väns intresse för dig, Du kan helt enkelt visa honom genom dina handlingar som du inte är intresserad, eller väljer att muntligt kommunicera situationen utan att skada honom eller ditt förhållande med din pojkvän.

Steg

Metod 1 av 4:
Hantera situationen indirekt
  1. Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 1
1. Gör ditt val klart. Oavsett hur direkt eller indirekt den bästa vänen är i hans intresse, visa honom vem ditt val är och att du är engagerad i det. När du, din pojkvän och hans bästa vän hänger, var noga med att vara närmare din pojkvän och uppmärksamma honom bara. Även om du inte behöver verbalisera det, kommer dina handlingar att visa att du älskar din pojkvän och har inget intresse för någon annan.
  • Tveka inte att vara fysiskt tillgiven med din pojkvän framför sin bästa vän, men försök att inte göra det självklart, eller det verkar som om du försöker gnugga det. Håll din pojkväns hand, linda armen runt armen, eller krama honom kärleksfullt.
  • Se till att det inte är över brädet och är inte avsett att skada eller få vännen avundsjuk men att bara ange ditt val av en partner.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 2
    2. Slå ner hans flirtiga drag. Det är väldigt viktigt att du inte flirar tillbaka med din kille bästa vän. Även om han gör framsteg, försök inte vara artig genom att återkallas. Detta kommer bara att ge honom fel intryck. Istället, håll ditt avstånd och svara vänligt men kort och utan mycket entusiasm.
  • När han betalar dig en komplimang, säg helt enkelt, "tack" eller en strikt "Tack"och ändra ämnet till din pojkvän - "Har du sett Mateo, förresten?"Eller" Mateo och jag såg den här åtgärdsfilmen i helgen - det var fantastiskt!"
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 3
    3. Försök att hålla fysisk kontakt till ett minimum. Om han alltid går för en hjärtlig kram, försök att förlänga din hand nästa gång för ett handslag. Om han slumpmässigt berör din axel eller arm i mitten av en konversation, rör försiktigt bakåt för att påpeka ditt obehag eller använd kroppsspråk: bli verkligen irriterad snabbt, eller vik dina armar och fotled.
  • Glöm inte att du inte är oförskämd, men helt enkelt etablera dina fysiska gränser utan att konfrontera honom.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 4
    4. Håll ett känslomässigt avstånd genom att undvika personliga ämnen. Även om du vill vara vänner med din kille bästa vän, gå inte till honom om några problem som uppstår i dig och din pojkvän relation. Om du gör det kan han lätt tolka den som en inbjudan att bli romantiskt inblandad i dig även om du bara vill prata och få en väns råd.
  • Undvik att öppna upp till honom om djupa, känslomässiga problem som du kanske har, åtminstone tills han kommer över dig. Istället, hålla fast vid små prat och ämnen som är relevanta för honom och din pojkvän tillsammans.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 5
    5. Ignorera situationen och håll ditt avstånd. Du kan vara rädd att om du verbaliserar situationen till din pojkvän eller till sin bästa vän, kan saker bli konstiga eller deras vänskap kan bli skadad. Eller du kan fortfarande vara osäker om det är så stor att det kräver verbal konfrontation. Alla dessa bekymmer är giltiga, och om du vill undvika konfrontation, kan du helt enkelt ignorera den bästa vännens intresse och fortsätta att vara engagerad i och tillgiven med din pojkvän, samtidigt som man sätter ner all väns framsteg.
  • Avstå dig själv från vän och håll ditt förhållande till honom hjärtligt men reserverat, och över tiden kan han få ledtråden att han inte har något skott med dig.
  • Metod 2 av 4:
    Pratar med den bästa vänen
    1. Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 6
    1. Be om att prata med den bästa vänen. Kanske är din kille bästa vän verkligen på nerverna med sina flirtiga rörelser, och du vill ta itu med det med honom istället för att ignorera det. Eller kanske har han redan erkänt sina känslor för dig, i vilket fall du har inget annat än att svara. I båda fallen, be om att prata privat med honom, även om du kanske vill välja en allmän plats och inte ett av dina rum för att undvika att ge fel intryck.
    • Säg, "Har du en minut att prata?", Eller ta upp det när du två hänger, vilket vid denna tidpunkt inte ska hända förutom sällan.
    • Du kan också ta upp det när han gör ett flirtigt drag, som när han komplimangerar dig eller frågar en aktivitet med dig ensam.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 7
    2
    Berätta för vännen hur du känner. Om han inte har ordentligt frågat dig, kan det bli lite besvärligt att ta itu med situationen. Börja med att säga hur hans rörelser får dig att känna: "Jag är verkligen smickrad av dina komplimanger, men de får mig att känna mig lite obekväma."Fortsätt att ange dina avsikter:" Jag vill bara se till att du vet att jag bara ser dig som en vän och det finns ingen chans att alltså längre."Var tydlig och specifik, håll en vänlig ton.
  • Du kan också lägga till, "Jag kanske har missförtänkt situationen men jag ville bara göra det här, så vi är på samma sida."
  • Använd "I" uttalanden och stöta inte på som anklagelse.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 8
    3. Var snäll och stanna på bra villkor. Det är viktigt att komma ihåg att han är din pojkvän bästa vän, vilket är att säga att han förmodligen betyder mycket för din pojkvän och kommer sannolikt att vara i ditt liv så länge du är i detta förhållande. Med tanke på detta, håll din konversation artig och vänlig och betona att du vill stanna på bra villkor.
  • Du kan säga, "Jag värdesätter verkligen din vänskap med Matt och jag vill inte ha någon av våra relationer att drabbas av dåligt. Jag skulle gärna hänga ihop, men låt oss hålla det på det."
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 9
    4. Vara fasta i ditt beslut. Även om du bor på goda villkor med din killar bästa vän är viktigt, borde du fortfarande vara fast i att berätta för honom att sluta göra framsteg. Efter att ha konversationen kan du tro att du två är coola och börja fungera vänliga, men om han hade känslor för dig någon gång, kan de få återupptas och han kan få hans förhoppningar igen.
  • Kom ihåg att hålla ditt avstånd och vara fast om han någonsin försöker flörta med dig nästa gång.
  • Metod 3 av 4:
    Pratar med din pojkvän
    1. Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 10
    1. Öppna problemet med din pojkvän. Ärlighet är ett nyckelelement i ett förhållande. Om hans bästa väns intresse stör dig, kanske du vill överväga att låta din pojkvän veta om det.
    • Om du inte har pratat med sin vän än, kan du dela med dig att du känner dig obekväma genom sin väns uppmärksamhet och ville låta honom veta eftersom du värdesätter ärlighet.
    • Om du redan hade prat med den bästa vänen, borde du berätta för din pojkvän hur det gick. Att hålla saker som är transparenta med din pojkvän hjälper till att undvika eventuella framtida missförstånd som du kanske har gjort saker bakom ryggen.
    • Observera att om hans bästa vän öppet frågade dig eller berättade om hans känslor, är det nästan aldrig säkert att hålla detta från din pojkvän. Han kan ta reda på senare och känna sig förråda att du och hans bästa vän höll något så stort från honom.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 11
    2. Försäkra din pojkvän i ditt engagemang. När du har nått en konkurrent som är så nära honom, kan din pojkvän bli osäker på att förlora dig. Gör det klart för din pojkvän att du absolut inte har något intresse för någon annan än honom.
  • Om han blir avundsjuk på sin bästa väns intresse för dig, berätta för honom att det inte är ditt fel och att du gjorde dina gränser klara för vännen (antingen verbalt eller genom dina handlingar). Vid denna tidpunkt borde han lita på dig, och om han inte gör det, kan det vara en indikator på ett större problem i ditt förhållande.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 12
    3. Var redo för konsekvenserna. Du borde veta att konfronterar situationen med din pojkvän, hans bästa vän, eller båda kommer sannolikt att innebära några konsekvenser. När han vet, kan din pojkvän komma i en kamp med sin bästa vän, som kanske eller inte kan sluta sin vänskap.
  • Om deras vänskap slutar, vet att det inte är ditt fel, men försök att inte avsiktligt bidra till slutet av sin vänskap genom att prata illa om vännen eller beställa din pojkvän att skära sina band. Om du gör det kan han ångra dig för det senare.
  • Metod 4 av 4:
    Går vidare
    1. Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 13
    1. Spendera mindre tid med den bästa vänen, åtminstone ursprungligen. Efter att ha konfronterat situationen kan saker bli besvärliga bland de tre av er. Detta är bara naturligt och ger varandra lite utrymme är ofta den bästa lösningen. Försök att begränsa den tid du och din pojkvän spenderar med sin bästa vän, åtminstone ett tag. De två kan hänga när som helst, men försök att inte alltid gå med. Fysiskt avstånd hjälper till att kyla ner saker.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 14
    2. Ge vännen emotionellt utrymme. Så frustrerande som det kan vara att träffas av din kille bästa vän, försök att se situationen ur hans perspektiv. Han hade förmodligen känslor för dig och har just fått ett avslag. Försök att ge honom ett emotionellt utrymme för att komma över sin förälskelse på dig. Förvänta dig inte att allt ska återvända till normalt snabbt - det är naturligt om han verkar kallt runt dig, eftersom det inte alltid är lätt att hantera avslag. Känn inte dåligt om att vända honom, men respektera också sina känslor.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 15
    3. Undvik att skjuta ditt förhållande i hans ansikte. Tillsammans med att respektera vännens känslor, var uppmärksam på hur dina handlingar kan få honom att känna sig. Får inte alltför touchy eller byta lovey-dovey kommentarer med din pojkvän framför honom, eftersom det kan skada sina känslor och göra honom avundsjuk. Det är en sak att låta honom veta vem du är med, och en annan att skjuta den i ansiktet på varje enskild möjlighet.
  • Bild med titeln Datum en kille när hans bästa vän gillar dig Steg 16
    4. Håll det svalt och fortsätt. Efter att ha givit vännen lite utrymme och när du tittar på dina gränser, se om du kan lämna det här i det förflutna och gå vidare. Förhoppningsvis är han fortfarande din pojkvän vän och du kan fortfarande hänga utan att fastna på den här situationen. Försök att inte förstora den och istället fokusera på att bygga upp dig och din pojkväns anslutning med den bästa vänen. Du kanske ser att vännen kommer över sin förälskelse och faktiskt respekterar ditt förhållande.
  • Tips

    Att prata ansikte mot ansikte kommer att vara mer användbart för att visa dina uppriktiga känslor istället för att texta eller ringa.
  • Om saker blir rörigt och den andra parten börjar skrika, var inte en del av det! Strider är inte svaret. Försök att anleda till honom och håll dig lugn.
  • Sammantaget visa ditt engagemang för din kille och hålla ett hjärtligt avstånd med sin bästa vän, och vad som än händer bortom det är ur din kontroll.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande